icon

Ako riešiť dlhodobé ubytovanie kamarátky so synom?

2. sep 2025

Ahojte... mám taký problém. Moja dobrá kamarátka sa ku mne pred časom prisťahovala, má aj 3r synčeka. Jej manžel či skôr partner sa k nej nesprával dobre, bol závislý a nakoniec skončili bez bývania. Ja bývam sama a teda som sa jej ujala. Obe máme 26r, ja som bezdetná, ale mám priateľa. Poskytla som jej aj so synom jednu izbu, boli sme dohodnuté na 3 mesiace, kým sa nevzchopí, a malý nezačne škôlku, aby mohla pracovať a hľadať podnájom. Nechcela som od nej žiadne peniaze za byt, len za vodu a elektriku, čo mi prišlo fér. Ibaže už ubehlo pol roka a ono sa nezdá, žeby niečo hľadala, mne príde samozrejme hlúpe dobiedzať a chápem, že je v neľahkej situácií, len už aj na mňa toho začína byť dosť. Malý zatiaľ v škôlke je len hodinu denne, pretože ona nechce aby tam bol dlhšie a bojí sa, čo tiež chápem... iba no... do škôlky som mu nakupovala ja, pretože ona má iba rodičovský, ak sa nemýlim... ako by ste jej naznačili, že to už začína byť priveľa?

Strana
z4
mimi3008
4. sep 2025

@anonym_autor uz ta riadne zneuziva

vierkainka
4. sep 2025

@anonym_autor nečítala som všetky komentáre....ale prečo prosím ťa je ten chlapček v škôlke iba jednu hodinu?Dakujem.

enmery
4. sep 2025
@vierkainka

@anonym_autor nečítala som všetky komentáre....ale prečo prosím ťa je ten chlapček v škôlke iba jednu hodinu?Dakujem.

@vierkainka Deti by ho ovplyvnili a nejedol by všetko.

batola1
4. sep 2025
@anonym_autor

No ja som sa jej práve pýtala... ibaže ona sa dosť vyhovára, že malého nechce nechať v škôlke a nájmy sú tu v meste drahé, že on tam nemôže ostať na obedy, lebo je vyberavý a bojí sa ako ho deti ovplyvnia... čo ja všetko cháoem, aj to, že hľadanie práce je náročné, len už mám toho tak trošku dosť, ono polroka je naozaj dlho

@anonym_autor myslím si že nieje v pozícii kedy si môže vyberať že tam bude len hodinu,že je vyberavy....jasné že sa neponáhľa,ona sa má dobré,ty si tá ktorá je obmedzovana

asocial
4. sep 2025

@anonym_autor jednoznacne vysťahovať do konca septembra. Kamoška je parazit, nie kamoska. Zdravé dieťa moze byt v škôlke celý deň. Ona nech si nájde prácu. Je lenivá a využíva ta. Ozaj takú osobu nepotrebujes

vierkainka
5. sep 2025
@asocial

@anonym_autor jednoznacne vysťahovať do konca septembra. Kamoška je parazit, nie kamoska. Zdravé dieťa moze byt v škôlke celý deň. Ona nech si nájde prácu. Je lenivá a využíva ta. Ozaj takú osobu nepotrebujes

@asocial suhlasim s tvojim komentárom.Autirka prodim ťa,urob to pre svoje dobro.Nenechaj sa využívať.Dost stacilo!!!

basska_b
5. sep 2025

Mňa zaujíma, ako to dopadne... ak sa bude ešte ďalšie týždne vyhovárať, kufre by som jej dala pred dvere a vymenila zámok 🙄 lebo toto je využívanie

zuzanna33
5. sep 2025

Keď si ju zobrala neuvažovala si dopredu ako to môže skončiť...Kontaktovala by som jej mamu aj bez jej súhlasu informovala ju v akej je situácii a kamarátke prehovorila do duše ale rázne. Môže mať depresie, úzkosti ale ak chce malého treba sa postaviť a zabojovať! Inak sa v živote stratí... Taktiež výživné od partnera musí spraviť všetko pre život toho malého ak nie povedala by som jej že informujeme úrady o zenedbavaní starostlivosťi ( treba ju postrašiť) aj keď to tak nemysliš. Ale bude ti časom vďačná musí sama spadnúť

eleanor2510
5. sep 2025

@anonym_autor https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/ako-zvladnut-problemy-so-sestrou-a-jej-detmi/
Autorka, ak nie si este dostatocne rozhodnuta, precitaj si tuto diskusiu. Este ti moze kamaratka povedat aj to, ze je znova tehotna. Konaj, kym sa to nestane!!

