Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@adrika214 aj ja som mala presne take iste problemy s jedenim asi pred mesiacom, ale uz mi to teraz akosi preslo 🙂
@lucia1181 ahoj a to odkial si ked vam tam o 10 skor robia planovany cisarsky??to by sa aj mne hodila kedze aj mne chcu robit druhy cisar ale mne nikto nic o skorsom termine nespomenul..dokonca kamoska co rodila v tt tiez cisarom jej spravili "len " o 3 dni skor...podla mna to je najidealnejsie v 38tt aby sa predislo zbytocnym komplikaciam keby ta to chytilo skor...toto zavidim veru 😉
@zufzufmeister
ahoj, už si bola v tej Štiavnici??
@janka2504 ahoj, da sa, uz vobec nic nevladem, uz len cakam doma,kym ma to chyti, uvidime v utorok, to idem na sono a to sa dozviem, ci sme tiez o tie dva tyzdne popredu, alebo nie.. a taktiez idem do poradne.. tak to teda ma malicka krasnu vahu uz 😉 to znamena ze budu robit cisarak, alebo sa mala este moze otocit..?
@bubu84 no tak sme na tom asi rovnako ani mne sa nic nechce a nevladzem funim ako maly slonik 🙂
no asi sa uz nepretoci kedze je taka velka uvidime co povie doktorka v pondelok idem znova na poradnu bola som min teraz aj na ultrazvuku a podla neho viesiel uz termin na 9.6 podla tych merani a vsetkeho 🙂 toje o dva tyzdne skor ako realne som mala stanoveny vsak uvidime ako sa vyjadri DR. ale uz by som to chcela mat za sebou
@kaara dakujem za recept stastnu cestu prajem.dnes som bola v poradni posledny krat urobili mi iba ctg,vysadili magnezium a uz nemusim dodrziavat kludovy rezim,uz mam ist iba na porod do nemocnice,v nemocnici som sa pytala ci mam tam chodit na kontroly do porodu vraj nie lebo gynekolog mi nedal odporucenie,nedali mi ziadny termin,hlavne ze som opuchnuta a zvyseny krvny tlak. stale, ale to uz nikto neriesi,
Prajem vam pekny den
@lubenka131 ahoj,no ja budem rodit v ruzinovskej nemocnici v bratislave.Bola som aj u prednostu nemocnice spolu s mojim lekarom kvoli schvaleniu sekcii a ten tiez hovoril hned doktorovi,ze tych 10 dni pred terminom ma zaradi do planovanych sekcii.mozno zalezi od nemocnici,alebo lekara,tento moj ma taky postup.chodim do gyncentra v bratislave...je to sukromne centrum a doktor je neskutocny,fakt odporucam vsetkym.
@bubu84 ahoj, ako sa máš dnes? Aj ja sedím doma a dnes sa mi nechce ani pohnúť, iba som narýchlo uvarila a rozvaľujem sa na gauči s knižkami a časopismi, si ešte užívam voľnný čas, kým sa dá🙂
@andysok ja uz mam aj papier na prijem u seba na nedelu 29.5 o 11,00 hod.a v pondelok medzi 11,00-15,00 by som mala ist pod noz 🙂.konecne uz mam aj interne predoperacne vysetrenie,takze uz konecne oddychujem a nemusim nikam chodit,uz ani do poradni,doktora mam na telefone nonstop a keby nieco,tak mam hned volat 🙂.ja sa cudujem,ze ta s dvojickami nechaju az do buduceho piatku doma,vacsinou sa dvojciatka zvyknu narodit skor....tym tvojim sa u teba v brusku nejak paci 🙂
@ivusik33 hmmm nebola, dnes som bola na poslednej poradni u mojej gyn. a už bolo neskoro, tak som nešla... Takže až v utorok sa chystám... A ty?
Baby mám jednu otázku. Dnes som bola u gynekologičky a z posledného odberu jej vyšlo niečo ako mykóza, alebo proste niečo v pošve zo steru a predpísala mi hneď vaginálne čípky - antibiotikum... Došla som domov, čítam a je tam vyslovene napísané, neužívať v tehotenstve... Volajú sa POLYGYNAX, nemáte niekto s tým skúsenosti?
@zufzufmeister to Ti robili ster na streptokoky. Robi sa to v cca 34 - 36 tt tusim. Mne to tiez vyslo pozitivne, udajne aj 50% zien ma tohto streptokoka. Prelieci sa to aj tak 4 hodiny pred porodom (stale sa mi paci ako asi oni vedia co su to 4 hodiny pred porodom, ked jeden je rychly a jeden pomaly) antibiotickou infuziou. Tu Ti daju aj ked ta teraz preliecia.
