Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
Ahojte baby, aj ja som chcela darovať pupočníkovú krv a dr. povedal, že musí mať dieťa viac ako 4 kg a musí jej natiecť cez 100 ml, inak ju nechcú ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ tak nič.
Ani ja nemám veľké bruško a to mám v sebe chlapa s váhou cez 3,5kg. Dr. povedal, že je uložený viac ku chrbtici ale dobre mi tlačí na bránicu a nemôžem ani poriadne dýchať. A ešte som sa pýtala, že mi bruško nekleslo a povedal, že ani neklesne lebo malý je veľký a hlavičkou už nalieha na krčok tak do pôrodu budeme takto bojovať s tým dýchaním 😅 😅 😅 😅 😅 😅 A teraz v tej horúčave je to hrôza.
@nenullienka Ahoj no tak mne dali iba papiere na vyplnenie ak chcem darovat pupocnikovu krv,tak nech ich podpisem.oni to vraj odoberu a celkom niekde inde robia tisic testov ci je vhodna,ak nie tak to vyhodia 😠 este som sa pytala ci vobec mozem kedze mam cukor a picham si inzulin ale nepovedali nic na to,takze asi sami nevedia.
ahojte, to vazne? Babo musi mat nad 4 kg.. 😲
baby ja si myslim, ze cela ta pupocnikova krv je jeden veky biznis, nic ine..to akoze nechcem brat nikomu iluzie, je to moj nazor...tak asi ked ma dieta pod 4kg tak by to nemali brat ani ked si to clovek zaplati...ci nie?
Jasne že to je biznis....
@leni831 mohla by si mi prosim opisat ake to tlacenie je?pri prvom porode som s tym nemala skusenosti,este v den porodu som behala a nic,ale teraz pri dlhsej chodzi alebo niekedy aj pri klude citim take pichanie vo vnutri v strede.neviem co to je...najblizsie stretnutie s doktorom mam az o dva tyzdne.ak je to pomale otvaranie krcka materernice<ma to nejaky vplyv na porod,myslim tym ci to otvaranie potom bude rychlejsie
@mipolka tak to si dobre pochodila,to by sa aj mne tak pacilo 🙂 pozerame druhe posielky no uz sa veru bojim.zajtra ideme pozret aj do jednej pedajne mozno aj tam kupime a hotovo.ked nie objedname,len stale a dohadujeme aku teda chceme lebo moja polovicka mi skoro vsetko zamietne co sa tyka vkusu. 😝
@mipolka hej aj mne chyba praca co sa tyka kontaktu s ludmi a prave preto mavam aj depky koli tomu ze som doma sama stale.tiez upratujem co sa da stale dokola .ale porobila som aj take vacsie a som rada lebo pri miminku tolko casu nebude..veru uz sa nam to blizi a ja cakam kazdy den ci sa nieco vyskytne ved uz je to dost realne a bezpecne. a je dobre ze oddychujem lebo ak nie tak si myslim z e by som si to urcite urychlila proste to na sebe citim ze by to tak dopadlo.
Ahojte,
tak dnes som bola na ozvy. Boli v poriadku. V pondelok sa vsak chystam na vyberanie pesaru. Vraj potom tam mam este zostat asi 3 hodky a prechadzat sa, ci sa mi nespusti porod. Nema s tym nahodou niekto skusenosti? Ja by som este rada vydrzala do zac. juna 😝
Nohy inac opuchaju aj mne a vobec neodpuchaju. Nemate na to niekto nejaky dobry trik? Uz som skusala aj striedanie teplej a studenej sprchy. Alebo len studenej sprchy, vylozenie noh... ale nic 😠
Co sa tyka odobratia pupocnikovej krvi, ja sa chystam na odobratie pre moje dietatko. Podpisem zmluvu a oni po odobrati a vysetreni poslu info. Ja sa mozem rozhodnut, ci to zaplatim alebo nie. Oni totiz skumaju aj to, kolko kmenovych buniek sa odobralo a do kolko kg dietata sa da v buducnosti vyuzit. Takto si myslim, ze je to celkom OK. Samozrejme, je to dost penazi, ale ak to mozem pre svoje dietatko spravit..... 😉
@bubu84
@kukujka ahojte, ja som s toho bola tiež prekvapená. On mi povedal, že teraz daruje každý kto to nechce zaplatiť. Preto dali také prísne kritériá. Ja osobne si myslím, že oni by boli radšej keby si to každý zaplatí aby mali peniaze. Ja som myslela, že keď darujem tak sa ten verejný register rozšíri a bude viac možností pomôcť. Ale keď nechcú 😅 😅 😅 😅 😅 😅
Ahojte babenky. Bolievajú aj vás slabiny???? Ja som kvôli tomu nespala celú noc. A k tomu ešte aj celé podbruško a sem tam kríže. A že užite si posledné chvíle tehotenstva 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅
@nenullienka ahoj,u mna to iste ako u teba.....vyzera to tak,ze sme na rade a o par dni porodime.🙂.ja uz chodim do poradni kazdy den,v piatok mi uz aj krv brali a zajtra musim prist na interne vysetrenie k porodu.akurat pozeram v knizke,ze uz aj krcok povoluje,minuly stvrtok som mala este CS 1 a vcera uz CS 3,takze sa to blizi 🙂
@mimiss to fakt?lebo ja vsade citam,ze posledny mesiac uz zena nepriberie nic,dokonca trosku schudne a tak to je aj u mna....mam dole kilo od predchadzajuceho mesiaca.
@kaara1980 ja tiez stale citim,ked ma maly stikutku na lavej strane a maly je urcite otoceny hlavickou dole.bola som akurat na ultrazvuku,ked mal stikutku,citila som to na lavej strane a doktor hovoril,ze je krasne otoceny dole hlavickou,takze sa neboj,urcite sa babo neotocilo,na to ma uz malo miesta v maternici 🙂
@andysok ano,to som citala aj ja,preto som bola prekvapena,ked som mala o kilo menej a doktor mi hovoril,ze to je uplne normalne,ze vacsina zien posledny mesiac uz nepribere nic,alebo dokonca schudne.z coho potom pribera to babo?dokonca aj v knihe velky sprievodca tehotenstvom je pisane,ze posledny mesiac uz nepribereme......tak si mozme vybrat,oni asi pisu ako sa im to hodi,ale kazda zena je ina a kazda pribera inac,takze tazko povedat ako to naozaj bude 🙂
@lucia1181 😉 ´ja som v nemocnici schudla za tyzdn 2kg ;) a teraz ako som doma tak som za tri týždne pri taká 3kg tak snáď Dvojicky rastu začínala som 54kg dnes mám 71,5 a to ani nepuchnem velmi lebo stále len ležím ;) Sranda je že tieto posledne 3 týždne sa neviemdopit mlieka ktoré somv živote nepila 😉 .drz sa ;)

@janka830 No hej, maju obmedzene dotacie, tak sprisnili kriteria...jednou zo zmien je minimalna hmotnost dietata pri narodeni viac ako 4kg....pred tym to bolo 3,5 kg...aj tak dost, tam by sme sa asi tiez nevysplnahli ... A to si bola dost malicka veru a ja som si myslela o sebe, ze aky drobec som bola 🙂