prosimopomoc
5. sep 2025
@anonym_autor

No ja som sa jej práve pýtala... ibaže ona sa dosť vyhovára, že malého nechce nechať v škôlke a nájmy sú tu v meste drahé, že on tam nemôže ostať na obedy, lebo je vyberavý a bojí sa ako ho deti ovplyvnia... čo ja všetko cháoem, aj to, že hľadanie práce je náročné, len už mám toho tak trošku dosť, ono polroka je naozaj dlho

@anonym_autor nie, toto nie je na pochopenie, prosím aj za učiteľky, to, že je vyberaný a asi aj rozmaznany 😏 nikomu neulahci život. Popros ju, aby sa k 1.10. odsťahovala

ravehami
6. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja som matka a nechapem to, su to vyhovorky ;)

autor
6. sep 2025

No tak včera sme si sadli a príjemné to nebolo, dávam vám update, lebo ste mi pomohli mnohé si uvedomiť. Jej mamu bohužiaľ kontaktovať asi radšej nie. Ona je taká všelijaká... každopádne po našom rozhovore doslova zdrhla z bytu a malého mi nechala, čo ma dosť zarazilo, prišla vlastne až dnes ráno, začala plakať a emocionálne ma vydierať, ale teda bol u mňa priateľ a ten to dosť rázne stopol... dohodli sme sa, že jej dávam posledný mesiac a do konca septemnra treba aby odišla, alebo aby minimálne mala už nájdený podnájom a podpísanú zmluvu. Ďakujem za vaše rady, uvidíme ako to pôjde ďalej

kvietok2012
6. sep 2025
@anonym_autor

No tak včera sme si sadli a príjemné to nebolo, dávam vám update, lebo ste mi pomohli mnohé si uvedomiť. Jej mamu bohužiaľ kontaktovať asi radšej nie. Ona je taká všelijaká... každopádne po našom rozhovore doslova zdrhla z bytu a malého mi nechala, čo ma dosť zarazilo, prišla vlastne až dnes ráno, začala plakať a emocionálne ma vydierať, ale teda bol u mňa priateľ a ten to dosť rázne stopol... dohodli sme sa, že jej dávam posledný mesiac a do konca septemnra treba aby odišla, alebo aby minimálne mala už nájdený podnájom a podpísanú zmluvu. Ďakujem za vaše rady, uvidíme ako to pôjde ďalej

@anonym_autor super..už len necúvni koncom mesiaca...

vler
6. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor chuda dieta a chudata zvierata, zavisiet od takejto osoby

annamalaga
6. sep 2025

Je to ťažké autorka. Fakt na jednej strane, skôr by som odporučila krízové centrum. Byty sú drahé. Na druhej strane, prizeraj ju, avy si niečo nespravila.

eleanor2510
6. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor hlavne teraz neustup za ziadnu cenu, ziadna podpisana zmluva, nech je do konca septembra prec! Ked bude vydierat, povedz jej, ze moze byt rada, ze si na nu nezavolala políciu a socialku za opustenie dietata a ze nabuduce to urobis. To co je za spravanie zdrhnut a dieta ti nechat? V tomto pripade musis byt razna, robis to pre dobro toho dietata.

anonym_230315
8. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ked si clovek prejde inzeraty ponukajuce podnajom, vsetci hladaju cloveka s prijmom, idealne bez deti. Mala si ju nahanat najskor do prace a to uz davno a maleho do skolky.
Myslim, ze uz zena bez zazemia, tj bez cloveka, ktory ostane doma s chorym dietatom aby ona mohla pracovat, bude mat problem sa zamestnat. A bude v zacarovanom kruhu.
Takze ak nie jej rodina, tak nejake krizove byvanie, ale moj tip je, ze to skonci u vas vylozenymi taskami pred dverami a vymenou zamku. Pomohla si jej vrchovate a podla jej reakcie a tych nezmyselnych vyhovoriek doteraz, ona dufala, ze bude parazitovat do neurcita, ale urcite dlhsie.

pieksamaki
8. sep 2025

@anonym_autor sadla si s nou v kuchyni pri stol.....zobrala pero a papier....a spisala jej prijem a jej výdaje......navrhla kde môže ušetriť....a ze za ďalší mesiac chces za spotrebu vody, elektriny atd.....a pomohla jej najst bývanie v okolí na zmluvu.....tieto náklady môže dat potom do svojich výdavkov v daňovom priznaní...ked bude niekde zamestnaná........dieta ma byt v škôlke aspoň na pol dna...nie na hodinu.
Jej zivot..je problemy....moj zivot...moje problémy.....dostojne si pomohla....nie si charita.......čím dlhsie ju budes mat....tým bude pohodlnejšia.....a budes ju dávať barlicku.....co je zle. Musi začať chapat zivot a zodpovednost za seba....a za dieta...

Strana
z4