icon

Ako riešiť prenájom pre nečakaných hostí?

Včera o 20:05

Pred desiatimi rokmi som dala do prenájmu rodičovský byť bývalej kolegyni mojej mamy, ktorá je rozvedená a stará sa o postihnutého syna. Je riadne zamestnaná, nájomné platí vždy včas, nikdy s ňou neboli problémy , nikdy sa na ňu susedia nesťažovali.
Ale k veci pár dní po vianociach k nej došla dcéra aj vnúčatami(2 a 4) partner ju zbil nemali kam ísť. Ja som bola mimo SVK, teraz mi to oznámila že by tam zostali kým nenájdu iný byt. Susedia pod nimi sa sťažujú
Ako by ste postupovali? Koľko času im dať?

autor
Dnes o 06:53

Každá ti straší horibilnými nedoplatkami,.z čoho prosím?

autor
Dnes o 06:55
@puertorico

rátaj s tým že ak to malé má 2 roky, tak sa mama môže sťažovať , že jej nevzali dieťa do škôlky a ona sa nemôže zamestnať . Treba sa spýtať dcéry ako si to predstavuje , či si ozaj hľadá prácu alebo len sedí doma . Potom by som im povedala že (napr) 3 mesiace a dosť . Nie je to teraz ani bohviečo s robotou , ale zase dcéra sa nemôže spoliehať na mamu že ak ona má nájom tak tam môžu byť ďalšie tri osoby len tak .
na jednej strane nechceme byť zlé a treba pomôcť lebo nikdy nevime ako skončíme my, na druhej strane využívať sa netreba dať

@puertorico u nás (vo vedľajšej obci)je dostatok miesta, berú aj tie.čo nemajú 3r

anonym_c1d24c
Dnes o 06:57
@mogaa

@anonym_autor tak nájomníčke by som dala mesiac aby si jej dcéra našla prenájom.....a a rieš aj energie, nakolko ak tam býva viac ľudí, minie sa aj viac napr.vody ale aj energií/pranie

@anonym_autor A rátaj s tým, že ti budú hrať na city. Stará aj mladá a argumentovať budú deťmi. Aj tu čítaš, že nejaká žena by deti neposlala naspäť. Prečo? Sú to cudzie deti, môže ti byť ukradnuté akého otca im matka vybrala a prečo ju zbil. Problémy sa neriešia útekom a nasťahovaním do cudzieho bytu bez povolenia. Iné by bolo, keby šli do bytu matky, ale mnohé ženy ten rozdiel nechápu. V prvom rade sa mala zabezpečiť a až potom mať deti ako slobodná. Nemá prácu, predpokladám, že ani jasle, škôlku, nemá peniaze... Tu bude výhovoriek ako maku. Nikto ju nezamestná, potom budú deti choré...Tu mesiac, dva, ani tri nič nevyriešia. Buď sa všetci vrátia k partnerovi/otcovi alebo nech idú do azylového domu. Inak ti zostanú na krku natrvalo a ešte budeš tá najhoršia. A rátaj s nárastom energií. Hádam nebudú šetriť, keďže ťa majú očividne za sprostú?! A nehnevaj sa, aj sa tak javíš. Očividne ich ľutuješ a rútiš sa do problémov.
@mogaa píše dobre.

autor
Dnes o 07:02
@anonym_c1d24c

@anonym_autor Vo svojom byte si človek zaslúži určitý komfort a nie dupot detí nad hlavou, takže susedu chápem. Tá žena s deťmi si pravdepodobne žiadny byt nenájde, pretože normálny človek im byt neprenájme, keďže je tu riziko neplatenia a problém s vysťahovaním. Okrem toho, tá žena je dvojnásobná slobodná matka a očividne nič nedostane od partnera ani súdne. Majetkové vysporiadanie nehrozí, bude sa celý život takto potĺkat aj s deťmi. Jej matka tiež žije vo vyššom veku v podnájme, čiže za celý život nič nenadobudla - fakt ti toto príde ako normálna, bezproblémová rodina? Aby si raz neplakala...

@anonym_c1d24c keďže pani poznám.od mala tak viem že v jej(1/2) byte.(Byvalé BSM) Býva jej exmanžel.

