icon

Ako zvládnuť sťažnosti susedov pri venčení psa?

renata2025
7. sep 2025

Zdravím🙂 Aký je váš názor na nevraživosť susedov/ľudí, keď ja venčím svojho psa, chodím s ním na vychádzky ráno aj večer sa prejdem s ním po ulici - slušne na vodítku - ale bohužiaľ, psy za bránami naňho štekaju (niekedy viac, niekedy menej). Najprv som si myslela, že je to normálne, ale jedna pani ma upozornila, že aby som tadiaľ nechodila, že predsa narušujem kľud ( cca o 6.00 ráno). Tak ale vlastne ani nemám inú možnosť venčenia, musím tadiaľ prejsť...???

Strana
z8
doriiis
7. sep 2025

Od 6:00 už nie je nočný kľud.Suseda ti môže akurát tak vieš čo.To,že jej pes steká na iného psa je jej problem

gab1sol
7. sep 2025

@renata2025 slušne by som sa susede ospravedlnila, ale že nie ty a tvoj pes narušujete kľud (o nočnom klude asi nehovoríme), ale psy, ktoré nie sú socializované a sú zatvorené na dvoroch. Nech si to rieši s ich majiteľmi.

minenkaa
7. sep 2025

@renata2025 tvoj pes steká?

jvasenka
7. sep 2025

@renata2025 to je na dedine?

renata2025
autor
7. sep 2025
@minenkaa

@renata2025 tvoj pes steká?

@minenkaa môj pes prejde samozrejme úplne potichu keď je na ulici ticho... Len keď začnú na neho psy štekať, občas zareaguje a bežime ďalej. Skôr ide o to, že vidím že ľudia kriticky vnímajú skôr mňa ako narušiteľa🙂 a nie tých psov za plotom...

minenkaa
7. sep 2025
@renata2025

@minenkaa môj pes prejde samozrejme úplne potichu keď je na ulici ticho... Len keď začnú na neho psy štekať, občas zareaguje a bežime ďalej. Skôr ide o to, že vidím že ľudia kriticky vnímajú skôr mňa ako narušiteľa🙂 a nie tých psov za plotom...

@renata2025 tak potom ty niesi problém a ani tvoj pes
Vôbec to nerieš

renata2025
autor
7. sep 2025
@jvasenka

@renata2025 to je na dedine?

@jvasenka je to na dedine

renata2025
autor
7. sep 2025
@gab1sol

@renata2025 slušne by som sa susede ospravedlnila, ale že nie ty a tvoj pes narušujete kľud (o nočnom klude asi nehovoríme), ale psy, ktoré nie sú socializované a sú zatvorené na dvoroch. Nech si to rieši s ich majiteľmi.

@gab1sol áno, to som urobila...ona povedala že mám chodiť inde, čo bohužiaľ nie je možné.

anonym_22ebe8
7. sep 2025

@renata2025 ja to poznam z oboch stran.Cela ulica steka ked ide daky pes po nasej ulici + plus moj tiez. A zase ked ja idem s mojim ,tak vsetci okolo stekaju na nas. Jednoducho sa snazim nechodit skoro rano a zase ani neskoro vecer.Neni nic horsie ako ked rano ,ked sa najlepsie spi a su otvorene okna dokoran tak steka cela ulica 🤦🏽‍♀️🤷🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

anonym_ef344b
7. sep 2025

No tak skus chodit neskor o 6 rano ked ma bliakat cela ulica a niekto este spi,ja neviem snad cez vikendy chodis neskor.

renata2025
autor
7. sep 2025
@anonym_22ebe8

@renata2025 ja to poznam z oboch stran.Cela ulica steka ked ide daky pes po nasej ulici + plus moj tiez. A zase ked ja idem s mojim ,tak vsetci okolo stekaju na nas. Jednoducho sa snazim nechodit skoro rano a zase ani neskoro vecer.Neni nic horsie ako ked rano ,ked sa najlepsie spi a su otvorene okna dokoran tak steka cela ulica 🤦🏽‍♀️🤷🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

@anonym_22ebe8 áno, ja to chápem, aj sa snažím, ale jednoducho musím ho ráno vyvenčiť predtým ako odídem do práce...

renata2025
autor
7. sep 2025
@anonym_ef344b

No tak skus chodit neskor o 6 rano ked ma bliakat cela ulica a niekto este spi,ja neviem snad cez vikendy chodis neskor.

