Sú to šváby?
Ženy prosím pridám foto, prosím povedzte ze to nie ne šváb
:( za asi týžden a pol som našla 5ks doma, bývame v doma. Ale väčšinou sa nachádzali v blízkosti okien/dveri, dokonca jeden na terase. Je to nejaky vonkajši chrobak či šváb? Svrcek to nie je určite

@anonym_autor Ešte doplním ze na zadku to ma take dva výbežky smerom dohora
Za mna ano.
Podla mna to je svabik - ectobius, posledne roky je ich velmi vela, denne ich nachadzam v dome v roznych stadiach 🙂
Pre boha nesrandujte :(( mame doma čisto, to neni mozne! Ani jedného som nenašla v blízkosti potravín. @vevesh kde nájdem tie štádia svaba, žiadne 4. štádium som nenašla
Teraz som vyberala spod kuchyne tie dolne listy či tam nejakého nenajdem a našťastie nic iba pár pavučín
@anonym_autor neboli ste niekde na dovolenke/pobyte?
Je to svabik, minulý rok na jeseň sme ich doma našli postupne asi piatich, niektoré aj mŕtve. Tiež som najskôr začala panikáriť, ale ide o vonkajšie chrobáky, preto vnutri dlho ani neprežijú.
Je to svabik, minulý rok na jeseň sme ich doma našli postupne asi piatich, niektoré aj mŕtve. Tiež som najskôr začala panikáriť, ale ide o vonkajšie chrobáky, preto vnutri dlho ani neprežijú.
@anonym_c2d5d3 priklanam sa tiez k tomuto nazoru.k nam sa tiez obcas nejaky dostane cez vchodove dvere..
@anonym_autor Áno je to šváb. To nie je sranda. To pomôže iba deratizácia ak ste ich zbadala viac. Ale oni vychádzajú v noci.
@anonym_autor neboli ste niekde na dovolenke/pobyte?
@zuzu1304 Áno boli pred 3tyzdnami :( ale na hotelovej izbe som nevidela ani jedneho. Baby pozerám kade tade, nikde žiadny ani mrtvy. Zajtra pôjdem kúpiť nejaké lepiace pásky aby som nejakého pripadne chytila a lepšie odfotila. Týchto pár kusov som našla na wc kde bolo otvorené okno, vonku na terase, druhý bol pri vchodových dverach a väčšinou takto ze by aj mohli prísť zvonka. Teraz mávame aj otvorené okna a dvere lebo deti behaju hore dole. Dá sa niekde poslať ta fotka kde by mi povedali presne o aky druh sa jedna?
Google najde celkom dost, ale musela by to byt lepsia fotka.
@mandevilla ten článok som už citala, na fotke sú dospelé jedince, take som tu ešte nevidela iba take menšie a tie neviem spoľahlivo rozoznat
@anonym_autor Áno je to šváb. To nie je sranda. To pomôže iba deratizácia ak ste ich zbadala viac. Ale oni vychádzajú v noci.
@anonym_a54863 aj cez den vychádzajú...doniesol som v taske domov ..po po deratizacii sa komplet da toho zbaviť...inak je to boj na mesiace ...pozieraju aj svojich ..mas o tom aj dokument, ešte je možnosť keby sa správne dalo ,jed ktory si donesú do hniezda a tam zdochnu ,ale treba to robit dôkladne.