Ako riešiť krátkodobý prenájom počas rekonštrukcie bytu?
Ahojte, uvazujem nad rekonstrukciou bytu, ale brzdi ma to ze pocas rekonstrukcie nemame kde ist (byt treba kompletne rekonstruovat). Nemam rodinu priatelov nikoho u koho by sme mohli byt ten cas. Nasla som len dlhodobe prenajmy a tiez by bol problem ak by som aj neakeho prenajimatela ukecala na kratkodoby prenajom nechcu v byte dieta ani psa. Ako by ste to riesili?
Co je to pre Teba "kratkodoby prenajom"? Ak treba byt kompletne rekonstruovat, mas nejaky presnejsi casovy plan?
Psa nemas moznost dat kamoske alebo niekde na strazenie? S tym bude problem, ani nie tak s dietatom.
@anonym_autor kamoska vyuzila airbnb. 6 tyzdnov, stalo ju to dost, ale inak to neslo.
@anonym_autor chaty/chalupy, mimosezonne lacne rekreacne zariadenia (ubytovna, kemping chatky, mobilne domy...), lacne ubytovne na periferii (pri dlhodobom prenajme niekde cena dohodou (alebo nizsia), ale so psom mozu mat problem).
@anonym_autor su skupiny na prenajom aj so zvieratami... Za dalsie, mozno v letnych mesiacoch budu volnejsie byty (studaci sa mozno radi vymenia na par tyzdnov, lebo pojdu domov apod)...
Aká lokalita? Prenajímame byty cez booking (Trenčín) už pár krát to využili na pobyt počas rekonštrukcie
Co je to pre Teba "kratkodoby prenajom"? Ak treba byt kompletne rekonstruovat, mas nejaky presnejsi casovy plan?
Psa nemas moznost dat kamoske alebo niekde na strazenie? S tym bude problem, ani nie tak s dietatom.
@anonym_df885d pocitam aspon 3 mesiace, psa nemam kde, a hotel pre psov by som neriskovala, pes je uz stary.
Airbnb?
@anonym_a5bd2e ako prvotne som myslela nato presne ale dat 6000 za 2 mesiace za 25m2 no zda sa mi to blbost
Aká lokalita? Prenajímame byty cez booking (Trenčín) už pár krát to využili na pobyt počas rekonštrukcie
@olga_hurajova kosice
@anonym_autor chaty/chalupy, mimosezonne lacne rekreacne zariadenia (ubytovna, kemping chatky, mobilne domy...), lacne ubytovne na periferii (pri dlhodobom prenajme niekde cena dohodou (alebo nizsia), ale so psom mozu mat problem).
@madeincssr hladala som no na 2 mesiace 5-6 tisic za 25m2
Dala som namatkovo na dva mesiace pre 2 doselych, 1 dieta a dogfriendly. Su tam aj ovela lacnejsie ponuky. A ako nudzove byvanie nevidim nic zle na mensom apartmane. Ale tak vy viete, ci Vam to je alebo nie je dobre.
@anonym_df885d no 59 noci to niesu ani 2 mesiace, mam 3 izbovy byt takze minimalne 90 dni a tam su uz ceny 5-6 tisic.
Oslovila by som realitky alebo stránky s ponukami, či nemajú niečo na krátkodobý nájom. Nedávno to známy realiťak aj riešil. Pár potreboval na 3 týždne, kým prerábajú. Tak byt, ktorý mal ísť akurát do ponuky, najprv prenajali im a tak potom dlhodobým (a oni si zatiaľ poriešili staré bývanie).
Ak hľadáš na 3-4 mesiace, ponúkla by som, že zaplatíš rovno dopredu tie mesiace a plus depozit, ak by došlo k zničeniu kvôli psovi, a podľa mňa nebudú mať problém. Budú mať istotu, že zaplatené bude a že sú krytí, keby niečo.
Mali sme na 4 mesiace prenajatý starší dvojizbovy domček, s malým dieťaťom. Pani zomrela a dve deti (dediči) súhlasili. Žili sme 4 mesiace medzi krabicami 🙂 našimi aj ich. Ale boli sme za to vďační.
