Zázrak príde v novembri 2014
Ahojte mamicky aj buduce mamicky je tu uz nejaka cakatelka s predpokladanym terminom v novembri?
Baby ja mam trosku strach.mam teplotu 37,5...nic moc mi neni len nadchu mam a boli ma hlava...ale aj tak mam obavu,ci to babo zvladne:(
@5ka29 neboj sa, bábo to všetko zvládne. 37,5 je len zvýšená teplota, môžeš to mať z alergie, z únavy, alebo len proste z tehu. Hlavne nestresuj, to je pre bábo horšie 🙂 Kopa žien je počas tehotensvta chorých, dokonca musí brať ATB a detičky sú OK.
Ja som už dnes bola skoro úplne v pohode, čo sa nádchy týka. Ten hlavný nápor je za mnou a teraz budem celú jar len posmrkovať. Ale všetko vydržím, len nech je červík v bruchu v poriadku.
Mala som dnes takú depku, že ja vlastne možno ani tehu nie som, lebo okrem 3 testov mi to vlastne nikto nepotvrdil a na sono ma dali až 19.-teho. Že čo ak sa dovalím k doktorovi a on na mňa bude čumieť, že čo si to vymýšľam... proste psycho. Už nech je tá budúca streda a ja viem na čom som, či je tam plod, či má srdiečko... toľko báb má MA a boli na kyrete...no nič, to sa mi len treba dobre vyspať a zajtra budem zase optimistická 🙂
😝
@belalinda
@luslus baby majú pravdu. Kyselina listová je dôležitá pre správny vývoj nervovej sústavy. Ja som ju pri prvom tehu nebrala a malá bola OK, teraz som urobila ústupok manželovi a kúpila som si ju na prvý trimester. Takú lacnú za 3 eurá. Ale iné vitamínz si nemzslím, že sú nutné, ak sa človek normálne pestro stravuje a nie je chorý. Je v tom kopec pomocných látok, ybztočná chémia navyše. ODmitla som vitamíny minulé tehu rovno gynekologičke a tá nevravela nič, že by som mala
@5ka29 ovulku som mala celkom v norme na 17 deň, posledná mrcha 21. január, čiže dnes som 7tt+2 a keď som volala dr., tak sestrička povedala, že bude najlepšie keď prídem až po skončenom 8tt (budem 8tt+1) a objednala ma až na budúcu stredu... vraj ak mi vyšli 3 testy tak som tehotná a mám si dávať pozor... zvláštne mi je, že ani nechceli overiť, či to ni je mimomaternicové... ale to by som už asi mala bolesti brucha. Inak termín mám okolo 29.októbra, takže to môže byť októbrové alebo novembrové.
A tiež ďakujem za podporu 🙂
@luslus tak sme na tom rovnako, musíme to dáko vydržať, ale mám pocit, že by som radšej videla aspoň bublinku v 5tt ako čakať na komplet obraz do 9tt :(
@castor ja uplne kvitujem rozhodnutie tvojej lekarky.ja som sa takto rozhodla dobrovolne...neletiet hned v 5 tyzdni lekarke...aj tak by mi este nepotvrdila prosperujuce tehu so srdieckom takto skoro.chystam sa az na konci 8 tyzdna na prve sono.a neboj ak by bolo podozrenie na MMT tak si to isto vsimnes....bud kludna,vsetko je v poriadku....ja idem 1.aprila nech je sranda...je jasne ze ak by boli nejake tazkosti,hned letim....ale zatial okrem tejto idiotskej nadchy,zvysenej teploty a obcasnej tazoby na zaludku som relativne ok a verim ze malicke je na spravnom mieste 😉
Ahojte baby..od 4 som hore mam velke brucho a je mi zleeee citim strasnu kyselinu v zaludku...len tak z nudy som si robila testik a je tam straaasne slabucka ciarokalen take obrysy ciarky ale MS mam dost buduci tyzden v stvrtok myslite ze by to bolo vidiet na teste??akoze nejak sme neplanovali az o rok tak neviem ci sa mam tesit ci iba spim 😒 pojdem si kupit este jeden test ...
baby, hoďte sem nejaké svoje hcg hodnoty, ktoré ich viete. Ja som mala v 5+6 hodnotu 7270, zdá sa mi to málo. Dnes 6+1 na sone bolo vidno len žĺtkový vak bez akcie srdiečka. Mám prísť na usg o dva týždne, ak nebudem mať problémy.
ahojte. dnes som bola na kontrole u endokrinologicky. zobrala mi hned krv aj na hcg, ze aby som tolko nemusela cakat kym pojdem na gyndu 🙂 no ale merala mi tlac a mala som vysoky, tak ze si ho mam merat 2krat za den, ze je mozne, ze ide o tehotensku hypertenziu a sa to potvrdi, budem musiet brat lieky na tlak :( ja ale dufam, ze sa mi zodvihol tlak len z toho, ze som bola u lekarky :D inak, dnes rano som mala prvu rannu nevolnost. ale nevracala som, len som sa citila ako po nejakej mega zurke :D
@luslus
@5ka29 mám doktora Kleina, ale som uňho len od októbra. Zmenila som doktora, lebo tá moja predchádzajúca bola divná, normálne som sa bála každú poradňu, že čo zase bude zle a čo mi zase vynadá a vystraší ma...ako doktorka nebola zlá, ale nemala vôbec ľudský prístup a už ma to po tých rokoch dožralo.