@anonym_c1d24c ak.by si ty bola matka 4 deti.z toho jedno postihnuté .manuálne pracujúca tak by si vedela isto zobrať hypo a zaobstarať vlastný byt však?

Od kial vieš že mlada nedostane nič? Veď môže mať výživné, náhradné výživné a pod.

katkaseiner
Dnes o 07:07

Ono dost zavisi aj na co sa susedia stazuju. Ked su tam deti v tom byte, ja sa necudujem ze zrejme hlasnejsie hovoria, behaju. Max by som sa ozvala nech dohliadnu nech teda vecer uz tam je klud. Tolko poprosit mozes.
Ale vidim ze ide o susedku ktora sedi doma a vadi jej ze mucha pristane na okne... tej bude vadit aj ked v byte nikto nebude byvat... no, to je zapeklita situacia. Tej by som povedala ze cez den zial nevies urobit nic, v tom byte sa byva. Vecer si ich poprosil a stisenie. Ine nevies urobit, byt si hladaju. Neriesila by som ani zvysenie najomneho, ked si ucty platia (ano citam ze to pises). Hlavne ked sa jedna o prechodne obdobie. Nezaregistrovala som ci sa stazuje aj iny sused, ci len tato co jej vsetko vadi.

anonym_e8ac94
Dnes o 07:15
@anonym_autor

@anonym_c1d24c keďže pani poznám.od mala tak viem že v jej(1/2) byte.(Byvalé BSM) Býva jej exmanžel.

@anonym_c1d24c ak.by si ty bola matka 4 deti.z toho jedno postihnuté .manuálne pracujúca tak by si vedela isto zobrať hypo a zaobstarať vlastný byt však?

Od kial vieš že mlada nedostane nič? Veď môže mať výživné, náhradné výživné a pod.

@anonym_autor stačí sa pozrieť ako tu denne vyplávajú že sa muž nanich vykašľal .nič nemajú ,to že u vás berú do vedľajšej dediny neznámena že ona tam dieťa dá . Kde máš istotu . Aj keď sa že deti do škôlky . Myslíš že rýchlo nájde prácu a dvomi malými deťmi .? To 4rocne už chodí do škôlky ? Zamna ozaj aj to že mama sa neuracila ti to povedať je cez. Nieje to jej byt aby si len tak zavolala bývať ďalších troch ľudí .

bomba36
Dnes o 07:33
@anonym_autor

@anonym_autor prečo mám pocit že si tá pani a obhajuješ celú tú situáciu zo svojho pohľadu?
Mňa ako prenajímateľa by nezaujímalo, ako si mladá nájde prácu ani odkiaľ berie peniaze. Je v mojom byte s deťmi bez môjho vedomia a sú na nich sťažnosti od susedov.

parvinka0001
Dnes o 07:35
@bomba36

@anonym_autor prečo mám pocit že si tá pani a obhajuješ celú tú situáciu zo svojho pohľadu?
Mňa ako prenajímateľa by nezaujímalo, ako si mladá nájde prácu ani odkiaľ berie peniaze. Je v mojom byte s deťmi bez môjho vedomia a sú na nich sťažnosti od susedov.

@bomba36 tiež už mi to tak pripadá . Že to bude tá matka s deťmi .

bomba36
Dnes o 07:42
@parvinka0001

@bomba36 tiež už mi to tak pripadá . Že to bude tá matka s deťmi .

@parvinka0001 skôr tá podnájomníčka. Ale to je jedno. Ja byť prenajímateľkou tak ich pošlem preč všetkých, za to že sa snažia so mnou vydrbať.

autor
Dnes o 07:47
@anonym_e8ac94

@anonym_autor stačí sa pozrieť ako tu denne vyplávajú že sa muž nanich vykašľal .nič nemajú ,to že u vás berú do vedľajšej dediny neznámena že ona tam dieťa dá . Kde máš istotu . Aj keď sa že deti do škôlky . Myslíš že rýchlo nájde prácu a dvomi malými deťmi .? To 4rocne už chodí do škôlky ? Zamna ozaj aj to že mama sa neuracila ti to povedať je cez. Nieje to jej byt aby si len tak zavolala bývať ďalších troch ľudí .

