Zázrak príde v novembri 2014
Ahojte mamicky aj buduce mamicky je tu uz nejaka cakatelka s predpokladanym terminom v novembri?
Dakujem baby, verím že všetko bude ok, ale tie dva týždne budú veľmi dlhé 😒
@luslus ja mám v jari vždy niečo na tvári.. a to som pubertu prežila bez akné.. a ked sa spojí jarné obdobie + tehu, tak to budem mať na tvári každý deň niečo nové 😅 😝 Drahej kozmetiky mám plnú kúpeľňu, ale tehu hormóny sú silnejšie 😀
@5ka29 ahoj Peti, ja už fakt nechápem, že prečo mi práve tvoje oznámenia neukazuje.. teda ukazuje, ale nesvieti mi to 😠 Tvoj posledný tehu testík je už riadna čiarisko, tmavšia ako testovacia!!! super 😉 A tie sny živé.. tak ja to mávam tiež a sú to riadne bludy. V tehu sa mi veľa škaredého snívalo aj o dieťatku čo som čakala.. ale vždy som si povedala, že vraj ak sa ti niečo sníva, že niekto umrel a tak.. tak vraj bude dlho žiť! Tak sa toho držím!!! 😉 A vlastne všetko dobre dopadlo 🙂
@gabikula @snowww1 sakra baby, tak to ste ma nepotešili, ja sa neviem dočakať budúceho štvrtka, idem na potvrdenie tehu a budem ešte len 7tt, tak som myslela, že srdiečko už isto uvidím.. hm, tak už mi ostáva len dúfať, lebo tá neistota je hrozná. Držím vám palce, nech tie dva týždne zvládnete bez stresu a potom už bude srdiečko biť ako zvon!!! 😉
@nezaaabudka, mám tušáka, že ty už srdiečko uvidíš 🙂. Mne je zo mňa nanič, stále študujem na internete hcg hodnoty, hoci viem, že ak nepoznám aspoň dve hodnoty, je mi to vlastne nanič 🙂. Ešte aj detváky sú chorľavé. Práve manžel išiel so starším na pohotovosť. Menší už tri dni horúčkuje, teraz už len teplotuje.
@luslus ahojky, presne mam ten isty problem s tymi vyrazkami. v puberte som zdaleka taketo akne nemala ako teraz a to nie len na tvari,ale aj na dekolte a aj na ramenach...mozno, ze cakame dievcatka a beru nam krasu , ako sa hovori 😀 ja pouzivam tiez dost drahu kozmetiku, ale zistila som, ze mi je tak na dve veci.....
co sa tyka toho tlaku, skus nestresovat, lebo ta Ti ho este viac dvihne ten stres, ak by mal byt aj opakovane taky vysoky, ber to z tej lepsej stranky, ze ste na to aspon prisli na zaciatku a podchyti sa to...neboj sa, lekari urcite budu vediet, co s tebou, aby ti ho znizili......hlavicku hore.....
@nezaaabudka ahoj moja, no tiez neviem, preco Ti tie moje prispevky neukazuju. Az si niekedy namyslam, ze sa so mnou neba 😀 tuto noc som nastastie nemala zle sny.....ale strasne citim prsia pri kazdom pohybe. aj Teba tak brutalne bolia? hlavne ked sa zohnem ( a to mám béčka, neviem si predstaviť, ze by som mala D)...
co sa tyka toho Tvojho sona, ja tiež verim, ze uz srdiecko bude.....tesim sa na dobru spravu 😉
vcera ma chytil vecer rapel, ze to chcem uz oznamit rodine......a tak som sa poistila, aby som vydrzala do aprila, objednala som mamke tortu k narodeninam a tym im to vlastne oznamime.....bude to v zelenom a text bude: "pridem v novembri". trosku vo velkom style, dufam, ze tym nic nezakriknem, ale verim, ze nie 😀
@luslus fúha, ale to máš teda poriadny tlak... ak to bude takto zopár dní, treba ísť k doktorovi, nech s tebou dačo robia.... môže to byť aj zo stresu, tak treba veľa oddychovať, ale niekedy to je proste tehotenská hypertenzia. Za 20 eur dobrý tlakomer nekúpiš, to máš pravdu, ale za 40 už sa cez net kúpiť dá. Tak ak ti zistia problémy s tlakom, zrejme ho kúpiť budeš musieť, aj keď to nie je lacná záležistosť a nabúra to rozpočet...
