icon

Ako riešiť krátkodobý prenájom počas rekonštrukcie bytu?

Včera o 14:14

Ahojte, uvazujem nad rekonstrukciou bytu, ale brzdi ma to ze pocas rekonstrukcie nemame kde ist (byt treba kompletne rekonstruovat). Nemam rodinu priatelov nikoho u koho by sme mohli byt ten cas. Nasla som len dlhodobe prenajmy a tiez by bol problem ak by som aj neakeho prenajimatela ukecala na kratkodoby prenajom nechcu v byte dieta ani psa. Ako by ste to riesili?

Strana
z2
juliet86
Včera o 18:28

@anonym_autor kde byvas a na kolko odkedy dokedy a za kolko hladas?

autor
Včera o 18:50
@anonym_014dec

@anonym_autor tak potom ako chceš postupovať … musíš si buď nájsť byt a do toho naplánovať rekonštrukciu ( čo je podľa mňa omnoho ťažšie) alebo si najprv naplánovať rekonštrukciu s hľadať byt … Veľa možnosti nemáš, maximálne dve

@anonym_014dec a presne preto som tu aby som sa poradila...

autor
Včera o 18:52
@juliet86

@anonym_autor kde byvas a na kolko odkedy dokedy a za kolko hladas?

@juliet86 kosice, naplanovanu rekonstrukciu este nemam lebo musim najprv "logistiku" vymysliet, vi najprv nahradne byvanie a kde riesit alebo najprv rekonstrukciu a riesit nasledne "last minute byvanie".

anonym_f47f09
Včera o 18:56

Bývali sme v byte😆
Záchod sme mali funkčný okrem jedného dňa, sprchovala som sa v posilke, u kamarátky, dcéra u babky a manžel v práci.
Majstri boli super, vždy si po sebe upratali, aby sme tam vedeli existovať, odchádzali o 16:00, to sme sa vracali domov.
Keď vylievali podlahy išli sme neďaleko do hotela. Nebola to sranda, ale majstri mali presný postup ako to urobiť takto za jazdy. Bolo leto, víkendy sme chodili po kúpaliskách. Izby sa robili nakoniec. Záleží aké veľké dieťa máš.

natalka13
Včera o 19:05
@anonym_autor

@natalka13 nemam mne treba burat (tym myslim aj podlahu lebo je nerovna stierka) murovat znovu vyliat atd a nechcem kachlicky takze betonova stierka/polyuretan tiez je dost casovo narocne

@anonym_autor tak 10dni ak nemas jadro ale murovane steny.
A wc mas funkcne za cca 3dni.
Len sprchu nebudes mat.
Mozrs sa z hotela vratit do bytu.

anonym_329764
Včera o 19:05

@anonym_autor ťažká situácia, možno počítaj s tým že sa orerabka predĺži, to nie je skoro nikdy tak, že 2 mesiace a hotovo, rátala by som časovo určite že dlhšie to bude. Viac jeviem veľa šťastia. My práve skoro finisujeme, predĺžila sa nám prerabka strašne, ale viac menej všetko svojpomocne. Mali sme, ale kde byt, nemuseli sme sa náhliť extra

autor
Včera o 19:16
@anonym_329764

@anonym_autor ťažká situácia, možno počítaj s tým že sa orerabka predĺži, to nie je skoro nikdy tak, že 2 mesiace a hotovo, rátala by som časovo určite že dlhšie to bude. Viac jeviem veľa šťastia. My práve skoro finisujeme, predĺžila sa nám prerabka strašne, ale viac menej všetko svojpomocne. Mali sme, ale kde byt, nemuseli sme sa náhliť extra

@anonym_329764 ano a presne toho sa aj obavam, ak sa predlzi som v koncoch a nemam kde byt preto som ratala s 2-3 mesiacmi

anonym_014dec
Včera o 19:25

… neviem či máš už prerábku dohodnutú, ale keď ja som to riešila v KE tak každý “schopný” bol vybookovany na min. pól roka dopredu. Čiže určite to nebolo “last minute” .. a prerábka sa presiahla asi o mesiac a to bol malinky jednoizbový byt

anonym_ad34a3
Včera o 19:26
@natalka13

Kupelnu cele vymenene jadro mas za tyzden hotovo.