A co vam brani rekonstruovat postupne izbu po izbe? U nas susedia prerabali a cely cas tam byvali aj s 2 detmi, postupne to robili a neboli jedini. My tiez tak a aj sa chystame. Pre nas je nemyslitelne nasetrit na prerabku a potom tie peniaze oplieskat na prenajom,ved to su sialene ceny.
Oslovila by som realitky alebo stránky s ponukami, či nemajú niečo na krátkodobý nájom. Nedávno to známy realiťak aj riešil. Pár potreboval na 3 týždne, kým prerábajú. Tak byt, ktorý mal ísť akurát do ponuky, najprv prenajali im a tak potom dlhodobým (a oni si zatiaľ poriešili staré bývanie).
Ak hľadáš na 3-4 mesiace, ponúkla by som, že zaplatíš rovno dopredu tie mesiace a plus depozit, ak by došlo k zničeniu kvôli psovi, a podľa mňa nebudú mať problém. Budú mať istotu, že zaplatené bude a že sú krytí, keby niečo.
@vkatush skusim, mozno sialeny napad ale uz mi napadlo zobrat hypoteku a splacala by som aspon svoje :/ nikto by ma neobmedzoval
A co vam brani rekonstruovat postupne izbu po izbe? U nas susedia prerabali a cely cas tam byvali aj s 2 detmi, postupne to robili a neboli jedini. My tiez tak a aj sa chystame. Pre nas je nemyslitelne nasetrit na prerabku a potom tie peniaze oplieskat na prenajom,ved to su sialene ceny.
@anonym_c3d8c4 nam treba aj kuchynu, kupelnu-tam pocitam s minimalne 2 mesiacmi, ale moze sa cokolvek stat a moze sa ten cas posunut. Ok prezijem na jednoplatnicke v izbe ale neviem si predstavit byt bez vody a kupelnes otvorenou stupackou v byte. Ano na prenajmoch su sialene ceny preto uz aj ja rozmyslam mozno sialene ze zoberiem hypo na garsonku kde by som splacala svoje a casovo by ma nikto neobmedzoval ani kvoli psovi by som nebola obmedzena ale zatial neviem ci to je dobry napad
Skús sa popozerať popozerať internátoch, cez prázdniny nie sú naplnené. Známa tak pred rokmi prechodne bývala
Ak chces kupit garzonku v KE, uprimne ti prajem vela stastia. garzoniek a 1i bytov na predaj je v KE ako safranu, ak sa nejaky v ponuke objavi, cena je vysoko nadhodnotena, kedze dopyt vysoko prevysuje ponuku a do 2-3 dni sa hned preda.
Informuj sa o dlhodobom ubytovani na internatoch, aj medicka aj B.Nemcovej ich ponuka. samozrejme v lete, ked tam studenti nie su. urcite to bude daleko menej ako ceny prenajmov cez airbnb
Kupelnu cele vymenene jadro mas za tyzden hotovo.
@anonym_df885d no 59 noci to niesu ani 2 mesiace, mam 3 izbovy byt takze minimalne 90 dni a tam su uz ceny 5-6 tisic.
@anonym_autor hovorila si o 6tisicoch za dva mesiace na 25m2. Tak som Ti len ukazala, ze si mimo reality ponuk, lebo som nasla za len 10 sekund 52m2 za 3400.
A ano, rekonstruovali sme trojizbak, moja rada znie, nechaj si na to aj 4 mesiace...
Skús sa popozerať popozerať internátoch, cez prázdniny nie sú naplnené. Známa tak pred rokmi prechodne bývala
@pinkgirl na intrakoch bez sance so psom
Ak chces kupit garzonku v KE, uprimne ti prajem vela stastia. garzoniek a 1i bytov na predaj je v KE ako safranu, ak sa nejaky v ponuke objavi, cena je vysoko nadhodnotena, kedze dopyt vysoko prevysuje ponuku a do 2-3 dni sa hned preda.
Informuj sa o dlhodobom ubytovani na internatoch, aj medicka aj B.Nemcovej ich ponuka. samozrejme v lete, ked tam studenti nie su. urcite to bude daleko menej ako ceny prenajmov cez airbnb
@matkahelka na intrakoch bez sance so psom. A ano viem ze je strasne malo ponuk a prehnane ceny, ale akokolvek kalkulujem mozno sa mi viac oplati splacat svoje ako vyhodit za prenajom. Musim si to prepocitat. Neviem ci najprv dohodnut prerabku a potom "last minute" zhanat mozno prenajom alebo dopredu
Kupelnu cele vymenene jadro mas za tyzden hotovo.
