Garsónka na prenájom a práca súčasne
vie mi niekto poradiť, idem do prace a nechcem bývať na ubytovni, ale idem si kúpiť do prenájmu garsónku len neviem či sa to tak da, lebo tiež musím pozerať aj na prácu či ma príjmu alebo nie alebo či do budúcna budú so mnou počítať, či tak sa da zohnať garsónka do prenájmu, ďakujem za rady.
Kupit do prenajmu sa neda. Vezmes hypoteku, splacas a byvas. Alebo prenajmes od niekoho, no platis najom, ale tvoja nebude.
nie ja mam na mysli prenajat garsonku
A aka je vlastne otazka? Garzonka sa samozrejme prenajat da... Alebo sa pytas, ci do toho ist, lebo nevies, ci ta vezmu do prace a ak ano, kolko v nej zotrvas? No nato nikto z nas nevie odpoved..
@dobla ona sa asi pýta na načasovanie. Tak najskôr si nájdi prácu. Nezoberú tá od zajtra… tak keď sa dohodneš, že nastupujem napríklad o mesiac od 1., tak dovtedy si zoženies garsónku, tiež od dátumu, ktorý potrebuješ. Všade sa podpisuje zmluva dopredu. Keď prídeš o prácu, tak si budeš musieť nájsť inú. Keď nebudeš neschopná, nevýrazia ta zo dňa na deň, takže klidek.
Garsónka sa dá prenajať a potom si to môžeš rozmyslieť, ale keďže sa nájomné platí dopredu, už ho nedostaneš späť. Okrem toho je zvyčajne na zmluve aj výpovedná doba, čiže ak to neoznámiš v dostatočnom predstihu, prídeš aj o nájomné za nasledujúci mesiac resp. Ti nevrátia kauciu.
Garsonku si prenajat mozes, ale prenajimatel moze ziadat zaruky - napr praca na tpp atd .. neviem kolko mas € .. mozes zaplatit x najmov dopredu atd. Najskor by som preckala skusobnu dobu a potom hladala byt. Ak nechces ist na ubytovnu, skus zdielany byt - ak by nevysla praca, odist z izby je jednoduchsie . Takisto zalezi na tom kde hladas. Niekde je pretlak potencilnych najomcov a niekde je viac bytov ako zaujemcov.
Skús to radšej nakresliť. Už keď nevieš na fórum napísať základnú vec, čo vlastne chceš, ako môžeš fungovať v živote . Buď máš peniaze a platíš prenájom alebo ich nemáš
@nyusika ja som pred desiatimi minútami zapla PC, išla na koňa a nestačím sa čudovať, keby som si niečo šupla, nepoviem, ale za triezva toto čítať...
Ach Bože, keby ste sa niektoré nevysmievali zo všetkého tak to by ani nebol modrý koník však??
Treba čítať s porozumením, ja som pochopila že slečna si hľadá robotu a nechce ísť bývať na ubytovňu ale zobrala by garzonku do prenájmu.
Ach Bože, keby ste sa niektoré nevysmievali zo všetkého tak to by ani nebol modrý koník však??
Treba čítať s porozumením, ja som pochopila že slečna si hľadá robotu a nechce ísť bývať na ubytovňu ale zobrala by garzonku do prenájmu.
@anonym_a31477 ano tak je, konecne dakto normalny ma pochopil a cital s porozumenim, kto sa smial z toho tak moj nazor je jasny, nech si nastavi zrkadlo a pozrie donho ako vyzera a potom sa moze smiat, najskor by som sa pozrel na seba a az potom by som sa smial z druhych ludi , clovek sa pytal normalnu otazku a niekto sa z toho smeje no co dodat kam tento svet speje
@nyusika ja som pred desiatimi minútami zapla PC, išla na koňa a nestačím sa čudovať, keby som si niečo šupla, nepoviem, ale za triezva toto čítať...
@anonym_48326d 😀😅
Ale ved to sme pochopili v podstate všetky. Ale nepochopili sme, že aká bola otázka. To ze nám oznámil autor ze chce ist pracovať niekde a nechce byt na ubytovni, ale chce ísť do garzonky...však nech ide. Ci co mu to mame vyhovorit alebo odobriť? Aká je teda otázka?
Ale ved to sme pochopili v podstate všetky. Ale nepochopili sme, že aká bola otázka. To ze nám oznámil autor ze chce ist pracovať niekde a nechce byt na ubytovni, ale chce ísť do garzonky...však nech ide. Ci co mu to mame vyhovorit alebo odobriť? Aká je teda otázka?
@zojazoja Otázka bola či má najprv hľadať prácu alebo podnájom. Tak som to pochopila ja.
@anonym_a31477 ano tak je, konecne dakto normalny ma pochopil a cital s porozumenim, kto sa smial z toho tak moj nazor je jasny, nech si nastavi zrkadlo a pozrie donho ako vyzera a potom sa moze smiat, najskor by som sa pozrel na seba a az potom by som sa smial z druhych ludi , clovek sa pytal normalnu otazku a niekto sa z toho smeje no co dodat kam tento svet speje
@dobla Je mi z toho smutno ako sa niektoré vysmievajú sa druhým namiesto toho aby poradili. A keď nemám čo k téme tak radšej nenapíšem nič. Ja neviem kde sa vytratila ľudskosť a dobro z ľudí.
K tvojej otázke podľa mňa najprv by si mala nájsť prácu a keď už to bude isté bude sa ti tam páčiť a budeš vedieť predstaviť tam robiť dlhodobo tak riešiť hľadať podnájom čo najbližšie k práci.

Že čo prosím? Chceš si prenajať garzonku alebo si Chceš kúpiť garzonku?