icon

Ako zvládnuť sťažnosti susedov pri venčení psa?

renata2025
7. sep 2025

Zdravím🙂 Aký je váš názor na nevraživosť susedov/ľudí, keď ja venčím svojho psa, chodím s ním na vychádzky ráno aj večer sa prejdem s ním po ulici - slušne na vodítku - ale bohužiaľ, psy za bránami naňho štekaju (niekedy viac, niekedy menej). Najprv som si myslela, že je to normálne, ale jedna pani ma upozornila, že aby som tadiaľ nechodila, že predsa narušujem kľud ( cca o 6.00 ráno). Tak ale vlastne ani nemám inú možnosť venčenia, musím tadiaľ prejsť...???

anonym_ef344b
10. sep 2025
@minenkaa

@anonym_ef344b ani presne,včera uznaná

@minenkaa a ani presne je do zasa?

minenkaa
10. sep 2025
@anonym_ef344b

@minenkaa a ani presne je do zasa?

@anonym_ef344b len tak mimochodom niaky je uplne bežne hovorové slovo ,ktoré sa bežne používa

anonym_ef344b
10. sep 2025
@minenkaa

@anonym_ef344b len tak mimochodom niaky je uplne bežne hovorové slovo ,ktoré sa bežne používa

@minenkaa No spisovne nie je.

minenkaa
10. sep 2025
@anonym_ef344b

@minenkaa No spisovne nie je.

@anonym_ef344b kto píše ,že je spisovne a koľko percent ľudí sa vyjadruje spisovne

anonym_ef344b
10. sep 2025
@minenkaa

@anonym_ef344b kto píše ,že je spisovne a koľko percent ľudí sa vyjadruje spisovne

@minenkaa aˇNo uz ma dalej nezatazuj svojimi nazormi,maj sa.

minenkaa
10. sep 2025
@anonym_ef344b

@minenkaa aˇNo uz ma dalej nezatazuj svojimi nazormi,maj sa.

@anonym_ef344b preco

pikachu999
10. sep 2025

@renata2025to že tie psy zjapu je vizitka majiteľov nie teba . mala by som na háku

janamoto78
10. sep 2025
@renata2025

@minenkaa môj pes prejde samozrejme úplne potichu keď je na ulici ticho... Len keď začnú na neho psy štekať, občas zareaguje a bežime ďalej. Skôr ide o to, že vidím že ľudia kriticky vnímajú skôr mňa ako narušiteľa🙂 a nie tých psov za plotom...

@renata2025 predpokladám, že tie psi za plotom sú ticho. Kým tade nebežíš ty so svojim psom. Veď choď inou stranou, alebo ho skoro ráno nechaj venčiť na svojom dvore. Ono môže to byť pre susedov obťažujúce keď ešte môžu ráno pol hodinu - hodinu spať, ale vlastne ich de facto zobudíš, lebo ty tvrdohlavo riešiš len seba a potrebuješ socializovať svojho psa. Samozrejme, že za tento názor, teraz začnem dostávať bomby od psíčkarov, ktorým všetko vadí, ale to. že môže skutočne ich pes (aj keď v tomto prípade skôr životný štýl majiteľa) prekážať.

minenkaa
10. sep 2025
@janamoto78

@renata2025 predpokladám, že tie psi za plotom sú ticho. Kým tade nebežíš ty so svojim psom. Veď choď inou stranou, alebo ho skoro ráno nechaj venčiť na svojom dvore. Ono môže to byť pre susedov obťažujúce keď ešte môžu ráno pol hodinu - hodinu spať, ale vlastne ich de facto zobudíš, lebo ty tvrdohlavo riešiš len seba a potrebuješ socializovať svojho psa. Samozrejme, že za tento názor, teraz začnem dostávať bomby od psíčkarov, ktorým všetko vadí, ale to. že môže skutočne ich pes (aj keď v tomto prípade skôr životný štýl majiteľa) prekážať.

@janamoto78 ty vies,že ona ide po verejnom priestranstve?
Majiteľ psa je zodpovedný za psa a v tomto prípade ak pes brese a ruši všetkých v okoli ,je zodpovedný za to majiteľ psa,takže ma ho vychovať alebo mať v dome

gab1sol
10. sep 2025
@janamoto78

@janamoto78 mali sme takých susedov - im sa k psovi nechcelo vstávať, tak ho pustili cez balkónové dvere von. Akurát opomenuli, aké plemeno si kúpili a že sa potrebuje vybehať. Mali Border Kóliu. A tak každé ráno od piatej cca hodinu štekala, zavíjala, pýtala sa von. Keď sme sa všetci sťažovali, ich odporúčanie - že si máme kúpiť štuple do uší, alebo slúchadla, že oni si kúpili a chcú sa vyspať.
Náš pes bol tiež naučený, že síce sa vie doma na tráve vyvenčiť, ale potreboval ráno dlhú prechádzku. Aj hodinu. A museli sme to stihnúť pred školou/robotou. Takže nie, nie vždy stačí psa pustiť na dvor. A druhá vec, práve tí, čo sú zatvorení celý život na dvore, sú najviac uštekaní…

