icon

Ako riešiť ohováranie od susedov v paneláku?

13. sep 2025

Bývame v paneláku. Bývalá tu jedna suseda ale sa už odsťahovala. Môj muž robí s jej mamou. Začala šíriť o mne, že sa neumývam, že smrdím vždy keď idem z výťahu. Deti, že sú zanedbané, že tiež ich určite neumývam. Povedala to druhej susede tá tu ešte stále býva a že nám cuchala kočík, že zapácha od dieťaťa, keď sa neumýva. Ukradla nám topánky z pred dverí. Zvonila môjmu otcovi, že z balkóna ide zápach z plienok, že smrdí celá bytovka. Že s nami sa nedá rozprávať . On je vlastník tak preto išla za ním. Sme tu aj s deťmi a suseda pod nami sa sťažuje, že nemá kľud. Všetky mladé rodiny odtiaľto odišli a nás stále ohovárajú. Ako sa tomu brániť? Ja deti kúpem každý deň, každý deň navarené upratané a majú čisté oblečenie každý deň. Suseda sa pýtala najstaršej dcéry či nám nevadí, že chodí tak neskoro domov. Bolo 19:30 a prázdniny a bola vonku s kamarátkou. Bojim sa aby nezavolali sociálku alebo čo. Pritom sa suseda má syna vo väzení za pedofíliu a stále sa chváli ako on je v zahraničí. A keď nás zbadá na chodbe tak susedka dobrý deň akoby sa nič nedialo. Ani tie plienky nemáme na balkóne. Strašne mi to vadí a ešte, že bola aj za mojím otcom. Čo robiť ? Akoby nás chceli odtiaľto vyštavť. Nemáme možnosť sa teraz sťahovať kôli tomu.

gribka1
13. sep 2025

Absolútne nič nie je pravda? Ešte som nezažila, že by sa niekto tak navážal do rodiny s deťmi. Ohovára sa asi bežne, ale takéto niečo som nezažila. Jedine si to nevšímať, čo iné?

autor
13. sep 2025
@gribka1

Absolútne nič nie je pravda? Ešte som nezažila, že by sa niekto tak navážal do rodiny s deťmi. Ohovára sa asi bežne, ale takéto niečo som nezažila. Jedine si to nevšímať, čo iné?

@gribka1 susede pod nami asi vadíme lebo vraj deti robia hluk. Ako nemyslím si, že je to také strašné ale pre nich asi áno. Podľa mňa to ona všetko začala lebo by nás chcela odtiaľto vyštavať. Ostatní sa asi už len pridali v ohováraní.

gribka1
13. sep 2025
@anonym_autor

@gribka1 susede pod nami asi vadíme lebo vraj deti robia hluk. Ako nemyslím si, že je to také strašné ale pre nich asi áno. Podľa mňa to ona všetko začala lebo by nás chcela odtiaľto vyštavať. Ostatní sa asi už len pridali v ohováraní.

@anonym_autor Takú susedu zažil už asi každý s deťmi. Aj my. Prežila, kým vyrástli trošku.

anonym_82c9a9
13. sep 2025

Verím, že to musí byt nepríjemne takéto nátlaky, jedine ma napadlo, riešiť to na schôdzi. Keď to nie je pravda, nemáš sa čoho hanbiť a nech všetci vedia, čo za susedu máte v paneláku.

anonym_8e34c0
13. sep 2025

Juuuj susedkám povedz nech si naštudujú trestný zákon 373. Že sa stretnete neskôr 🙂. A veruže by som im aj poslala pozdrav zo súdu, ak všetko čo si popísala je lož. Nech sa aspoň spamätajú, že takto fungovať nebudete.

Ešteže pod nami býva slobodný chlap a nerieši dupkajuce deti 🤦‍♀️

anonym_889eae
13. sep 2025

Veď povedz tej susede čo šíri o tebe klamstvo, že podas na ňu trestné oznámenie za ohováranie a klamstvá nemá žiadne dôkazy.

lucia13022023
13. sep 2025

Čo robiť? No ohradit sa predsa. Ak to nie je pravda, tak nebuď ticho a zastan si samu seba a svoje deti.

kitycat
13. sep 2025

Vsak sa opytaj na syna, ako sa mu dari vo vazeni...co jej smrdi a tak uplne na rovinu... naco sa tuto obranujes, ze su umyte a oblecene v cistom, to si oznamuj inde a nie nam..🤨

