icon

Bývanie na 4. poschodí bez výťahu

Včera o 20:44

Ahojte, potrebujem kúpiť väčší byt pre seba a syna. Jeden mi dosť vyhovuje, ale je na 4.poschodí bez výťahu. Ja mám 39 rokov, syn 10. Je to ok? Alebo mi bude liezť po čase na nervy všetko vláčiť hore?

Strana
z2
anonym_c92ab8
Včera o 22:05

Ja by som ani v tvojom veku nevysla sama nie to este s nakupom,za mna velke nie.Zlomite nohu,zoperuju chrbticu a si vies kde.

nati41
Včera o 22:18

Moja skusenost kupovali sme tiež takto byt v nasom meste niet vela bytov na predaj a prisiel taky na predaj manzel povedal razne nie že to ani nahodou a ja som stoj co stoj chcela ze to nieje take strasne, nakoniec som dala na mažela hned na to prišiel byt na predaj na prvom poschodí.... Musím povedat ze kazdy den ked vláčim kočík, bycikle, kolobežky, deti, tačky alebo dovezu nejake hracky nabytok som vdacna manželovi ze som nanho dala .. a kazdy den si vravim ešte ze sme nekupili ten byt bez vitahu ale tento dole ... co nam pride to mame hned v byte .. takže za mna nie nikdy .... clovek musí mysliet aj na to ze starne .. chodi k nam rodina babky a tie tiež musia do toho bytu dojst .. takže za mna nie

pralinka25
Včera o 22:28

nie nekupila. a to hovorim ako clovek co vytahy nikdy nepouziva ani na vysoke poschodia ani s nakladom. vzdy idem pesi. ale jeden nikdy nevie co sa moze stat.

anonym_30c16a
Včera o 22:54
@anonym_ff108a

@anonym_autor za mna v pohode, byvame tak, aj s dietatom sme zvladli. Mne to nevadilo, skor nechapem ako napr kamosky nadavaju, ze im nejde vytah a byvaju na prvom poschodi, ludia su fakt lenivi😀 jasne, moze sa stat, ze si clovek zlomi nohu, ale to su skor take ojedinele zalezitosti. Este si mlada, tak to isto zvladnes v pohode dalsich x rokov a susedia, co su starsi, tak praveze mi pridu velmi ciperni, ked kazdy den 2-3x aj viac idu pesi po schodoch. Stahujeme sa do noveho, vacsieho, kde je vytah, ale este ani raz som nim nesla😀 inak kebyze tu mame o 1-2 izby viac, ani mi nenapadne sa stahovat kvoli tomu, ze nemam vytah.

@anonym_ff108a
Ja by som nekúpil, vždy keď kupujem rozmýšľam aj o predaji a bez výťahu vysie sa zle predávajú aj prenajímajú.

anonym_c53059
Včera o 22:55

@anonym_autor Určite nie. Jedine ako študent v podnájme počas doby štúdia.

anonym_ff108a
Včera o 23:09
@anonym_30c16a

@anonym_ff108a
Ja by som nekúpil, vždy keď kupujem rozmýšľam aj o predaji a bez výťahu vysie sa zle predávajú aj prenajímajú.

@anonym_30c16a v centre krajskeho mesta, kde je 95% bytoviek bez vytahu je to irelevantne. Neviem ako je na tom lokalita, kde chce kupit autorka, ale na nasej ulici idu byty na predaj/prenajom off market do tyzdna vsetko fuc, ja som cakala 2 roky na kupu. Samozrejme na sidlisku, kde je vedlajsia bytovka taka ista len s vytahom je to asi tazsie

hradnapani
Včera o 23:23

na nasom sidlisku je takychto domov velmi vela a vsetky su obsadene roznymi vekovymi kategoriami - takze urcite sa to da zvladnut. Moja babka, a teraz aj moja dalsia pribuzna co je v tom byte, tak byvala s tromi detmi cely zivot a do velmi vysokeho veku to zvladala. Ta moja pribuzna ma vyse sedemdesiat a ma taku kondicku, ze jej mozem aj ja zavidiet a ked si na nu spomeniem, tak sa aj ja radsej prezeniem po schodoch :D

anonym_ad537f
Včera o 23:23
@biba_18

btw, ortoped mi povedal že nič lepšie sa mi nemohlo stať - že bývam vysoko bez výťahu - kvôli kondičke do vysokého veku ... 😒

