icon

Ako riešiť nočný plač dieťaťa od susedov?

10. dec 2025

Milé mamičky, píšem sem málo, ale neviem, už ako má reagovať! Pod nami žije rodina s dvoma malými deťmi...Sú milí a zlatí, ale už tretí deň je to na slučku. Upresním: to dieťa začalo revať o 8:20 a reve doteraz! Ja už nevládzem, mám 60 rokov, ráno o 4:00 vstávam do práce a mám odrobiť štvrtok, piatok a sobotu po 14 hodín. Nejde mi do hlavy, že začne večer okolo dvadsiatej, až do rána? Kde je matka?

Strana
z3
chrobak7
10. dec 2025

@anonym_autor Ty nevieš spať. A čo to dieťa, čo je možno choré a má bolesti?

Daj si štuple do uší, alebo choď spať do inej izby. Alebo čo chceš robiť? Ideš im zazvoniť, že im ho uspíš?

biba_18
10. dec 2025

matka ho nevie utíšiť a tebe odporúčam slúchadlá alebo štuple 😏

anonym_88f3a9
11. dec 2025

Trva to 3 dni, tak mozno je chory. Niekedy sa utisit proste neda. Je to dieta, nie stroj, kup si stuple do usi.

anonym_18aabd
11. dec 2025
@biba_18

matka ho nevie utíšiť a tebe odporúčam slúchadlá alebo štuple 😏

@biba_18 tak by ho utíšiť mala. Dieťa nie je kráľ aby ostatní sa mu klaňali a trpeli kvôli nemu. Myslieť len na decko a nebrať ohľady na druhých je sebecké.

anonym_90a98c
11. dec 2025
@anonym_18aabd

@biba_18 tak by ho utíšiť mala. Dieťa nie je kráľ aby ostatní sa mu klaňali a trpeli kvôli nemu. Myslieť len na decko a nebrať ohľady na druhých je sebecké.

@anonym_18aabd hahahahahahahaahaahaahahaAhahaahahaaaaaaaaaahaahaahahahahahahaahahahaahahahaahaaahaaahahaahahaaa.
Som matka a x krat som vlastne dieťa nevedela utíšiť a už VÔBEC nie keď ma teploty. Celú noc každých 10-15 min hore, takze áno, viem si predstaviť že je dieťa čo naozaj plače celú noc.
Má viac detí je možné že plače jedno , zobudí druhé a začne plakať to.
A áno , malé dieťa je viac ako kráľ. Dnešná doba čo to hrá, že rodina sa nebude prispôsobovať decku ale decko rodine je bullshit. Totálny a na výsmech. A kto si to myslí, nie je ani úprimný sám k sebe.
Stále píšem mamičky zlaté , nie každá má kľudné, polozitelne dieťa. Sme tu aj my, ktoré máme temperamentne deti a môžme sa stavať aj na hlavu v niektorých situáciách. Lenže to vy, matky kľudných detí nepoznáte a žijete v Tom že to dieťa je kľudné vašou výchovou 😂😂😂

anonym_5a78ca
11. dec 2025

Moje dieta ma 6 rokov a nemapatam noc aby plakalo celu, ani ked bol chory ani ked mal koliky poplakal ale urcite nie tolko hodin, ved to je chore aby dieta plakalo hodiny.

anonym_bec101
11. dec 2025
@anonym_90a98c

@anonym_18aabd hahahahahahahaahaahaahahaAhahaahahaaaaaaaaaahaahaahahahahahahaahahahaahahahaahaaahaaahahaahahaaa.
Som matka a x krat som vlastne dieťa nevedela utíšiť a už VÔBEC nie keď ma teploty. Celú noc každých 10-15 min hore, takze áno, viem si predstaviť že je dieťa čo naozaj plače celú noc.
A áno , malé dieťa je viac ako kráľ. Dnešná doba čo to hrá, že rodina sa nebude prispôsobovať decku ale decko rodine je bullshit. Totálny a na výsmech. A kto si to myslí, nie je ani úprimný sám k sebe.
Stále píšem mamičky zlaté , nie každá má kľudné, polozitelne dieťa. Sme tu aj my, ktoré máme temperamentne deti a môžme sa stavať aj na hlavu v niektorých situáciách. Lenže to vy, matky kľudných detí nepoznáte a žijete v Tom že to dieťa je kľudné vašou výchovou 😂😂😂