justr
11. sep 2025
@anonym_ef344b

@justr dalsia premudrela nie, mna nezaujimaju stekajuce psy rano o 6,mne je jedno ktory pes zacal stekat,rano o 6 ma byt este klud a ked to ty a autorka neviete pochopit ste poriadne netolerantne,lebo ako pisem nie kazdy je nadrzany s nejakeho ustekaneho a debilneho psa alebo psov co zo zvyku budia cele sidlisko,ci ulicu.

@anonym_ef344b Pointa je, že na vine nie som ani ja ani autorka, ktorá venčí svojho psa, ale ľudia, ktorí si psa kúpia a nie sú schopní si ho vychovať. O 6 má byť kľud, nie je zákaz vychádzania. Mňa tiež nezaujíma ktorý pes šteká, ale keď potrebujem ísť o 5 do práce a rozoštekám celú ulicu tak to nie je môj problém. Či mám podľa teba chodiť do práce kanálmi? To je od teba neempatické.

gabrielabydzo
11. sep 2025
@anonym_ef344b

@minenkaa co take ta rozrusilo?

@anonym_ef344b ak chceš diskutovať nauč sa najprv pravopis !!Apropo,u nás chodí chlap venčiť presne 5:20 ráno a mne to vôbec nevadí.Aj keby išiel o piatej ráno je to čisto jeho vec Ide ráno do práce a ešte je aj ochotný vyvenčiť psíka tak skoro ráno .To je veľmi starostlivý muž.Vidieť že mu na psíkovi záleží a poobede už ide aj so ženou na prechádzku aj so psíkom.Nie nevadí mi to vážne.Vadia mi tam od susedov poľovnícky psy čo štekajú aj o jednej v noci na všetko.Má ich 4 kusy.Otras,nedá sa proste spať pri nich.

anonym_ef344b
11. sep 2025
@justr

@anonym_ef344b Pointa je, že na vine nie som ani ja ani autorka, ktorá venčí svojho psa, ale ľudia, ktorí si psa kúpia a nie sú schopní si ho vychovať. O 6 má byť kľud, nie je zákaz vychádzania. Mňa tiež nezaujíma ktorý pes šteká, ale keď potrebujem ísť o 5 do práce a rozoštekám celú ulicu tak to nie je môj problém. Či mám podľa teba chodiť do práce kanálmi? To je od teba neempatické.

@justr No je to neempaticke o 5 rano,ved si vezmi ze ziju na planete aj ludia,co nemaju psa a musia trpiet kazde rano,ze im pod oknami stekaju dive psy?

No poradim ti,vyhod psa pred dvere nechsa vyští a potom kludne vydrzi pokym sa nevratis z prace a mozes sa psovi venovat do 22.

anonym_ef344b
11. sep 2025
@gabrielabydzo

@anonym_ef344b ak chceš diskutovať nauč sa najprv pravopis !!Apropo,u nás chodí chlap venčiť presne 5:20 ráno a mne to vôbec nevadí.Aj keby išiel o piatej ráno je to čisto jeho vec Ide ráno do práce a ešte je aj ochotný vyvenčiť psíka tak skoro ráno .To je veľmi starostlivý muž.Vidieť že mu na psíkovi záleží a poobede už ide aj so ženou na prechádzku aj so psíkom.Nie nevadí mi to vážne.Vadia mi tam od susedov poľovnícky psy čo štekajú aj o jednej v noci na všetko.Má ich 4 kusy.Otras,nedá sa proste spať pri nich.

@gabrielabydzo prispevok vyssie aj pre teba.

anonym_809fd5
11. sep 2025
@anonym_ef344b

@justr No je to neempaticke o 5 rano,ved si vezmi ze ziju na planete aj ludia,co nemaju psa a musia trpiet kazde rano,ze im pod oknami stekaju dive psy?

No poradim ti,vyhod psa pred dvere nechsa vyští a potom kludne vydrzi pokym sa nevratis z prace a mozes sa psovi venovat do 22.