@5ka29 no ja som sa zrejme tešila predčasne, že už mi nie je tak zle, lebo vo štvrtok bol super deň, dobre som sa cítila a asi aj preto som mala tú depku, že asi nie aom ani tehotná. Lenže včera som teda už nepochybovala, od obeda do večera na mňa chodili návaly nevoľností. Z roboty som skoro zdrhla, v potravinách predýchavala, večerala som 2x, lebo keď som mala prázdny žalúdok, bolo mi ešte horšie a zavŕšilo to nočné pobolievanie podbruška, ktoré mi prešlo až teraz ráno...
A inak, keď vidím, ako sú baby smutné a vyplašené, že u doktora ešte nevideli bijúce srdiečko, tak som aj rada, že som bola toho zatiaľ ušetrená... som fakt zvedavá, že čo bude v stredu
@castor tusim sme prepojene. tiez mi bolo vcera ovela horsie, ako ine dni.....uz od rana a uplne do vecera...nech som zjedla cokolvek, tak som to rozdychavala s otvorenymi oknami v celom byte...a nedajboze, ked som bola hladna....ale prespala som pol poobedia, tak vtedy mi zle nebolo. a vecer som si dala magnezium, lebo som dost citila podbrusko....a aby si mi verila, ze si to naozaj nevymyslam a ze neopakujem po tebe v tychto stavoch 😀 😀 😀 , tak kukni prispevok zo vcera, co som pisala ( ze mi je horsie ako inokedy).....a tiez som sa upokojila, ze je vsetko tak ako ma byt. dokonca ( koza sprosta) som sa tym nevolnostiam aj potesila......
co sa tyka bab, ktorým sono zatial nepotvrdilo srdiecko, tak ma to aj mrzi, ale tiez som si povedala, ze som dobre urobila, ze cakam az na koniec osmeho tyzdna......usetrila som si tieto stavy zufalstva....ja si vobec ani len nepripustam, ze by malo byt nieco v neporiadku.....to bude haluz, ked mi lekar povie, ale ved Vy nie ste tehotna 😀 😀 😀 😀 ...ale nie, take sa nestane.....
drzim v stredu palce, urcite daj hned vediet, co a ako....
ahojte, tak ja sa s vami tiez lucim, moje tehotenstvo bolo zial mimomaternicove. hcg 6000 a v maternici nic, bolo to v pravom vajickovode. v stredu poobede som to zistila, hned vo stvrtok som uz bola aj na laparoskopii, uz som aj doma.
tak vsetkym ostatnym naozajstnym tehulkam vela stasticka pri donoseni babatka 🙂
@5ka29 chcem to oznámiť až po prvom ultrazvuku..drahý sa už nevie dočkať kedy uvidí drobca..chcel ísť so mnou aj ku mojej gynekologičke ale snažím sa mu vysvetliť ze to je proste sono kde ma prezerá z vnútra a ze by mi to nebolo dva krát príjemné..ze ked budú pozerať cez bruško tak potom 😀 som zvedavá či bude stále tak neodbytný 😀 každopádne chcem za našimi prísť priamo s fotkou z ultrazvuku s tým že poviem že sme sa boli fotiť..a ukážem fotku..a potom by im to malo dôjsť 🙂 takže si ešte musia počkať vyše mesiaca 😀
@bronitka to je pekne 😉 aj moj chce ist so mnou,ale bude cakat vonku...skusim sa spytat lekara,ci by aj on mohol vidiet srdiecko(ak uz bude)...Ale tiez si myslim ze ma bude vysetrovat vnutornym sonom,tak asi nic z toho nebude..ale budem ho mat hned po ruke ked vyjdem z ordinacie 😉 ako moralnu podporu...
