icon

Sú to šváby?

20. aug 2025

Ženy prosím pridám foto, prosím povedzte ze to nie ne šváb
:( za asi týžden a pol som našla 5ks doma, bývame v doma. Ale väčšinou sa nachádzali v blízkosti okien/dveri, dokonca jeden na terase. Je to nejaky vonkajši chrobak či šváb? Svrcek to nie je určite

autor
20. aug 2025
autor
20. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ešte doplním ze na zadku to ma take dva výbežky smerom dohora

aalt
20. aug 2025

Za mna ano.

vevesh
20. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ano, podla google 4 stadium vyliahnutia svaba....

janna88borin
20. aug 2025

Podla mna to je svabik - ectobius, posledne roky je ich velmi vela, denne ich nachadzam v dome v roznych stadiach 🙂

janna88borin
Autor odpoveď zmazal
autor
20. aug 2025

Pre boha nesrandujte :(( mame doma čisto, to neni mozne! Ani jedného som nenašla v blízkosti potravín. @vevesh kde nájdem tie štádia svaba, žiadne 4. štádium som nenašla

autor
20. aug 2025

Teraz som vyberala spod kuchyne tie dolne listy či tam nejakého nenajdem a našťastie nic iba pár pavučín

zuzu1304
20. aug 2025

@anonym_autor neboli ste niekde na dovolenke/pobyte?

anonym_c2d5d3
20. aug 2025

Je to svabik, minulý rok na jeseň sme ich doma našli postupne asi piatich, niektoré aj mŕtve. Tiež som najskôr začala panikáriť, ale ide o vonkajšie chrobáky, preto vnutri dlho ani neprežijú.

lienka9
20. aug 2025
@anonym_c2d5d3

Je to svabik, minulý rok na jeseň sme ich doma našli postupne asi piatich, niektoré aj mŕtve. Tiež som najskôr začala panikáriť, ale ide o vonkajšie chrobáky, preto vnutri dlho ani neprežijú.

@anonym_c2d5d3 priklanam sa tiez k tomuto nazoru.k nam sa tiez obcas nejaky dostane cez vchodove dvere..

anonym_a54863
20. aug 2025

@anonym_autor Áno je to šváb. To nie je sranda. To pomôže iba deratizácia ak ste ich zbadala viac. Ale oni vychádzajú v noci.

vevesh
20. aug 2025
@anonym_autor

Pre boha nesrandujte :(( mame doma čisto, to neni mozne! Ani jedného som nenašla v blízkosti potravín. @vevesh kde nájdem tie štádia svaba, žiadne 4. štádium som nenašla

@anonym_autor

autor
20. aug 2025
@zuzu1304

@anonym_autor neboli ste niekde na dovolenke/pobyte?

@zuzu1304 Áno boli pred 3tyzdnami :( ale na hotelovej izbe som nevidela ani jedneho. Baby pozerám kade tade, nikde žiadny ani mrtvy. Zajtra pôjdem kúpiť nejaké lepiace pásky aby som nejakého pripadne chytila a lepšie odfotila. Týchto pár kusov som našla na wc kde bolo otvorené okno, vonku na terase, druhý bol pri vchodových dverach a väčšinou takto ze by aj mohli prísť zvonka. Teraz mávame aj otvorené okna a dvere lebo deti behaju hore dole. Dá sa niekde poslať ta fotka kde by mi povedali presne o aky druh sa jedna?

aalt
20. aug 2025

Google najde celkom dost, ale musela by to byt lepsia fotka.

mandevilla
20. aug 2025

Ostatné v článku..

autor
20. aug 2025

@mandevilla ten článok som už citala, na fotke sú dospelé jedince, take som tu ešte nevidela iba take menšie a tie neviem spoľahlivo rozoznat

david1202
21. aug 2025
@anonym_a54863

@anonym_autor Áno je to šváb. To nie je sranda. To pomôže iba deratizácia ak ste ich zbadala viac. Ale oni vychádzajú v noci.

@anonym_a54863 aj cez den vychádzajú...doniesol som v taske domov ..po po deratizacii sa komplet da toho zbaviť...inak je to boj na mesiace ...pozieraju aj svojich ..mas o tom aj dokument, ešte je možnosť keby sa správne dalo ,jed ktory si donesú do hniezda a tam zdochnu ,ale treba to robit dôkladne.

cukroska
Autor odpoveď zmazal