@anonym_ef344b poradim ti daj si stuple a máš pokoj 😘

bessie12
11. sep 2025
@justr

@gabrielabydzo dnes u nas hučal kávovar o pol 5 rano. Zajtra detto. Pocas advetu pred Vianocami peciem vela cukroviniek. Castokrat koncim neskoro v noci a tiez po 22 hod. obcas použijem aj mixér ak je to potrebné, aj ked sa snazim max do tej 22 hod. Nikto sa nestazoval ani nic podobné. Čo sa tyka psa, tak vela krat som isla aj o polnoci / 1 hod. v noci ho vyvenčiť. Len co prišiel moj muz práce, tak sme si dali menšiu prechádzku.
@justr tu je zbytočné nieco vysvetľovať tejto osobe. Aj tak to nepochopi. Ze vyhodit psa nech urobi co ma a domov. No takto to u nas nefunguje 🤦‍♀️

anonym_ef344b
11. sep 2025
@bessie12

@gabrielabydzo dnes u nas hučal kávovar o pol 5 rano. Zajtra detto. Pocas advetu pred Vianocami peciem vela cukroviniek. Castokrat koncim neskoro v noci a tiez po 22 hod. obcas použijem aj mixér ak je to potrebné, aj ked sa snazim max do tej 22 hod. Nikto sa nestazoval ani nic podobné. Čo sa tyka psa, tak vela krat som isla aj o polnoci / 1 hod. v noci ho vyvenčiť. Len co prišiel moj muz práce, tak sme si dali menšiu prechádzku.
@justr tu je zbytočné nieco vysvetľovať tejto osobe. Aj tak to nepochopi. Ze vyhodit psa nech urobi co ma a domov. No takto to u nas nefunguje 🤦‍♀️

@bessie12 kks u nas tak taki dvaja jeb….ti chodili vencit psov o 24 a susedov pes stekal po nich oni zasa cez ploz ( no hotove dove zveri ako z dzungle,nic kultivovane)po tom ustekancovi ,tak som zabuchala na okno uz je klud.Este raz by sli tak im tam rano zvonim o 4 rano a pytam sa ci su obaja ok.My mame totizto aj male deti kt chcu soat ale tak ty tomu nechaoes ked si bezdetna,tebe a vam podobnym je asi fuk ze niekto v noci koji celu noc,ze deti soia a podobne.Emoatia nula bodov u teba.

gab1sol
11. sep 2025
@anonym_ef344b

@anonym_ef344b ty si vážne myslíš, že psa stačí vyhodiť pred dvere, nech sa vyští a poto vydrží, kým sa majiteľ nevráti z práce?
Ty priam sršíš tou empatiou…

anonym_ef344b
11. sep 2025
@gab1sol

@anonym_ef344b ty si vážne myslíš, že psa stačí vyhodiť pred dvere, nech sa vyští a poto vydrží, kým sa majiteľ nevráti z práce?
Ty priam sršíš tou empatiou…

@gab1sol a co mu to pomoze ze pobeha pol ulice ,pobudi vela ludia a potom je aj tak do 17 sam????No tak nech šti pol hodiny ored domom,Ci ked prejde jedno kolecko ,uz vydrzi v pohode?Mna to ale nezaujima ci vydrzi alebo nie to nech si riesi majutelka a majitelia tych besnych psov,co maju potrebu vystekavat po sebe nevrazivo a ist sa pozabijat dobre ze nie.Nuz nech mu zaolati skolku kludne.

anonym_809fd5
11. sep 2025
@anonym_ef344b

@bessie12 kks u nas tak taki dvaja jeb….ti chodili vencit psov o 24 a susedov pes stekal po nich oni zasa cez ploz ( no hotove dove zveri ako z dzungle,nic kultivovane)po tom ustekancovi ,tak som zabuchala na okno uz je klud.Este raz by sli tak im tam rano zvonim o 4 rano a pytam sa ci su obaja ok.My mame totizto aj male deti kt chcu soat ale tak ty tomu nechaoes ked si bezdetna,tebe a vam podobnym je asi fuk ze niekto v noci koji celu noc,ze deti soia a podobne.Emoatia nula bodov u teba.

@anonym_ef344b aj vašim deťom je jedno že zjapu keď ostatní spia ..empatia nulová 🤷

anonym_ef344b
11. sep 2025
@anonym_809fd5

@anonym_ef344b aj vašim deťom je jedno že zjapu keď ostatní spia ..empatia nulová 🤷

@anonym_809fd5 Moje deti neziapu o 6 rano a ani 19 vecer ked,a su cely den skoro prec.Takze ja som kultivovana a mam kultivovane deti a sme empaticki voci okoliu.

bessie12
11. sep 2025
@anonym_ef344b

@anonym_ef344b aj keby som mala decko, tak plati to isté co som napisala vyssie. Ja som velmi empaticka osoba, ale k takým ako ty nie. Viac mi príde ľúto toho zvieraťa ako človeka.

gab1sol
11. sep 2025
@anonym_ef344b

@gab1sol a co mu to pomoze ze pobeha pol ulice ,pobudi vela ludia a potom je aj tak do 17 sam????No tak nech šti pol hodiny ored domom,Ci ked prejde jedno kolecko ,uz vydrzi v pohode?Mna to ale nezaujima ci vydrzi alebo nie to nech si riesi majutelka a majitelia tych besnych psov,co maju potrebu vystekavat po sebe nevrazivo a ist sa pozabijat dobre ze nie.Nuz nech mu zaolati skolku kludne.

