icon

Je to šváb alebo záhradný švábik?

miriam7979
25. aug 2025

Ahoojte prosim je toto šváb ci svabik záhradný ci aky? Pisala som aj susede a ze aj ona take videla pri dome 🤷🏼‍♀️ tak teraz neviem …

Je to šváb alebo záhradný švábik?
babushkaem
26. aug 2025

citala som aj tu, ze je ich teraz vela, aj mne zo zahrady vleteli dnu, za cele prazdniny som mala asi troch. ale su neskodni, len to zabi

anonym_f6b8cb
26. aug 2025

@miriam7979 Ahoj ja som to riešila pred pár dňami. Je to svabik lesný. Teraz sú premnozene a tlačia sa aj dovnútra.

miriam7979
autor
26. aug 2025
@babushkaem

citala som aj tu, ze je ich teraz vela, aj mne zo zahrady vleteli dnu, za cele prazdniny som mala asi troch. ale su neskodni, len to zabi

@babushkaem uplne taky istý? 🙂 prosim vas

miriam7979
autor
26. aug 2025
@anonym_f6b8cb

@miriam7979 Ahoj ja som to riešila pred pár dňami. Je to svabik lesný. Teraz sú premnozene a tlačia sa aj dovnútra.

@anonym_f6b8cb tak som rada lebo hned som myslela ze šváb lebo to vyzera rovnako…takze uplne to iste ste mali hej? 🙂

anonym_f6b8cb
26. aug 2025
@miriam7979

@anonym_f6b8cb tak som rada lebo hned som myslela ze šváb lebo to vyzera rovnako…takze uplne to iste ste mali hej? 🙂

@miriam7979 Áno ten istý, dokonca aj “mladšie” vývojové štádia. Pár som našla dnu, ale vždy tam bolo otvorené okno alebo dvere. A potom asi 4roch som našla vonku. Riešili sme to so susedmi a oni to iste, ze to býva každý rok aj so bzdochami (ja som si to len tento rok prvýkrát všimla)

anonym_22fde9
26. aug 2025
@anonym_f6b8cb

@miriam7979 Áno ten istý, dokonca aj “mladšie” vývojové štádia. Pár som našla dnu, ale vždy tam bolo otvorené okno alebo dvere. A potom asi 4roch som našla vonku. Riešili sme to so susedmi a oni to iste, ze to býva každý rok aj so bzdochami (ja som si to len tento rok prvýkrát všimla)

@miriam7979 našla som podobného na balkóne môže to byť tiež ten švabik?

@anonym_f6b8cb

meg_junova
8. sep 2025

My mame v dome toho hodne, denne vidim 5 az 10kusov, vzdy su pod niecim schovany. Neviem, ci to riesit s deratizerom alebo co mam robit 🙈