icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

kaara1980
16. jún 2011

@megi1989 a možno to príde aj samé,neboj 😉

kaara1980
16. jún 2011

@lucia1181 jedine obvolať sociálku.Ja som mala takto pred 5 rokmi problémy,keď som ostala na rizikovom.3 mesiace som nevidela nemocenské,lebo oni tam niečo zapotrošili 😠

9lea
16. jún 2011

Ahojte kočky, tak ja som Vás už tiež dočítal, človek tu nie je pol dňa a potom musím skoro pol hodinu čítať, že čo nové. Z materskou neviem ani ja ako bude, len ja viem,že mi na sociálke povedali, že keďže mi chýba týždeň do toho aby som mala odpracovaných 270 dní, tak že to nevadí, lebo že do pôrodu ich budem mať. No a pracovný pomer mi ešte stále trvá do 30. 6, keďže sa vtedy končí školsky rok, a že keď sa bábo narodí, mam priniesť kopiu rodného listu, prepočítajú mi dni, či som teda splnila 270 dní do pôrodu, čo vlastne áno, no a potom mi všetko naraz doplatia, tak dufam že potom nebudu nejake natahovacky. A ako to je vlastne s tym príspevkom pri narodení dieťaťa, myslím tých 500. či 600 eur, to treba kde vybaviť.

9lea
16. jún 2011

a inak sa už cítim chvíľami akoby som nebola tehotná a som akčná a dnes poobede som mala pol hodiny také bolesti, že som myslela, že asi pôjdem, a zase ako prišli, tak aj odišli. A asi sa už nedočkám, sa mi to všetko zdá ako začarovaný kruh. Idem začať vysielať pozitívnu energiu alebo čo, lebo, že aká energia sa vysiela, taká sa aj vracia, tak si idem asi určiť nejaký deň, že kedy pôjdem do pôrodnice.

kaara1980
16. jún 2011

@9lea Ahoj,a ty kde robíš?ten príspevok k príspevku sa vybavuje na úrade práce soc.vecí a rodiny.Ja som si už bola pre papiere,ale dajú sa stiahnuť aj z netu

kaara1980
16. jún 2011

@9lea o tom som aj ja dnes čítala,že sa má žena naladiť na pôrod a vraj to príde.Musí sa presvedčiť,že je pripravená.Tak som si to aj dnes vravela,že zajtra je už čas 😀

9lea
16. jún 2011

@kaara1980 No ja som robila ako učiteľka na základnej škole, lenže som začala teda od konca augusta robiť, a do plánovaného odchodu na matersku mi nevyšlo 270 dní. Ale mi povedali, že to nevadí, že 270 dní sa ráta do dňa pôrodu, nie do dňa nástupu na matersku, len mi musí trvať pracovný pomer. A keďže mne zmluvu v práci ukončia až na konci školského roka, tak by to všetko malo sedieť, len to, že mi bude vyplatená materská, až keď odovzdám rodný list, aby vedeli, že som splnila tu podmienku, akože naša ekonomka to zistovala, tak že je to všetko o.k. a aj na sociálke mi milé tety povedali, že je to všetko o.k., tak dúfam, že potom nebudú problemy. A tie papiere môžem vybaviť aj po pôrode, či to už musí byť teraz niekde odovzdané.

kaara1980
16. jún 2011

kočky,mne je dnes na prd.Bolí ma hlava a nejak ma seká medzi lopatkami....zato chuť do jedla mám 😠 ,dostala som chuť na Mcdonalda,tak som tatka vyslala kúpiť.Fuj také nezdravé 😠 ,ale po pôrode si to už veru nedovolím 😕

kaara1980
16. jún 2011

@9lea aha,takže nemáš trvalý pomer.Tak dúfam,že ti to vydá ten počet dní

9lea
16. jún 2011

@kaara1980 tak ten môj mi povedal tiež. zajtra už môžem, že končí v práci a od pondelka mu šef nedal žiadny rozpis, lebo že už vie, že mám termín pôrodu, a keďže dostáva od šefa dva týždne dovolenku ku narodeniu dieťaťa, takže by to tak bolo ideálne.

9lea
16. jún 2011

@kaara1980 no nie, nemám, lebo ja som po škole vlastne začala prvý rok učiť, takže to vždy dávajú na zmluvu na určito, aj keď mi môj šef, čiže riaditeľ vravel, že ma tak potrebujú, že sa vytešovali, že majú novú učiteľku nemčiny a zas z toho nič, nemá to kto u nás učiť. Tak mi bolo ľúto, keď som odchádzala, ale nie za prácou, ale mi bolo ľúto mojich deťúrencov, lebo som učila aj tretiačikov a teraz to majú všetko suplované, tak asi zabudnú za ten mesiac a pol všetko čo sme sa spolu naučili.

9lea
16. jún 2011

@kaara1980 a s tými dňami mi to vyjde, ja už som vlastne okolo 25. mája splnila tu podmienku, takže to by nemal byť problém.

kaara1980
16. jún 2011

@9lea my to máme tiež tak.Včera mal poslednú nočnú a teraz má voľno do konca mesiaca,takže to musíme stihnúť 😀

kaara1980
16. jún 2011

@9lea vezmúťa aj potom späť,či chceš byť celé 3 roky doma?

