Ako riešiť štekanie psa v paneláku?
Prosím, má niekto skúsenosť?
Susedia si kúpili psa. Ale ako začali chodiť do práce, samozrejme pes začal štekať ale že od 6-15 vkuse, s nimi sme nič neriešili lebo sa s nimi dohodnúť nedá. Zároveň som zistila že jedna suseda im už dohovárala. Tak začali asi psa zatvárať tam kde máme my steny a to začal byť extrém.
Vie mi niekto poradiť kde sa ísť sťažovať na mestský úrad? Mal by im vydať zákaz a na základe toho by sa mali zdržať sústavného štekania. Či to u niekoho pomohlo.
Ďakujem za všetky rady, ešte k tomu máme doma 2 ročné dieťa, ktoré sa na obed nevyspi, a inde ako doma nezaspí.
@anonym_autor Nikto si tu nekope. Ani ja nie. Dala si na zaciatok dost malo informacii. Uz si skusala ist napr. za zastupcom vlastnikov bytov? Mozno jeho by pocuvli v danej veci.
@motylik2559 áno skúšala, riešilo sa to a rieši sa to. Ale prečo nikto neberie ohľad dieťa? Iba na psa že je mu smutno?
@motylik2559 áno skúšala, riešilo sa to a rieši sa to. Ale prečo nikto neberie ohľad dieťa? Iba na psa že je mu smutno?
@anonym_autor Pozri, clovek ked zije v panelaku treba ratat s roznymi uskaliami, zial. Ludia cim viac, tym dalej vidia hlavne seba a na susedov kaslu ( s vyhovorkou,ze ved nie je nocny klud, ale ludskost sa takmer vytratila). Ja som o dietati nepisala, pisala som len o psovi. Je 21.05 a nadomnou maju zrejme na vikend male deti, ktore mi nad hlavou tak dupu a vrieskaju (zrejme skace z postele na zem to starsie, su 2, to mladsie 2 rocne uz dnes vrieskalo x-krat tak, ze uz som si davala aj sluchadla, snad to nepride aj vtedy, ked pojdem neskor spat a budu spat aj deti😂). Stale to beriem tak,ze su to deti. Ani z tvojho nemusi byt kazdy nadseny, ked ma/malo napr.nejake placlivejsie obdobie. Toto je zivot v panelaku. Ja taketo veci uz skratka neriesim. Ako som tu uz pisala, bol aj placuci psik na 2 posch vo vedlajsom vchode, ze ho bolo pocut na ulicu, ale po staznostiach viacerích susedov v tom vchode majitelia spravili napravu a zohnali cvicitela do interieru/exterieru. pomohlo. Autorka vsetko je o ludoch. Zial zbytocne sa budes rozculovat a tym skodit len vlastnemu zdraviu. Vidis pises, ze je to v rieseni, tak este vydrz a uvidis aky to bude mat vysledok. Toto su take temy, co zial vela rad tu asi nedostanes. A chapem,ze tu nie si nonstop, ver ze ani ja nie, dokonca ani nie kazdy den...Len uz ked zakladas temu, treba viac info - ked ju uz zakladas tak tolko casu si najst. Tak snad to vypali k spokojnosti, aby bola koza cela aj vlk syty ako sa hovori.
Milujem psy, máme v byte troch, ale u nás je takmer stále niekto doma a naše psy absolútne neštekajú. Mali sme nedávno problém, že sa do bytu pod nami nasťahovali také dve "osadníčky" a dovliekli si psa, ktorý zavýjal vkuse od 7.00 ráno do 15.00 poobede. Najprv sme sa to snažili riešiť dohovorom po dobrom, keď nepomáhalo, tak aj po zlom /nazjapala som na nich na ulici, lebo už som mala fakt nervy/. Vždy som dostala arogantnú odpoveď, že ich pes pôjde z tejto bytovky preč ako posledný. Potom sme našťastie zistili, že sú v tom byte len v podnájme, takže sme to riešili s majiteľkou bytu a tá im psa zakázala. Takže ho museli dať preč a konečne /po pol roku/ je pokoj.
@anonym_9a8081 vieš čo, neviem. Asi sú psy len pre nezamestnaných, mamičky na materskej a pre dôchodcov. Ľudia, ktorí chodia do práce by mali mať zákaz vlastniť psa. Dúfam, že im ho ten mestský úrad udelí. A dúfam, že aj tie maminy po skončení materskej dovolenky dajú tie svoje kabelkové potkany utratiť, aby mohli byť mimo byt medzi 6-15.
@anonym_207c54 byt je na bývanie pre ľudí a nie pre zvieratá, ak chce chovať zvieratá nech im pripraví vhodné podmienky v rodinnom dome, ale nie ich mať zavreté v byte
to potom môžem mať v byte aj sliepky, kohúta, prasiatko veď to sú tiež zvieratá, prečo by sme ich mali diskriminovať a ja ich prehlásim za domáceho miláčika a člena rodiny
@anonym_autor ja som ti poradila čo mœžeš robiť, nie že musíš 🤷♀️
@anonym_207c54 byt je na bývanie pre ľudí a nie pre zvieratá, ak chce chovať zvieratá nech im pripraví vhodné podmienky v rodinnom dome, ale nie ich mať zavreté v byte
to potom môžem mať v byte aj sliepky, kohúta, prasiatko veď to sú tiež zvieratá, prečo by sme ich mali diskriminovať a ja ich prehlásim za domáceho miláčika a člena rodiny
@anonym_70c45a ja som úplne za, tiež bývam v byte a nemám psa práve kvôli tomu, že by bol doma sám a nechcem to urobiť ani jemu, ani susedom. Ale hentí už psa majú. A čo ho majú teraz utratiť? Ja mám malé decko, ktoré vreští aj cez deň, aj v noci. A čo s ním spravím? Môžem mu ukázať hodiny o 3:30 ráno, že je nočný kľud, ale má 3 mesiace, nepochopí to. Ani ten pes nepochopí, keď sa mu dohovorí, treba ho to nejak naučiť.

@anonym_autor Nikto si tu nekope. Ani ja nie. Dala si na zaciatok dost malo informacii. Uz si skusala ist napr. za zastupcom vlastnikov bytov? Mozno jeho by pocuvli v danej veci.