icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

monitas84
20. máj 2011

Ahojte, dnes som si oprala už aj návlečky pre maličkého, aj zavinovačku, deku tiež. Mám otázku, tie návlečky ste si už natiahli na paplonik a vankusik a tie bočne chraniče do postielky a dali aj baldachýn či radšej počkať, až potom ked prídeme z pôrodnice?

mipolka
20. máj 2011

@leni831 No u mna sa nic nedeje zatial, v utorok sa este ani nezacal skracovat, vraj stale ten isty nalez podla Dr. a to v pondelok zacinam 40 tyzden a buducu nedelu mam termin, tak uvidime, snad sa nieco udeje... 😉

mipolka
20. máj 2011

@monitas84 Ja uz mam postielku nachystanu od 32 tyzdna tehu 🙂

leni831
20. máj 2011

@mipolka mne doktorka povedala ze ho mam na prst a ze malinke tlaci,veru citim to ,mam dost casto bolesti aj v podbrusku aj vo vnutri

leni831
20. máj 2011

Dnes som mala zly den,po toch tyzdnoch cakania na postielku konecne dosla,ale uplne ina a rozbita,tak som cele poobedie vyjednavala ze ju chcem vratit reklamovat.ked sa pritlaci tak to ide ale po dobrom nikdy...takze v pondelok vraciam postielku a budem musiet objednat novu,zase mam cakat ktovie kolko a este v akom stave dojde to je vo hviezach..ale kocik prisiel v poriadku a je uzasny..

dulkagabulka
20. máj 2011

@9lea
čo sa tyka klystiru alebo yalu..
ono je to tak,ze maternica pri porode potrebuje teplučko...je to sval,ktory na svoju pracu sa potrebuje zohriat...
na druhej strane, babske recepty na dobry porod,alebo na rozbehnutie porodu su take,ze zena uziva lanove semienka,alebo vypije specialny napoj ako prehanadlo- maternica pri tom je z vnutornej strany "masirovana" črevami a činnost čriev povzbudi maternicu tiež k činnosti..
a pri klystire je to vlastne akoby 2 v jednom...je to akoby prehanadlo a este je aj teple...yal je iba to prve 🙂 teda vyčisti čereva, ale tam neposobi to teplo...je to na tebe..

su ženy, ktorym klystir velmi vadil, za seba mozem povedat,ze pre mna to nič hrozne nebolo...ale ty si ty a treba si zvažit 🙂

leni831
20. máj 2011

@mipolka veru v tolkom tyzdni uz by som bola nervozna ze kedy to konecne pride.aj ti kleslo brusko ci nie?

luwinka
20. máj 2011

Ahojte 🙂 ja končím 36 tt pomaly, na ultrazvuku mi povedali že malinký by mal mať okolo 2300 az 2400 g takze je o nejaké dva týždne menší ako by mal 😒 pijem uz nejaký ten týžden čaj z listov ostruziny malinovej pretoze som čítala plno článkov o tom aký bezbolestný pôrod po ňom môže byť a že môže vyvolať skorší pôrod no na mňa nič neprichádza,krčok je ešte po starom 🙂 chcela by som porodiť o niečo skôr,hoc aj hneď pretože toto teplo ma pomaly zabije... 😖

9lea
20. máj 2011

@dulkagabulka Ďakujem veľmi pekne za odpoveď, zase som sa dozvedela niečo nové, kto sa pýta, ten aj vie, niečo pravdy na tom bude 🙂

monitas84
20. máj 2011

@mipolka Ďakujem, tak si aj ja navlečiem návlečky a aj ostatné porobím, aspoň to budem mať prichystané. 🙂

monitas84
20. máj 2011

A pridávam sa ten klystír nie je nič hrozné, mala som ho v BA na Kramároch , ked mi robili laparoskopiu, bolo to v pohode a super mi to vyčistilo črevá. Takže sa toho kočky vôbec nemusíte báť. 🙂 😉