9lea
16. jún 2011

@kaara1980 no to musíme stihnúť nech sa robí čo chce, však mi máme termín spolu v nedeľu, tak dúfam, že to už obe budeme mať za sebou. 🙂

9lea
16. jún 2011

@kaara1980 vziať by ma vzali hneď aj od septembra opäť, ale ja ešte asi tak štyri mesiace budem na svk a potom odchádzam do Nemecka, keďže môj priateľ je odtiaľ. Čiže mňa čaká veľká životná zmena, čoho sa bojím, ako to všetko bude. Preto ak mi to s tou materskou nejak nevyjde, tak nevadí, ale tak aj štyri mesiace sú k dobru.

kaara1980
16. jún 2011

@9lea no ja pevne verím,že to do nedele už bude 😉 .Takže ty odchádzaš do dalekých krajín.Natrvalo,alebo len prechodne?Mne stačilo odísť z LM do BA a nejdem to prežiť že som tak ďaleko od rodiny

9lea
16. jún 2011

@kaara1980 tak to keby som vedela, v živote si nemôžeš byť ničím istý, čo bude ďalej. Ale tak s mojim priateľom všetko klape a životné podmienky tam sa nedajú zrovnať z našími tu.

kaara1980
16. jún 2011

@9lea nech vám to vydrží veru 😉 😉

9lea
16. jún 2011

@kaara1980 no ďakujem. Idem ja ešte asi žehliť, alebo čo, lebo dnes som ešte nejaký extra výkon nevydala. Inač by som sa šla aj niekam prejsť do nášho vrchu, ale však je taká vysoká tráva a ja mám normálne strach teraz z tych kliešťov, aby ma nejaký ešte teraz neuštipol, tak som radšej tento vyvolávač už vypustila z hlavy.

kaara1980
16. jún 2011

@9lea ja som veru dnes tiež nič neurobila,dnes som nejaká pokazená.Zajtra niečo porobím 😉 Inak do trávy by som teraz veru neriskovala.Chytiť boreliozu alebo encefalitídu je veru nebezpečné

lucia963
16. jún 2011

Dnešná poradňa za nami, vraj všetko v poriadku môžte ísť domov,ak sa môj stav nezmení tak v pondelok na hospitalizáciu 😒

nela00
16. jún 2011

čaute čaute 🙂 okno umyté, periny prevlečené, povysávané, dlážka poumývaná. čo by som tak ešte porobila. ale už sa mi nič nechce 😝 na odpoveď zo sociálky majú 30 dní. ja som podala žiadosť 9.5 a prišla mi 9.6 samozrejme na liste bol dátum 8.6 aby boli v termíne úradníčky 😀
no mne podľa ms vychádza termín 27.6,podľa ovulácie 29.6. tak to aj vyzerá, že z týchto dvoch dní si vyberieme 😀

nela00
16. jún 2011

luci a aký je stav? čo krčok a tak?

lucia1981
16. jún 2011

@nela00 tak ty si bola dnes teda riadne aktívna, ja dnes ledva fučím, je tu také teplo že nie som schopná nič robiť, stačilo mi uvariť a z toho sme tu mali ešte teplejšie, ventilátor nepomáha už sa teším na noc ako sa zase nevyspím.... 😠

nela00
16. jún 2011

@lucia1981 takže na poradni nič nové? inak ako keby som počula môjho dr. tvrdnutie brucha normálne v tomto tt, všetko ok uvidíme sa o týždeň 😀 minule ma ani zo spodu nepozrel 😅 som zvedavá o 4dni čo mi povie. my máme v dome docela príjemne, zajtra umyjem zvyšné okná. veď potom nebudem mať čas no nie?

lucia1981
16. jún 2011

@nela00 ja idem zase vo štvrtok a už ani nedúfam, že to bude skôr, lebo pri mojom šťastí tu budem sedieť 2v1 ešte aj na začiatku júla, už ani neviem čo by som vyskúšala, ale keďže je drobcovi v brušku dobre asi by som mala byť aj ja spokojná.... 🙂

vavrenka
16. jún 2011

tak kocky, v sobotu najneskor idem rodit. uz som objednana, ak dovtedy neporodim, tak mi idu vyvoalt porord, lebo mala je v ohrozeni a moj doki ma v so sluzbu. inak, dnes an poradni ma pochvalil, ze som krasne otvorena, mam CS 10!!! Takze huraaaa, idem rodiiittt 😵
len som zmatena, zada sa mi, ze od vcera mi po troske odteka plodova voda (aj jej mam vraj menej ako by som mala mat), ale dokitak mi hovoril, ze ked ma vysetroval, tak plodove blany zo spodu boli neporusene, tak ja neviem... ze by taky vytok? musim mat vlozku a som aj tak mokra na gatkach, nema niektora s tym skusenost? 😅

ivusik33
16. jún 2011

@ajjkas
ja veru verím... hlavne od vtedy, ako mám Simču a ako mi po večeroch vyvádzala, keď mi každý čumel do kočíka. Dali sme potom niečo červené a upravilo sa to.

bubu84
16. jún 2011

ahojte babulky, tak ze sa hlasim, este sme doma, cez den nam bolo fajn, teraz zacali take stahy, ale este nie casto... ale toho hlienu mam velmi vela stale, vcera ho bolo tiez dost, ale dnes asi 5 krat co som bola na zachode, som mala aj na nohavickach az take guce toho, je to v poriadku, alebo mame ist radsej do nemocnice? Neviete mi prosim poradit?