@anonym_e8ac94 ???čo neuračila, treba čítať s porozumením a potom komentovať

autor
Dnes o 07:50
@bomba36

@bomba36 už u nich viem, a keby som nebola na dovolenke na inom kontinente tak by som o tom vedela v ten deň. Ale bola som tri týždne mimo

parvinka0001
Dnes o 07:50
@anonym_autor

@anonym_autor ale aby sa ti po mesiaci skoro ozvala že si tak privliekla dcéru a vnúčatá je ozaj cez . Ale tu sa len potvrdilo že ty si tá nájomníka a nie prenajímateľ

parvinka0001
Dnes o 07:51
@anonym_autor

@bomba36 už u nich viem, a keby som nebola na dovolenke na inom kontinente tak by som o tom vedela v ten deň. Ale bola som tri týždne mimo

@anonym_autor a čo mobil neexistuje?

autor
Dnes o 07:53
@parvinka0001

@anonym_autor a čo mobil neexistuje?

@parvinka0001 áno, len raz sa mi stalo že som na dovolenke v zahraničí mimo eu a a hoci som nikomu nebola došli mi nedoplatky, len z prijatých hovorov. Tak od vtedy neprijmam žiaden hovor.

parvinka0001
Dnes o 07:54
@anonym_autor

@parvinka0001 áno, len raz sa mi stalo že som na dovolenke v zahraničí mimo eu a a hoci som nikomu nebola došli mi nedoplatky, len z prijatých hovorov. Tak od vtedy neprijmam žiaden hovor.

@anonym_autor to už sú také výhovorky že koniec . Tak hádam by ti sms mohla poslať či ani to nie ?. Podľa mňa už radšej nepíš nič je to zbytočne . Čakala si zrejme iné odpovede

autor
Dnes o 07:55
@parvinka0001

@anonym_autor ale aby sa ti po mesiaci skoro ozvala že si tak privliekla dcéru a vnúčatá je ozaj cez . Ale tu sa len potvrdilo že ty si tá nájomníka a nie prenajímateľ

@parvinka0001 vieš čo myslí si čo chceš. Keby sem dám foto ako som prekročila rovník tak by si uverila, nie?

parvinka0001
Dnes o 07:56
@anonym_autor

@parvinka0001 vieš čo myslí si čo chceš. Keby sem dám foto ako som prekročila rovník tak by si uverila, nie?

@anonym_autor nie neuverila

bomba36
Dnes o 07:58
@anonym_autor

@anonym_autor zaujímavé, na "nájomníkov" si ako medík, ochotná citlivá všetko chapajúca

Dúfam že vás vyšmaria za to ako sa správate

anonym_c1d24c
Dnes o 07:59
@anonym_autor

@anonym_autor Napíš rovno pravdu. Nakvartírovala si sa s deťmi do bytu cudzej osobe. A z výživného chceš platiť podnájom? To je nápad hodný na to, aby sa na matku pozrela sociálka. Prípadne rátaš s náhradným výživným, na ktorý ti budú prispievať pracujúci? Už len toto uvažovanie hovorí o asociálnom nastavení. Výživné nie je príjem, ani náhrada príjmu a nie je určené pre tvoje potreby, ale je pre deti.
@anonym_autor Nedoplatky za mobil poznáš a bojíš sa ich a nechápeš, čo sú nedoplatky za vodu a elektrinu pri ročnom vyúčtovaní, keď ti v byte náhle pribudnú tri osoby?!

bibi33
Dnes o 08:01

na bytovom druzstve je kolko prihlasenych osob? lebo ked niekto nahlasi,ze tam mas viac ludi ako je prihlasenych,moze byt aj z toho problem... niektore poplatky na vyuctovani za byt sa rozratavaju na osoby,bytove druzstva si na to davaju pozor...

