Ako susedia vnímajú krátkodobý prenájom cez Airbnb?
Ahojte, ak niekto bývate v paneláku/ bytovom dome , v ktorom sú aj byt/byty na krátkodobý prenájom ako toto všetko vnímate? Máte nejaké problémy, nepríjemnosti v spojitosti s tým, že sa v bytovom dome byty prenajímaju aj takýmto spôsobom? Obmedzuje vás to nejako ?
Tak ak tam je dlhodobo frmol tak ano vznikaju potiaze aj pre susedov - hlavne ak sa im tam cpu mnohopocetne skupiny turistov - nie to typicke nejaky par na par dni v meste na poznavaci zajazd, pripadne nejaka rodinka s tichymi detmi. Teraz si predstav, ze sa vikendy prenajima byt skupinkam zurujucich mladikov/dievcin co sa prisli rozlucit so slobodov a uz to tak nevinne vyzerat nebude. U nas uz pomaly mestske autority zacinaju zakrocovat dost prisne proti airbnb z dovodu porusovania kludneho susedskeho spolunazivania, a z dlhodobej perspektivy koli tomu, ze taketo byty zdvihli nehorazne ceny nehnutelnosti a aj najmov v turistickych oblastiach, a prakticky povodnym obyvatelom nedovoluju zit v svojom vlastnom meste
@anonym_autor tak úprimne, ked si niekto prenájme byt na krátko dajme tomu 3 4 dní asi nebude stále len v byte. Ma naplánované nejaké výlety a toto je len prespatie. Za mňa je to ok. Suseda nema čo zaujímať, co som v byte ja alebo je tam každý týždeň niekto iný, pokiaľ nieje nejaký humbuk
Obe dcéry mojej kmotry žijú v zahraničí (hlavné mesto) tam sapri kúpe aj pri prenájme zďaleka vyhýba domom v ktorých sú byty na krátkodobý prenájom ako airbnb. Lebo tie byty si prenajíma najmä mladšia generácia ktorá to pravidelne preženie s alkoholom a potom nespí polka tých čo tam riadne býva
@anonym_autor tak úprimne, ked si niekto prenájme byt na krátko dajme tomu 3 4 dní asi nebude stále len v byte. Ma naplánované nejaké výlety a toto je len prespatie. Za mňa je to ok. Suseda nema čo zaujímať, co som v byte ja alebo je tam každý týždeň niekto iný, pokiaľ nieje nejaký humbuk
@anonym_1233de je tam kazdy tyzden humbuk - lebo ti ludia tam nejako musia prist. Vies, ze vo vela turistickych mestach sa stazuju aj na hluk co provokuje rolovanie kufrov po dlazbe - ono to vypada ako riadna pakovina, ale teraz si predstav, ze byvas v peatonalnej ulicke, kde nemoze vojst taxi a pravidelne rano o 6-7 ti taxik vypluje skupinku ludi s prirucnymi kuframi a oni 10-15min rachotia dolu celou ulicou po zamkovej dlazbe. A to nie je raz za cas, ale kazdy tyzden prinajmensom 2x ked pridu a ked odidu, a dufajuc, ze tam bude len jedna varka turistov. Tiez to znamena viac hluku a viac pohybu na schodoch/vytah. Znizi sa bezpecnost, lebo nevies kto do vchodu patri a kto nie. Urcite by som nechcela aby v nasom baraku si niekto zacal airbnb business
Mňa by ešte zaujímalo, či v tom dome , kde plánuješ krátkodobý prenájom svojho bytu, máte upratovaciu službu, alebo si obyvatelia spoločné priestory umývajú vo vlastnej réžii. Lebo mne by vadilo, že sa mi tam s párdňovou frekvenciou preháňajú ľudia, čo tam robia neporiadok, ale upratovať to mám ja, lebo však Ty tam nebývaš, tak nešpiníš a neupratuješ, a Tvoji podnájomníci detto... Ak máš toto vyriešené, ak zabezpečíš, že hostia nebudú hulákať do rána, majú kam vyniesť smeti, nebudú nechávať odomknuté vstupné dvere do domu, cestou po schodoch/výťahom nebudú hluční atď., zrejme by mi to nevadilo. Ale teda očakávam, že budeš do fondu opráv platiť viac ako ja, lebo Tvoji hostia budú častejšie používať výťah, svietiť v spoločných priestoroch (príchody /odchody v nočných hodinách) a pod. ako my ostatní.