@anonym_90a98c dieťa nie je kráľ, aby sa všetci jemu prispôsobovali a potom je preto také, že okolo musíte skákať. A v prvom rade je to výchovou, tie blbosti o kľudných deťoch? Každé dieťa skúša, ide o to, koľko dovolíš. Toto sú zas také výhovorky benevolentných rodičov, čo si z detí spravili bôžikov.

cyberk
11. dec 2025
@anonym_90a98c

@anonym_90a98c to, ze ty nevies spravit dietatu prostredie, v ktorom sa citi bezpecne, je tvoja vizitka a neschopnost 😬 ale dalej sa utesuj, ze ty vlastne nie si neschopna, ale deti sa delia na “temperamentnejsie” a kludne 🫣

siemi_na
11. dec 2025

ak to je len teraz, tak si myslím, že to dieťatko ktoré takto plače je očividne choré..veď hádam by ho mama nenechala len tak plakať..skús to vydržať, kúpiť si štuple do uši a možno sa informovať, či je dieťatko v poriadku aby si vedela, čo je príčinou toho plaču..

anonym_63b68f
11. dec 2025

@anonym_autor zuby alebo choroba, bohuzial niekedy sa neda nic robit ale chapem aj teba, neda sa ti ist niekde na 2-3 dni k rodine spat? My sme to zas tak riesili, ked susedia prerabali a dieta malo z toho amoky a traumu

zuza.m
11. dec 2025

No ja mam za sebou akurat taku na figu noc ze sa mala zobudila o 12 a chcela uz vstavat tak do 3 bola snad kazdych 15 minut vrestajuca.raz dole,raz jej chybal plysak,raz sa jej chcelo cikat.zobudi sa s vreskotom a to nebola ani chora a ani jej nedame co si zmysli.niekedy sa to moze zdat ako rev nonstop a moze to byt ako aj u nas a prestavkami.deti su aj chore,aj im idu zuby aj sa im vselico sniva.neviem si predstavit ze by mama ignorovala poziadavky svojho dietata ked ma isto aj manzela a druhe dieta a aj ona sama sa potrebuje vyspat .len co narobi?dieta nema gombik ze ho stisim alebo vypnem.pustila by som si nejaku jemnu hudbu sum vody a sustredila na to.alebo ako zeny radili .vyspat sa v inej miestnosti so stuplami v usiach.nevyhoda cinziakov.

simsalabim
11. dec 2025

@anonym_autor ty si myslis, ze ta matka - a cela rodina - si ten rev uzivaju? Naozaj si myslis, ze sa nesnazila ho utisit? Ze si robi nocnu diskoteku? Chapem tvoju frustraciu, aj mna by to stvalo, ale, uprimne, to dieta nema vypinac.

anonym_63b68f
11. dec 2025
@cyberk

@anonym_90a98c to, ze ty nevies spravit dietatu prostredie, v ktorom sa citi bezpecne, je tvoja vizitka a neschopnost 😬 ale dalej sa utesuj, ze ty vlastne nie si neschopna, ale deti sa delia na “temperamentnejsie” a kludne 🫣

@cyberk kde sa v tebe zobralo tolko empatie takto z rana🤣 dlhorocne psychologicke vyskumy na tieto temy si tu vynegovala, mozes sa ozvat odbornikom, ze podla teba je temperament hoax a ked si to predsa ty zvladla vychovat tvoje dieta aby neplakalo a nemalo potreby, tak to zvladne kazda😀 daj nam tipy, nech sa priucime

really8
11. dec 2025

@anonym_autor chapem ze ti to je neprijemne. Ale tu sa da povedat len to ze zijes v panelaku tak bohuzial. Urcite ani rodicia nie su nadseni. Nepises ze by im plakavalo kazdy bozi den, tak mozes len dufat ze je to len obdobie a babatku bude zase dobre. Kup si stuple a chod spat do inej miestnosti docasne.

mane01
11. dec 2025

všetky tu útočíte na autorku, ale reálne… choré dieta tiež nereve celú noc… dieta v horúčkach ani revat nevládze, ak mrnci, tak určite nie tak, aby budilo susedov. Ak ma bolesti, ktorá matka nechá dieťa celú noc v bolestiach? Však mame lieky od bolesti a ak nezaberajú, beriem dieta na urgent… cele je to divne…

zuzkaa1991
11. dec 2025
@anonym_18aabd

@anonym_18aabd pekny komentár utisit dieta. Nepise sa aky vek ;) ak je to babatko utisit sa neda ak ma.koliky presla som si s tym takze viem co to je utisit dieta ano odbilo 19 alebo 20hod a rev do 12.hod kazdy vecer 3m

Jedine hovorím spätné ze šťastie sme.mali ze sme byvali v dome u svokrovcov inac verim ze susedia by volali sociálku kazdy den ;) ....