janka830
20. máj 2011

😉 @luwinka Ahoj, ja tiež končím teraz 36tt a sme v tej istej situácie čo sa týka váhy... naša bambuľka vážila v 35tt 2400g a tiež nám lekár povedal že je menšia o nejaký týždeň aj niečo...ale vraj ani ja nie som veľká tak že sa mu to zdá v norme, vraj žiadny obor z nej nebude 🙂
tieto teploty sú veľmi nepríjemné, ja začínam vychádzať von až vo večerných hodinách 😉 lebo doteraz som nenapuchala ani nohy ani nič...ale teraz keď je to teplo tak na mňa troška zasvieti a začnú mi napúchať ruky , teda skorej prsty na rukách...je to veľmi nepríjemné 😠

monitas84
20. máj 2011

@luwinka Ahoj, v ktorom týždni tehotenstva môžem začať piť ten čaj??? Dobre sa to číta, že po pití tochto čaju môže byť pôrod bezbolestný. 🙂 Kombinuješ ho aj s ľanovými semiačkami?

kaara1980
20. máj 2011

@leni831 tak to poteší.to si si cez net objednávala?hoď info aká firma.

leni831
20. máj 2011

hej cez net.Pokaslali objednavku a este chceli aby som na vlastne naklady poslala postielku naspat.firma je znama Svetkocikov.sk

monitas84
20. máj 2011

@leni831 No pekne, to je veľmi známa stránka, zvykli sme si tam pozerať kočíky a aj postieľky. Tak dobre, že sme si od nich nič neobjednali a že sme išli do detského obchodu. Aký kočík ste si vybrali? 🙂

leni831
20. máj 2011

takko wariorr fantasy.Ten je v poriadku a je nadherny aspon to nas trosku utesilo.Je velmi pekny a aj pekne peruje a dobre sa riadi tak lahucko.

monitas84
20. máj 2011

@leni831 Fíha, je naozaj nádherný ten kočík, akej farby ho máte? To je určite novinka nie?

leni831
20. máj 2011

je bleducko modry s modrymi ornamentami.Neviem ci je to novinka ale sami strasne paci,mne sa totiz nepacia teraz tie nove kociky co su ciernej farby.Mne to akosi k miminku nejde

leni831
20. máj 2011

aby som to upresnila ten kocik je cislo 14.Naozaj nazivo je krasny

andrea1977
20. máj 2011

@leni831 krááásny ! A s tou posteľkou hádam na 2.pokus vyjde 😉

lencita
21. máj 2011

a mam zasa dospane ☹ neviem si najst polohu, vsetko ma tlaci a maly ma veselo kopancuje pod rebra 🙂 asi usudil, ze je celkom sranda budit maminku 😀

ajjkas
21. máj 2011

dobre ranko,tak som si po vcerajsku precitala co tu pribudlo,tak som zas o nieco mudrejsia 🙂
zas je pred nami jeden pekny den len dufam,ze nebude az tak velmi horuco,aby sme to nejak s tými nasimi bruskami zvladli 🙂

kukujka
21. máj 2011

@ajjkas aj ja dufam,ze dnes nebude az tak teplo lebo som slubila bratovi,ze sa pojdem pozriet na jeho futbalovy zapas a zacina sa o 12tej tak hadam ma tam s toho tepla nevyvali

kaara1980
21. máj 2011

zasa hyc ☹ a to schválom varím už od 8mej,nech idem s krpatým na ihrisko kým nieje hyc a on že jemu sa nechce.Včera som mala toľko krát stvrdnuté brucho,že som myslela že ideme rodiť.A aj dnes to asi nebude iné.Asi sa už ,poslíčkovia, ozývajú.
Baby,je možné aby sa dieťa otočilo späť?Malá včera strašne vyvádzala a dnes štikútala pod mojím ľavým rebrom,pritom keď sa pretočila hlávkou dolu,tak som štikútky cítila na pravom boku.Normálne ma dnes vyviedla z miery 😕