Aj ja si v podstate myslím, že má pravdu a zbytočne tam čumieť na bublinky a potom pátrať po srdiečku na 100 UTZ. Minulé tehu ma doktorka vydesila, lebo podľa MS som mala byť v 8tt, ale v skutočnosti som bola len v 6tt, lebo som mala posunutú ovulku. Nevidela plod, len gestačný vak, tak ma hneď hnala na Antolskú, že MA. A tam ma pozrel doktor a povedal, že je to úplne OK, len týždne sú posunuté... takže takýmto stresom sa tentokrát vyhnem. Deviaty týždeň tam už musí byť vidieť srdiečko a ak tam nebude, tak nie je o čom. Len je to taký zvláštny pocit, že vlastne neviem na čom som, keďže mi ani krv nebrali...
@luslus dôležité je aký máš reálne tlak doma. Ja mám u doktora minimálne 130-150, lebo som vždy v strese. Proste syndróm bieleho plášťa. Preto si meriam tlak doma a tam je OK, pod 120. Ale pri tehu som posledný mesiac mala aj doma 130/90, takže mi nasadili Dopegyt tabletky. A v poslednej poradni v deň pôrodu mi namerali až 180, čo bola kombinácia stresu a zvýšeného tlaku. Tie tabletky som brala ešte aj chvíľu po pôrode. Mám akurát objednaný nový tlakomer, čo mi manžel kupuje k narodkám, nech sa pekne sledujem od začiatku, aby som vedela povedať, kedy treba opäť lieky. Vysoký tlak je nebezpečný, treba to riešiť, ale určite ho treba zmerať doma v pokoji a bez stresu.
@lelagula aj ja som mala v týždni, keď som mala dostať MS ránu čudný pocit v žalúdku, akoby ma tam tlačil kameň. Myslela som si, že ma nadúva, ale až po pozitívnych testoch som to spätne pripísala tehu... vyčkaj do dátumu MS, lebo niekedy sa síce vajíčko oplodní, ale neuchytí a odíde s MS, takže sa neodporúča testovať pred termínom MS, aby nebolo zbytočné sklamanie.
@castor ja som mala dnes 140/90. obycajne mavam normalny tlak, prip. nizsi. skusim zajst do lekarne nech mi ho zmeraju, momentalne na tlakomer peniazky v rozpocte nemame :/ a take 20e neviem ci dobre meraju. no uvidim ako to doriesime, v pondelok si volam pre vysledky a mam jej nahlasit aky som mala tlak cez vikend. a dokonca mi povedala, ze som asi v 5tt. ale tak ona to inak pocitala, nie od zaciatku ms ale asi od pravdepodobnej ovulacie
@luslus cauko, no to si mala riadny tlak...mozno to ozaj bolo len chvilkove.....tak som zvedava na pondelok, daj potom info, aku si mala hodnotu HCG..... no vitaj v klube, co sa nevolnosti tyka, tiez ma to dneska chytilo viac ako inokedy...uz som aj myslela, ze budem blinkat, ale rozdychala som to...ale presne ako hovoris, mala som pocit, ako keby som vcera vypila pol litra vodky 😀
@castor hello, uvidis, ze o to bude vacsia radost, ked uz uvidis pomaly hotoveho cloviecika na sone so srdieckom.....vtedy si podla mna povies, ze oplatilo sa vyckat 😉 ja sa na to tiez uz velmi tesim....ja si este pockam...ale ta dnesna nevolnost ma naozaj utvrdzuje v tom, ze nemam preco sa znepokojovat.....
inak co sa tyka tej mojej nadchy, tak ta uz je skoro uplne prec, uz sa citim velmi dobre ( teda neberiem do uvahy zaludok 😀 ) . ale ostala som este dneska domka v pyzamku, ale verim, ze do konca prveho trimestra uz ma nic taketo necaka
Dievcata, inak mala som tuto noc strasnu nocnu moru, zobudila som sa na to, ze placem, kricim...ani nebudem radsej pisat, co konkretne sa mi snivalo, lebo uz chcem na to zabudnut. aj Vy mavate take divoke a zive sny? psychika a podvedomie pracuju veru na plne obratky. aspon u mna teda 😀
Ahojte, no tak už mi je konečne lepšie, nádcha ustupuje, dnes som bola u Dr. prvý krát no srdiečko nám ešte nebije ☹ Mám prísť o dva týždňe. A inak aj ja beriem Femibion 800, poradila mi to kamoška, ja sa až tak správne nesptravujem tak jednoznačne som sa rozhodla že vitamíny budem papať aspoň v tabletkách, aby mal drobček všetko čo potrebuje 🙂

Ahojte, aj verím vo svoj novembrový zázrak...🙂 Užívam Calibrum. A je mi už zléééé.