matkahelka
Dnes o 08:09

@anonym_autor nerozumiem, preco maju odist? v 4i byte sa nebudu tlacit. normalne by som ich tam nechala, ak ich poznas a vies, aku maju zlu rodinnu situaciu. ak ztp clovek potrebuje klud, matka bude sama tlacit na dceru, aby si byvanie nasla. ja by som v takej situacii matku s 2 malymi detmi nikam nevyhadzovala. ak si energie platia sami, nemas dovod zvysovat najomne. to, ze sa niekto v panelaku stazuje na hlucnost malych deti je jeho problem, deti sa nedaju priviazat a zapchat im usta, s vacsim hlukom sa v panelaku musi ratat. pokial dodrziavaju nocny klud, moze sa dotycny stazovat na lamparni.

anonym_6757b3
Dnes o 08:17

Nechala by som ich tam ale iba dočasne, jasne by som stanovila hranice. Dala by som jej čas 2 mesiace a nájom by som zvýšila symbolicky o 100€. Jasne by som jej ale povedala nech si situáciu rieši a hľadá bývanie lebo trvalo tu ostať nemôže.

lussyl5
Dnes o 08:47

@anonym_autor A čo ostatní susedia?Sťažujú sa tiež alebo len tá suseda pod nimi.Síce susedu chápem,ale máš veľký 4izbový byť,je normálne že také byty sa prenajímajú viacerým osobám prevažne s malými deťmi a tie sú trochu hlučné stále.Pokiaľ si všetko platia a inak všetko OK nechaj ich a daj tak 3 mesiace na vysťahovanie.Lebo zase si ho prenajala 2 osobám aby časom nenastali problémy.Existujú aj krízové centrá pre týrané ženy.

bomba36
Dnes o 09:04
@matkahelka

@anonym_autor nerozumiem, preco maju odist? v 4i byte sa nebudu tlacit. normalne by som ich tam nechala, ak ich poznas a vies, aku maju zlu rodinnu situaciu. ak ztp clovek potrebuje klud, matka bude sama tlacit na dceru, aby si byvanie nasla. ja by som v takej situacii matku s 2 malymi detmi nikam nevyhadzovala. ak si energie platia sami, nemas dovod zvysovat najomne. to, ze sa niekto v panelaku stazuje na hlucnost malych deti je jeho problem, deti sa nedaju priviazat a zapchat im usta, s vacsim hlukom sa v panelaku musi ratat. pokial dodrziavaju nocny klud, moze sa dotycny stazovat na lamparni.

@matkahelka v prvom rade píše to tá podnájomníčka, nie majiteľka a tiež jej hrajú na city.
Dnes, keď máš toľko možností ako sa o seba postarať, zarobiť si, vzdelávať sa.. neurobiť si deti hneď s prvým idiotom bez zázemia, neverím že ju nebil aj predtým než mali deti. Každý je múdry a ide kecať niekomu ako má nakladať s vlastným majetkom "lebo deti". Veď nasťahuj si ich k sebe keď máš také dobré srdiečko. Prenájom nie je len o energiách, časom sa opotrebuje zariadenie, steny, podlahy, iné je ak sú tam dvaja a iné ak sú piati a z toho dve pomerne divoké decká na ktoré sa susedia sťažujú.

matkahelka
Dnes o 09:31
@bomba36

@matkahelka v prvom rade píše to tá podnájomníčka, nie majiteľka a tiež jej hrajú na city.
Dnes, keď máš toľko možností ako sa o seba postarať, zarobiť si, vzdelávať sa.. neurobiť si deti hneď s prvým idiotom bez zázemia, neverím že ju nebil aj predtým než mali deti. Každý je múdry a ide kecať niekomu ako má nakladať s vlastným majetkom "lebo deti". Veď nasťahuj si ich k sebe keď máš také dobré srdiečko. Prenájom nie je len o energiách, časom sa opotrebuje zariadenie, steny, podlahy, iné je ak sú tam dvaja a iné ak sú piati a z toho dve pomerne divoké decká na ktoré sa susedia sťažujú.

