Bojím sa, že sa noví susedia budú sťažovať na hluk detí
Byvame v rodinnom dome, zahrada po celej dlhej strane susedi so susedmi. Byvala tu mlada rodina s detmi v nasom veku, tak som to neriesila. No odstahovali sa a od jesene tu byvaju novi, mlady par okolo 40 deti nemaju, moc sa neprihovaraju len sme ruky podali, nemali zaujem o zoznamenie...no ale ide o to ze mam dve veeelmi zive deti. Na jar a v lete budu lietat po vonku, jasit sa, smiat sa, kricat no proste deti. A uz teraz sa obavam, aby to susedom neprekazalo. Predsa sa stahovali do domu, aby mali klud a moje deti teraz im ten klud budu narusat 😪 plus nase grilovanie a vona z toho...mam sa snazit s nimi.skamosit alebo co.robit?
@anonym_autor pozvat na grilovacku ked zacne sezona
@anonym_autor normálne si nauč deti správať..keď budú veľmi kričať nebudú chodiť von a naučia sa hrať bez zjapania
@anonym_autor normálne si nauč deti správať..keď budú veľmi kričať nebudú chodiť von a naučia sa hrať bez zjapania
@anonym_b2cacf tak toto teda určite nie 🤦♀️
@anonym_autor prečo riešiš teraz, čo bude v lete. Hádam nebudete rušiť nočný kľud.
V rodinných domoch sa bežne griluje. Možno vás prekvapia a budú grilovať ešte viac ako vy.
A určite by som sa susedom nevtierala, nesil to. Časom sa všetko utrasie. Ešte bude možností na “zoznámenie”.
@anonym_b2cacf joooj velice rada, porad mi ako.si to naucila tt svoje deti?
@anonym_b2cacf joooj velice rada, porad mi ako.si to naucila tt svoje deti?
@anonym_autor keď veľmi kričali išlo sa dnu proste prerušiť hru časom sa naučili..
Spravne rozmyslas. Ale hadam to nebude kazdy den do 22:00, ze pistia, lietaju, jancia sa. Raz za cas nevadi, kazdy bozi den by to veru vadilo kazdemu. Asi aj tebe, ked nad tym rozmyslas. Skus detom vysvetlit, ze sa da behat a hrat aj bez zbytocneho hluku.
Nauč ich hrať schovávačku tam musia byť potichu aj 😀
@anonym_b2cacf malych robotov rovno vychovat. Kde si maju tie deti vybit energiu a vyjasit sa ked uz ani doma na dvore nie?
@anonym_b2cacf malych robotov rovno vychovat. Kde si maju tie deti vybit energiu a vyjasit sa ked uz ani doma na dvore nie?
@anonym_d08ce2 asi tak
Ako vies, ze budete rusit vy ich a nie oni vas? 😁 Ved ich este nepoznas, mozno bude u nich garden party do rana kazdy den
@anonym_d08ce2 nie treba mať malých nevychovsncov čo sa nevedia správat 🤭
@anonym_d08ce2 tak nech sa hraju, ale hadam ich nenechas kazdy den, aby hlukom obtazovali susedov.
@anonym_d08ce2 nie treba mať malých nevychovsncov čo sa nevedia správat 🤭
@anonym_b2cacf pani a vy si uvedomujete že krik a jačanie občas patrí k deťom ? Že deti nie sú dospeláci ? Kedy sa takto majú chovať ak nie v tomto veku ? V 20?
to ani nerieš. si na svojom pozemku, a po 22 hod. deti krik asi už robiť nebudú.
vieš koĺko rodín sa sťahuje z bytov do rod. domov lebo majú autistu? A kde inde by potom išli keby ich susedia vyhadzovali aj z ich rod. domu?
@anonym_b2cacf pani a vy si uvedomujete že krik a jačanie občas patrí k deťom ? Že deti nie sú dospeláci ? Kedy sa takto majú chovať ak nie v tomto veku ? V 20?
@majus2323 samozrejme že to patrí k deťom veď sama ich mám ale.treba ich proste usmerniť to že má niekto dvor neznamená že decko ma zjapat o 2 ulice ďalej s otravovať všetkých okolo
@majus2323 samozrejme že to patrí k deťom veď sama ich mám ale.treba ich proste usmerniť to že má niekto dvor neznamená že decko ma zjapat o 2 ulice ďalej s otravovať všetkých okolo
@anonym_b2cacf pod mojím oknom je ihrisko. Deti v lete , možno tak 10-20 jačia, blacia, kričia a neni nič krajšie ako počuť život. Keď mám náhodou migrénu , zavriem okno a je ticho. Teraz sa mám ísť sťažovať na mesto ? Veď chces kľud zavri sa.