Potom prislo obdobie zubov tiez kazdu noc cirkus sme mali 😇

len tolko kazde dieta je ine ano aj mne by vadilo ale nic s tym nespravime to je nevyhoda byvat v bytovke byvala som 25r v bytovke a uz by som.sa nevratila ;)

Takze matka za to nemôže urcite skusat rozne finty ako utíšiť dieťa

viestta
11. dec 2025

Panenko skakava, niektore komenty🙄 Jasne, matka nebude tisit dieta, necha ho revat aby zneprijemnila zivot susedom zatial co ona spokojne spi... Dokaze toto napisat niekto kto uz deti ma?

anonym_a88cba
11. dec 2025

Babicka zalozila temu a isla spat a viac sa neozvala.Asi zabudla,co to je mat dieta ak ho niekedy v zivote mala.

anonym_90a98c
11. dec 2025
@cyberk

@cyberk presne tak. Delia sa na také. A nikde nepíšem o Tom aké moje dieťa je aj keď je temperamentnejsie, tá výchova je o to ťažšia a s tým môže súvisieť aj prejav pri bolestiach, chorobe a nepohode. Také dieťa to dá viac najavo napríklad plačom. Vidno že nemáte skúsenosti. Ja okrem svojich detí som sa v práci starala o x ďalších. Jednoducho temperament neprecikate, ani keby chcete a môže vás milá mamička, aj roztrhať

nikha2809
11. dec 2025
@anonym_18aabd

@anonym_18aabd no nehnevaj sa na mna, moj syn ked sa narodil mal také kolíky ze takýto plac bol u nas bohužiaľ bežný a nevedeli sme ho utíšiť nijako, mohli sme sa aj rozkrájame.Co som akože mala mesacnemu synovi povedať no môj zlatý ty niesi kráľ nebudem tu okolo teba skákať a zavri okamžite ústa???

anonym_d4b796
11. dec 2025

Matka je pri ňom a snaží sa ho utíšiť. Ak sú inak milí a zlatí ako píšeš, tak pochybujem, že dieťa zanedbávajú, na celu noc ho zavreli do izby nech reve a oni neriešia. Neviem vek dietaťa ale možno má koliky, možno idú zuby, možno je choré, možno odstavuje od dojčenia. Milion veci čo je možné. A inak- od 20h do 1h je iné ako do rána. Z toho usudzujem že si zrejme frustrovaná a trochu zveličuješ a dieťa vôbec nemuselo plakať bez prestávky 5 hodín.
A keď ťa tak velmi zaujíma kde je matka a prečo neutíši dieťa, tak sa nepýtaj nás ale jej. Odpovie ti najlepšie.

biba_18
11. dec 2025

@anonym_18aabd jasne, napchá mu ponožku do úst aby brala ohľad na susedov? či ako si to predstavuješ?

anonym_90a98c
11. dec 2025
@anonym_bec101

@anonym_90a98c dieťa nie je kráľ, aby sa všetci jemu prispôsobovali a potom je preto také, že okolo musíte skákať. A v prvom rade je to výchovou, tie blbosti o kľudných deťoch? Každé dieťa skúša, ide o to, koľko dovolíš. Toto sú zas také výhovorky benevolentných rodičov, čo si z detí spravili bôžikov.

@anonym_bec101 malé dieťa je viac ako kráľ a všetci veru skáču tak ako ono potrebuje a obzvlášť keď je choré. Budeš skákať tak ako reve. Či ho odložíš že tu buď, inak budeš rozmaznaný a ja okolo teba skákať nebudem ?

anonym_f7c2af
11. dec 2025

Nedá sa ti ísť spat do druhej izby? U nás to tak nebolo pocut. Alebo stuple do usi. Ver, že tá matka robí všetko preto, sby dieťa neplakalo, ale jednoducho nie vždy sa to dá.

