icon

Ako riešiť nočný plač dieťaťa od susedov?

10. dec 2025

Milé mamičky, píšem sem málo, ale neviem, už ako má reagovať! Pod nami žije rodina s dvoma malými deťmi...Sú milí a zlatí, ale už tretí deň je to na slučku. Upresním: to dieťa začalo revať o 8:20 a reve doteraz! Ja už nevládzem, mám 60 rokov, ráno o 4:00 vstávam do práce a mám odrobiť štvrtok, piatok a sobotu po 14 hodín. Nejde mi do hlavy, že začne večer okolo dvadsiatej, až do rána? Kde je matka?

anonym_a3cf3a
11. dec 2025

@anonym_autor a ako to chces riešiť? Odsťahuj sa alebo zavolaj policajtov, že dieťa plače a rusi ta.

katusik456
11. dec 2025
@cyberk

@anonym_90a98c to, ze ty nevies spravit dietatu prostredie, v ktorom sa citi bezpecne, je tvoja vizitka a neschopnost 😬 ale dalej sa utesuj, ze ty vlastne nie si neschopna, ale deti sa delia na “temperamentnejsie” a kludne 🫣

@cyberk áno deti sa delia na temperamentnejšie a kľudnejšie. Nie je to výmysel matiek, ale psychológov, vedcov, neurológov. Vyšli ma to viaceré štúdie, sú o tom knižky 😉 niekedy netreba len trepať nezmysly, môže ro byt potom pravda a vyzeráš dosť blbo potom. A keď si chceš rypnut, som matka a predstav si mám to kludnejsie dieťa, ALE plne rešpektujem matky, ktoré majú to temperamentne. Asi si matkou bola veľmi veľmi dávno, keď si takáto nie je sa čomu čudovať. Krásny deň

anonym_caf9fa
11. dec 2025
@anonym_b803f7

@anonym_caf9fa my sme si tym presli 2x, teraz druhe dieta skoncilo s tymto obdobim len pred mesiacom. Ja som uz po prvom dietati (a bum, druhe po roku a ten isty scenar) povedala muzovi ze absolutne sa necudujem ze zena, ktora je citlivejsia, alebo je navyse v narocnom obdobi alebo ma doma este debila muza pripadne rodina na nu kasle... Tak naozaj sa "necudujem" ze taka zena skonci na liekoch, alebo je schopna tomu dietatu aj ublizit, alebo skocit z balkona, to uz sa tak miesa zufalstvo aj s hnevom,... Kto nezazil, nepochopi. A teda klopkajuca suseda do toho celeho je naozaj bonus.

@anonym_b803f7 Presne ako píšeš. Ja preto nesudim žiadnu matku ktorá spácha strašnú vec, lebo nie každý zvládne ten nával a nie každý má dokonalé ružové a hlavne zdravé bábätko. Ja by som to fakt nezvládla, ani ako tá suseda 🙈

beronsche
11. dec 2025
@cyberk

@anonym_90a98c to, ze ty nevies spravit dietatu prostredie, v ktorom sa citi bezpecne, je tvoja vizitka a neschopnost 😬 ale dalej sa utesuj, ze ty vlastne nie si neschopna, ale deti sa delia na “temperamentnejsie” a kludne 🫣

@cyberk to nemôžeš myslieť vážne...
Len taký príklad:
Chcem vidieť, ako by si spravila dieťaťu s nezrelou a precitlivelou nervovou sústavou (to nie je diagnóza ale stav, ktorý sa časom upraví), ktoré áno - reaguje neprimeraným plačom, pokojne a bezpečné prostredie, aby nerevalo ako o dušu..
Tak ľahko sa súdia iní, keď prd vieme, že?

senta_sofia
11. dec 2025

@anonym_autor tu to nevyriesis, ak ich poznas, chod zazvonit a spytaj sa. Ak sa to zacalo diat nedavno, nieco sa stalo, choroba, zuby, mozno matka musela do prace a dieta nevie vecer zaspat pri niekom inom.

betulinka1
11. dec 2025

@anonym_autor mne sa minule pacil jeden napad tu na MK som to citala. Ze ak mozes zmenit si spálňu na inu izbu. Ak nie, tak ist jemne a slusne poprosit susedov, ze chapes ich stuaciu, ze nemas si ako zmenit spálňu na inu uzbu, ci by mohli oni. Ze mávaš nocne aj 12, je to velmi tazke ist nevyspata. Ak by sa dalo.

