Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@kukujka s malým je všetko ok, len maminka je na nervy z toho všetkého... no neviem čo bude v pondelok, lebo dr. sa žiadno nevyjadril, povedal že uvidíme podľa stavu čo spravíme...
@mirkafrost mozno uz do pondelku bude na svete ja som bola na poradni2.6 a dr,ze to este tak skoro nebude a 3.6 uz bola liuska na svete.ides si dat aj epi?
@ajjkas tie deti to sú naozaj taký malý zázrak, vedia človeka síce aj nahnevať ale hlavne potešiť, rozosmiať a mne teraz môj drobček veľakrát utiera slzy a keď ma objíme a povie maminka neplač veď máš mňa tak to ozaj nemám slov....neboj sa myslím si, že hoci si teraz sama tak časom sa to vyrieši a neviem či som dobre pochopila, ale keď si Teba a detičky Váš ocino nevie vážiť, tak si Vás ani nezaslúži a raz určite nájdete svoje štastie v niekom inom
@kukujka nie nejdem, mám na chrbte drobné tetovanie a je zrovna v takom mieste, kde sa robí vpich na epi a teda mi to nemôžu spraviť... takže si to vytrpím. Ty si mala epi? No a dnes ako provokácia porodila ďalšia moja známa... ráno jej odtiekla voda a teraz o jednej jej robia sekciu, takže ak všetko ide hladko, malý je už pomaly na svete.A to mala plánovaný pôrod na budúci týždeň 24. No neporazí ma?Všetci už porodili, a len ja sa budem vláčiť s týmto brušiskom ?
@ajjkas
@zufzufmeister ja sa tiež zapojím... prvýkrát som skoro nič nejedla, dodržiavala som všetko ako mi povedali.... žiadne ovocie, zelenina... ale ja si myslím, že je to hlúposť. Treba skoro začať papať všetko... postupne pridávať jednotlivé druhy a zisťovať ako reaguej drobec... veď každé bábo je iné a na každé platí niečo iné.
@mirkafrost ja som mala epi a chvalim si to bez neho by som asi nevydrzala a hlavne to sitie hodinu a pol.tak ako plati to o tretej?vyzera,ze uz prsat nebude
@kukujka jasné že platí o tretej a kde sa stretneme?
@mirkafrost oki tesim sa idem dat papkat malej a nechystame sa potom ti zavolam
@kukujka ok, teším sa
ja som si normálne musela pospať,dnes som obzvlášť nejak mimo.Ešte mi je aj plano od žalúdka.Keď dojde malý zo škôlky,pôjdem s ním hádam na ihrisko.Je síce teplo,ale aspoň fúka vietor a to ja potrebujem,nech ma trochu poprefúka.Doma sa už varím ☹
maminky mam taku otazocku,aj vy kupete svoje deticky kazdy vecer?v nemocnici hovorili ze staci raz dvakrat do tyzdna,a moja mamina ze co sak to nie je dobre ona nas kupavala kazdy vecer,tak som z toho trocha mimo neviem co robit ☹ a este s tym obliekanim,ako ich obliekate na vecer,neviem ja jej davam bodinka a dupacky s dlhym rukavom,neviem ci je to moc alebo nie 😒 co vy na to???
@silviadaisy30 ja som tiež zo začiatku kúpala každý večer.Potom už nie.Najskôr som začala tak,že som umývala len čistou vodou-len ručičky a zadok mydlom,a 2x do týždňa mydlom.Potom som striedala deň kúpania a deň len umytia v umývadle-tváričku,ruky a zadoček mydlom.Ja som totiž používala vlhčené utierky len občas a vždy,keď bol malý zakakaný,tak som mu zadoček umyla vo vlažnej vode v umývadle.Dieťa sa nemá kde zašpiniť,v podstate ho pri pogrckaní či pokakaní vždy hneď obriadiš.Druhá vec je cez tieto hyce,že sa spotí,ale na to stačí tá čistá voda.
Obliekať,tak to je večná dilema...len podľa teploty v miestnosti a podľa toho,či sa dieťatko spotí,či nieje moc studené a či nieje plačlivé-lebo niektoré neznesú keď im je teplo.Ak máte teplo,neboj sa dať aj keď len body s krátkym rukávom.
Ale to je len z mojej skúsenosti,každá mamička robí inak
....drobec je už doma zo škôlky tak sa ideme pomaly pripraviť na ten guľáš do susedov, aj keď mne sa tam teda vôbec nechce, budem si musieť čím skôr obsadiť záhradnú hojdačku čo tam majú tá je v takom super chládku a odtiaľ ma už potom nikto nedostane.... 😉
@silviadaisy30 ja som moju kúpala každý večer,vždy v rovnaký čas,do dvoch alebo troch mes. tiež som ju mala v lete,takže podla mna je len dobre,ked babo každy vecer okupkas,no ale,že raz dvakrát do týždna,tak to je dost malo. a oblecenie,tak to musis vediet najlepsie sama,podla toho ci sa ti mala spoti ,alebo ma zimne rucicky 🙂
@silviadaisy30 my sme tiež kúpali každý večer a ako píše ajjkas v lete to bolo veľmi dobre, lebo maličký bol aj tak dopotený z celého dňa a na to kúpanie si pekne zvykol, vedel že po kúpaní dostane papať a potom pekne spinkať.... 🙂
ahojte kočky, ja som sa až teraz dostala k netu, celý deň opäť akčná ako vždy, upratať, nakúpiť, potom malý, čo prizerám mojej tete, potom zase vyzdvihnúť mamu z mesta. Už si hovorím, že som riadne odvážna, dva dni pred pôrodom a ja si veselo jazdím autom, kde príde, ale tak keď sedím a ležím tak sa mi nerobí nič, ale chodenie je u mňa katastrofa. To moje malinke je riadne nízko, ja normálne cítim tu hlavičku kdesi dole, ale stále som tu a nič sa mi nerobí. Ale som povedala, ešte asi pre týždňom, že sa v piatok už na sto percent pobalím do nemocnice, tak dnes musím dodržať slovo, a idem asi na to.
Čo sa týka tých uštipačných poznámok ľudí, tak to si netreba všímať, ľudia sú zvedaví a radi klebetia, každý z nás nie. Treba však vedieť klebetiť primerane a zdravo. Ale mňa vždy najviac mrzí to, že ľudia sú takí, že sa tešia, keď sa druhému človeku nedarí, keď ma trápenie, a rozoberajú to, kde sa dá, pritom tým len zakrývajú tie svoje problémy.

@monitas84
kamoška má veľkého papagája - miláčika rodiny, keď nemali deti, tak mal pre seba celú detskú izbu, ale keď sa narodili dvojičky, tak ich nemilosrdne odsťahovali od detí, lebo vraj môžu byť alergické - hlavne kôli tomu prachu čo robí... ale veď drahý uvidí, keď párkrát zobudí malého a nebude v noci spať, sám ich rád vysťahuje 😅