icon

Dorobenie maturity na súkromnej škole v Bytči - skúsenosti a rady

kristiin
13. máj 2024

Ahojte dorobili ste si niekto maturitu na tejto škole ? Dá sa to v pohode zvládnuť ? Berú ohľad na to že niektorý už pracujú a majú deti ?

Strana
z5
bifloska123
10. sep 2025
@anonym_9b11ee

@bifloska123 ďakujem za info.. noo dosť mizerná je ta moja ruština ale asi je to ľahšia voľba ako angličtina si myslím 🙈

@anonym_9b11ee Ak si na tom ako ja, že nevieš vôbec po anglicky tak určite. Ja som sa na škole učila len ruštinu pred 3O rokmi a myslela som si, že ešte niečo budem vedieť, no pri učení som prišla na to, že vôbec nič neviem, všetko som zabudla😉. Ak sa budeš ruštinu učiť poctivo nemáš sa čoho báť, je tam úžasný ruštinár ktorý dokáže veľmi veľa naučiť. Mávali sme online konzultácie a komunikácia s učiteľom mi naozaj veľa dala. Sú tam bežné témy ako komunikácia v obchode, kniha, móda, dejiny, šport.....Ak môžem poradiť pozri si maturity z RJ na internete a slohy, to ti tiež veľmi pomôže. Ale naozaj je tam super ruštinár ktorý dokáže veľa naučiť.

erzikay
10. sep 2025
@anonym_9b11ee

@bifloska123 ďakujem za info.. noo dosť mizerná je ta moja ruština ale asi je to ľahšia voľba ako angličtina si myslím 🙈

@anonym_9b11ee Ja som maturovala z ruštiny pred 30 rokmi a na tejto škole som si dala angličtinu a pri dvojročnom štúdiu som zmaturovala na 3 a učila som sa sama od prijatia do školy. Všetko sa dá zvádnuť, len to nesmiete vzdať.

kristina6014
10. sep 2025
@erzikay

@anonym_9b11ee Ja som maturovala z ruštiny pred 30 rokmi a na tejto škole som si dala angličtinu a pri dvojročnom štúdiu som zmaturovala na 3 a učila som sa sama od prijatia do školy. Všetko sa dá zvádnuť, len to nesmiete vzdať.

@erzikay a ako sa vam pozdávala škola? Odporučili by ste ju aj neskôr? 🙂

erzikay
15. sep 2025
@kristina6014

@erzikay a ako sa vam pozdávala škola? Odporučili by ste ju aj neskôr? 🙂

@kristina6014 vždy by som ju odporučila. Väčšina si myslí, súkromná škola = zaplatená maturita, ale nie je to tak. Je to fakt záhul, ale ak si každý stanoví priority, nájde si systém, tak to zvládne. Už som to písala, neviem či tu, alebo v inej diskusii, ale pre mňa učenie každý deň nevyhovovalo. Učila som sa dookola, lebo som to zabudla pri všetkých povinnostiach, ale dva dni pred skúškou som sa venovala len učeniu. V prvom ročníku sim čítala materiál a bolo to šialené. Zdalo sa mi, že treba všetko vedieť a bifliť sa, ake potom som si sadla k PC, zobrala otázky, otvorila materiál, prepisovala do wordu otázku a doplnila odpoveď. Vždy som sa snažila vlastnými slovami, aby som to chápala a pamätala. Následne vytlačila a to sa učila. Doporučujem všetky online testy robiť čo najskôr, nech nezabudnete. Prvý ročník je naozaj hra. Skoro všetky najľahšie predmety sú tu a veľmi ma to bavilo. Dalo sa pomôcť navzájom, čo bolo super. Samozrejme sme aj ponadávali, rozčulenie bolo prítomné pred každou skúškou, ale spätne vidím, že to bolo zvládnuteľné. 😁 Veľa šťastia a pevné nervy prajem. 😉