@5ka29 :D nemyslím si, že kopíruješ môj stav, skôr si myslím, že to bolo tou zmenou počasia, čo sa blížila. Znížil sa tlak a na nás to padlo. Ale presne, ako píšeš, keď mi je blbo, tak nemyslím na sprostosti, lebo mi je jasné, že za to môže ten malý červíček v brušku 🙂 Asi je to fakt lepšie, ako keď mi je fajn a prestávam veriť, že som tehu.
Dnes mi je trochu lepšie, doobeda super, aj poobede som si v rámci možností zdriemla, čo mi moja dcéra dovolila a teraz ma to síce chytá, ale príde mi návšteva, tak chystám jedlo a nemám čas sa tým zaoberať...
Máš super prístup, ktorý som si rozhodla osvojiť. Bábo je OK a ja sa budem tešiť, že ho konečne uvidím. Hrozné scenáre som si zakázala a zatiaľ to celkom funguje 🙂
@luslus no dnes ho máš celkom OK, pekne ti klesol, to je hlavné. Všetky hodnoty si zapíš a potom ukážeš doktorovi. To už nie je nebezpečný tlak, len trochu zvýšený. A fakt nič negúgli, lebo sa scvokneš. Všade ti vyskočia hororové scenáre. Si na začiatku tehu, všetko sa podchytí včas, prinajhoršom pôjdem na lieky a budú ťa poctivo sledovať. Máš super manžela 🙂 zobral to úplne najlepšie, musíš predsa odpočívať a on ti vytvoril na to ideálne podmienky. Tak si užívaj a relaxuj a všetko bude OK 🙂
@bronitka ja som vôbec nevydržala a mame aj svokre som povedala hneď o prvom pozitívnom teste. Ale oni sú obe super a viem, že to nikomu ďalej nepovedali. Ale všetko prežívajú so mnou, tešia sa, boja sa a viem, že ak by sa aj dačo prihodilo, tak budú smútiť so mnou a podporovať ma.
Potom o týždeň som to povedal aj švagrinej a bratovi a najlepšej kamoške, ale v robote to nevie nikto, ani vzdialená rodina. My všetko prežívame tak kolektívne, takže prekvapko nebude. Ale podľa mňa je taká torta ako ukázala @5ka29 úplne super na oznámenie tehu rodine. Pri našom prvom, dal manžel svokre ultrazvukovú fotku malej do vianočného darčeka 🙂
@castor som moc rada,ze si opat pozitivne zmyslajuca...ono aj mne sa obcaa striedaju pocity obav s navalmi radosti...ako na hojdacke..ale tie obavy si netreba pripustat a hned vypustit z hlavy..ono to sposobuju asi trosku aj hormony,ktore maju diskoteku 😀 ja som si dnes vynimocne nezdriemla,lebo po obede som si bola splnit svoju obciansku povinnost.nastve ma,ked to nedopadne podla mojich predstav..ale nejdem sem tahat politiku....spanok na mna kazdopadne dolahne asi dnes velmi skoro...uz teraz ma stipu oci...inak moze byt ze aj tlak ma vplyv na tieto nase "poopicne stavy" ....verim ze po 12-tom tyzdni pride to uzivanie si tehulkovania v pravom slova zmysle 😉

inak viete co som este chcela? mne sa strasne vyhadzala tvar aj plecia, presne ako pred ms, lenze teraz to je nonstop uz od polky februara. co mozem s tym robit? cistim si tvar kazdy vecer, davam si masky z mrtveho mora, morsku sol a neviem co vsetko ale nepomaha to. viem, ze to je asi tehotenstvom..ale uz sa na seba nemozem ani pozriet v zrkadle. a ani make up to uz neprekryje