@biba_18
Ci ti to iste povie onkolog ked mas niekolko rokov chemoterapie a mas problem prejst do zachodu

biba_18
Dnes o 00:05

@anonym_ad537f bývaj pre mňa za mňa aj na wecku, ak myslíš že je to pre teba lepšie 🤷‍♀️

anonym_69e142
Dnes o 00:11

@anonym_autor u nas je takychto bytoviek bez vytahu pomerne dost vela. Jasne, ma to nevyhody, ale na druhej strane si starsi ludia dlho udrzia kondicku, lebo musia.

letfenixa
Dnes o 00:21

Nie, nekupila. Bývame na 4., s výťahom. Syn má 9 rokov. Vlani ležal 8 týždňov po úraze chrbtuce, nemať výťah, do ktorého som ho mohla v kočíku dať, nedostaneme sa 8 týždňov von.

aurelia2000
Dnes o 04:17

Babka tak bývala, dožila sa 99 rokov.

kiki68
Dnes o 06:34

Nie, byvala som na 3 a nikdy viac . Strasne problemy napr s nabytkom

mirola
Dnes o 06:36

bývala som tak, ešte v staromestskom dome kde boli stropy vyššie a 4 poschodenie bolo ako inde minimálne 5te.. už ani za svet.. velmi dobre som si premyslela, ci a kedy idem dole, do obchodu, co kupim, ako to budem nosit.. a stahovanie peklo.. mala som stareho psa, dieta v kociku.. uz nikdy viac nechcem byt bez vytahu..

mmia96
Dnes o 06:52

@anonym_autor určite NIE, bývala som nedávno ešte na treťom bez výťahu a nikdy viac. A to mám 30 rokov, niesom pohodlná, ale vláčiť nonstop nákupy a veci po tých schodoch, plus psa, nie ďakujem.

svetlonos
Dnes o 07:01

@anonym_autor
byvame na 3tom, 3 deti do 6 rokov a nakupy. Uzane! Vekmi radi obcas vyuzijeme online nakup. Ale zas je to jedna z mala moznosti mat velky zaplatitelny byt. Uvidime do buducna ako sa zariadime.

svetlonos
Dnes o 07:04
@aurelia2000

Babka tak bývala, dožila sa 99 rokov.

@aurelia2000
super, chodila do konca hore dole a bola aj myslou fit? Ak ano, bodaj by si aj ty taky tuhy korienok mala 🙂

anonym_61f5e8
Dnes o 09:00

@anonym_autor ani náhodou by som do takého bytu nešla. A nemusí to byť len zlomená noha, stačí obyčajná chrípka a nevyplazíš sa hore ani za pol hodinu, o problémoch s chrbticou, čo má dnes každý druhý, ani nehovorím. Maximálne druhé poschodie, aj to už v tvojom veku nie

mandzula
Dnes o 09:39

Nie, kondicka sa da nadobudnut aj inak.

marsmykkok
Dnes o 12:46

Nie a hlavne v dnešnej dobe kedy nevydrží nábytok alebo práčka a chladnička alebo gauč 30-40 rokov ako kedysi, ale stále treba niečo ťažké kupovať nové a staré vyhodiť.

cina1
Dnes o 12:49

nie, staci uraz a je "vymalovane"

simca06022011
Dnes o 13:00

@anonym_autor ved ked ste fit tak ako, ale staci jeden uraz a mas vymalovane. Nie je to komfortne byvanie. mali sme byt s malickym vytahom, cize kocik a pod som tam nedala, ale aspon nieco,a no clovek vybehne pesi = na prazdno a zdravy v pohode.
A vobec nemusi byt nieco ojedinela zalezitost, taky problem s chrbticou, kolenom.. bezna vec pri 45-50r ludoch a schody su dost casto problem. Nase babky takto byvali, v tych bytovkach aj rodicia, tety vyrastli, vsetci menili byty na spodne podlazia. Nie zo srandy. Babka 15rokov chodila von uz iba ak bolo nutne ist k dr, byvala na samom vrchu - 4 poschodovky to boli. Taki su ti starsi ciperni.. tak k susedke do vedlajsieho bytu a na balkon. Okrem toho sesternica mi takto byvala par rokov v najonych bytoch bez vytahu a mne bolo blbo aj za nu, cokolvek potrebovala domov vyniest, musela si volat pomoc. Ja to napcham do vytahu a idem, ona so vsetkym zavisla na tom ze pride brat, otec,... o noseni nabytku, tazsich veci ani nehovorim.
ANo je to hudba buducnosti, je mozne ze vytah dostavaju alebo sa o par rokov prestahujes... jedine kriterium by to pre mna nebolo, ale bolo by velmi podstatne...

Strana
z2