@bomba36 upokoj sa. prenajimame 2 byty dlhodobo, takze skutocne nepotrebujem rady k tomu, co to obnasa. nie, nemame najomnikov s malymi detmi, ale byty prenajimame cudzim ludom. pokial by sme prenajimali znamym, nemala by som problem ani s malymi detmi a uz vobec nie pomoct tyranej zene. ale zaujima ma tvoja definicia divokeho decka. mam doma pomerne zive 4-rocne dieta a zatial som neprisla na to, ako sa da poviazat a umlcat. je to dieta! hra sa, spadne mu nieco na zem. udrie sa, tak place. rozbehne sa, tak dupe. v byte sme zili niekolko rokov a dupali nam deti nad hlavou, poculi sme stekat psov, sexovat jednych susedov, vrieskat inych susedov. v panelaku s tym vsetkym clovek musi ratat. male deti vadia bezdetnym a starym ludom so spomienkovym optimizmom, ktori zabudli, ze aj ich deti, boli niekedy male. a mimochodom, pracujem v oblasti, kde s tyranymi zenami prichadzam do kontaktu. je povrchne, plytke a ubohe mysliet si, ze kazdy agresor bol agresorom od tretieho rande. ludia sa menia vekom, okolnostami, zavislostami, ktore nadobudnu, atd. a ano, kazda zena ma moznost sa o seba sama postarat, s 2 malymi detmi je tych moznosti neurekom (ironia). staci, ze mali byt v BSM a zena moze pokojne cakat aj 10 rokov, kym k nejakym peniazom pride. srdecne ti prajem, aby si nikdy nemusela riesit nic podobne.

anonym_7cc7f2
Dnes o 09:35

@anonym_autor len pozor na to, aby si ich z bytu s deťmi dostala, keď ti náhodou prestanú platit. Oni v tom byte nemajú co robit. Presne toto sa stalo známej, ze prenajala byt žene, ta si tam potom len tak dostahovala dcéru s 2 malými deťmi a prestali platit. Z bytu ich dostala po 5 rokoch súdov a exekúcii, nehovoriac o tom, ze ked odchádzali, rozbili aj wc a vytrhli radiátory. Samozrejme nič neplatili, keďže tam boli deti nemohla dat nič odpojiť. Škody tak za 10 tisíc euri určite a keď niečo chce, môže sa opäť súdiť...

anonym_e8ac94
Dnes o 09:37
@matkahelka

@bomba36 upokoj sa. prenajimame 2 byty dlhodobo, takze skutocne nepotrebujem rady k tomu, co to obnasa. nie, nemame najomnikov s malymi detmi, ale byty prenajimame cudzim ludom. pokial by sme prenajimali znamym, nemala by som problem ani s malymi detmi a uz vobec nie pomoct tyranej zene. ale zaujima ma tvoja definicia divokeho decka. mam doma pomerne zive 4-rocne dieta a zatial som neprisla na to, ako sa da poviazat a umlcat. je to dieta! hra sa, spadne mu nieco na zem. udrie sa, tak place. rozbehne sa, tak dupe. v byte sme zili niekolko rokov a dupali nam deti nad hlavou, poculi sme stekat psov, sexovat jednych susedov, vrieskat inych susedov. v panelaku s tym vsetkym clovek musi ratat. male deti vadia bezdetnym a starym ludom so spomienkovym optimizmom, ktori zabudli, ze aj ich deti, boli niekedy male. a mimochodom, pracujem v oblasti, kde s tyranymi zenami prichadzam do kontaktu. je povrchne, plytke a ubohe mysliet si, ze kazdy agresor bol agresorom od tretieho rande. ludia sa menia vekom, okolnostami, zavislostami, ktore nadobudnu, atd. a ano, kazda zena ma moznost sa o seba sama postarat, s 2 malymi detmi je tych moznosti neurekom (ironia). staci, ze mali byt v BSM a zena moze pokojne cakat aj 10 rokov, kym k nejakym peniazom pride. srdecne ti prajem, aby si nikdy nemusela riesit nic podobne.

@matkahelka tak prečo neprenajmes aj rodinám s malými deťmi ?

matkahelka
Dnes o 09:39
@anonym_e8ac94

@matkahelka tak prečo neprenajmes aj rodinám s malými deťmi ?

@anonym_e8ac94 skus si precitat este raz, co som pisala.

lienka.7
Dnes o 09:40
@anonym_autor

@anonym_autor ani smsky neprijimas?

anonym_e8ac94
Autor odpoveď zmazal