erzikay
15. sep 2025
@erzikay

@kristina6014 vždy by som ju odporučila. Väčšina si myslí, súkromná škola = zaplatená maturita, ale nie je to tak. Je to fakt záhul, ale ak si každý stanoví priority, nájde si systém, tak to zvládne. Už som to písala, neviem či tu, alebo v inej diskusii, ale pre mňa učenie každý deň nevyhovovalo. Učila som sa dookola, lebo som to zabudla pri všetkých povinnostiach, ale dva dni pred skúškou som sa venovala len učeniu. V prvom ročníku sim čítala materiál a bolo to šialené. Zdalo sa mi, že treba všetko vedieť a bifliť sa, ake potom som si sadla k PC, zobrala otázky, otvorila materiál, prepisovala do wordu otázku a doplnila odpoveď. Vždy som sa snažila vlastnými slovami, aby som to chápala a pamätala. Následne vytlačila a to sa učila. Doporučujem všetky online testy robiť čo najskôr, nech nezabudnete. Prvý ročník je naozaj hra. Skoro všetky najľahšie predmety sú tu a veľmi ma to bavilo. Dalo sa pomôcť navzájom, čo bolo super. Samozrejme sme aj ponadávali, rozčulenie bolo prítomné pred každou skúškou, ale spätne vidím, že to bolo zvládnuteľné. 😁 Veľa šťastia a pevné nervy prajem. 😉

@erzikay len pre doplnenie. Vlastnými slovami obkecávanie, poučky a definície museli byť presné.

kristina6014
15. sep 2025
@erzikay

@erzikay len pre doplnenie. Vlastnými slovami obkecávanie, poučky a definície museli byť presné.

@erzikay super. Ďakujem 🙂

elibra
15. okt 2025
@nikaa25022

@kristiin
Ja teraz robím som zatiaľ v 1 ročníku ale je to strašné ťažka škola ekonomika a účtovanie v ekonomike to sú samé slovné úlohy počty ktoré fakt sú ťažké nemá to ani kto vysvetliť.pošlú iba materiál a uč sa ako vieš .je toho strašne veľa SJ ani nehovorím .Všetko treba vedieť veľa ľudí neprejdem ani do 2 ročníka buď to vzdajú alebo to nedajú.popri práci a deťoch je to strašné náročné ja nemám čas upratať ani pomaly navariť.materiali posielajú dosť neskoro nap.az koncom septembra začiatok novembra a januári hneď skúšky.a ten mesiac mne osobne chýbal .ak nemáte vzťah ku matematike bude to veľmi náročné aspoň ja to tak mám

@nikaa25022
@nikaa25022 ahoj chcem sa ta opýtať či náhodou z prvého ročníka ešte nemáš vypracované dištančné úlohy ? Kebyže áno vedela by si ich posunúť ďalej? Samozrejme nie zadarmo.

erzikay
15. okt 2025
@elibra

@nikaa25022
@nikaa25022 ahoj chcem sa ta opýtať či náhodou z prvého ročníka ešte nemáš vypracované dištančné úlohy ? Kebyže áno vedela by si ich posunúť ďalej? Samozrejme nie zadarmo.

@elibra A ty si myslíš, že to nezistia? Nerozumiem prečo si sa na to dala, keď to nechceš sama vypracovať, ale viesť sa na práci a snahe iných. Veď aj tým sa učíš. Či si myslíš, že Ti dištančná nič nedá? Navyše si môžeš pomôcť akokoľvek pri ich vypracovaní.

elibra
15. okt 2025
@erzikay

@elibra A ty si myslíš, že to nezistia? Nerozumiem prečo si sa na to dala, keď to nechceš sama vypracovať, ale viesť sa na práci a snahe iných. Veď aj tým sa učíš. Či si myslíš, že Ti dištančná nič nedá? Navyše si môžeš pomôcť akokoľvek pri ich vypracovaní.

@erzikay a ty sa načo do toho staráš ? Kto si vypýtal od teba múdre rady do života ? Nechápem načo komentujes staraj sa o seba.

barbora9312
16. okt 2025
@elibra

@nikaa25022

@elibra ktorý si ročník?

erzikay
16. okt 2025
@elibra

@erzikay a ty sa načo do toho staráš ? Kto si vypýtal od teba múdre rady do života ? Nechápem načo komentujes staraj sa o seba.

@elibra 🤦🏼‍♀️

Strana
z5