Ako riešiť pálenie odpadu susedom?
Ako sa stavať k tomu ak sused už tretí týždeň páli mokré lístie a iný bordel? Dohovor nestačil. Dusím sa od hustého dymu. Povedal že uhasí a zas celé hodiny dymý. Zalezený dnu, ako by tu ani nebol.
Už tam má prichystaný nábytok na pálenie....
@anonym_autor zavolať hasičov/políciu
@anonym_autor nahlásiť na obecný/mestsky urad, pripadne hasiči
@anonym_autor volať hasičov, fasne pokutu.
@zalka kvôli dymu pokuta? Mokré lístie nehorí
@anonym_autor nahlásiť na obecný/mestsky urad, pripadne hasiči
@anonym_a01f17 nás starosta nikdy nevyriešil nič
Je to zákon o odpadoch, a áno za jeho pálenie môže dostať pokutu, nakoľko je to zakázané.
@anonym_a01f17 nás starosta nikdy nevyriešil nič
@anonym_autor zahradny odpad je zakazane palit, takze ano, (mozno) dostane pokutu
@anonym_autor zahradny odpad je zakazane palit, takze ano, (mozno) dostane pokutu
@viestta možno áno možno nie , možno keď odíjdu bude veselo páliť ďalej
@viestta možno áno možno nie , možno keď odíjdu bude veselo páliť ďalej
@viestta
@anonym_autor
Veď to. My sme mali včera večer veselo. Toto som fotila okolo ôsmej večer. Susedia, bratia okolo 50, večne naložení v liehu, sa vôbec nestarajú o záhradu. Takže prvé kosenie metrovej buriny bolo asi pred 2 týždňami. No a včera večer volala jedna suseda, že zase pália. Pri pohľade z našej spálne v podkroví to vyzeralo takto (asi meter za tými kríkmi je náš plot):
Hasiči ti nepomôžu. Od toho je tu Životné prostredie - ochrana ovzdušia. Tam volaj, že ťa dym obťažuje. Pokiaľ nehrozí nebezpečenstvo požiaru a nie je čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru, hasiči s tým nič nemajú.
@viestta
@anonym_autor
Veď to. My sme mali včera večer veselo. Toto som fotila okolo ôsmej večer. Susedia, bratia okolo 50, večne naložení v liehu, sa vôbec nestarajú o záhradu. Takže prvé kosenie metrovej buriny bolo asi pred 2 týždňami. No a včera večer volala jedna suseda, že zase pália. Pri pohľade z našej spálne v podkroví to vyzeralo takto (asi meter za tými kríkmi je náš plot):
@aniele no parada. Ja by som volala hasicov. Keby zacvakali vyjazd, preslo by ich to
@aniele na parádu, až im zhorí dom tak budú mať radosť.
Susedom v lete horel dom, a to len dáky uhlík sa dostal pod strechu... A nešťastie na svete. Veľmi nepríjemné.
@zalka Už im horel, pred pár rokmi, na Nový rok. https://www.dposr.sk/index.php/dpo-sr/ohz-zasah...
Nepoučili sa. A bolo to kvôli tomu, že ten komín nevymetali, ako inak.
Mimochodom, vlani či predvlani robili toto isté okolo polnoci. Sused zapálil stoh (na tom istom mieste) a šiel opitý spať. Tak som ho o polnoci, v nočnej košeli a župane, šla budiť. Vraj to má pod kontrolou!
Nejde len o smrad, ale je to blízko plota horného suseda, ten tam má pod prístreškom poukladané drevo. Keby sa chytilo! My sme sem prišli v r. 1995 a len v našom susedstve odvtedy horelo 3x! Raz podpálili deti seno (na Petra/Pavla), raz to bol guľový blesk a raz horeli títo. Ja mám naozaj rešpekt pred takýmito vecami. Vyzeralo to takto nejako. Záhrada patrí k domu úplne dolu vľavo, červeným je označené miesto horenia. Žltým som označila predošlé požiare. Vy by ste sa nebáli?
Ja volám hasičov, prídu zahasia oheň a dajú mu pokutu za výjazd.
@zalka Už im horel, pred pár rokmi, na Nový rok. https://www.dposr.sk/index.php/dpo-sr/ohz-zasah...
Nepoučili sa. A bolo to kvôli tomu, že ten komín nevymetali, ako inak.
Mimochodom, vlani či predvlani robili toto isté okolo polnoci. Sused zapálil stoh (na tom istom mieste) a šiel opitý spať. Tak som ho o polnoci, v nočnej košeli a župane, šla budiť. Vraj to má pod kontrolou!
Nejde len o smrad, ale je to blízko plota horného suseda, ten tam má pod prístreškom poukladané drevo. Keby sa chytilo! My sme sem prišli v r. 1995 a len v našom susedstve odvtedy horelo 3x! Raz podpálili deti seno (na Petra/Pavla), raz to bol guľový blesk a raz horeli títo. Ja mám naozaj rešpekt pred takýmito vecami. Vyzeralo to takto nejako. Záhrada patrí k domu úplne dolu vľavo, červeným je označené miesto horenia. Žltým som označila predošlé požiare. Vy by ste sa nebáli?
@aniele no im už asi nič nepomôže... Total nezodpovednosť
@anonym_autor
Len sa spýtam,sused ako dýcha keď to má doma a vás ako susedov to dusí?
A toho lístia má odkiaľ toľko,keď to už tretí týždeň páli?
Ja volám hasičov, prídu zahasia oheň a dajú mu pokutu za výjazd.
@anonym_b1eb6d ešte raz .... mokré lístie nehorí, iba to dymí, nie sú tam plamene, čo by hasili dym?
@anonym_b1eb6d ešte raz .... mokré lístie nehorí, iba to dymí, nie sú tam plamene, čo by hasili dym?
@anonym_autor furt sa opakuješ, volaj hasičov🤦♀️ čo je na tom také ťažké pochopiť?
@koniarova teraz v nedeľu? Isto bude tam niekto v kancelárii....
Zmazala som, lebo tu je to lepšie rozpísané.
@anonym_autor to je ale normálne na dedinách. Aj naši susedia aj iní na dedine pália. Nevadí mi to, zatvorím okná a necítim nič 🤷
Zmazala som, lebo tu je to lepšie rozpísané.
@koniarova čiže zhrniem, predsaj len nemám volať hasičov aj keď to sem desiati napísali, nuž nemáme mestskú ani obecnú políciu, dokonca ani zamestnanca pre životné prostredie, je tam pre administratívu jedna pani dôchodkyňa na dohodu 2h.denne aj to nie každý deň
@koniarova čiže zhrniem, predsaj len nemám volať hasičov aj keď to sem desiati napísali, nuž nemáme mestskú ani obecnú políciu, dokonca ani zamestnanca pre životné prostredie, je tam pre administratívu jedna pani dôchodkyňa na dohodu 2h.denne aj to nie každý deň
@anonym_autor volaj starostovi
@anonym_autor
Len sa spýtam,sused ako dýcha keď to má doma a vás ako susedov to dusí?
A toho lístia má odkiaľ toľko,keď to už tretí týždeň páli?
@anonym_76b985 Ja mam jedneho suseda dochodcu a ver,ci nie,on si palenim listia asi krati jesenne dni. Tiez cele dni pali a nechapem,odkial berie tolko listia a bordelu. Prisaham kazdy den pali,hnusne to dymi a smrdi. V tyzdni sme v praci,ale v sobotu nas ide vyrutit z toho smradu. Robi to roky,zvykli sme si.

@anonym_autor volať hasičov, fasne pokutu.