@natalka13 nemam mne treba burat (tym myslim aj podlahu lebo je nerovna stierka) murovat znovu vyliat atd a nechcem kachlicky takze betonova stierka/polyuretan tiez je dost casovo narocne
Mali sme na 4 mesiace prenajatý starší dvojizbovy domček, s malým dieťaťom. Pani zomrela a dve deti (dediči) súhlasili. Žili sme 4 mesiace medzi krabicami 🙂 našimi aj ich. Ale boli sme za to vďační.
@anonym_18e359 tento komentár jej asi najviac pomohol ..
Autorka, pridaj sa do skupín na FB kde inzeruju prenájom bytov a skús si dať inzerát s podmienkami alebo oslovuj Ty inzerujúcich. Možno sa niekto nájde kto bude mať voľný byt krátkodobo. Ak vieš presný čas rekonštrukcie.
@matkahelka na intrakoch bez sance so psom. A ano viem ze je strasne malo ponuk a prehnane ceny, ale akokolvek kalkulujem mozno sa mi viac oplati splacat svoje ako vyhodit za prenajom. Musim si to prepocitat. Neviem ci najprv dohodnut prerabku a potom "last minute" zhanat mozno prenajom alebo dopredu
@anonym_autor na kupu sa orientuj skor na male 2i. tam je cela priblizujuca sa realite, garzonky a 1i su tak vysoko nadhodnotene, ze v konecnom dosledku to ziadna vyhodna kupa nebude. a je ich fakt velky nedostatok. urcite si najprv pories nahradne byvanie a tak hladaj firmu na prerabku. ak budes trvat na garzonke, na kupu mozes cakat roky. nasi znami maju na PF UPJS syna, rok a pol pre neho zhanali garzonku/1i a nakoniec kupili 2i. vo viacerych RK im priamo povedali, ze mlady na prave aj zostatnicuje a ku garzonke sa nedostanu.
@anonym_df885d pocitam aspon 3 mesiace, psa nemam kde, a hotel pre psov by som neriskovala, pes je uz stary.
@anonym_autor mnohe airbnb so psom nemju problem, da sa dohodnut aj dlhodoby prenajom napr 3 mesiace
@anonym_18e359 tento komentár jej asi najviac pomohol ..
Autorka, pridaj sa do skupín na FB kde inzeruju prenájom bytov a skús si dať inzerát s podmienkami alebo oslovuj Ty inzerujúcich. Možno sa niekto nájde kto bude mať voľný byt krátkodobo. Ak vieš presný čas rekonštrukcie.
@anonym_014dec a toto je moj problem ze MOZNO NAJDEM. Ja by som to najradsej riesila tak ze byt ktory je na dlhodoby prenajom by som mozno ponukla depozit a zobrat na kratkodoby. LENZE nemozem sa teraz dohadovat s niekym ze vezmem o pol roka na 2 mesiace. A co ked uz budem mat dohodnutu firmu na rekonstrukciu a budem hladat "last minute" a nic nenajdem.
@anonym_014dec a toto je moj problem ze MOZNO NAJDEM. Ja by som to najradsej riesila tak ze byt ktory je na dlhodoby prenajom by som mozno ponukla depozit a zobrat na kratkodoby. LENZE nemozem sa teraz dohadovat s niekym ze vezmem o pol roka na 2 mesiace. A co ked uz budem mat dohodnutu firmu na rekonstrukciu a budem hladat "last minute" a nic nenajdem.
@anonym_autor tak potom ako chceš postupovať … musíš si buď nájsť byt a do toho naplánovať rekonštrukciu ( čo je podľa mňa omnoho ťažšie) alebo si najprv naplánovať rekonštrukciu s hľadať byt … Veľa možnosti nemáš, maximálne dve
Airbnb?
@anonym_autor presne ako pise
@anonym_a5bd2e. Treba kontaktovat ubytovateľov a spytat sa na prípadný najom na 2-3 mesiace.

Airbnb?