No normálne narozmýšľajúc ľudia nehulákajú, či sú deti alebo dospelí
@majus2323 no pokial je to obcas, to sa da pochopit. Celodenny krik a jacanie ok nie je
@anonym_b2cacf pod mojím oknom je ihrisko. Deti v lete , možno tak 10-20 jačia, blacia, kričia a neni nič krajšie ako počuť život. Keď mám náhodou migrénu , zavriem okno a je ticho. Teraz sa mám ísť sťažovať na mesto ? Veď chces kľud zavri sa.
@majus2323 nepotrebujem sa zatvárať bývam pod lesom a mám normálnych susedov ktorým deti nekricia a som za to rada
Nestresuj sa príliš, keby to deti preháňali tak ich upozorníš alebo pôjdu na chvíľu dovnútra.
Všetko je to o intenzite, nikomu nebude prekážať ak sused griluje 2 krát mesačne, ale ak to robí 4 krát týždenne je to otravné aj skrz vešania prádla, hluku a tak. Detto deti, jasné že sú niekedy hlučnejšie, ale zase ak od rána do neskorého večera každý deň tam budú vrieskať je to o nervy naozaj pre susedov. Teda proste negrilovať toľko, nejako sa snažiť aby deti vkuse nevrieskali, možno aj ísť s nimi mimo záhrady napríklad na ihrisko a tak.
@anonym_autor len sa nepokakajte zo susedov. Sice su v dome ale stale maju okolo seba ludi tak aj nie su nahlavu musia ocakavt ze niektori suedia aj funguju na zahrade. Rovnako griluju, kosia, maju psa a sliepky. Svoje deti ale aj tak mozes trosku uzemnit
@anonym_autor to nie je tvoj problem. Mas dvor aby sa deti vybehali. My tu mame vedla takeho autistu, krici, jaci, ked sme vonku hned sa prihovára. No a co. Je to ich dvor, neriesim vobec. Niekedy sa sice musim schovávať aby si ma na dvore nevsimol a nezačal hned s otazkami, ked moc krici zavriem okna. Vybavene. My naopak, tiez mame akcie, skace sa tu do bazena. Tiez nikto neriesi. O pol desiatej su vsetci ticho. Aby si sa trapila, ze ti kričia deti 🙈🙈🙈 na dvore pocas dna.
Tí susedia nemajú záujem sa s vami kamosit, tak ich nechajte na pokoji. A vaše deti môžu robiť hluk na svojom pozemku koľko len chcú, kým neodbije 22 hodín večer, potom susedia majú právo zavolať policajtov na vás za rušenie nočného kľudu. Inak, ospravedlňovať hluk a hyperaktivitu detí výhovorkou " sú to živé deti " nie je správne, treba si ich umierniť. Výchova rodičov hrá významnú úlohu.
@anonym_autor Tak hádam ich nenecháš jačať a hulákať každý boží deň. Deti treba usmerniť. Moje keď boli malé a začali byť moc hlučné tak šli dnu,každá do svojej izby. Chodili sme ale veľa na ihrisko a prechádzky, tam sa mohli vyjašiť do nemoty. Nebudem predsa obťažovať našim hlukom našu starú susedu.
A viem sa vžiť aj do tvojich susedov. Ja prídem z práce a chcem si konečne vkľude vypiť kávu a oddýchnuť si na svojom dvore. Nepáčilo by sa mi keby mi denne pri hlave pišťali susedove deti.
Za prve, co riesis? Nikto nema ziaden problem a Ty tu uz stresujes, az ba priam na forum tema uz horuca...
Kolko rokov maju deti?
Za druhe, Ty sama vies, ci sa Tvoje deti len normale hraju a kricia ako bezne male deti, alebo ci zjapu jak nenormalne. Ak su to normalne hry, nechapem co riesis. Ak sa deti spravaju ako nenormalne a navyse to uz nie su az tak male deti, nacase s tym nieco robit.
Velky problem, ktory vlastne zatial ani neexistuje, len v Tvojej hlave. Chudaci susedia. 😃 A mozno len aktualne nemaju cas na spoznavanie, riesia, behaju po kupe ci predaji a stahuju a vybaluju. Navyse je zima, tiez sa hned netrepes druhym a cudzim do obyvky, vacsinou sa ludia priebezne spoznavaji najma vonku a v teple.

Si na svojom pozemku? Si. Pokým im tvoje deti nebudú do záhrady hádzať osie hniezda, tak susedia v podstate nič nezmôžu.