@anonym_ef344b cez víkendy nechodím🙂

minenkaa
7. sep 2025
@anonym_ef344b

@anonym_ef344b prečo by mala chodiť neskôr

gab1sol
7. sep 2025
@renata2025

@gab1sol áno, to som urobila...ona povedala že mám chodiť inde, čo bohužiaľ nie je možné.

@renata2025 opäť by som jej zopakovala, že tvoj pes je ticho a nie ty si narušiteľ kľudu. Nech rieši iných. Alebo keď ty máš niekam chodiť inde, nech sa ona presťahuje. Akože chodiť neskôr? My sme tiež chodili o šiestej, lebo však potom do roboty… Ak by s tým pokračovala, jedným uchom dnu, druhým von.

renata2025
autor
7. sep 2025
@gab1sol

@renata2025 opäť by som jej zopakovala, že tvoj pes je ticho a nie ty si narušiteľ kľudu. Nech rieši iných. Alebo keď ty máš niekam chodiť inde, nech sa ona presťahuje. Akože chodiť neskôr? My sme tiež chodili o šiestej, lebo však potom do roboty… Ak by s tým pokračovala, jedným uchom dnu, druhým von.

@gab1sol ďakujem za názor🙂 tiež si to myslím, ale občas sú tie reakcie niektorých ľudí také, že začnem už pochybovať o sebe...

anonym_ef344b
7. sep 2025
@minenkaa

@anonym_ef344b prečo by mala chodiť neskôr

@minenkaa ty budes mat tiez problem s toleranciou ,zda sa ze aj s empatiou,co?

isis234
7. sep 2025

renata2025 tvoj pes nie je problém, ale tí za bránou. Nech si oni "vymoresia" svojho psa.
...možno mu pes povedal, že chcel by tiež ísť von...ktovie...
😂 mne sa stalo pár krát, ako som šla okolo rodinného domu a veľký pes začal brechať. (asi ma zdravil.. alebo upozorňoval, aby som k nim nešla 😂 Len som mu odpovedala.. "No, dobre, dobre" a zvesil hlavu.
Ľudia venčia aj skôr ako o 6 hod. Pretože ráno sa pes musí vyvetrať. Je to normálne.

jvasenka
7. sep 2025
@renata2025

@jvasenka je to na dedine

@renata2025 a kde ho chodíš vencit? máte tam nejakú luku, pole?

majoranka24
7. sep 2025
@renata2025

@renata2025 Ty si mozes chodit, ktorymi ulicami chces. Je to verejne priestranstvo, nie ich sukromny pozemok.

minenkaa
7. sep 2025
@anonym_ef344b

@anonym_ef344b prečo,veď jej pes neni hlučný a ani ona a ešte sú aj na verejnom priestranstve,tu nie je o čom

minenkaa
7. sep 2025
@anonym_ef344b

@anonym_ef344b netolerantné sú ti čo majú psy vo dvore a tie psy vtedy a rušia ostatných,nie človek na ceste

wolf_
7. sep 2025

Absolútne toto neriešim. Po verejnom priestranstve si chodím kade a kedy chcem. Za predpokladu, že tvoj pes je ticho (píšeš, že tvoj pes na štekot občas odpovie tiež - takže na tomto by som zamakala nech ich proste ignoruje), tak takéto reči by som ale že úplne ignorovala, doslova by som sa na túto tému ani nebavila.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
viestta
7. sep 2025
@renata2025

@gab1sol ďakujem za názor🙂 tiež si to myslím, ale občas sú tie reakcie niektorých ľudí také, že začnem už pochybovať o sebe...

