Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
Ahojte kočky, tak ja som Vás už tiež dočítal, človek tu nie je pol dňa a potom musím skoro pol hodinu čítať, že čo nové. Z materskou neviem ani ja ako bude, len ja viem,že mi na sociálke povedali, že keďže mi chýba týždeň do toho aby som mala odpracovaných 270 dní, tak že to nevadí, lebo že do pôrodu ich budem mať. No a pracovný pomer mi ešte stále trvá do 30. 6, keďže sa vtedy končí školsky rok, a že keď sa bábo narodí, mam priniesť kopiu rodného listu, prepočítajú mi dni, či som teda splnila 270 dní do pôrodu, čo vlastne áno, no a potom mi všetko naraz doplatia, tak dufam že potom nebudu nejake natahovacky. A ako to je vlastne s tym príspevkom pri narodení dieťaťa, myslím tých 500. či 600 eur, to treba kde vybaviť.
a inak sa už cítim chvíľami akoby som nebola tehotná a som akčná a dnes poobede som mala pol hodiny také bolesti, že som myslela, že asi pôjdem, a zase ako prišli, tak aj odišli. A asi sa už nedočkám, sa mi to všetko zdá ako začarovaný kruh. Idem začať vysielať pozitívnu energiu alebo čo, lebo, že aká energia sa vysiela, taká sa aj vracia, tak si idem asi určiť nejaký deň, že kedy pôjdem do pôrodnice.
@kaara1980 No ja som robila ako učiteľka na základnej škole, lenže som začala teda od konca augusta robiť, a do plánovaného odchodu na matersku mi nevyšlo 270 dní. Ale mi povedali, že to nevadí, že 270 dní sa ráta do dňa pôrodu, nie do dňa nástupu na matersku, len mi musí trvať pracovný pomer. A keďže mne zmluvu v práci ukončia až na konci školského roka, tak by to všetko malo sedieť, len to, že mi bude vyplatená materská, až keď odovzdám rodný list, aby vedeli, že som splnila tu podmienku, akože naša ekonomka to zistovala, tak že je to všetko o.k. a aj na sociálke mi milé tety povedali, že je to všetko o.k., tak dúfam, že potom nebudú problemy. A tie papiere môžem vybaviť aj po pôrode, či to už musí byť teraz niekde odovzdané.
kočky,mne je dnes na prd.Bolí ma hlava a nejak ma seká medzi lopatkami....zato chuť do jedla mám 😠 ,dostala som chuť na Mcdonalda,tak som tatka vyslala kúpiť.Fuj také nezdravé 😠 ,ale po pôrode si to už veru nedovolím 😕
@kaara1980 no nie, nemám, lebo ja som po škole vlastne začala prvý rok učiť, takže to vždy dávajú na zmluvu na určito, aj keď mi môj šef, čiže riaditeľ vravel, že ma tak potrebujú, že sa vytešovali, že majú novú učiteľku nemčiny a zas z toho nič, nemá to kto u nás učiť. Tak mi bolo ľúto, keď som odchádzala, ale nie za prácou, ale mi bolo ľúto mojich deťúrencov, lebo som učila aj tretiačikov a teraz to majú všetko suplované, tak asi zabudnú za ten mesiac a pol všetko čo sme sa spolu naučili.
@kaara1980 vziať by ma vzali hneď aj od septembra opäť, ale ja ešte asi tak štyri mesiace budem na svk a potom odchádzam do Nemecka, keďže môj priateľ je odtiaľ. Čiže mňa čaká veľká životná zmena, čoho sa bojím, ako to všetko bude. Preto ak mi to s tou materskou nejak nevyjde, tak nevadí, ale tak aj štyri mesiace sú k dobru.
@kaara1980 no ďakujem. Idem ja ešte asi žehliť, alebo čo, lebo dnes som ešte nejaký extra výkon nevydala. Inač by som sa šla aj niekam prejsť do nášho vrchu, ale však je taká vysoká tráva a ja mám normálne strach teraz z tych kliešťov, aby ma nejaký ešte teraz neuštipol, tak som radšej tento vyvolávač už vypustila z hlavy.
Dnešná poradňa za nami, vraj všetko v poriadku môžte ísť domov,ak sa môj stav nezmení tak v pondelok na hospitalizáciu 😒
čaute čaute 🙂 okno umyté, periny prevlečené, povysávané, dlážka poumývaná. čo by som tak ešte porobila. ale už sa mi nič nechce 😝 na odpoveď zo sociálky majú 30 dní. ja som podala žiadosť 9.5 a prišla mi 9.6 samozrejme na liste bol dátum 8.6 aby boli v termíne úradníčky 😀
no mne podľa ms vychádza termín 27.6,podľa ovulácie 29.6. tak to aj vyzerá, že z týchto dvoch dní si vyberieme 😀
luci a aký je stav? čo krčok a tak?
@lucia1981 takže na poradni nič nové? inak ako keby som počula môjho dr. tvrdnutie brucha normálne v tomto tt, všetko ok uvidíme sa o týždeň 😀 minule ma ani zo spodu nepozrel 😅 som zvedavá o 4dni čo mi povie. my máme v dome docela príjemne, zajtra umyjem zvyšné okná. veď potom nebudem mať čas no nie?
tak kocky, v sobotu najneskor idem rodit. uz som objednana, ak dovtedy neporodim, tak mi idu vyvoalt porord, lebo mala je v ohrozeni a moj doki ma v so sluzbu. inak, dnes an poradni ma pochvalil, ze som krasne otvorena, mam CS 10!!! Takze huraaaa, idem rodiiittt 😵
len som zmatena, zada sa mi, ze od vcera mi po troske odteka plodova voda (aj jej mam vraj menej ako by som mala mat), ale dokitak mi hovoril, ze ked ma vysetroval, tak plodove blany zo spodu boli neporusene, tak ja neviem... ze by taky vytok? musim mat vlozku a som aj tak mokra na gatkach, nema niektora s tym skusenost? 😅
ahojte babulky, tak ze sa hlasim, este sme doma, cez den nam bolo fajn, teraz zacali take stahy, ale este nie casto... ale toho hlienu mam velmi vela stale, vcera ho bolo tiez dost, ale dnes asi 5 krat co som bola na zachode, som mala aj na nohavickach az take guce toho, je to v poriadku, alebo mame ist radsej do nemocnice? Neviete mi prosim poradit?

@megi1989 a možno to príde aj samé,neboj 😉