icon

Ako riešiť otravného suseda s dronom?

6. nov 2025

Ahojte, máte skúsenosť? Sused každý víkend lieta po večeroch po celom sídlisku s dronom. Nemám žiaden dôkaz že je to on len podľa toho z ktorého balkóna vylietava a kam sa vracia tak som ho vypátrala. Problém je mne a aj iným susedom je to vrcholne nepríjemné, že nám lieta okolo okien, hocikedy aj večer keď sa už v bytoch svieti a v podstate nevieme či to filmuje, zaznamenáva, fotí, čo mu ten dron robí ale proste nemyslím si že je to v poriadku že takto poletuje druhým okolo okien s dronom čo má kameru,
Poznám ho ale poznám jeho bratranca, tak som sa ho na to pýtala. Povedal že ten sused má psychické problémy, že on si dohovoriť nedá, že si myslí že jeho sa pravidlá netýkajú. Vie že sa to nesmie, ale vie že policajti s tým nič nespravia, kým prídu tak on už dávno zaparkuje alebo ak ho aj niekto videl, je to stále slovo proti slovu. Jeho to proste baví, fyzicky z bytu nevylezie kvôli panickým atakom a tak si zaobstaral drona s ktorým si lieta kde sa mu zachce a má pocit že chodí von.
Ja by som šla zaklopať aj susedovi ale bojím sa, vraj vie byť aj dosť agresívny skrz jeho problémy. Dá sa toto vôbec nejako riešiť?

sweet20
6. nov 2025

@anonym_autor volala by som policiu ked zas bude lietat.. to je obmedzovanie slobody ci ako sa to vola.. volat policiu dookola, taky clovek by sa mal liecit a vsetko povedat policii

brontofuz
6. nov 2025

zavolaj policiu, musi mat povolenie na lietanie a natacanie

anonym_137451
6. nov 2025

@anonym_autor zakaždým volať políciu a ideálne viacerí susieda, keď sa na to bude sťažovať 15-20 ľudí, tak to už nebude tvrdenie proti tvrdeniu. Mimo to môžeš si natočiť, na ktorý balkón pristáva - tým ty neporušíš nič.

anonym_1428f4
6. nov 2025

@anonym_autor Takato tema tu uz bola, boli tam dobre rady.

autor
6. nov 2025
@anonym_1428f4

@anonym_autor Takato tema tu uz bola, boli tam dobre rady.

@anonym_1428f4 ano? Nenašla som, skúsim ešte pohľadať. Práveže policajti s tým moc nemajú čo robiť, nemajú ho ako vo vzduchu chytiť a on môže povedať že niekto lieta aj okolo jeho okna a za nič nemôže. Ešte mám aj info že sa lieči, ale to nič nemení na tom že mám z neho strach a že nám lieta okolo okien a že je to nepríjemné. Ešte raz díky.

sweet20
6. nov 2025

Popozeraj

anonym_299013
6. nov 2025

@anonym_autor my sme to riesili v nasej obci tiez,lietal okolo rodinnych domov,bolo vidiet ze ma kameru a šmíruje.kolko x aj tesne nad hlavou,s detmi sme sa kupali na zahrade a dron nad nami.vela susedov sa stazovalo,aj na dedinsku fb stranku sa pisali upozornenia,vyhrazky.az sa sused nastval ked mu raz podvecer v tesnej blizkosti terasovych okien poletoval ,a zobral metlu a zostrelil ho 👌 dron si nechal,na fb napisal info,ze nech si ho dotycny pride zobrat ked ma na to gule,a odvtedy klud.

bashka80
6. nov 2025

Odfotografovať moment, keď pristáva na jeho balkóne a potom to zverejniť na FB stránke vášho mesta alebo sídliska, že si si všimla, že ten dron lietal nad nejakou skupinkou malých dievčat a že či si to všimli aj iní.