Bývanie na 4. poschodí bez výťahu
Ahojte, potrebujem kúpiť väčší byt pre seba a syna. Jeden mi dosť vyhovuje, ale je na 4.poschodí bez výťahu. Ja mám 39 rokov, syn 10. Je to ok? Alebo mi bude liezť po čase na nervy všetko vláčiť hore?
Ja, a áno, budeš aj nadávať. Samozrejme dá sa to zvládnuť, ale vynášať nákup ma fakt nebaví. Ináč naprázdno je to v pohode.
Moja babka tak byvala cely zivot.. az do svojich 91 rokov.. denne chodila von.. ku koncu uz isla velmi dlho hore, ale vladat vladala..
Nie
Nie je to ok, hľadaj iný.
Za mňa nie. Vynášať stále nakup hore schodmi.
Ja ano
Nie. Taký byt by som nechcela.
Stačí že si zlomím nohu a mam o zábavku postarané. Ťažké alebo veľké nákupy trepať na 4te poschodie? Ani náhodou.
Chcem kúpiť novú pracku či sedačku? No tak musím hľadať spoločnosť ktorá mi ju vytrepe hore
A raz keď ho budeš chcieť predať? Tak dlho budeš hľadať kupcu
Jasne, ze vyjdes. Ja som kupila pred par rokmi tiez, mam super vyhlad a ziadnych susedov nado mnou. Ani dochodcovia nemaju problem - vekovy priemer v mojej bytovke je tak 75+ a zvladaju to vsetci.. akurat s kocikom som to musela vyriesit, nakoniec som vybavila kluce od kocikarne
Nie. 4 poschodia sú dosť veľa. Nákupy, sťahovanie, nábytok, spotrebice
A predavat sa to bude potom vzdy pod cenu
Byvala som tak a nehrozi, aby som taky byt kupila :D do dnes si v tichu posomrem, ked idem rodicov pozriet 😂
Co sa tyka stahovania - ok, to moze byt problem, ale mne napr spotrebice vsetky vyniesli typci z firmy, kde som ich kupovala (aj sedacku, aj elektro). Zavisi na nastaveni 🙂 okrem toho, nikde nie je napisane, ze vytah uz nikdy nedorobia, u nas tomu brania uz spominani dochodcovia, Lebo nechcu platit za spolocny uver, mne by ta 100vka mesacne nevadila platit.. tak cakam, nez sa majitelia pomenia a uvidime
Jedine omylom.
je to otravne pri stahovani. Ale potom uz v pohode, neviem ako ty, ja chodim na nakup priebezne, takze 1 vacsia taska sa vyniest da bez ujmy na zdravi. Vyhoda ze 4. je vacsinou posledne, tak budete mat relativne klud 🙂 a posledna vec, my ako narod neskutocne priberame , ani sa necudujem, ludia by pomaly chceli vytah rovno ku posteli😂
@anonym_autor Nie. Nechcela. Staci jedna zlomena noha.. + nakupy...ako to budete vlacit hore schodami?
@anonym_autor nie, ani zadarmo. Stačí jedna zlomenina, hernia disku a utrpenie vyjsť aj na prvé poschodie. Aj vo veku 30 rokov, nemusím mať ani 70 🤷♀️
@anonym_autor Nie. To sa chces s nakupom tahat 4 poschodia? A ze ti tinedzer zje aj vola cochvila. Ak mas vytah, vzdy sa mozes rozhodnut ist peso. Ale ak ho nemas...
My sme cez to presli 4 poschodie tocite drevenne schody vysoke plafony cize skor 6 poschodie prerabka v Parizi uplna radost vytrepat kamenu kuchynsku dosku
Má to plusy aj mínusy ... v podstate do 18-tich som tak u rodičov žila ... potom som mala garsónku na 3.-ťom poschodí, kondička parádna ... moja mama - 75 ročná parádny kardiotréning celý život ... no pokiaľ sú napr. zdravotné problémy, u mňa zlomená noha, otec mal rakovinu pankreasu, čiže sme ho v podstate museli nosiť, nevládal chudáčisko, čo je pochopiteľné ... kúpa nábytku atď. kus prekážka ... čiže za mňa je výťah nevyhnutný ...
@anonym_autor teraz zvladnes, ale na starobu nemusis vynst.
My byvame na osmom.. sme mladi ale bolo to zaujimave ked nam tyzden a pol nesiel vytah, aj ti co byvaju do 4 poschodia mali problem, lebo ako inac vytiahnes 5,10 kil zemiakov, velky nakup, som fucala ako hroch, po par dnoch to bolo lepsie ale pani co je na vozicku ju museli iba niest.. taktiez pani isla z nocnej urobena a hajde po schodoch na 10, jedna babka tu skoro odpadla.. nie je to sranda.. ked ides na prazdno je to ok
Nastastie uz 23.12. Opravili vytah 😀
Ja by som do takeho nesla. Prerabali nam vytah, chodili sme peso na 6-te poschodie, manzel mal co robit s nakupmi a ja s detmi. A stahovanie, pripadne sa pokazi nejaky spotrebic, kupis novy kus nabytku...nie veru. Aj do toho 4-teho sme mali dost,...ked sme sa stahovali a nieco nevoslo do vytahu, tak mali styria chlapi co robit, aby ti to zniesli dole a neotrieskali.
Nie nie a nie, a to hovorim ako clovek co isty cas byval (kupil) na tretom bez vytahu. Proste nie, da sa pisat slohova praca k dovodom.
@anonym_autor Ani za nič !
Staci blby vytknuty clenok alebo vyskocena platnicka a budes trpiet ako pes.
Hladaj dalej.
bývala som roky na 4-tom bez výťahu - teraz už 15 rokov z jednej strany na treťom, zozadu na 4-tom bez výťahu - a v pohode ...
mala som aj chrbticu polámanú - nosili ma sanitári na nosidlách hore dole, mala som nohu zlomenú toho roku - chodila som o barlách - dala som to, mali sme chorého psa a nosili sme ho každý deň 3x denne hore dole ...
abolutne by som nemenila!
presťahujeme sa až vtedy keď už nebudeme vládať kvôli veku
kedy to bude? mám 55 rokov - ešte 15? 20 rokov? času dosť na užívanie si bytu ...
btw, ortoped mi povedal že nič lepšie sa mi nemohlo stať - že bývam vysoko bez výťahu - kvôli kondičke do vysokého veku ... 😒
@black_wolf suseda vedľa mňa tak vychovala 2 deti - a sťahovať sa nechystajú 🙂
@anonym_autor za mna v pohode, byvame tak, aj s dietatom sme zvladli. Mne to nevadilo, skor nechapem ako napr kamosky nadavaju, ze im nejde vytah a byvaju na prvom poschodi, ludia su fakt lenivi😀 jasne, moze sa stat, ze si clovek zlomi nohu, ale to su skor take ojedinele zalezitosti. Este si mlada, tak to isto zvladnes v pohode dalsich x rokov a susedia, co su starsi, tak praveze mi pridu velmi ciperni, ked kazdy den 2-3x aj viac idu pesi po schodoch. Stahujeme sa do noveho, vacsieho, kde je vytah, ale este ani raz som nim nesla😀 inak kebyze tu mame o 1-2 izby viac, ani mi nenapadne sa stahovat kvoli tomu, ze nemam vytah.

@anonym_autor nie. teraz mozno vyjdes ale o 20 rokov...uffff