anonym_1945a5
11. dec 2025

Mam susedov, ktori maju tiez dieta, co dokaze preplakat celu noc. Keby som nemala deti, tiez by som si myslela, ze bud ho rodicia nechali sameho alebo ze ho tyraju. Ale kedze mam deti, dokazem sa vcitit. Cudujem sa tym matkam, co tu pisu, ze decko je ako kral a vsetci sa mu prisposobuju. To budte radi, ze ste nezazili noci, kedy dieta nieco bolelo a nevedeli ste, ako mu pomoct. Matka si urcite uziva tiez, ze dieta place jak najate. Podla mna ho este aj povzbudzuje, aby plakalo hlasnejsie, nech pobudi fakt vsetkych 🤦‍♀️

anonym_b803f7
11. dec 2025

Mozes si byt ista ze ta matka je viac zufala ako Ty.
Ja teda nie som nijaka citlivka, ale na margo niektorych komentarov, nezelam vam veru kolikove male dieta, ktore o 19 zacne revat a pred polnocou konci. Ci krmis nekrmis, vykaka ho, nosis na rukach, atd atd. My sme si tymto pekne krasne presli tiez, trvalo to asi 2 mesiace, nastastie v dome. Kazdy. Jeden. Vecer. Kebyze byvame v byte a pride mi v takom rozpolozeni klopkat 60rocna pani ze chce spinkat, hodim jej decko do ruk nech sa paci utiste ho, aj Vam za to zaplatim, ked si myslite ze mne je to fuk a som neschopna.

anonym_caf9fa
11. dec 2025
@anonym_b803f7

Mozes si byt ista ze ta matka je viac zufala ako Ty.
Ja teda nie som nijaka citlivka, ale na margo niektorych komentarov, nezelam vam veru kolikove male dieta, ktore o 19 zacne revat a pred polnocou konci. Ci krmis nekrmis, vykaka ho, nosis na rukach, atd atd. My sme si tymto pekne krasne presli tiez, trvalo to asi 2 mesiace, nastastie v dome. Kazdy. Jeden. Vecer. Kebyze byvame v byte a pride mi v takom rozpolozeni klopkat 60rocna pani ze chce spinkat, hodim jej decko do ruk nech sa paci utiste ho, aj Vam za to zaplatim, ked si myslite ze mne je to fuk a som neschopna.

@anonym_b803f7 tu naozaj plati, že Boh dá každému len taky kríž aký dokáže uniesť. Ja mať také dieťa tak ho odpálim na mesiac. Susedu ľutujem.

anonym_b803f7
11. dec 2025
@anonym_caf9fa

@anonym_b803f7 tu naozaj plati, že Boh dá každému len taky kríž aký dokáže uniesť. Ja mať také dieťa tak ho odpálim na mesiac. Susedu ľutujem.

@anonym_caf9fa my sme si tym presli 2x, teraz druhe dieta skoncilo s tymto obdobim len pred mesiacom. Ja som uz po prvom dietati (a bum, druhe po roku a ten isty scenar) povedala muzovi ze absolutne sa necudujem ze zena, ktora je citlivejsia, alebo je navyse v narocnom obdobi alebo ma doma este debila muza pripadne rodina na nu kasle... Tak naozaj sa "necudujem" ze taka zena skonci na liekoch, alebo je schopna tomu dietatu aj ublizit, alebo skocit z balkona, to uz sa tak miesa zufalstvo aj s hnevom,... Kto nezazil, nepochopi. A teda klopkajuca suseda do toho celeho je naozaj bonus.

anonym_a306a7
11. dec 2025
@anonym_caf9fa

@anonym_caf9fa moja kolegyňa mala také dieťa, že povedala, že ak už ich nevysťahovali, tak už nikoho. Ona nieže plakala, ona vrieskala celé noci. Absolvovali všetky možné vyšetrenia naprieč republikou a dieťa zdravé. Po 6 rokoch mali druhé. Ešte horšie. Chápem, že detský plač vie aj obťažovať, ale tak to je. Neurobíš nič. Len trpezlivosť, štuple do uší. Mamička tiež nie je celá happy že sa nevyspí.

beronsche
11. dec 2025
@anonym_18aabd

@anonym_18aabd nože, daj ostatným radu, ako utisis napr.chore dieťa, ktoré place, lebo mu nie je dobre.
Malé dieťa.
Nadrogujes ho?
Prelepis ústa?

Hrozne odveci príspevok.
Zrejme si to nezažila, bud si mala ako matka "šťastie", alebo matkou nie si, inak by si takéto bludy nevypisovala..

Strana
z3