icon

Ako zabezpečiť súkromie cez pivnicové okno?

1. nov 2025

Ahojte, máme poschodový dom a potrebujem poradiť čo dať na pivnicove okno, máme ich štyri vedľa seba...záclony? Roletu? Fóliu Dajaku ? Proste keď sa tam svieti večer strašne vidno tam z ulice...predtým sme mali závesy...

aalt
1. nov 2025

Ja by som dal foliu, teda ja by som ich dal spravit nepriehladne, ale ked uz nie su tak foliu. Su take. co len znepriehliadnia. Kedysi sa robievala aj uprava, ze to nejak dodatocne naleptali, ale neviem ci sa to este robi.

deti95060810
1. nov 2025

tak žalúzie ...
čo máte v pivnici priestory na bývanie ? my máme v pivnici jedine plynový kotol a okrem pozretia - kontorly kotla nie je dôvod do pivnice ani ísť.

anonym_1836cb
1. nov 2025

@anonym_autor myslím, že tie fólie za pár eur majú aj v actione

deti95060810
1. nov 2025

za pár e kúpiš aj na nete žalúzie. my sme kupovali do celého domu a vyšli nás tuším na necelé 200 e. namontoval mm.

anonym_7a94c9
1. nov 2025
doriiis
1. nov 2025

Fólie, ktoré sú ako zrkadlo zvonka.

doriiis
1. nov 2025
@deti95060810

tak žalúzie ...
čo máte v pivnici priestory na bývanie ? my máme v pivnici jedine plynový kotol a okrem pozretia - kontorly kotla nie je dôvod do pivnice ani ísť.

@deti95060810 ... Možno tam pestujú trávu, alebo chovajú andulky ☺️

madeincssr
1. nov 2025

@anonym_autor ak nechcete cosi neustale zatahovat/odtahovat resp. chcete, aby cez den prenikalo svetlo (ale nie pohlady), tak "foliove" firmy vam vedia zvnutra kvalitne nalepit kvalitne tzv. mliecne folie (ako byva matne sklo). Ale ked bude vonku tma a v suterene budete svietit, bude sa aj tak rysovat pohyb ludi, ak budu blizko okien.
Celkom pekne vyzeraju aj roletky, ktore su upevnene zvnutra na hornom rame okennych kridiel a ta "textilia" (ak si to presne pomeriate a objednate) ide tesne popri skle s milimetrovou bocnou medzerou, ktoru este zakryvaju bocne plastove listicky, aby sa okno dalo zatahovat aj otvorene na vetracku). Na webe su firmy, ktore to dodavaju, vzorkovniky farieb a typov "latky" a popisy/videa ako si to presne pomerat. Upevnuju sa na ram kridla malymi skrutkami, ale ja by som okna (najma plastove) nevrtal a nalepil si to na transparentny napr. Mammut (T-Rex a pod., bocne listicky kvalitnou automobilovou obojstrannou paskou) A ak by som predsalen skrutkoval, kupil by som nerezove skrutky (spoznas ich, ze ich "nechyta" magnet, kupis aj v hobbymarketoch, ale ovela lacnejsie v predajniach so spojovacim materialom).

mk1111111111
2. nov 2025

Ak tam byvate, folie nie, uberu vam, uz aj tak malo svetla. Dajte zaluzie

koniarova
2. nov 2025

Základnú vec si nenapísala. Čo tam robíte, keď stále svietite. Podľa toho, ako pivnicu využívate sa dá poradiť.

anonym_7a94c9
2. nov 2025
@koniarova

Základnú vec si nenapísala. Čo tam robíte, keď stále svietite. Podľa toho, ako pivnicu využívate sa dá poradiť.

@koniarova to je hádam jedno, potrebuje, aby tam nebolo vidno, či tam pestuje trávu, súloží, alebo tma má ona či jej muž dielňu, to nám môže byť fuk

aalt
2. nov 2025

Pozeral som tie leptacie pasty, stale sa to vyraba, ale nemam osobnu skusenost. Zaclony vacsinoou nepomozu, kedze cez ne po zotmeni je vacsinou vidiet rovnako. Znami maju folie, ktore znepriehladnuju, nemaju zatial s nimi ziaden problem, maju ich uz peknych par rokov. Zrkadlove nepomozu, ak si tam vecer zapnes svetlo, tak opat bude cez ne vidiet a navyse stmavuju, cize tam bude zbytocne menej svetla.

biancarv
2. nov 2025

https://www.tapety-folie.sk/samolepiace-tapety-...

Mám to na jednom okne a vôbec to nebráni prieniku svetla dnu. Sú rôzne vzory.