anonym_2d9d46
11. dec 2025

Niesi moja suseda z hora? :D My máme teraz hrozné noci a absolútne nič nepomáha. Ročné má za sebou 2 operácie a hospitalizacie a po anestéze deti neskutočne zle spia. Prvá dcérka nám takto nevystrájala. Ti ľudia, čo tu píšu o bezpečnom prostredí a rozkrájať sa pre dieťa si robíte srandu, však? :D Kúp si štuple do uší. Ja neviem, práveže keď u našich susedov dieťa plakalo, vždy som si vydychla, že aspoň nemusím k nemu vstávať ja.

kiki68
11. dec 2025

@anonym_autor zial nic sa s tym neda, deti niekedy revu, co ho ma zadusit ta mama? Neiktore deti maju nejake zle fazy a revu bez pauzy.

elin2525
11. dec 2025
@katusik456

@cyberk áno deti sa delia na temperamentnejšie a kľudnejšie. Nie je to výmysel matiek, ale psychológov, vedcov, neurológov. Vyšli ma to viaceré štúdie, sú o tom knižky 😉 niekedy netreba len trepať nezmysly, môže ro byt potom pravda a vyzeráš dosť blbo potom. A keď si chceš rypnut, som matka a predstav si mám to kludnejsie dieťa, ALE plne rešpektujem matky, ktoré majú to temperamentne. Asi si matkou bola veľmi veľmi dávno, keď si takáto nie je sa čomu čudovať. Krásny deň

@katusik456 Suhlasim, ja mam dvoch, starsi ukazkove, kludne dieta, pohodak, minimalne dramy a plac. Tak reku spravme si druhe 😊 Temperamentny, akcny, niekedy neposlucha, vecer tazko zaspava (pomohol az melatonin) a ked je chory, casto place a nespi cela rodina, bytovka. Aj ja som bola presvedcena, ze prvy je kludny vdaka vychove a pokojnemu prostrediu, ale padla som na hubu pri druhom. 😂

nikha2809
11. dec 2025
@elin2525

@katusik456 Suhlasim, ja mam dvoch, starsi ukazkove, kludne dieta, pohodak, minimalne dramy a plac. Tak reku spravme si druhe 😊 Temperamentny, akcny, niekedy neposlucha, vecer tazko zaspava (pomohol az melatonin) a ked je chory, casto place a nespi cela rodina, bytovka. Aj ja som bola presvedcena, ze prvy je kludny vdaka vychove a pokojnemu prostrediu, ale padla som na hubu pri druhom. 😂

@elin2525 mala som to presne rovnako.A ked mi napíše niekto, ze je to výchovou nožík sa mi vo vrecku otvára, pretože deti vychovávam tak isto.

letfenixa
11. dec 2025
@katusik456

@katusik456 náš syn je kľudný, zato však hypercitlivy, čosi plaču sme si zažili.

maryetta
11. dec 2025
@cyberk

@cyberk vies co mam 4 deti. Rovnake prostredie. Aj rodicia 🤣 a predsa je kazde ine. Vzdy si poviem ze ma uz nic neprekvapi a predsa vzdy nieco.

motylik2559
11. dec 2025

Ahojte, ano moze byt chorobou,ze dieta tak place, nejdem sudit. Kazdopadne to mate jednu kategoriu,o ktorej pisete. Ale potom je tu este zial dalsia kategoria (a ano pisem zial), kedy nechavaju dieta vedome vyplakat, lebo je to podla nich zdrave. Dobre, ...cez den sa to este da uniest, clovek si da tv hlasnejsie, alebo ide von za ten cas, ma aj vlastny program, cize sa to da zvladnut, ALE ked sa ma vyplakat vecer/v noci, ked je uz vsade ticho a clovek vstava o 5h rano a oni ho neukludnia, lebo dieta sa ma vyplakat? Tak takychto rodicov uz nepochopim. Takze nemusi/moze to byt chorobou. Tiez som najprv myslela,ze susedin krpec je chory, alebo sa udrel, alebo cokolvek, aby som si to ospravedlnila, ale realita inde, zial🤦‍♀️ Su to typy rodicov, co necha svoje dieta vyrevat ci je den/vecer/noc, bez ohladu na ostatních v dome. A napriek uz viacerím staznostiam ludi z domu, sa este oni isli rozkrikovat, nech sa nestaraju do vychovy, a to ich prosili, aby krpca tisili vecer/v noci, nie cez den. A teraz si urcite nebude xy ludi z baraku kupovat nove byvanie, kvoli rodicom, co maju vychovu ako idioti predsa. Nastastie vyzera,ze sa oni odstahuju, snad na samotu, kde budu moct takto nechat plakat dieta donemoty v akukolvek hodinu. Autorka, ak to trva 3 dni bud este rada🙈 byvaju aj horsie situacie, ktore sa deju dokonca naschval-"vychovnou metodou". Skus si dat na spanok stuple a magnezko. Ak je to dieta ozaj len chore, tak to bude kazdym vecerom hadam lepsie. Bud rada, ze su tí susedia zlatí ako pises a nie arogantní magori😄

anonym_90a98c
11. dec 2025
@anonym_caf9fa

@anonym_b803f7 tu naozaj plati, že Boh dá každému len taky kríž aký dokáže uniesť. Ja mať také dieťa tak ho odpálim na mesiac. Susedu ľutujem.