Je to cudne ale v nasom porodnictve je vela rutiny a idiotin, ktore bezne za hranicami su az smiesne.
@zufzufmeister mykóza je bežné ochorenie aj mimo tehotenstva. Ja som ju mala už viac krát Prejavuje sa silným bielym vytokom a svrbením. Jednoducho povedané, nejaká kvasinka sa viacej vytvára, mne sa napríklad vždy objavila, keď som bola chorá a brala som antibiotika, tak moje telo zle vyločovalo antibiotika a pritom sa mi tvorilo príliš kyslé ph v pošve, preto som popri antibiotikách musela vždy ešte brať nejaké probiotika a krémy navyše. Keď je žena tehotná, tak sa vytvára taktiež viac baktérii a je to ph v pošve zvýšené, čiže kyslejšie. Tabletky čo ti doktor predpísal, by sa určite nemali využívať do 12 tt tehotenstva, lebo vtedy sa vyvíja babätko a bolo by to preň nebezpečné. Preto mi aj môj gynekológ povedal, že keďže s tým mávam problémy tak ak by sa mi to nahodou objavilo do 12 tt, tak to liečiť nebudeme. Jednoducho sa s tym moje telo bude musieť potrápiť. Ak si dostala mykózu teraz, tak tvoj lekár určite vie čo robí, a takmer žiadne antibiotika by sa v tehotenstve nemali, ale tvoje babätko je už predsa vyvinuté, a je lepšie keď budeš mať normálne ph v pošve a žiadne kvasinky, ako by si pri pôrode na bábo tieto baktérie mala preniesť. Okrem iného môžeš mať aj mykózu na chodidlách, atď. Čiže nie som lekár, ale ak ti ich doktor predpísal tak určite si tie čipky daj, ty sa musiš teraz preliečiť, babätku tým už podľa mňa neublížiš. Takto nejako mi to vysvetlil aj môj gynekológ. A streptokok je podľa mňa niečo iné ako mykóza, lebo mykózu spôsobuje baktéria zvaná candida a streptokok je iný baktéria. A inak na to, aby si znížila mykózu je tiež dobre tušim jesť jogurty, piť nejaké tie jogurtové nápoje, nejedz veľa sladkého, lebo to majú tie kvasinky radi ani nepi stopercentné pomarančové džusy, tie napomáhajú mykóze tiež. A spodné prádlo vyslovene bavlenené a ešte použivať sensitívne prášky na pranie spodnej bielizne a obmedzovať silné parfumované sprchové gély. mám toho načítané už veľa, tak dúfam, že som pomohla.
@cottoncandy ahoj, kazdy den uz rovnako 🙂 dnes som sa bola trosku poprechadzat, bola som aspon v dedine v potravinach.. 😉 inak teraz len sedim a oddychujem... a tiez si uzivam este to nicnerobenie.. 🙂 kedy sa vidime?
Ahojte baby,asi koľko balení tých pôrodníckych vložiek si mám pribaliť so sebou do nemocnice?
@nenullienka Ahoj,držím palce,a aby si to už mala čím skôr za sebou 😉
@bubu84 daj nejaký termín, môžeme skočiť tu do tej pizzerie, však to máme obe pod nosom, nech sa zbytočne nenamáhame🙂
@cottoncandy mohli by sme teoreticky aj zajtra, ja nemam nic na plane..inak ta pizzerka sa dost pokazila, neviem, ale ked chces mozme teda tam zbehnut.. lepsie je sice v restauracii Slnecnica, ale asi by sme sa tam nemali ako dostat.. 🙂
@bubu84 môžeme aj zajtra, napíš mi čas, kedy ti to vyhovuje, Slnečnica je určite lepšia, ale máme auto v servise, takže smola, musíme sa uspokojiť jedine s tou pizzerkou, však aj tak nemôžem v nej takmer nič jesť, maximálne šalát a zapiť ho minerálkou🙂

Ahojte baby, aj ja sa k Vám pridávam 🙂, čakám prvé bábo a termín mám 26.6.. chcela som sa spýtať i máte niektorá podobný problém, posledné dva týždne mi nechutí jesť, a mäso už vonkoncom nie, teraz uz len nieco cez den zobnem, a nieco varene, len jedenkrat denne, nemáte niekto podobný problém, pritom som netrpela ani nevoľnostami... neviem, či je to tým bábetkom, či mi tak tlači na žaludok, ked ani hlad nepocitujem 😀, hádam bude všetko ok.... Inak Vám všetkým držim palce, a príjemný zvyšok tehotenstva.