@renata2025 ulica je verejny priestor, moze ju pouzivat kazdy. Pani nech riesi svojho stekajuceho psa, nie tych. ktory vyuzivaju verejny priestor.

wolf_
7. sep 2025

A inak áno, sú takí čo vnímajú tých na verejnom chodníku/ceste za narušiteľov. Občas zavnímam, že keď kráčam so svojim psom a ich pes za plotom šteká tak majitelia na nás zazerajú 🙂 Nikdy som to neriešila. Dokonca som takto chodila cielene za účelom tréningu ignorácie... aj keď teda cielene nie v čase nočného kľudu, ale netréningovo ak som potrebovala/potrebujem tak prejdem okolo domov aj v čase nočného kľudu a neriešim ani to. Nie je mojim problémom to, že druhí psi štekajú.

gab1sol
7. sep 2025
@renata2025

@renata2025 nie, nerobíš nič zlé, ak nepôjdeš “hore ulicou”, ale “dolu ulicou”, nebude síce rušená daná suseda, ale opačný koniec ulice áno. Ak nejde o ich súkromný pozemok, ulicu môžeš na prechádzku využívať. Ak náš pes bol na terase a chcel štekať na psy na ulici, tak som merkovala nášho psa, neposielala som preč tých z ulice.

autumn1
7. sep 2025

Mne by to bolo jedno, pokiaľ by neštekal môj pes. Predsa ty nie si zodpovedná zato, že cudzie psy po vás štekajú a ani nebudeš zanedbávať kvôli tomu svojho. Pre pobavenie mne raz suseda "zakázala" v bytovke chodiť po schodoch s mojou fenkou lebo jej psy potom utekajú dole schodmi keď ide s nimi von. Takže nie to, že nemá pripnuté vodítko zato môže ale ja. Ľudia sú rôzni... Nezaťažuj sa tým..

renata2025
autor
7. sep 2025
@jvasenka

@renata2025 a kde ho chodíš vencit? máte tam nejakú luku, pole?

@jvasenka ráno už nechodím na pole ani do lesa, lebo je to ďaleko a potom ešte býva tma...pes sa len potrebujete pár minút prejsť a vyvenčiť, to je celé. Nebol by žiadny problém, keby tie psy neštekali... naozaj ich neprovokujeme, len prebehneme🙂

renata2025
autor
7. sep 2025
@autumn1

Mne by to bolo jedno, pokiaľ by neštekal môj pes. Predsa ty nie si zodpovedná zato, že cudzie psy po vás štekajú a ani nebudeš zanedbávať kvôli tomu svojho. Pre pobavenie mne raz suseda "zakázala" v bytovke chodiť po schodoch s mojou fenkou lebo jej psy potom utekajú dole schodmi keď ide s nimi von. Takže nie to, že nemá pripnuté vodítko zato môže ale ja. Ľudia sú rôzni... Nezaťažuj sa tým..

@autumn1 presne tak.... ľudia sú rôzni🙂 ďakujem za názor

renata2025
autor
7. sep 2025
@wolf_

A inak áno, sú takí čo vnímajú tých na verejnom chodníku/ceste za narušiteľov. Občas zavnímam, že keď kráčam so svojim psom a ich pes za plotom šteká tak majitelia na nás zazerajú 🙂 Nikdy som to neriešila. Dokonca som takto chodila cielene za účelom tréningu ignorácie... aj keď teda cielene nie v čase nočného kľudu, ale netréningovo ak som potrebovala/potrebujem tak prejdem okolo domov aj v čase nočného kľudu a neriešim ani to. Nie je mojim problémom to, že druhí psi štekajú.

@wolf_ presne tak..... tiež vnímam to zazeranie. Pani mi vtedy argumentovala tým, že tam bývajú starší ľudia, ktorí sa nemôžu kvôli tomu vyspať

Strana
z8