@anonym_ef344b áno, nech si štekajúcich psov riešia tí, ktorí ich držia len na dvore, ktorí ich len vyhodia pred dvere. Autorka píše, že jej pes šteká len občas a aj to ako odozva na iné psy.
Mimochodom, myslíš, že pes ti urobí potrebu na povel? Že pes nepotrebuje pohyb? Napr. ten náš, keď dostal ráno hodinovú prechádzku, neurobil potrebu len raz. A keď bol vybehaný, tak potom do obeda len spal, nikoho nerušil, neštekal, ani keď išiel niekto po ulici. A na obed ho čakala ďalšia prechádzka.

A mali sme susedov, ktorých pes štekal na všetko, čo sa pohlo na ulici. Aj na človeka bez psa. A predstav si, keď som pred šiestou musela ísť do práce, tak ma poriadne vyštekal. Mala som byť empatická a ísť do práce neskôr, aby sa susedia vyspali?

anonym_ef344b
11. sep 2025
@bessie12

@anonym_ef344b aj keby som mala decko, tak plati to isté co som napisala vyssie. Ja som velmi empaticka osoba, ale k takým ako ty nie. Viac mi príde ľúto toho zvieraťa ako človeka.

@bessie12 Nie si a nie decko ale dieta,uz srsi ten odpor z deti priamo z vety.

anonym_ef344b
11. sep 2025
@gab1sol

@anonym_ef344b áno, nech si štekajúcich psov riešia tí, ktorí ich držia len na dvore, ktorí ich len vyhodia pred dvere. Autorka píše, že jej pes šteká len občas a aj to ako odozva na iné psy.
Mimochodom, myslíš, že pes ti urobí potrebu na povel? Že pes nepotrebuje pohyb? Napr. ten náš, keď dostal ráno hodinovú prechádzku, neurobil potrebu len raz. A keď bol vybehaný, tak potom do obeda len spal, nikoho nerušil, neštekal, ani keď išiel niekto po ulici. A na obed ho čakala ďalšia prechádzka.

A mali sme susedov, ktorých pes štekal na všetko, čo sa pohlo na ulici. Aj na človeka bez psa. A predstav si, keď som pred šiestou musela ísť do práce, tak ma poriadne vyštekal. Mala som byť empatická a ísť do práce neskôr, aby sa susedia vyspali?

@gab1sol no len ako nezucastnenu,3 osobu to nemusi zaujimat kt pes stekal a na koho,nvm vo je na tom nepochopitelne?

gab1sol
11. sep 2025
@anonym_ef344b

@gab1sol no len ako nezucastnenu,3 osobu to nemusi zaujimat kt pes stekal a na koho,nvm vo je na tom nepochopitelne?

@anonym_ef344b a opäť, z teba tá empatia “priam srší”… Oháňaš sa, ako majú byť ostatní voči tebe empatickí, ale v tebe nie je ani štípka empatie.

bessie12
11. sep 2025
@anonym_ef344b

@anonym_ef344b 🤦‍♀️ ano, až taky odpor mam z deti, ze doteraz mi príde obcas luto, ze som kedysi potratila. A decko je normalne slovo. Pracujem s Poliakmi a oni tiez svoje deti názvu "decko". Takze to az tak nepreživaj 🙄

bessie12
11. sep 2025
@gab1sol

@anonym_ef344b a opäť, z teba tá empatia “priam srší”… Oháňaš sa, ako majú byť ostatní voči tebe empatickí, ale v tebe nie je ani štípka empatie.

@gab1sol vodu kaze a vino pije. Skoda na nu drat klávesnicu.

anonym_809fd5
11. sep 2025
@anonym_ef344b

@anonym_ef344b

anonym_f35a84
11. sep 2025

@renata2025 tiež si myslím, že je len na tebe táto situácia. Lebo ci sa to tu niekomu páči alebo nie, ty si tá kvôli komu sa zobudí celá ulica, kvôli tebe začnú stekat psy. Co keby si nasla v sebe trochu ľudskosti, napríklad venčiť by si chodila po robote? A nemusela by kvôli tebe celá ulica vstávať o 6tej ráno. Viem si predstaviť ako ta tam majú susedia radi. Ale ty nie, tebe sa to paci ze môžeš robiť zle, ved co tam po ostatných, kašľať na nich, že?