Mozno smrdite vseobecne dajakym korenim, patfemom ci avivazov.. ludia su rozni ale ty asi len nechas na deba nakydat a potom si ides utret h*bu sem an forum, kde sa nebojis, ze by ta sused konfrontoval

anonym_310411
13. sep 2025

Poznám ľudí, ktorí smrdia, neumyvaju sa, bolo im viackrát povedané ohľadne toho a nič. Lebo oni si myslia, že nesmrdia. Ja by som sa na tvojim mieste skúsila zamyslieť aj nad sebou, že či to naozaj nie je pravda

pribinak
13. sep 2025

Poradila by sim sa s právnikom a h stola trestne za ohováranie

minenkaa
13. sep 2025

Fakt ta to trápi ako koli čomu

enmery
13. sep 2025

A teraz naopak, aké by tu boli komenty, keby tu napísali susedia tejto ženy.😄MK rules.

diewcatqoo
13. sep 2025

A vazne nesmrdite? My mame takych susedov, mlada rodina, male deti, uplne zlati ludia, ale otvoria dvere a taky puch sa od nich vyvali...
Keby som stretla susedku, tak by som jej povedala nieco v style "pani, dnes budeme hlucni a do noci pustat vodu, lebo sa dnes konecne po roku budeme umyvat".

simona20201309
13. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no ja ti poviem môj názor na túto situáciu (nečítam komenty)
NIKDY by som sa socialky nebála. Môžu prísť a o pol noci, kedykoľvek, ... aj keď nie vždy mám tip top upratané. Kľudne nech prídu kedykoľvek hoc aj každý deň- nemám strach.
A nie je to len o tom ci máš navarene v chladničke.
Bez vetra sa ani lístok nepohne a ak máš strach zo sociálky, opýtaj sa sama seba prečo?
A k tomu smradu - možno nevieš prať. Možno ti prádlo tuchne, možno zle vetras, ... poznám veľmi solídnych ľudí ktorí tiež smrdia a nie je to nedodrziavanim hygieny ale bud používajú eko bio raw somariny do pracky, pripadne peru len v nejakej sode ci octe.... alebo je v tom viac ako len čisté prádlo.
Skus sa zamyslieť.
Aj byvala kolegyňa stále smrdela a keď začala používať rôzne oleje voňavý domov tak ten problém. To vyriešilo len na chvíľu- vonali len veci, v byte bol vždy čudný puch. Keď jej olej došiel znovu smrdela ako predtým a smrdí dodnes.

simona20201309
13. sep 2025

@anonym_autor nemáte psa?

anonym_1c04ac
13. sep 2025

Mali sme susedov, strasne fajn ludia, sranda, zabava s nimi, ale....
Ale rano sa napchali cesnakovymi hriankami. Vecera klobasa, cibula....
Deti zlate, ale hyperaktivne jak hovado. Na najvyssie poschodie leteli jak sarkany po schodoch a vrieskali cely cas- oni sa medzi sebou tak bavili. Sportovci cela rodina, ale vo vytahu by si po nich ist nechcela ked isli z bicyklov.

anonym_a2bd44
13. sep 2025

Naco sa pred nou obhajujes, ze nesmrdite, ze sa starate a bojis sa jej - socialka👽na taku kravu musis nahucat, pri najblizsej prilezitosti, tak este bude dlhho synacik v zahraanici🤣

januska12323
13. sep 2025

Neverím žeby si to všetko všetci susedia vymysleli úplne bez príčiny. Keby si vedela, že klame nemala by si potrebu sa tu obhajovať ale rovno by si ju zotrela na mieste.

lenka.25
13. sep 2025

Tal keď nič z toho nie je pravda , nech si volajú sicialku . Ponúkneš ich kávou a viac neprídu . Aj my sme mali susedu , čo tvrdila , že od nás ide zápach a že ďalšia mlada rodinka vari drogy , že aj od nich ide smrad . Dokonca prišiel nejaký pan , už neviem odkiaľ , že prišiel zmerať zápach , nech ho pustím do bytu , rovno som ho vyhodila a tým to celé skončilo . Suseda , čo akože varila drogy ho pustila dnu 🫣 . Potom sa dotyčná dôchodkyňa odsťahovala a bol kľud

anonym_dc5826
14. sep 2025

No po pravde toto by si mala riešiť lebo nieže je to nepríjemné pre teba ale hlavne pre deti, nepostrehla som ako su staré ale toto na ich psychiku nebude nič moc, že po celom baraku ohovárajú ze smrdia
Normálne na schôdzi by som to vytiahla a porozprávala sa o tom a hlavne nech si uvadomia že aký to ma vplyv na deti 🥺 ale v kľude im to povedala

anonym_dc5826
14. sep 2025

A aj keby ste smrdeli da sa to normálne povedať alebo ze sa im nezdá hygiena ked sú aj malé deti
Mne koľko krat sa stalo ze mi zatuchli z práčky veci a vonku zistím ze smrdime😅 veď sme ľudia stane sa všeličo ale takto rozširovať reči nieje dobré pre deti
A veď nech ti povedia alebo poradia že čo podľa nich by to malo zlepšiť
Vieš niekedy je lepšie sa postaviť čelom k ohovaraniam
aspoň je šanca ze niečo sa tým môže vyriešiť