Ako zvládnuť sťažnosti susedov pri venčení psa?
Zdravím🙂 Aký je váš názor na nevraživosť susedov/ľudí, keď ja venčím svojho psa, chodím s ním na vychádzky ráno aj večer sa prejdem s ním po ulici - slušne na vodítku - ale bohužiaľ, psy za bránami naňho štekaju (niekedy viac, niekedy menej). Najprv som si myslela, že je to normálne, ale jedna pani ma upozornila, že aby som tadiaľ nechodila, že predsa narušujem kľud ( cca o 6.00 ráno). Tak ale vlastne ani nemám inú možnosť venčenia, musím tadiaľ prejsť...???
Ľudská hlúposť nemá hraníc...Ja som tiež z dediny nechodím venčiť rovnakú cestu striedam ale môjho psa som si naučila nestekat na druhých keď ho "provokujú" práveže majitelia by mali svojich psov upozorniť keď skáču na plot a štekaju pretože iné je chrániť majetok a iné neustálu vyštekavat pre každom okoloidúcom. Pes je zviera má pudy a keďže nevie rozprávať šteka. Pani by som to pekne vysvetlila. No mne sa skôr stalo že veľké plemeno skoro preskočilo plot ako zúril no tiež ti nieje ohľaduplne aj voči psíčkarom či malým deťom. Cesta, chodníky nepatria všetkým psy môžu ísť okolo domov aj keď majiteľom sa to nepáči. Ak majú obe strany výchovného psa nevidím v tom problém
Ja chodím skoro každý deň do lesa so psom, po dedine, na vodičku. Rovnaká trasa hore dedinou. Za plotmi je 18 psov, z toho 11 vždy steká keď idem okolo. Chodievam aj skoro ráno počas leta hlavne. V živote by ma nenapadlo rozmýšľať že nepôjdem, lebo psy za bránou budú stekať a budiť susedov. To si mali dávno vyriešiť tam u nich, vychovať alebo zavrieť psa. Ja prejdem po verejnej ceste a bežím do lesa.
@anonym_ef344b veľmi empatická
@minenkaa ale a co neprezradis este o sebe?
@anonym_ef344b prezradím,že sa na tento problém dokážem pozriet triezvo a nie ako ty
@minenkaa Ja ze prezradia ze nie si triezva,to by som ti skor uverila.
@anonym_ef344b Problém s empatiou a toleranciou máš asi ty a všetci čo si nevedia vychovať vlastné psy.
@justr dalsia premudrela nie, mna nezaujimaju stekajuce psy rano o 6,mne je jedno ktory pes zacal stekat,rano o 6 ma byt este klud a ked to ty a autorka neviete pochopit ste poriadne netolerantne,lebo ako pisem nie kazdy je nadrzany s nejakeho ustekaneho a debilneho psa alebo psov co zo zvyku budia cele sidlisko,ci ulicu.
@justr dalsia premudrela nie, mna nezaujimaju stekajuce psy rano o 6,mne je jedno ktory pes zacal stekat,rano o 6 ma byt este klud a ked to ty a autorka neviete pochopit ste poriadne netolerantne,lebo ako pisem nie kazdy je nadrzany s nejakeho ustekaneho a debilneho psa alebo psov co zo zvyku budia cele sidlisko,ci ulicu.
@anonym_ef344b to je kde napísané,že o 6 ráno ma byt kľud
Však to rieš keď ti to vadí
toto fakt neznasam na slovenskom vidieku. clovek, aby sa bal prejst po chodniku, lebo skoro odvsadial na teba doraza nejaky pes. ani netreba mat ziadneho psa so sebou. vrchol u nas bol, ked jedna skvela suseda vynadala mojmu malemu synovcovi, ze drazdi jej psov, lebo si dovolil ist okolo... keby som tam bola, tak ju asi zachlostim. a najlepsia je odpoved primitivov na tuto situaciu: je to pes, tak steka, nemoze kikirikat...
Takýmto precitlivenym ľuďom na hluk by som dopriala mat oproti domu Tesco ako mám ja 😅 otvára o 6tej a teda žiaden zákazník sa nezamýšľa nad tym či v dome vedľa niekto spí, keď trieska košíkom, trúbi na auto na križovatke alebo po sebe vyhukuju ľudia...
