Ako riešiť nočný hluk v byte?
Ahojte ženy.viem že tu bola už podobná diskusia ale ja mám podobný problem. Od pondelka máme s frajerom strašný hluk v byte. Bývame v 1 izbaku s balkónom na 8 poschodí. Ako náhle si ľahneme počujeme ako keby vibrácie ale také hlasnejšie ako keby v kuse prala práčka. Ked máme otvorené okno je to dosť veľký ramus pri zatvorenom to zasa steny jemne tlmia a zosilňujú vibrácie. Zaujímavé je to že ak si ľahneme tam kde máme nohy na posteli nepočujeme to. Keď počúvame pri stenách nich nepočujeme, na balkóne to tiež počuť, bývame tu však roky susedia majú klimatizácie všade naokolo nikdy to nerobilo ramus. Môže ísť skôr o nizkofrekvencne zvuky z okolia električka ? Cez deň to vôbec nepočuť len jemne, v noci hrôza už začínam mať normálne migrény, v noci som sa už aj rozplakala lebo je to horšie a horšie keď to človek počúva už 5 noci a spánok o nicom. Majiteľka pobehala všetky okolité byty nikto nič nemá. Čo to môže byt podľa vás nemali ste to niekto nahodou podobne?
@anonym_autor Strasny hluk =zbijacka. Toto je mozno iba otravujuci hluk. 24 hodin denne nikdo neperie, takze je to pustena klima.
@spongebob1 nonstop aj keď nie je tak teplo
kde bývate?
asi nova elektricka? nevies si zvyknut na ten zvuk v pozadi, ale teda ten by nemal byt stale, iba ked ide... neviem ako chodia v noci. ani ja som si na zaciatku, ked som sa prestahovala do bytu pri elektrickovej trati nevedela zvyknut, potom uz v pohode.
v noci električky nejazdia
Ty si už písala tu?
https://www.modrykonik.sk/forum/bratislava/zvyseny-hluk-v-petrzalke/
Ty si už písala tu?
@anonym_e8a022 nie to nie som ja
Citim sa tak trochu pobavene, kedze byvame pri frekventovanej ceste a to je len hluk, ked chodia traktory, nakladiaky,...a o polnoci ako zatvoria podniky, tak jak keby sa vrece s autami roztrhlo, klud (relativny) je od cca 1 do 4 rano a potom to zacne znova. Vediet, ze tu je to takto, nekupim tu nehnutelnost nikdy v zivote. Pani hlasi v rozhlase a ja nerozumiem, co vravi, ked chcem rozumiet, co v telke hovoria, zatvaram okna. Toto je podla mna hrozny zvuk. Priserny je zbijacka, vrtacka, stavebny ruch u susedov a tak...Toto je takeeee...co ja viem, otravujuce...🤔
@anonym_autor preusporiadat spanie tam/tak, kde to nepocut. Alebo zvyknut si na spanie s kvalitnymi stuplami do usi. Ale ja by som to nerobil, lebo zvyknut si v dnesnom svete na uplne ticho na spanok nie je dobre. Mozog v noci funguje tak, ze casom monotonne zvuky uplne odfiltruje, len to chce nejaky cas a nevsugerovavat/nesustredit sa na ten zvuk. A samozrejme, najviac pomaha fyzicka unava z akrivit na cerstvom vzduchu (fyzicka unava).
ja ti rozumiem, ja mám strašný hluk odkedy postavili neďaleko (rozumej 4 km vzdušnou čiarou cez kopec) dialnicu ...
ale - ak to počuješ iba na niektorých miestach - ja by som na tvojom mieste zmenila spanie - alebo ak nemáš možnosť - kúpila špeciálne štuple do uší na potlačenie niektorých zvukov (to sú také pre ľudí s poruchami pozornosti ...)
@anonym_26939d môžeš mi veriť že je to príšerné rovnakým spôsobom ako to popisuješ ty ... ľudia sú rôzne citliví na rôzne frekvencie - a ak je autorka citlivá práve na tú jednu - jej nepomôže že ty na ňu citlivá nie si ...
Na zvuky si treba zvyknut, tomu sa nevyhnes a ako bolo spomenute, mozog kazdy jeden zvuk, ktory pozna potlaci. Je to len nieco nove a ked pises, ze tam kde mas nohy to nepocut, tak prehod vankus a mas vybavene.
mne nad hlavami lietaju lietadla, dialnica je do 3 km za domom, do 5 km mam zeleznicu a tot 100 metrov vzdusnou ciarou mam kostol - cuduj sa svete, spavam ako babatko.
Pred rokom a pol som kupila papagaja - toho tiez uz nepocujem a ver, ze to je hrozny zvuk.
@anonym_autor nemoze to byt 3d tlaciaren u niektoreho suseda?

@anonym_autor Strasny hluk =zbijacka. Toto je mozno iba otravujuci hluk. 24 hodin denne nikdo neperie, takze je to pustena klima.