icon

Hluk v byte - skúsenosti

kyuubi
10. aug 2021

Ahojte , bývam v menšom dome ma len 4 poschodia. No momentálne mám problém v noci spať. Cez deň som na PC a počujem tiež zvláštne rezonácie akoby niekto pral ale nie je to tak počuť lebo mam slúchadla a venujem sa práci. Večer všetko vypnem a keď sa všetko vypne počujem akoby práčku. Už to mám takto asi 3 dni a stále som neprišla nato čo to môže byť.
Na bežný zvuk som zvyknutá, no ako aj ležím na posteli extrémne mi ten zvuk ide do hlavy a je to veľmi nepríjemne. Mám z toho už bolesť hlavy a neviem zistiť kde sa zvuk berie a keď idem počúvať na chodbu mám pocit , že zo všetkých strán. Ale nie je to vonku , niekde v niektorom byte niečo robí nepríjemný hluk. Na hluk som bola zvyknutá , žila som priamo v BA ale ako som teraz v inom byte kúsok od BA tak som zhrozená z celkového hluku. Má s tým niekto podobnú skúsenosť?

zitulina
•
10. aug 2021

@kyuubi nemá niekto klímu zapnutú?

sanen
•
10. aug 2021

známa mala niečo podobné. V spálni už nevedela ani spať. Nakoniec zistila, že ten divný zvuk išiel od suseda, ktorý mal v spálni pod nimi velikánske akvárium. A ten hluk, tie vybrácie boli z toho.

kyuubi
autor
•
11. aug 2021

@zitulina Ja som zatiaľ klímu vylúčila , keďže klímu majú viacerí susedia už dlho a začalo to robiť až tieto dni .. Nie som si istá ale možno máte pravdu.

kyuubi
autor
•
11. aug 2021

@sanen Neviem , no ale je to dosť extrémne , v rodine sme mali aj take dosť veľké a robilo tiež niektoré zvuky ale nenapadlo mi, že by to bolo takto počuť. Ja som si myslela , že či tam niekto necvičí na nejakom páse alebo niečo. Uvidím či to bude pokračovať a budem to musieť asi začať riešiť.

k_a_j_k_a
•
11. aug 2021

@kyuubi My to máme tiež. Susedia majú sušičku, ktorá nám rezonuje v spálni. Cez deň je to OK, ale v noci je počuť a cítiť všetko. Je to veľmi nepríjemný, nízko položený zvuk, hlavne MM to vadí. Bolieva ho z toho hneď hlava a nedokáže pri tom existovať. Trvalo dlho, kým sme prišli na to.čo to je. Riešili sme so susedmi, no občas sa stane a sušička ide aj do jednej, druhej v noci. Úprimne, je to na prášky. Takýto zvuk ale môže vytvárať čokoľvek, práčka, sušička, umývačka, klíma. Pokiaľ to chytí blbé vibrácie, tak je to v háji 😟

nttnnt
•
11. aug 2021

@k_a_j_k_a no to mate dobrych susedov ako aj my mame susicku a ked bola nova som si to zle vypocitala nejako respektive som skor nevedela a dosusila mi o pol 11vecer a to som si uz nechty kusala ze rusim nocny klud...

k_a_j_k_a
•
11. aug 2021

@nttnnt no hej, ako sme ich upozornili, je to lepšie. Ale stáva sa stále 😟. Najhoršie je, keď máme vstávať skoro ráno a fungovať bez chyby celý druhý deň.
Ja mám sušičku tiež, ale vždy počítam, cca 3hodiny mi ide, plus práčka, takže viem, že musím dať najneskôr 16:00 prať, aby už po 20:00 nešla. Za 4 roky sa mi zopárkrát stalo, že mi sušička skončila pred 21:00 a to som nervózna, aby to nikoho nerušilo. Keď nestihnem, tak smola. Len nie každý si to uvedomiť.

rybka16
•
11. aug 2021

No, možno od veci poradím, ale mne sa stalo niečo podobné, že som dva dni chodila, že čo to bzučí, rezonuje, a nakoniec som prišla na to, že mám tinnitus (čiže mi šumelo v ušiach).

kyuubi
autor
•
11. aug 2021

@k_a_j_k_a hm no najhoršie je , že niekto to robí sústavne a hlavne večer .. rozumiem, že niekto je dlho v práci ale je mi aj divne , že je to každý večer

kyuubi
autor
•
11. aug 2021

@rybka16 😀aj manžel to bohužiaľ počuje tak to nebude tým

simca06022011
•
11. aug 2021

@kyuubi no ak naozaj ti nehuci v usiach 😁 (pomozu pri tom vyluceni stuple do usi), tak napr akváriove filtre a pod. Mozu robit takyto vytrvaly hluk. To ze to cez den nepocujes moze byt tym, ze je okolo ruch, z pc/telky a beznej prevadzky. Vecer vsetko viac pocut. Mne napr huci aj mrazak 🤦🏻‍♀️

tomaskovamaminka
•
11. aug 2021

@kyuubi Nam huci zimny stadion :/