Pes čo steká vo dvore je proste klasika, lebo "stráži" vlastne.. mám dvoch psov čo si tiež radi postekaju, preto ich riešim ja a zakazujem im to, nepustam ich von keď viem, že vonku je ešte ticho.. a teda viem o pár psickaroch čo pravidelne chodia veľmi skoro okolo nášho domu, lebo ich stretávam keď idem do práce, moji psi ešte ani neotvoria oči, nie to aby stekali 🤪 čiže ak chce suseda ticho, nech rieši svojho psa a nie tvojho.. poprípade nech povie susedom ktorí majú psov ráno na dvore a ti stekajú..
@anonym_ef344b ja niesom typ človeka ako ty ,ja som triezva stále
@minenkaa nevyzeras ,ani podla foto,povedala by som ze tam mas tak 3 promile
@renata2025 asi si malo asertivna ako ja, tiez som mala zakaz chodit okolo domu mojhobsuseda, ktory mal 3 psov, stala som ako buk, ked mi to splechol do tvare, ale potom mu to moj nemalo asertivny manzel vysvetlil a bolo.... Snad jej nevadize dychas alebo tak 🤷🏻♀️
@renata2025 asi si malo asertivna ako ja, tiez som mala zakaz chodit okolo domu mojhobsuseda, ktory mal 3 psov, stala som ako buk, ked mi to splechol do tvare, ale potom mu to moj nemalo asertivny manzel vysvetlil a bolo.... Snad jej nevadize dychas alebo tak 🤷🏻♀️
@lucka2019 tak to je pravda... tiež som tak reagovala 😅 musím potrénovať asertivitu🙂
@renata2025 Slováci sú frfľoši. To je celé. Keď sme bývali na dedine, tiež po nás zazerali. Namiesto toho aby dedo odzdravil, nasrdene sa spýtal či máme sáčky ked sa pes vy... Ukázala som mu ich a na druhý deň som ho už ani nezdravila. Sme primitívny nevraživý národ.
@anonym_ef344b asi si si nevšimla že štekal práce pes tej pani z domu ktorá si sťažovala. Jej jednoducho vadí, že o 6 tej tam autorka chodí okolo ich domu. Čiže o 9tej je pre pani z domu o.k. keď jej pes vyhukuje po ulici lebo "stráži". Tak neviem kto je tu netolerantný 😏
@anonym_ef344b asi si si nevšimla že štekal práce pes tej pani z domu ktorá si sťažovala. Jej jednoducho vadí, že o 6 tej tam autorka chodí okolo ich domu. Čiže o 9tej je pre pani z domu o.k. keď jej pes vyhukuje po ulici lebo "stráži". Tak neviem kto je tu netolerantný 😏
@maya_hi chudaci ti,co psov nemaju.
@renata2025 Slováci sú frfľoši. To je celé. Keď sme bývali na dedine, tiež po nás zazerali. Namiesto toho aby dedo odzdravil, nasrdene sa spýtal či máme sáčky ked sa pes vy... Ukázala som mu ich a na druhý deň som ho už ani nezdravila. Sme primitívny nevraživý národ.
@maya_hi ano ano mna sa na hovna pytala susedka, ci zbieram,lebo ma chcela obvinit z hovienka, ktore jej niekto nechal pred domom, ale mala smolu, ja uz som sacok plny teplych pokladov drzala v ruke, tak som jej nim rovno zamavala 😂
Odporucila by som pani oslovit majitelov ustekanych psov 🙂
@anonym_ef344b veď a čo nejdes bývať tam kde niesu psi u nás sú všetky psi v domoch a niaky nebrese a to sa ľudia chodia prechádzať aj skôr
@minenkaa Nedal ti spavat alebo co? A co to je niaky?
@anonym_ef344b ale ja nevstavam zavčasu ako ty,uolne v pohode spávam
@minenkaa A to niaky ,to je nejaka nova psia rasa?

@bessie12 podl reakcie sa nezdas emoaticka,skor neohladuplna.
@anonym_ef344b a ty si empatická?