@anonym_caf9fa ja som mala kolikove dieťa a nevedela som to uniesť. Ten jej plač ma ničil. Doslova som plakala s ňou a zo zúfalstva som povylievala všetko odsate mlieko mysliac si , že jej to práve blížilo. A ano , vlastne kolíky prestali v moment keď som jej moje mlieko viac nedala.

anonym_d42157
11. dec 2025
@anonym_18aabd

@biba_18 tak by ho utíšiť mala. Dieťa nie je kráľ aby ostatní sa mu klaňali a trpeli kvôli nemu. Myslieť len na decko a nebrať ohľady na druhých je sebecké.

@anonym_18aabd hej a ako? Si myslis, ze ho necha tak a diva sa nan, ako place? To si fakt myslis? No niekedy sa utisit proste neda. A myslim si, ze pani to prehana, dieta je chore a mozno je aj chvilku ticho a potom znova, len pani je rozospata a sa jej to zda, ze je to "stale".
Neviem ako sa da dieta utisit, nasilu, mam ich 4, tak som zazila uz kadeco, no jedine zalepit usta alebo klepnut po hlave? Vy tu v tych diskusiach nie ste kompletni uz. Keby alo o vysavanie, hlasnu hudbu, vrtacku, co sa da vypnut, tak mas pravdu, ale zivy tvor? Dieta? Keby zavijal pes, ani toho nasilu neutisis, len ked mu das lieky na spanie alebo tiez mu das dacim po hlave. Nechapem toto. Matka sa urcitre vyziva v tom, ze dieta place a na just ho este hecuje, aby pobudilo susedu, tak je to podla Teba?

anonym_d42157
11. dec 2025
@elin2525

@elin2525 ja mam vsetky 4 narocne deti, nespavce a kolikove boli vsetky, hlavne ale dievcata. Chlapci ani poriadne plakat nevedeli, za to baby aj za tych 2 chalanov sa navrieskali.

anonym_402dce
11. dec 2025
@anonym_18aabd

@biba_18 tak by ho utíšiť mala. Dieťa nie je kráľ aby ostatní sa mu klaňali a trpeli kvôli nemu. Myslieť len na decko a nebrať ohľady na druhých je sebecké.

@anonym_18aabd ktoremu rodicovi je prijemne, ked mu place dieta??? Co ked ti rodicia su sami zufali?? Ak je to male dieta, moze mat koliky. Za mna si uplne mimo komentar napisala.

anonym_402dce
11. dec 2025

@anonym_autor Ako stare je to mladise dieta? Moze mat koliky ( su deti, co placu nonstop, ked som ja bola babo, mama vravela, ze u susedov mali chlapca, co reval skoro nonstop cele dni, az kym nemal jeden rok). Mozu skusat metodu oducania od dudla.. moze byt viacero pricin. Moaj tiez plakala prve mesiace hocikedy a ano, aj v noci, kludne aj dve hodiny.. a bola som zufala, ale co som mala robit, ked ju neslo nijakovksy utisit? Pritom bola aj na rukach a aj tak plakala, odvetrikovavali sme..
Prosto to su deti . Ty si bud deti nemala alebo si mala stastie len na pokojne a bezproblémové deti.

anonym_88f3a9
11. dec 2025
@anonym_18aabd

@anonym_18aabd 😂😂 no comment, asi nemas deti a nikdy neboli chore. Napis potom…

autor
11. dec 2025
@anonym_d42157

@anonym_18aabd hej a ako? Si myslis, ze ho necha tak a diva sa nan, ako place? To si fakt myslis? No niekedy sa utisit proste neda. A myslim si, ze pani to prehana, dieta je chore a mozno je aj chvilku ticho a potom znova, len pani je rozospata a sa jej to zda, ze je to "stale".
Neviem ako sa da dieta utisit, nasilu, mam ich 4, tak som zazila uz kadeco, no jedine zalepit usta alebo klepnut po hlave? Vy tu v tych diskusiach nie ste kompletni uz. Keby alo o vysavanie, hlasnu hudbu, vrtacku, co sa da vypnut, tak mas pravdu, ale zivy tvor? Dieta? Keby zavijal pes, ani toho nasilu neutisis, len ked mu das lieky na spanie alebo tiez mu das dacim po hlave. Nechapem toto. Matka sa urcitre vyziva v tom, ze dieta place a na just ho este hecuje, aby pobudilo susedu, tak je to podla Teba?

