Zázrak príde v novembri 2014
Ahojte mamicky aj buduce mamicky je tu uz nejaka cakatelka s predpokladanym terminom v novembri?
@castor ahoj, no tehotenske testy vychadzali pozitivne, ked si nalistujes strany dozadu, mozes sa kuk. spinila som, neskor slabo krvacala /dr. vravel ze to je jeden z priznakov, ale samozrejme nemusi to byt a aj ked je, nemusi to byt nieco zle/, pobolievali ma prsia, potom sa mi zda, ze ma zacali pobolievat aj krize, v podbrusku som mala take cudne pocity, ako keby pichanie vo vajecnikoch, alebo neviem to definovat, nie bolest, ale proste som to tam citila nejako. na prvom sone nebolo vidiet nic ale hcg bolo v norme, na druhom sone podla pm uz malo byt nieco vidno ale nebolo a dr. to nasiel inde. tak som bola este u dalsej dr. ta mi zobrala najprv krv a hcg vysokanske 6000 a v maternici nic. bolo to vo vajickovode, viditelne na utz. tak hned som isla na operaciu, dokonca to bolo take raritne, lebo mne sa tam plod normalne vyvyjal, vacok, plodik malicky bolo vidno, ale zial mimo maternice je to nedonositelne. max. do 8 az 9 tyzdna by to vydrzalo a potom uz z najvacsou pravdepodobnostou prasklo, krvacalo do brucha atd.
Ahojte. Chcem sa vas spytat, ake vysoke HCG ste mali v 5 tydni. dakujem
Ahojte babulky...ako sa dnes mate?ja priserne...mne je tak zle,ze nemam ani tusku...aj som si poobede zdriemla,ale nepomohlo...cely svet sa mi toci a mam pocit,akoby som mala morsku chorobu...
@meinkonka ešteže v dnešnej dobre to takto presne vedia lokalizovať, inak by ti fakt praskol vajcovod a mohla si vykrvácať... snáď raz budú vedieť, ten plodík z vajcovodu vybrať a vložiť ho do maternice, kde by pokračoval vo vývoji. Držím palce, aby ďalšie tehotenstvo už bolo tam, kde má byť a so šťastným koncom
@5ka29 mne je dnes našťastie lepšie než včera. Aj ja som si poobede trochu pospala a väčšinou, sa potom budím s tým, že mi je zle, ale dnes v pohode. Asi dnes zvolím papučovú kultúru a bude si len čítať a pozerať seriály, nech naberiem síl do nového týždňa. Vonku aj tak fučí, stačila mi vychádzka doobeda a po nákupných centrách sa mi veru behať nechce.
Aj ja už sa teším na ten 12-13 týždeň, malo by to potom byť už super
@luslus v tej neistote je nás viac a vlastne aj tie baby, čo doteraz boli na sone ešte nemajú srdiečka, takže sú také isté nervózne ako my, čo sme ešte ani u doktora neboli. Musíme vydržať a veriť, že je všetko v poriadku. S každou lúčiacou babou, ktorej to nedopadlo dobre je to ťažšie a ťažšie neprepadať zlým myšlienkam
Ahojte dievcata..Ak mozem,tak sa opatrne pridavam k vam.Pozitivny test clearblue som mala dnes rano 🙂 Nechcem to este zakriknut lebo som este pred ms ktora by nemala prist zajtra..🙂
Ahojte, uzivali ste niektora, alebo uzivate teraz Torecan?
@gabikula skore uzdravenie deturencom prajem! Dnes ako? A ty neboj, bude dobre, hlavne bud pokojna. Ale viem, ze to sa lahko hovori. Drz sa!
@5ka29 ahoj Peti, torta supeeer!!! Len aby si ostatni hostia nemysleli, ze su na krstinach 😉 ale nie, zartujem. Mamca bude isto prekvapena!! 😉
A prsia ma nebolia vobec, len spevneli a tiez mam znova po kojeni B 😉 A co sa tyka dneska, tak hrozny den!!! Tak zle mi bolo, ze som nemohla ani spat, ani nic ☹ len som lezala a vzdychala. Vecer som sa fajnovo napchauja segedinskym a je mi zasa zle 😖 tak mi treba.
