icon

Ako riešiť smrad od susedov na dedine?

Dnes o 07:09

S priatelom sme si kupili domcek na dedine. Sused ale chova zajace, alebo co, blizko pri nasom plote a je z toho neskutocny smrad. V lete sa zblaznime, ani na terasu si nebudeme moct sadnut. Co mam robit? 😢

Strana
z2
anonym_ae0a18
Dnes o 10:25
@anonym_209034

@anonym_ae0a18 akože reálne tu niekto verí, že sused bude rozoberať celý chliev a sťahovať ho po pozemku, keď ho niekto poprosi? Jednak aj z druhej strany ma zrejme susedov a jednak ma asi svoj pozemok už nejako rozložený …

@anonym_209034 ved ani netusis, ako ta "drevena buda na zajace" realne vyzera 🙂 Takze ano, mozno sa to premiestnit da. Prip spravit druhy. A mozno maju tie dlhocizne uzke pozemky a da sa umiestnit napriklad koncom, kde nie su domy, atd atd. Takze nevidim dovod to hned negovat, ked presnu situaciu nepozname. Na mieste je to riesit najprv so susedom, az potom na fore 🙄

simca06022011
Dnes o 11:10
@anonym_047517

Dedina, tam sa chova a este aj bude.Ked to pojde takto dalej ja vazne rozmyslam kupit kravu,ked som bola dieta mali sme od masla,masa,tvarohu,mlieka vsetko svoje.Byky,kacky,sliepky sme chovali vo velkom.Zahradu mame velku, aj susedia chovaju.

@anonym_047517 podla mna sa este zacne aj viac, najma ti naozaj ludia z tej dediny, pestovat aj chovat

anonym_cd743b
Dnes o 11:26

Ja by som určite nič nepremiestnoval kvôli nejakej slečinke z mesta. Najmä keď to takto mám už roky. Mali ste ísť do paneláka.

slavomira236
Dnes o 11:31

@anonym_autor my tieze pri dome urobene pre sliepky no uz ich nemame momentalne. Uvidime casom. A nepremiestnovala by som to koli niekomu. Mame to murovane ..a vsetci sisedia to tak maju v starsich domoch

anonym_5f36bd
Dnes o 11:44

Neboj zvyknete si. Este pribudne brechot psov, kikirikanie, kosenie, sekanie dreva, cirkularka... a pod. Za chvilu sa nad tym ani nepozastavis.
Ak to.ma v sope, to je fakt smola, to neprekyjes nicom, smrad sa siri bez ohladu na prekazky. Premiestnit? isto nepriemiestni, zial, mali ste reagovat hmed aj na maly smrad a nekupovat, v starych zastavbach je to pre povodnych dedincanov normalne.

slavomira236
Dnes o 12:22
@anonym_5f36bd

Neboj zvyknete si. Este pribudne brechot psov, kikirikanie, kosenie, sekanie dreva, cirkularka... a pod. Za chvilu sa nad tym ani nepozastavis.
Ak to.ma v sope, to je fakt smola, to neprekyjes nicom, smrad sa siri bez ohladu na prekazky. Premiestnit? isto nepriemiestni, zial, mali ste reagovat hmed aj na maly smrad a nekupovat, v starych zastavbach je to pre povodnych dedincanov normalne.

@anonym_5f36bd presne tak..brechot kohut rano. Kosenie skoro kazdy den s nejskeho dvora pocut kosacku a kazdy tyzden dokola.nas sused o 2 domy dalej ma zajace a zajacince cisti v lete aj pred polnocou s celovkou. A ked taha s hrablami v tych zajacincoch drevenych to sa tak rozlieha po vonku. Nic len buch buch. A to ich ma v zahrade jediny ma postavený dom ze dom ma vzadu nie v predu ako ostatni

vypliprud
Dnes o 12:51

požiadaj suseda, aby zvieratkám častejšie čistil klietky - bude to menej smrdieť a spravíš dobre aj im 🙂 ale teda presťahovať sa na dedinu a čudovať sa, že tam cítiť zvieratá je trošku také...úsmevné 🙂

anonym_fc002c
Dnes o 13:02
@anonym_047517

Dedina, tam sa chova a este aj bude.Ked to pojde takto dalej ja vazne rozmyslam kupit kravu,ked som bola dieta mali sme od masla,masa,tvarohu,mlieka vsetko svoje.Byky,kacky,sliepky sme chovali vo velkom.Zahradu mame velku, aj susedia chovaju.

@anonym_047517 já to už dlhšie hovorím, že ľudia začnú zahrabávať bazény a kopať trávniky na pestovanie zeleniny a chov, lebo tie antibiotiká, hormóny, chemické postreky na zelenine... je hnus, pomaly sa tým trovíme.

anonym_047517
Dnes o 13:50
@anonym_fc002c

@anonym_047517 já to už dlhšie hovorím, že ľudia začnú zahrabávať bazény a kopať trávniky na pestovanie zeleniny a chov, lebo tie antibiotiká, hormóny, chemické postreky na zelenine... je hnus, pomaly sa tým trovíme.

@simca06022011
@anonym_fc002c my co mame starsie domy kde su velke zahrady to mame este dobre,my mame kde ci dopestovat alebo chovat.Ale presne tieto novostavby s pozemkami 500m2,to budu mat horsie.Zla doba ide na nas.Moj dedo umrel 98rocny narodeny 1904,vzdy nam rozpraval,ako nam nezavidi lebo zla doba ide,ze je rad,ze uz nebude.

aurelia2000
Dnes o 14:44

Náš sused z pravej strany má tiež blízko plota prasa a sliepky, zajace má tak v strede. Lenže on na tomto úseku spravil murovaný plot. Takže nič necítiť, ozaj musí fúkať smerom od neho k nám, aby sme pri plote cítili zápach z chlieva. My máme široký pozemok, tak popri jeho plote na tom úseku nechodíme. K domu to nedofuka.

pako24
Dnes o 14:55

@anonym_autor Čo máš robiť?
1a. Choď za susedom a porozprávajte sa o tvojom probléme a možnostiach riešenia, hlavne aspoň na začiatok KĽUDNE A KONŠTRUKTÍVNE (môžeš sa napríklad spýtať na možnosti odstránenia zápachu, zistiť, čo vlastne chová, ísť s nim pozrieť v akom je to stave a čo sa s tým dá robiť, zistiť, či sa chystá chovať dlhodobo, či by to nešlo posunúť ďalej, alebo rovno navrhnúť, že mu donesieš králika 4x do roka, alebo polovicu prasaťa na jeseň, ak prestane s chovom....).
1b. Uvedom si, že nejaký ten drobnochov k dedine patrí a skús v tom nájsť niečo pozitívne, čo ti to pomôže tolerovať.
2. Zvážiť technickú bariéru prúdenia zápachu - vysoký plný plechový/murovaný plot (napr. 4 metre vysoký)
3. zvážiť predaj nadobudnutej nehnuteľnosti, ak sa miestne podmienky nezhodujú s očakávaniami tvojho využívania
Riešenie cez samosprávu/úrady obvykle nevedie k ničomu konštruktívnemu, aj keď zákon hovorí, že sused ťa nemôže "nadmerne" obťažovať, vrátane "nadmerného" zápachu

kp7333
Dnes o 14:59

@anonym_autor a to este pockaj v lete, ked bude rano kosit alebo pilit drevo. Aj o tom je dedina - bud ta rano zobudi kikurikanie kohuta alebo cirkular. Pripadne este dedinsky rozhlas.

Strana
z2