icon

Ako riešiť prenájom pre nečakaných hostí?

Včera o 20:05

Pred desiatimi rokmi som dala do prenájmu rodičovský byť bývalej kolegyni mojej mamy, ktorá je rozvedená a stará sa o postihnutého syna. Je riadne zamestnaná, nájomné platí vždy včas, nikdy s ňou neboli problémy , nikdy sa na ňu susedia nesťažovali.
Ale k veci pár dní po vianociach k nej došla dcéra aj vnúčatami(2 a 4) partner ju zbil nemali kam ísť. Ja som bola mimo SVK, teraz mi to oznámila že by tam zostali kým nenájdu iný byt. Susedia pod nimi sa sťažujú
Ako by ste postupovali? Koľko času im dať?

Strana
z3
anonym_e8ac94
Dnes o 09:42
@matkahelka

@anonym_e8ac94 skus si precitat este raz, co som pisala.

@matkahelka mudrujes a píšeš ine potom . Preto sme radili prenajímatelovi nech ju s deťmi tam nenechá .ale ty práveže obhajujes nech necha . Ale nakoniec aj tak sa prišlo na to že to píše nájomnicka . Takže zbytočne už tu niečo vypisovat

anonym_e8ac94
Dnes o 09:42
@lienka.7

@anonym_autor ani smsky neprijimas?

@lienka.7 omyl

matkahelka
Dnes o 09:44
@anonym_7cc7f2

@anonym_autor len pozor na to, aby si ich z bytu s deťmi dostala, keď ti náhodou prestanú platit. Oni v tom byte nemajú co robit. Presne toto sa stalo známej, ze prenajala byt žene, ta si tam potom len tak dostahovala dcéru s 2 malými deťmi a prestali platit. Z bytu ich dostala po 5 rokoch súdov a exekúcii, nehovoriac o tom, ze ked odchádzali, rozbili aj wc a vytrhli radiátory. Samozrejme nič neplatili, keďže tam boli deti nemohla dat nič odpojiť. Škody tak za 10 tisíc euri určite a keď niečo chce, môže sa opäť súdiť...

@anonym_7cc7f2 znama zila na akej planete? ake sudy a ake exekucie? staci, ze najomnikom pisomne oznami, ze byt ide predavat a da im cas na vystahovanie. ak si nabuduce nieco budes vymyslat, skus to tak, aby to bolo vierohodne. takymto sci-fi prispevkom veria naozaj len hlupaci.

matkahelka
Dnes o 09:45
@anonym_e8ac94

@matkahelka mudrujes a píšeš ine potom . Preto sme radili prenajímatelovi nech ju s deťmi tam nenechá .ale ty práveže obhajujes nech necha . Ale nakoniec aj tak sa prišlo na to že to píše nájomnicka . Takže zbytočne už tu niečo vypisovat

@anonym_e8ac94 nie nemudrujem, mam na situaciu iny nazor. to je hadam dovolene, nie?

anonym_010c17
Dnes o 09:49

Ja by som este pred tyzdnom pisala inak, ale tiez som chcela urobit dobry skutok a nechala som v svojom prazdnom byte jednu studentku z takeho natrieskaneho privatu u mna par mesiacov byvat. Skratime to, ked musela odist, nechala fakt spinavy byt, pricom inak dovtedy fakt mila, ale ma ocividne nejake psychicke problemy. Podla mna to moze byt lahko aj pripad, zeny, ktoru bil muz a taki ludia nekonaju tak logicky a rychlo, ako ti, co su v pohode. Takze si myslim, ze byt a pracu prakticky moze hladat aj rok a aj do nekonecna, lebo mama jej pomoze. Mysli skor na tu zenu s postihutym dietatom, nech maju pokoj doma a posli ich do kelu cim skor. U mna byt to bol rozhovor s tou, ktorej prenajimas, ze do 15.02. su prec alebo budes nutena rozviazat s nou zmluvu. A ako dovod mozes dat staznosti od susedov, ale skutocnosti ide o to, ochranit seba.

Strana
z3