Idem spat, uvidime co ma caka zajtra.
A ty sa dufam budes mat tiez lepsie, drz sa 😉
@nezaaabudka dakujem za pochvalu, no ta torta je urcena povodne na krstiny, a napad to bol partnerov, tak verim, ze bude mat uspech 😉
no vidim, ze som nebola sama, ktorej bolo vcera zle.....a ty si vravela tusim, ze nemavas nevolnosti, ci? zeby uz aj teba pochytili?
no ja sa velmi obavam, ze vikendovy scenar sa bude opakovat, lebo uz od rana mi je tak prazvlastne. zatial nie tak zle, ako mi byva, ale viem, ze to pride....doobeda mi byva malokedy zle ( co je divne, lebo ved to maju byt ranne nevolnosti ci? 😖 )
@luslus ahoj, tak ako tlak? daj vediet, co Ti povedal lekar. Neboj sa, babatko je na spravnom mieste a je v poriadku 😉
@castor ahojky, tak to mame tiez podobne, ze po poobednom spanku mi byva najhorsie. clovek by povedal, ze by sa malo ulavit, ked si telo oddychne a presne naopak, ako na kolotoci, ale vcera navecer uz sa mi ulavilo, boli sme v nakupnom centre, len hodinku ( dlhsie by som nevydrzala) a boli sme sa vecer prejst....a vecer pred spanim ma to opat chytilo......zistila som, ze cerstvy vzduch mi robi viac ako dobre ( zeby som si prestahovala kancel von ? 😀 dnes som po dlhsej dobe v robote, tak som zvedava ako to tu budem rozdychavat poobede ....
@veronikajajcayova Vitaj medzi nami, verím, ze neocakavane kramiky dnes ani najblizsi rok nepridu a bude vsetko v poriadku 😉
Zeny, posledne dni mi je kazdu chvilu zle. Nastastie nevraciam, ale aj tak je to bieda. Pomaha len zajedat... Cez vikend som popijala zazvorovy caj a vcera som konecne zohnala aj zazvorove lizatka. Ale neviem, ci pomaha.
@ammellia Vitaj v klube 🙂 ja zazvor nemozem ani citit, natahuje ma z neho. popijala som zazvorovy caj minuly tyzden, lebo okrem nevolnosti som bola aj prechladnuta, ale tu pachut v ustach z neho a celkovo pocit na zaludku po dopití ani neviem opísať, fuj....a vraj má pomáhať 😒
Asi nám neostáva nič len to pretrpieť, mozno aj lepsie, ze nezvraciame. Sú baby, ktoré neudrzia v sebe jedlo a musia brat infuzky, lebo nemaju ziadnu energiu, vitaminy nic. tak aspon toto ma utesuje..... 😉
@5ka29 ahoj, tlak vcera zas vyssi, 144/87. tak uvidim co mi povie dnes dr., budem jej asi cez obed volat. inak dnes som sa znovu zobudila s tym, ze mi je zle. a praci som to uz nevydrzala a sla som vracat. len akosi mi zacinaju aj vone vadit, kupila som si vcera nieco take ako meltu kedze kavu som kvoli tlaku vysadila. a sa mi zacala hnusit ta vona 😖 a cez vikend som robila kacicu s kapustou a knedlou a ked si na to spomeniem, ze to mam dnes na obed tak ma napina 😒
@luslus fuha, no ten tlak neni teda vobec nizky 😒.S tym vracanim Ti to nezavidim..ja byt tebou by som sla radsej tej lekarke osobne ak sa Ti dá....mne strasne vadia vonavky, neskutocne, cokolvek frajer pouzije v byte tak mi hned ostane nevolno a otvaram vsetky okna v byte.aj ryza mi vcera smrdela, ale maso mi zatial nesmrdi, dufam, ze ani nezacne.....Mne uz bolo zo mna vcera az smiesno....som chodila po byte ako taka bludna dusa a uvazovala som, ci to pojde von, nepojde...aj som si posedela pri zachodvej mise, ale nic......