@anonym_1233de je tam kazdy tyzden humbuk - lebo ti ludia tam nejako musia prist. Vies, ze vo vela turistickych mestach sa stazuju aj na hluk co provokuje rolovanie kufrov po dlazbe - ono to vypada ako riadna pakovina, ale teraz si predstav, ze byvas v peatonalnej ulicke, kde nemoze vojst taxi a pravidelne rano o 6-7 ti taxik vypluje skupinku ludi s prirucnymi kuframi a oni 10-15min rachotia dolu celou ulicou po zamkovej dlazbe. A to nie je raz za cas, ale kazdy tyzden prinajmensom 2x ked pridu a ked odidu, a dufajuc, ze tam bude len jedna varka turistov. Tiez to znamena viac hluku a viac pohybu na schodoch/vytah. Znizi sa bezpecnost, lebo nevies kto do vchodu patri a kto nie. Urcite by som nechcela aby v nasom baraku si niekto zacal airbnb business
@prasiatko30 ale no tak, hádam prežijem to, že niekto vystúpi z taxíka. Humbukom som myslela hluk v byte. Neviem prečo to tak niektorí prežívate. Ved vy tiež chodíte občas niekde na dovolenku a asi nespite v aute, či ?
@prasiatko30 ale no tak, hádam prežijem to, že niekto vystúpi z taxíka. Humbukom som myslela hluk v byte. Neviem prečo to tak niektorí prežívate. Ved vy tiež chodíte občas niekde na dovolenku a asi nespite v aute, či ?
@anonym_1233de hovorim, ze si v zivote nezila pri niecom takom a nemas ani paru o tom co to moze vsetko obnasat😂😂😂😂
@anonym_1233de hovorim, ze si v zivote nezila pri niecom takom a nemas ani paru o tom co to moze vsetko obnasat😂😂😂😂
@prasiatko30 odkiaľ berieš tu istotu?
@prasiatko30 odkiaľ berieš tu istotu?
@anonym_1233de co si majitelka airbnb tak potom sa necudujem, ze je vsetko ok. Sorry ale airbnb je naozaj super business ale pre blizkych susedov je to vo vela pripadoch peklo. A je to tak, turisti co sa ubytuju nie su vzdy dobrosrdecni, cistotni a slusne sa spravajuci obcania, ale mozu naozaj negativne ovplyvnit fungovanie celeho baraku. A ano ja som tiez vyuzivala a obcas vyuzivam airbnb, ale tiez viem ako negativne to ovplyvnuje zivot v turistickych oblastiach.
@anonym_autor mali sme v projekte taký byt - vedľajší vchod. Začali sa tu objavovať drogy a keď došlo ku krvavému incidentu, bola zavolaná polícia, tak sme si odhlasovali, že airbnb, či krátkodobý podnájom je v projekte zakázaný.
@anonym_1233de co si majitelka airbnb tak potom sa necudujem, ze je vsetko ok. Sorry ale airbnb je naozaj super business ale pre blizkych susedov je to vo vela pripadoch peklo. A je to tak, turisti co sa ubytuju nie su vzdy dobrosrdecni, cistotni a slusne sa spravajuci obcania, ale mozu naozaj negativne ovplyvnit fungovanie celeho baraku. A ano ja som tiez vyuzivala a obcas vyuzivam airbnb, ale tiez viem ako negativne to ovplyvnuje zivot v turistickych oblastiach.
@prasiatko30 ty máš poriadne bujnu fantáziu. Najskôr som nič také v živote nezazila a zrazu som majiteľkou airbnb:D
@prasiatko30 ty máš poriadne bujnu fantáziu. Najskôr som nič také v živote nezazila a zrazu som majiteľkou airbnb:D
@anonym_1233de prajem ti aby niektory tvoj dobry sused zacal so super businesom aby si potom mohla povedat, ze ake je to super mat airbnb v blizkosti. Ale to by si najprv musel byt niekto normalny nie 🧌
Mame byt, v ktorom sice nebyvame ale obcas sme tam tyzden ci dva, v tom dome, kde sme len styria majitelia bytov si jeden takto zacal privyrabat. Je to cisty des, stale neporiadok, otvorena garaz dva ci tri dni, rozumej mysi atd…Odpadky lietaju okolo bytoveho domu, rozbite sklo na vchodovych dverach… Stupli nam vydavky, spolocny priestor ci schodisko vkuse spinave… My ten byt po tejto skusenosti planujeme predat. Je mi to luto ale ten majitel je hlupak, tak sa s nim nebudeme dokola dotahovat a stracat energiu. Dalsi dvaja majitelia su tiez vkuse na prasky.
Prenajímam byt v novostavbe a do takýchto bytov chodia často prostitútky. A za nimi samozrejme klienti, ktorí sa ne hľadajú kontakty na internet. Často tu je aj polícia a neustále sú s tým opletačky.
@anonym_1233de prajem ti aby niektory tvoj dobry sused zacal so super businesom aby si potom mohla povedat, ze ake je to super mat airbnb v blizkosti. Ale to by si najprv musel byt niekto normalny nie 🧌
@prasiatko30 bývalá som v jednej bytovke ked som bola ešte v prenájme a 1 byt bol na airbnb a predstav si... mňa to absolútne neobtazovalo. Jasne stanovené podmienky, nebolo tam milión ľudí.
Byvala som tak v baraku bez vytahu na 4poschodi a nadomnou bolo Airbnb. Nenavidela som to! A to som bola o hodne mladsia. Ani nespocitam kolkokrat sa mi niekto dobijal do bytu lebo si "pomylil" poschodie. Najmä v noci je to mega neprijemne. Verte mi
Po dalsie tym ze tam nebol vytah tak turistom bolo zatzko vziat batozinu do ruk a tak velky kufor zo schodu na schod 5 poschodi tahali o 4 rano...