@natalka13 Košice, komplet rekonštrukcia, 3i byt. jadro, komplet podlaha, vyrovnanie podlahy, polozenie podlahy, nove rozvody, strop, nova elektrina, stierky, zarubne, dvere, osvetlenie, kupelna, wc, sanita= 1,5 mesiaca. Kuchyňa, dokončovacie práce - mesiac. Začala som vo februári, stahovala som sa koncom mája.

anonym_112539
Včera o 19:36

Moja segra mali prenajaty byt, normalne sa dohodli s majitelkou, ze preco to potrebuje, a zapasovalo im to, hladala tak mesiac dopredu. Prerabali im to 2 mesiace, ale celkovo v tom prenajatom byte zaplatila za 3, lebo este sa dopredu stahovali a potom zas nazad sahovali. Ale v Piestanoch. Podla mna mas sancu najst niekoho aj takto... nesalit, otvorene povedat.

anonym_76e3f2
Včera o 19:38

@anonym_autor
Neviem kolko mas rokov a vela odpovedi je ako keby isli robit prerabku zhyckani penzisti, my sme prerabali niekolko krat aj sme kampovali v byte aj spali v pivnici a deti bola sranda., ale definitivne majstri neodchdzali o 4 a robilo sa aj cez weekendy..

viestta
Včera o 19:40
@anonym_autor

@anonym_014dec a toto je moj problem ze MOZNO NAJDEM. Ja by som to najradsej riesila tak ze byt ktory je na dlhodoby prenajom by som mozno ponukla depozit a zobrat na kratkodoby. LENZE nemozem sa teraz dohadovat s niekym ze vezmem o pol roka na 2 mesiace. A co ked uz budem mat dohodnutu firmu na rekonstrukciu a budem hladat "last minute" a nic nenajdem.

@anonym_autor chaty na prenajom? Len tak mi napadlo, ze vies si prenajat celu chatu a ak najdes, mozno majitel bude rad, ze ma kseft na 3 - 4 mesiace, obzlast ak to bude mimo sezony. Ale teda si asi limitovana aj dochadzanim do roboty a do skol, takze neviem ci okolo KE take najdes

autor
Včera o 19:42
@anonym_ad34a3

@natalka13 Košice, komplet rekonštrukcia, 3i byt. jadro, komplet podlaha, vyrovnanie podlahy, polozenie podlahy, nove rozvody, strop, nova elektrina, stierky, zarubne, dvere, osvetlenie, kupelna, wc, sanita= 1,5 mesiaca. Kuchyňa, dokončovacie práce - mesiac. Začala som vo februári, stahovala som sa koncom mája.

@anonym_ad34a3 mala si firmu? Mozes mi prosim dat kontakt? Kolko ta vysla prerabka?

autor
Včera o 19:46
@viestta

@anonym_autor chaty na prenajom? Len tak mi napadlo, ze vies si prenajat celu chatu a ak najdes, mozno majitel bude rad, ze ma kseft na 3 - 4 mesiace, obzlast ak to bude mimo sezony. Ale teda si asi limitovana aj dochadzanim do roboty a do skol, takze neviem ci okolo KE take najdes

@viestta nerada by som isla mimo ke, som sama na dieta a bez auta

anonym_ad34a3
Včera o 19:48
@anonym_autor

@anonym_ad34a3 mala si firmu? Mozes mi prosim dat kontakt? Kolko ta vysla prerabka?

@anonym_autor mala som firmu. Ale toto je už 3 roky staré, dnes sú ceny inde.
nábytok 1545 eur / len som dokupovala komodu a 2x skriňu /
rekonštrukcia + kuchyňa 27004 eur
spotrebiče 1957 eur
sťahovanie 500
upratovanie 185
vybavenie domácnosti 328 eur
Celkový súčet 31519 eur.

autor
Včera o 19:54
@anonym_ad34a3

@anonym_autor mala som firmu. Ale toto je už 3 roky staré, dnes sú ceny inde.
nábytok 1545 eur / len som dokupovala komodu a 2x skriňu /
rekonštrukcia + kuchyňa 27004 eur
spotrebiče 1957 eur
sťahovanie 500
upratovanie 185
vybavenie domácnosti 328 eur
Celkový súčet 31519 eur.