@anonym_d42157 Pani je rozospatá? Pani nespala vôbec!

viestta
11. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_d42157 Pani je rozospatá? Pani nespala vôbec!

@anonym_autor chuda dieta, musi ho nieco naozaj trapit, ked preplakalo celu noc

anonym_4737f3
11. dec 2025

Vy ste tu na hlavu niektoré??? Moje dieťa preplakalo prvé 3 mesiace 22 hodín denne, nie preplakalo, preziapalo, prekričalo v kŕčoch! Riešili sme to všetci, vrátane lekárov, uspávali sme ho deň-noc celá rodina, skoro som skončila na psychiatrii z toho obdobia, trpeli sme všetci neskutočne a bývali sme v byte, ani jediný raz sa nám nestalo aby sa niekto sťažoval. Čo by som asi urobila, nadopovala choré malinké dieťa tabletkami na spanie, aby bolo ticho a nerušilo susedov? Alebo ho vytrieskala, aby nevymýšľalo?

lienka.7
11. dec 2025

@anonym_autor verím, že ty deti nemáš a ak náhodou áno, tak ti nikdy neplakali.
Ak nemôžeš späť v jednej izbe, chod spat do druhej. Ci mas 1izbak?

tinka3435
11. dec 2025

Opýtajte sa ich môže tomu dieťaťu niečo byť

autor
11. dec 2025
@anonym_a88cba

Babicka zalozila temu a isla spat a viac sa neozvala.Asi zabudla,co to je mat dieta ak ho niekedy v zivote mala.

@anonym_a88cba Aj ty raz budeš babička a budeš musieť chodiť do roboty🙈 To decko tam reve zase...nespím, ty arogancia👎

anonym_a88cba
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_a88cba Aj ty raz budeš babička a budeš musieť chodiť do roboty🙈 To decko tam reve zase...nespím, ty arogancia👎

@anonym_autor to ma radsej zastrelte ako byt takato ,,babicka,
Odporucam zajst lekarovi na lieky na spanie,netreba sa hanbit,v takom veku je to uz normalne.A nehadzat to na dieta.

sovica
Autor odpoveď zmazal
sovica
12. dec 2025

@anonym_autor Ja ťa chápem, že keď máš ísť na dlhú smenu do práce a nie si vyspaná, tak je to hrozné. Ale však si tu už dostala dobré rady, tak prečo sa paprčíš? Choď ráno zazvoniť a opýtať sa, čo sa deje, či je dieťa choré (prípadne zuby). Ja myslím, že to bude najpravdepodobnejšie, keďže doteraz sa to nestávalo a teraz zrazu 3 dni za sebou. Naozaj si myslíš, že keď ty nemôžeš spať, lebo to počuješ, tak rodičia pri tom dieťati spia ako zarezaní? Určite sú už úplne na prášky. Jediné, čo ich môžeš poprosiť, či sa im nedá prehodiť na tých pár dní posteľ alebo si prehoď posteľ v byte ty, prípadne sa vyspi v inej izbe na matraci/v obyvačke na gauči + si daj štuple do uší.

oblecenie99
12. dec 2025

Kde je matka? No predsa sedí v izbe v kúte. Dieťa má pravdepodobne v postieľke, ona sa na neho díva z toho kúta, a pri každom zarevaní sa certovsky usmieva. Užíva si to, smeje sa len tak pre seba. Už tretí deň. Čím viac dieťa plače, tým viac si to užíva.
Ináč... A KDE JE OTEC??? Či to len matka, hej?
Alebo vieš čo? Keď je to také strašné zle a že vraj Non stop a v kuse a bez prestávky a naozaj že veľmi zle, podozrivé ti to nepríde? Ja by som tam možno zaklopala, stať sa mohlo hocičo (stačí, ak matke prišlo zle a stratila vedomie). To ťa nenapadlo predtým, než napíšeš na koňa? Či to až také mega zle nebude?

basska_b
12. dec 2025

Nemôžeš sa tam ísť opýtať, čo sa deje? Dobre, mozno nie v noci, ale napr cez den. Kamoskina dcera takto preplakala noci, ked ju odstavovala od prsnika. Ja rada patram po pricinach, ale ved tu je suseda a da sa ist spytat, co sa deje. Len ze tomu chces rozumiet, nehovoriac teda o tom, ze máš odrobit 14tky. takéto dohady cez stenu, typické Slovensko. A edícia 21.storocia je vynášať to na konika