mipolka
21. máj 2011

@leni831 Ved aj ja som uz trosku nervozna, hlavne uz som dva mesiace na materskej, najskor som sa tesila, ako si konecne oddychnem, pretoze som uz posledne tyzdne pred materskou bola z prace velmi unavena, ale uz je toho oddychu na mna az prilis, aj na psychiku je to dost...a kontakt s ludmi, taky ten pracovny mi velmi chyba......tesim sa na malicku a strasne, ale uz mi pride nekonecne to cakanie, len varim, periem, zehlim...a to ma bohvieako nenaplna....ale snad buduci tyzden sa uz nieco udeje ...aspon dufam .... a ja budem mat opat co robit, nieco co ma zmysel 😉 Ja brusko prilis velke nemam, vela som nepribrala a naposledy na poradni, ked jedna tehotna pani pocula ze som uz v 39 tyzdni, tak bola dost prekvapena....vraj ... "coze? ja som si myslela, ze vy ste este len v 7. mesiaci", takze tak 🙂 Ale uz asi takych 6 zyzdnov mozem opat normalne dychat aj dosyta jest, tak predpokladam, ze mala je uz davno tam kde ma byt 😉 Ved tebe sa to tiez za chvilku blizi, pozeram, ze mame len 2 tyzdne rozdiel 🙂

mipolka
21. máj 2011

@janka830 @luwinka Z tej hmotnosti si nic nerobte, nasa mala, je tiez malicka, podla sona vazila v 37 tyzdni iba cca 2400 - 2500 g a lekar sa ma pytal, kolko som vazila ja ked som sa narodila a to tiez nebola ziadna slava...iba 2600 g. Takze usudil, ze je to o.k. a vraj 4kg dieta urcite nebudem mat 😀 takze ani pupocnikovu krv nemozem darovat, co som povodne chcela 😒 ale som rada, ze bude taka akurat...snad aspon budeme mat lahsi porod 🙂

mipolka
21. máj 2011

@leni831 Ja som tiez postielku objednavala cez net a tiez mi poslali inu nez aku som si objednala, ale ich chyba to ani nebola, v sklade vyrobcu do dobrej krabice zabalili inu postielku, ale nastastie pre mna islo o drahsi model a postielka sa mi velmi pacila, tak sme si ju nechali...takze v konecnom dosledku sme ju mali za nizsiu cenu a este aj na tu nam dal dodavatel zlavu a poslal doklad o zamene postielky, aby sme v buducnosti nemali problem s pripadnou reklamaciu....ja som bola velmi spokojna s ich ochotou a pristupom... Ja som ale objednavala od ineho dodavatela.

janka830
21. máj 2011

@mipolka to isté si hovorím aj ja, že aspoň bude pôrod jednoduchší teda dúfam... 🙂 som ani nevedela že sa nemôže darovať pupočníková krv ak bábetko nemá 4kg, tiež som chcela darovať.. ☹ mama mi vravela že keď som sa ja narodila vážila som len 2300g, takže malá je už teraz väčšia ako som bola ja keď som sa narodila..a ešte má pár týždňov pred sebou dúfam.. 😅

mipolka
21. máj 2011

@kaara1980 No ak ma stale dost miesta, tak je vsetko mozne 😒 Treba verit, ze sa otoci spat 😉 Ta nasa, sa uz len presuva z lava do prava, raz ju citim na jednej, raz na druhej strane... snad tam nieco nevyvedie, ja som uz asi paranoicka, tusim, cim viac informacii clovek ma, tym je to horsie...strasne sa bojim co tam stvara s pupocnou snurou, aj lekara som sa na prietokoch na to radsej nepytala...... a ked dlhsie necitim pohyby, tak si normalne stlacam brusko a ked sa pohne tak som cela stastna.....aj ked sa jej asi nepaci, ze ju maminka obcas takto budi...