@anonym_ad34a3 v rekonstrukcii si mala komplet elektriku omietky aj stierky, podlahy? Ano pocitam s vyssou cenou, len tazko zarobene usetrene peniaze by som nerada minula na airbnb :/ ked z toho mozem mat uz napriklad kuchynsku linku

billy_jean
Autor odpoveď zmazal
billy_jean
Včera o 20:00

Ja by som skúsila nejakú ubytovňu, alebo nejaký penzión na okraji mesta, či by vám nedali lacnejšie ubytko. Ja som dávno, dávno tak bola mesiac na hoteli a spravili mi cenu 🙂.

deedol
Včera o 20:06

autorka, v prvom rade hladaj dobru firmu na rekonstrukciu, aby to netrvalo 3m. my sme rekonstruovali 3i byt a trvalo to 3,5 tyzdna, lebo clovek, ktory nam to robil, to mal perfektne naplanovane a prace na seba nadvazovali bez prestojov. menili sme komplet dlazky, burali sme jednu stenu, vyhodili celu kuchynu, zmenili jej dispoziciu (cize sa posuvala voda, plyn, sekala elektrina), dali sme novu kuchynu na mieru, ktoru nam vyrobili, menili sme komplet kupelnu a vsetky (4) interierove dvere. plus nam odstranili dva radiatory a nainstalovali klimu, ktoru tahali na strechu. a nakoniec este samozrejme vymalovali a upratali. (ak si zo zapadneho slovenska, mozem ti odporucit, konkretne, ale inde neviem ci robia.)

autor
Včera o 20:07
@billy_jean

Ja by som skúsila nejakú ubytovňu, alebo nejaký penzión na okraji mesta, či by vám nedali lacnejšie ubytko. Ja som dávno, dávno tak bola mesiac na hoteli a spravili mi cenu 🙂.

@billy_jean mam psa

deedol
Včera o 20:08

a k samotnej otazke, my sme mali vo vyhlade airbnb za cca 1200e/mes (mensi 2i byt asi 200m od nasho domu), ale nakoniec sa nam podarilo dohodnut s rodinou. rekonstruovali sme cez leto, takze cca 2 tyzdne sme boli na dovolenkach, a zvysne asi 2 tyzdne (ratam aj so stahovanim hore-dolu) sme boli u rodiny.

ibatanecnica
Včera o 20:09

@anonym_autor kamaratka takto boma e mesiace. Nebol problem najst podnajom

autor
Včera o 20:11
@deedol

a k samotnej otazke, my sme mali vo vyhlade airbnb za cca 1200e/mes (mensi 2i byt asi 200m od nasho domu), ale nakoniec sa nam podarilo dohodnut s rodinou. rekonstruovali sme cez leto, takze cca 2 tyzdne sme boli na dovolenkach, a zvysne asi 2 tyzdne (ratam aj so stahovanim hore-dolu) sme boli u rodiny.

@deedol u nas airbnb 1600 a vyssie na mesiac,a to 25m2. tak 700 eu by som este dala na mesiac ale tu su ozaj prehnane ceny

billy_jean
Včera o 20:16
@anonym_autor

@deedol u nas airbnb 1600 a vyssie na mesiac,a to 25m2. tak 700 eu by som este dala na mesiac ale tu su ozaj prehnane ceny

@anonym_autor apartmán strojárenská? Zvieratá povolené. Cena na mesiac 933 eur. Len neviem, či je tam dosť lôžok.

autor
Včera o 20:29
@billy_jean

@anonym_autor apartmán strojárenská? Zvieratá povolené. Cena na mesiac 933 eur. Len neviem, či je tam dosť lôžok.

@billy_jean to je na dalsi mesiac uz pred letom vsetko vybookovane, tak rychlo nikoho nezozeniem na rekonstrukciu.

deedol
Včera o 21:32
@anonym_autor

@anonym_autor to je cudne, ja som v ba, to mate v ke tak draho? 🙂 inak aj tych 1600 je este ako takk ok, ak by to naozaj trvalo ten mesiac.

Strana
z2