Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
Neboj,uvidíš všetko dobre dopadne 😉 Ani na to nemysli,bolesť zvládneš a personál bude tiež normálny 😉
Hlavne,že už Dávidko bude pri tebe 😉
@monitas84 Tak ja som si brala do nemocky klobúčiky preto, lebo mám vpáčené bradavky a myslela som, že mi ich bude treba, že to bez nich nepôjde. A ani nešlo, ale sestričky boli múdre, že to nevadí a že to pôjde. Tak som sa dva dni trápila jak pes, sestričky mi vytláčali mlieko z kamenných prsníkov a tvrdili, že to bude ok, že sa to rozbehne a že klobúčiky v žiadnom prípade nie. Tá bolesť bola neskutočná. Ja toho zvládnem veľa, ale pri tomto som revala. Až v deň odchodu prišla jedna sestrička, že prečo mi ich doteraz nedovolili a nechali ma trápiť sa. Tak sme skúsili a odvtedy už nijak inak. Lenže daňou za "meškanie" je zjavne strácanie mliečka. Tak uvidíme, či sa to ešte rozbehne. Poučenie: občas dať aj na svoj rozum a neposlúchať bezhlavo. 😖
A s tými zábalmi: keď mi bolestivo navreli prsia a mlieko nešlo von, tak som si dávala na prsia (všade okrem bradaviek) zábaly namočené v bielom víne. Malo to uvolniť zápal. To isté spravia aj kapustné listy - umyté dať do chladničky, potom trošku popučiť, nech zmäknú a vložiť do podprsenky. Plus častejšie masírovať prsia pod teplou sprchou.
@marcela99 Sab simplex vraj pomáha na dobré prdíky. Len naša babula je tak strašne nervózne a plačlivé bábo, že u nej rozoznať, či ju bolí bruško alebo niečo iné, je dosť umenie. Ale prdká statočne, tak hádam aj tie kvapky robia svoju robotu.
@janina7911 Ďakujem za rady. To mi je veľmi ľúto, že si si vytrpela. ☹ Naozaj sú niekedy tie sestričky len moc múdre, niektoré to akoby tešilo trápiť nás!!! Ale aj oni majú dcéry, ktorým sa to môže vrátiť.
Škoda, že tá normálna sestrička neprišla skôr, naozaj tých normálnych je veľmi málo.
Ale už bude len dobre, už ste doma. 🙂 😉
@monitas84 guľáš bol výborný, každý si pochvaľoval a aj počasie vydržalo, aj keď hlásili aj dážď.... 🙂 no to máš pravdu s tými bolesťami, už som aspoň na určitý stupeň bolesti zvyknutá aj keď tie pôrodné bolesti to je "trošku horšie a silnejšie", tak ale nejako to musíme zvládnuť.... 😉
@janina7911 ahoj hcem sa opytat tenSABsimplex je na predpis alebo sa da aj kupit???
@monitas84 no a ja pôjdem kedy do kelu???
@zufzufmeister neboj moja aj ty sa dočkáš domček si tam nepostaví 😎
Dobré ránko,takže ja som ešte stále 2v1,ale nejak už ani nerátam s tým,že to príde samo,brucho mám nejak velmi vysoko,aj ked to može klesnút tesne pred porodom.No tak samozrejme,že som od malej chytila ten výrus večer som zvracala a celú noc som nemohla spat,lebo mi bolo strašne zle,ale nejak už v tom žalúdku nebolo nič,tak to bolo strašné,malé som skoro vobec necítila,len také slabé pohyby a teraz ráno vobec nič,aj som ju skúšala nejak zobudit,ale nič,tak teraz neviem,už som normálne naštvaná na tých Dr. 😠 ako to nechajú ženy po termíne prenášat ☹ 😖
@ajjkas ahoj! júúúj tak to mi je veľmi ľúto, že si mala takú zlú noc, inak ja neviem ale ja som bola na tom trošku podobne ako ty, len som našťastie nezvracala aj keď nechýbalo veľa, moja mamina včera robila kysnuté koláče a ja milujem surové kysnuté cesto a som to asi neodhadla a potom som ešte horúci kakaový závin zjedla, tak od pol jedenástej do pol noci som chodila hore-dole po byte, napínalo ma, pár-krát ma aj prehnalo ale potom mi manžel urobil sódu bikarbónu tak trošku mi to pomohlo no zaspala som v takých bolestiach žalúdka a len som si hovorila, aby sme nešli rodiť v takom stave, ale teraz mi je už dobre, no dnes si dám asi diétu a teraz sa ako c ítiš? neboj sa maličká je určite v poriadku aj keď by už ozaj mohla ísť von.... 😉
@lucia1981 No tak to sme na tom zasa podobne 😉 tiež mi je lúto,že aj tebe bolo zle,aj ja mám slabost,pre surové cesto,no a horúcich buchtách,ani nevravím, teraz mi je stále nejak čudne,ale žalúdok prázdny tak ma napína naprázdno ☹ no ale rozhodla som sa,že zajtra poviem Dr.,že chcem nech ma normálne objedná najneskor na druhý den na príjem,ved on ma predsa nemože odmietnut,ked mu poviem,že sa už zle cítim,alebo? 😖
@lucia1981 ahoj,aj moj anjelik cez den spinka,pride vecer a vystraja ako certik,kope,hýbe sa tlačí dole moc,už by mohol byt na svete,som zvedava ktora znas pojde prva,zajtra idem k doktorovi,som zvedavá čo povie, 😉 ,
@ajjkas mne hovorila jedna doktorka že v 38 týždni je babetko dozrete a vyvynute,takže po termine nechavaju 8dní a potom vyvolavaju porod,že je zbytočné dlho tam nechavat babetka,ale že zavisi od doktora vela,,,,,
@silvuska267 Sab simplex v pohodke kúpiš navoľno, mne tiež naň recept nedali. 🙂
@janina7911 juj musela sisi vytrpet,no som zvedava ja na moje,tiež nemám žiadne bradavky,vravia že babetko si vytiahne,no mám z toho obavy,kde by som tie klobuciky mohla kupit?
Žienky, potrebovala by som poradiť ... Nášmu Martinkovi sa zvykne aj 2 razy za deň čkať a to dosť dlho ... Neviete, čím to môže byť?

@janina7911 super ze si napisala davkovanie,po vcerajsej noci som mu naordinovala tiez Sab simplex 2x 8 kv,uvidime ako budeme tuto noc,pekny vecer a pokojnu noc prajem