no holky, asi nam nic ine neostava, len sa s tym, ze nam je blbo zmierit a pockat zopar tyzdnov a dufat, ze to prejde.....uz len 5-6 tyzdnov a bude hadam dobre...... 😉
aspon vieme, ze sme tehotne 😀 😀
@5ka29 presne ako si napísala. Doobeda je super a poobede to príde. Najhoršie je ľahnúť si, najlepšie je na čerstvom vzduchu s plným žalúdkom 🙂 No nič, máme to ešte vo veľmi miernej forme, čo by iné vracajúce za to dali, keby im bolo len tak nevoľno ako nám. Vydríme ešte zopár týždňov a bude dobre a začneme si to užívať 🙂
@luslus mne ani nevadia vône, skôr nemám vôbec chuť na veci, ktoré normálne milujem, ako ráno v robote čaj (už som ho nerobila 2 týždne) ani na sladké nemám chuť. A práveže na mäso, ktoré normálne jem iba 1-2x za týždeň mám teraz chuť stále. Omáčky, ryža a kopa mäsa, mňaaam 😀 a večer vyžieram šunku a syry
inak už mi 2 kolegyne nezávisle od seba povedali, že čo so sebou robím, keď mám takú krásnu pleť. Nevedia, že som tehu, tak sa pýtali, že čím sa natieram 🙂 tak podľa povier by to mal byť chlapček, keď mi dodáva krásu, nie ? 🙂
Ahojte dievčence, tak sme na tom podobne. Ja som myslela, že včerajšok ani neprežijem, k hroznej nevoľnosti sa pridala ešte horšia migréna a od poobedia som vracala cca každú polhoďku, aj v noci, len samú vodu a také peny (sliny)... Už som myslela, že odíde aj celá maternica.☹ Tak som sa dnes neplánovane (chcela som až neskôr) ozvala môjmu dokymu a hneď ma zobral. Tehotenstvo vyzerá OK. Ale dal mi čípky Torecan proti vracaniu, lebo že to bábu ozaj neprospieva. Tak som si hneď jednu dala, aj keď obavy z chémie mám. Zabralo to do tej miery, že som nevyvrátila raňajky, ale dobre mi aj tak nie je. Ešte som dnes čítala o nejakých náramkoch proti nevoľnosti. nemáte niektorá skúsenosť? Držím palce, nech to čím skôr pominie a prídu tie krajšie fázy🙂
Baby s malou dusickou sa pridavam k vam 🙂... Minuly tyzden duch,vcera a dnes krasne 2// 🙂...
@castor to ja som sama vyrazka, takze dufam, ze dievcatko 😝
@superdievca fuha, sa vravi ze po zvracani by mala prist ulava. Ale ako vidim, tak nie. Ja mam niekedy pocit, ze to nevydrzim uz ani jeden dalsi den a nieto este par tyzdnov:(
@superdievca a ako casto ti ho povolil dr.?
@nefertitka A ty si si dala ten Torecan? Zabralo? Tiež neviem, ako sa to dá prežiť... Ja už druhýkrát (po prvom dieťati som si myslela že nikdy viac a potom sa predsa ozvali materinské pudy🙂
@superdievca tiez som si povedala, ze uz nikdy 😝 ano dala, ale nemam pocit, ze by mi to pomohlo.
@nefertitka Povedal, že vždy aby som sa mohla najesť (asi myslel 3 hlavné jedlá). potom dodal, že len nech si ho hojne dávam... Tak neviem, každý ten doktor je iný.
@superdievca cize podla jeho vyjadrenia by nemal skodit
tiez by ma zaujimal ten sea band náramok, keby som vedela, ze funguje, hned si ho idem kupit

@castor no moja mama tiež vie, ale ako jediná a aj to iba kvôli tomu o tom vie, že ked som si urobila prvý test, bola som v šoku, že sú tam dve čiarky (kedže som si myslela ze ten mesiac ked sme počali som nemala ovuláciu) a dva dni pred tým ako som si ho urobila sme boli s drahým na svadbe a potom aj na poprávkach a nevypila som toho najmenej..takze som vylakaná volala mame aká som hlúpa a čo som spravila 😀