icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

andrejecka
25. máj 2011

@bubu84 ahoj ten epidural si vybavíš dole v suteréne, sestrička ťa tam pošle, sú tam každý deň od 13tej do 14tej

bubu84
25. máj 2011

@andrejecka ahoj, dakujem spytam sa na to v utorok, ked pojdem najblizsie do poradne.. 🙂

janka830
25. máj 2011

@bubu84 Ahoj, skopírujem ti čo mám napísane v papieroch o tej epidurálke... " ak máte záujem o vedenie pôrodu v epidurálnej analgéze je nutné vopred absolvovať konzultáciu na ambulancii KAIM. Bez uvedenej konzultácie a podpísania informovaného súhlasu nie je možné o EDA pri pôrode žiadať.
- ambulancia KAIM: suterén Nemocničnej polikliniky, č.d. 014, denne od 13:00-14:00, prineste si so sebou tehotenský preukaz..
-cena : 150 €, platba v pokladni -platené služby (prízemie polikliniky)
-k pôrodu je nutné priniesť so sebou podpísaný informovaný súhlas a doklad o zaplatení EDA."

ja som si to vybavovala prišla som tam na 13tu boli sme tam asi 4, vyšla sestrička dala nám dva papiere kde bolo všetko o tej epidurálke a dotazník...potom nám to zozbierala po jednej si nás volala do vnútra tam sme to podpísali aj ona to podpísala a to bolo všetko..

a tú sprievodnú osobu pri pôrode treba vlastne len uhradiť je to 16,60€ tiež v tej pokladni na prízemí polikliniky... 🙂 dúfam že som aspoň troška pomohla 🙂

andrejecka
25. máj 2011

@janka830 ja som bola vo štvrtok vybavovať tu epidurálku a ja mám v papieroch že sa platí 106eur

mimca20
25. máj 2011

No a mame dnes za sebou prvu poradnu v nemocnici. A od buduceho tyzdna raz do tyzdna 🙂, parada.
Malicke sa ma fajn, len mamina ma nariadene telesne setrenie. Tak ked ja nemam pocas celeho tehotenstva setrenie, tak ani jedna tehotna zena ho nema vobec 🙂. Cele tehotenstvo od zaciatku som bola na PNke domka, ziadne pracovne vytazenie v praci, ako poniektore zeny v tehotenstve.
A moja mamula dnes poprala, pozehlila vsetky vecicky pre malicke, a ja mam aj zbalenu tasku do porodnice, takze sme nachystani.
Srandovna situacia dnes - jednu romku priniesla na monitor sanitka a zvysok rodiny prislo autom, to uz nemali asi miesto pre tu tehotnu romku. A takto vidime, ako sa zneuzivaju sanitky a personal zdravotnictva. Sialene.

nenullienka
25. máj 2011

@andysok ahoj, krásnu váhu majú, super ste to doteraz zvládli držím palce.

nenullienka
25. máj 2011

No krček zmäknutý otvorený asi na 2 cm, bránka skrátená, vraj už len čakať kedy to prííííde 😀 😀 😀 😀 ak nie cez víkend v pondelok 30- teho mám prísť a uvidíme čo ďalej

kaara1980
25. máj 2011

Baby,ja som bola na prvej poradni v pondelok.A sestrička ma poslala na ekg,pritom som ho už absolvovala asi perd 2 mesiacmi.Poslali aj vás 2x?
Inak ma prekvapil môj zamestnávateľ,poslali mi normálne predtlačené papiere na žiadosť o rodičovský príspevok a ešte žiadosť o príspevok k narodeniu dieťaťa čo sa od firmy dostáva-70e.No úplne sú milý,len to potom podpíšem a pošlem s prefoteným rodným listom 😉 .Aspoň niečo mi uľahčili.Ale zajtra ideme do LM(snáď tam neporodím 😉)takže v piatok si obehám sociálku a úrad práce a zistím,či si popôrodné papierovačky môžem poslať poštou,či to bude môcť vybaviť moja mama.Dúfam,že sa to bude daŤ.
Dnes sme zháňali bazu,iná sranda v Bratislave.Sme až za čuňovom boli,ale nazbierali sme.Takže ak to urobím dobre,budeme mať bazový sirup 😀

fleuerette
25. máj 2011

@nenullienka
Joj tak super, už som myslela, že si ťa tam nechali 😉 , ako sa cítite?

fleuerette
25. máj 2011

@kaara1980
Ty si iná akčná žena 😀 . A ako robíš ten bazový sirup? Ja tu mám okolo domu kopec bazy.

fleuerette
25. máj 2011

Začína ma nejako chytať panika. Pomaly ako sa blíži ten deň D, rastú vo mne obavy. Nie že by som sa bála pôrodu, to nie. Skôr toho čo bode potom. Ako to zvládnem, Či vôbec. Ako sa postarám o toho tvorčeka. Ako sa budem vedieť prispôsobiť novým podmienkam. Vždy som bola dosť veľký sebec, čo sa týkalo môjho života.
Mám síce nakúpené knihy, ale predsa len teória je teória.......
Nemáte podobné pocity?