Dalej bezne si to na 1 noc prenajali "deti" aby mali kde robit piatkove party...a v 2i byte ich bolo 15-20...
Vie to byt velmi ale ze veeeelmi otravne lebo su ludia a ludia. Ludia ktori vedia ze nie su v 6posch budove sami ale su aj hulvati ktori si myslia ze neexistuju ziadne hranice a maju pravo na vsetko.
Uprimne poviem mna osobne to strasne sralo a narusovalo mi to sukromie.
@prasiatko30 bývalá som v jednej bytovke ked som bola ešte v prenájme a 1 byt bol na airbnb a predstav si... mňa to absolútne neobtazovalo. Jasne stanovené podmienky, nebolo tam milión ľudí.
@anonym_1233de nie je to vzdy iste, ze ten airbnb nebude robit problemy. Aj ked das bohvieake normy. Bola si pri jednom a mala si stastie, ale ako hovorim je to loteria
Vnímam to veľmi zle, už sme to raz v paneláku mali a susedia sme s tým nesúhlasili. Bývame v malom mestskom paneláku, ktorý sa zamyká na kľúč. 4 poschodia. Mame veci po chodbách, končiare, bicykle a zrazu každý tretí deň ma niekto iný kľúče od našich spoločných priestorov … tým ľuďom nezáleží na susedoch a kľude, domovom poriadku a podobne, tak sa aj častokrát chovajú … dnes tam sú a zajtra nie … Za mňa teda nie.
Mňa by ešte zaujímalo, či v tom dome , kde plánuješ krátkodobý prenájom svojho bytu, máte upratovaciu službu, alebo si obyvatelia spoločné priestory umývajú vo vlastnej réžii. Lebo mne by vadilo, že sa mi tam s párdňovou frekvenciou preháňajú ľudia, čo tam robia neporiadok, ale upratovať to mám ja, lebo však Ty tam nebývaš, tak nešpiníš a neupratuješ, a Tvoji podnájomníci detto... Ak máš toto vyriešené, ak zabezpečíš, že hostia nebudú hulákať do rána, majú kam vyniesť smeti, nebudú nechávať odomknuté vstupné dvere do domu, cestou po schodoch/výťahom nebudú hluční atď., zrejme by mi to nevadilo. Ale teda očakávam, že budeš do fondu opráv platiť viac ako ja, lebo Tvoji hostia budú častejšie používať výťah, svietiť v spoločných priestoroch (príchody /odchody v nočných hodinách) a pod. ako my ostatní.
@ivanaks podľa tejto logiky by mali viac platiť aj majitelia psov, rodiny s deťmi... Lebo taký človek so psom znečisťuje spoločné priestory x násobne viac ( viem lebo upratujem schody v našej bytovke a čo zametiem chlpov zo schodiska...) plus teda využívajú výťah častejšie. Lebo môj muž ide do práce a domov , suseda zo psom ide do práce pred tým so psom, potom na obed domov po psa, po venčení psa odniesť a naspäť do práce atď.... S deťmi tiež chodím von častejšie ako nejaká dôchodkyňa v byte nad nami... Ja žiadny prenájom neplánujem, neviem prečo robíš unáhlené závery...
@ivanaks podľa tejto logiky by mali viac platiť aj majitelia psov, rodiny s deťmi... Lebo taký človek so psom znečisťuje spoločné priestory x násobne viac ( viem lebo upratujem schody v našej bytovke a čo zametiem chlpov zo schodiska...) plus teda využívajú výťah častejšie. Lebo môj muž ide do práce a domov , suseda zo psom ide do práce pred tým so psom, potom na obed domov po psa, po venčení psa odniesť a naspäť do práce atď.... S deťmi tiež chodím von častejšie ako nejaká dôchodkyňa v byte nad nami... Ja žiadny prenájom neplánujem, neviem prečo robíš unáhlené závery...
@anonym_autor pytala si sa, mas odpovede. Nikto z toho asi nie je nadseny, ze sa tam striedaju ludia ako v hoteli.
@anonym_autor pytala si sa, mas odpovede. Nikto z toho asi nie je nadseny, ze sa tam striedaju ludia ako v hoteli.
@anonym_33d4d6 odpovedať sa dá aj bez ukazovania prstom...
@anonym_autor ako susedia vnimaju? Vnimaju to na figu !!! Kazdy tyzden ini ludia,nevies co za pacient sa tam ubytuje a co ma za lubom... soplave deti ktore pustaju hudbu ako na disko a hulakaju behajuc po schodoch.... ocurane steny,schody...bordel na schodoch.. hulenie atd atd......
Kazdy ma nervy na majitelku bytu
@anonym_autor u nás sused prenajíma dom-chatu, keďže prenajíma slušným a normálnym ľuďom, sme s tým ok. Keby sa ti robili ožran párty, neboli by sme 🙂