sissika
25. máj 2011

@bubu84 to si musíš objednať, tú epidurálku, normálne podpíšeš zmluvu a zaplatíš 150 e

cottoncandy
25. máj 2011

@kaara1980 aj mňa poslali na ekg dvakrát - bola som v prvom trimestri a teraz pred dvoma týždňami zasa

katinka71
25. máj 2011

@kaara obdivujem ta ako zvladas aj sirup robit aj cestovat,ja som dnes bola iba 25 km z domu s manzelom na urade a skolabovala som
@fleuerette ja mam obavy skor z porodu,ostatne vsetko pride uvidis ked si zabehnes urcity system tak to urcite zvladnes,drzim ti palce
pekny vecer

kukujka
26. máj 2011

@janka830 u nas to zas s epi tak nieje nieje ziadna priprava ani platenie vopred len ked uz pridem rodit do nemocnice tak mam povedat hned pri prijme,ze ju chcem

kaara1980
26. máj 2011

@fleuerette
@katinka71 ten sirup je práveže úplne jednoduchý,najťažšie je len pozbierať bazu-teda nájsť ju tu v BA 😀
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14271
ja skúšam tento,ale bez tej kyseliny sorbovej.vraj vydrží dlho aj bez nej,tak uvidím.
Ja sa skôr obávam tej 3hodinovej cesty k našim.Ale ak ma chytí rodiť,tak brat má akurát 3mesačného krpca,tak to tam dáko zvládneme-radšej beriem všetky doklady 😉
@cottoncandy tak aspoň nie som sama,lebo ma úplne vyviedli z miery.v prvom tehu som nebola ani raz na ekg a teraz hneď 2x 😕

andrejecka
26. máj 2011

@kaara1980 jeej aj ja som robila minulý týždeň ten sirup a tiež ho robím bez tej kyseliny 🙂
no tak ja dnes idem do poradne a dúfam že sa s doktorom dohodneme na pevnom termíne kedy môžem dojsť rodiť, ja mám niekedy pocit že už už nevydržím ani jeden deň

lucia1181
26. máj 2011

ahojte baby.konecne vcera posledna poradna,v nedelu na prijem a v pondelok bude mimco tu s nami 🙂.len dnes mi nie je nejak najlepsie,strasne ma picha v pravom boku a neviem z coho,ci maly na nieco tlaci a to sposobuje bolest...neviem.
Ozaj,ked spominate bazovy sirup...mi ho mame tiez doma,vcera nam doniesli nasi.....zaujima ma ci to nemoze uskodit mimcu,moze tehotna pit malinovku z bazoveho sirupu,ze?

janka830
26. máj 2011

@andrejecka Ahoj ja som mala v papieroch tiež napísané 106€ ale dr. ma upozornil že epidurálka teraz stojí 150€, aj som to bola potom hneď uhradiť a je to tých 150€

andrejecka
26. máj 2011

@janka830 fíha, no dnes to idem zaplatiť, tak uvidím, ale nepotešila si ma 😢

janka830
26. máj 2011

@andrejecka 😠 no niečo mi o tom hovor...tiež ma to vôbec nepotešilo...táto cena ale platí pre Ružinovskú nemocnicu, nemám vôbec predstavu ako sa to pohybuje v ostatných nemocniciach, ale myslím si skorej že tak nejak rovnako...

teraz ma napadlo, keď nepoužijú ten epidurál tak potom sa peniaze vracajú?? 😅

andrejecka
26. máj 2011

@janka830 jasne že vracajú, len ti vrátia o 10 eur menej za to že ťa poučili, ja terzaz budem dúfať že ju nebudem potrebovať, pri prvom porode som mala kontrakcie slabé, dalo sa to vydržať

andrejecka
26. máj 2011

@janka830 aj si budeš zazmluvňovať lekára?

kukujka
26. máj 2011

dnesna poradna dopadla tak,ze sa este nic nedeje a tak skoro to zevraj nebude este aby som neprenasala no tak teda to ma vobec nepotesili

9lea
26. máj 2011

ahojte baby, chcela by som sa opýtať, či máte tiež také bolesti v podbrušku. Ja už asi tretí deň, keď sedím alebo ležím tak nič, len keď chodím. Akože pohyby babätka cítim, všetko normálne, ani sa mi nič iné nerobí, len tie bolesti. Neviem, či mi tak kleslo bruško, že to teraz tak silno už tlačí na spodok, alebo že čo.

9lea
26. máj 2011

@kukujka u náa je to s epidurálkou presne tak, ako si napísala. Prídem do pôrodnice, bude všetko ešte o.k. a budú mi ju môcť pichnúť, tak mi ju dajú, ale že načo budem chodiť vopred, keď môžem prísť už v takom stave, že mi ju jednoducho nedajú, tak že sa to rieši už potom rovno, buď áno alebo nie.

kaara1980
26. máj 2011

@janka830
@andrejecka na antolskej je to tiež 150e za epidurál
@lucia1181 myslím že môže,tam nemá čo uškodiť.ja tam síce kyselina citronová-teda podľa receptu,lebo sú aj také čo tam ide ,živý, citron.Keď kukneš na zloženie ochutených minerálok,kadejakých malinoviek a kúpnych sirupov,tak v tom bazovom máš v podstate len tú kys.citronovú
@kukujka však máš ešte čas,mne tiež povedal,že je všetko ok a tak skoro to nebude 😉

andrea1977
26. máj 2011

v trencianskej porodnici stoji epidural rovnych 100,-

andrea1977
26. máj 2011

@kaara1980 dnes ta caka to cestovanie? tak ti prajem stastnu cestu, v tom teple ti to nezavidim a este k tomu tie kolony a hodinove zdrzanie pod strecnom 😝 vela vela trpezlivosti 😉 ale ty to vlastne zmaknes v pohode 😉 tie tvoje behania po obchodoch, zberanie bazy, varenie sirupu a co ja viem co 😀 si vobec tehotna 😉

andrea1977
26. máj 2011

@andrea1977 ozaj a co sa tyka toho ekg, tak ja som to neabsolvovala ani raz. ale uz som pocula, ze kazda tehotna by mala absolvovat pre istotu predoperacne vysetrenie, keby nahodou museli robit sekciu. ale porodnica v TN asi nemusi 😕