Kedy prestane susedove dieťa toľko kričať?
Nad nami byvala kedysi starsia pani, tak 90+. Nepocula som ju. Ked zomrela, prisiel tu byvat mladsi par. Pocula som ich sem tam vecer rozpravat ale nic viac. Odkedy maju decko, tak je to hroza. Ked neplace, tak nieco hadze o zen, krici, dupe, vrieska, trepe so vsetkym. Kedze mam teraz dovolenku tam viem presne co robia. Asi o 7 vstavaju, najprv decko zjape asi mu umyva zuby, potom s niecim bucha v kuchyni, beha…okolo 9:00 idu von, tak je pokoj. Pridu cca o 11:00 asi ho uspava lebo zase place a potom je asi 2 h ticho. Vstane a zase nieco robi v kuchyni, maly krici, dupe… tak idu zase von od 13:30-16:30 cca. Znova ich pocujem, bud ide pracka alebo mycka, potom ho asi kupe, umyva zuby a zase vrieska. O 19;00 je pokoj asi spi. V noci ho tiez pocujem. To je neskutocne. Kedy prestane to decko tolko vrieskat? Mna ide porazit. Ked som v robote tak to menej pocut, no cez vikend to iste. Niekedy su asi aj oni mimo cez vikend a je pokoj. Minule som ju zastavila, ci nemozu byt tichsie, ona ze je ma syna sama, muz robi mimo sr. Ale to je vyhovorka? Volat policiu? Ona nanho sice nekrici a je kludna ale to decko je ako nepricetne.
@anonym_2c8522 nevie, urcite ziadne dieta nema, keby mala neporadi taku hlupost
@viestta veď zistí keď to skúsi 😂
No dnes pre zmenu sused na obed vrtal a asi jej “dieta” ne decko zobudíl, ten pavian vrieskal ale ze ozaj cely den. Asi ku veceru zaspal a ten debil zase vrtal, decko zase hore a vrieska este doteraz. Takze budit ho isto nebudem, vsak toto este raz zazijem a vyskocim z okna. Takze ty anonymka nerad dristy prosim ta, ked nevies ako funguju nevyspate decka. Teda deti… zajtra investujem do stupli
@anonym_2c8522 radsej nech ani neskusa. Ziadne dieta si tupelo ako matku nezasluzi
@viestta neboj sa ani ma nenapadne mat uvrestane decká,. Ty, tupelo🙈
Autorka nečítala som celé, ale úplne úprimne, slúchadlá pre autistov, take co poriadne tlmia hluk alebo stuple do uší. Čím som staršia aj mne viac a viac vadí hluk, takže chápem, že ti ten vresk vadí.
Na druhej strane mala som narocne dieťa to vrestalo od prvého dňa takmer v kuse do cca roka, potom s pauzami.
Mala som šťastie, že susedia pod nami mali cca15 rokov dozadu taky istý typ doma😉takže kúpili si stuple, aby mohli spať, učiť sa atď. A ja som vyberala villu pred ktorou toho revaca nechám, na striedačku s oknom, z ktorého ho vyhodím alebo skočím.
Takže odpoveď môže revat dlho aj vrieskat aj par rokov zo sna a nič sa s tým nedá robiť.
Ty si tie slúchadlá aspoň môžeš kúpiť, jeho mama nie. A ver, že je vyfľusnuta ešte viac ako ty.
@anonym_441bb3 nebudes autorka,stara frustrovana,nestastna zena zo svojho nenaplneneho zivota,sama ako prst ako kol v plote,co si na teba cele roky nik nespomenie a ak aj hej,tak len v zlom a odporom.Nechcela by som mat tak zly a smutny zivot,potom to takto dopada a mysli na to,ze vekom sa aj frustracia zo zivota este vecsia bude zvysovat.Takze len ta polutovat clovek musi,ubohy tvor,ubohy zivot.
@anonym_5596bb mozno som, priznavam. Roky som mala ticho a teraz mam hluk.
@anonym_autor niekto zabudol, že sám bol dieťaťom
Moje kamaratky maju uz velke deti, takze v okoli nemam nikoho. Ale ved ok, chodia vonku a je vtedy ticho ale potom ked pridu, tak susedino decko dupe v topankach, niekedy aj vyjdem hore po svhodoch aby som lepsie pocula. A ona mu asi 10x povie, no pod si umyt rucky a on len nenenene, tak ja nechapem, bola som decko ale ked mama povedala pod umyt ruky, sla som. Podla mna ho nezvlada, alebo co, aby v jednom kuse rucalo…potom zacne s nejakym odrazadlom behat a naburavat do dveri, zase ho vezme a on vrieska a nenene. To je akoze ok?
Mne pride, ze je to dieta nejake nepricetne.
@anonym_autor takže ešte aj idete hore, aby ste lepšie počuli? 😂 Ok, tak to určite volajte políciu, že čím bližšie ste k susedinmu bytu, tým je väčší hluk.
Vy ste tu vsetky mamicky, pre ktore su tieto veci asi v poriadku, ale pre mna nie. Ved clovek chce v klude vypit kavu a nepocuvam tie vykriky, buchoty. Ano vraj je sama a muz chodi na turnusy. Ked je on doma tak je vacsi pokoj, mozno sa mu viac vtedy venuju.
@anonym_autor ešte keď som nemala deti, vôbec som neriešila deti iných ľudí. Či už robili hluk, či sa hádzali o zem a podobne. Sú to deti a vy nikdy neviete, aký je tam problém. Deti nemyslia ako dospelí. A niekedy sú aj rodičia vyčerpaní a už nevedia, čo robiť. To si naozaj myslíte, že to dieťa to robí preto, aby Vás rušilo? A že ťa mama sa nesnaží, aby nikoho neobťažovali. Ja fakt netuším, ako Vaša generácia a aj moja (teda o sebe viem) vyrastala. Vy ste asi sedeli doma na jednom mieste potichu, lebo inak by vám hrozila bitka.
Inak ste hrozná osoba, že začať robiť hluk alebo vŕtať, keď dieťa v noci plače. Ale skúste, určite ho tým uspíte a už prespí celú noc. Alebo, čo je pravdepodobnejšie, bude plakať dlhšie
No dnes pre zmenu sused na obed vrtal a asi jej “dieta” ne decko zobudíl, ten pavian vrieskal ale ze ozaj cely den. Asi ku veceru zaspal a ten debil zase vrtal, decko zase hore a vrieska este doteraz. Takze budit ho isto nebudem, vsak toto este raz zazijem a vyskocim z okna. Takze ty anonymka nerad dristy prosim ta, ked nevies ako funguju nevyspate decka. Teda deti… zajtra investujem do stupli
@anonym_autor prepac ale ty nie si normalna.. ano, deti placu, kricia, dupu, revu a kazdy normalny clovek o tom vie a chape to - je to vec, ktora je v spolocnosti akceptovana lebo TO TAK PROSTE JE, revala si ty, revala som ja, revali sme vsetci ked sme boli deti.. to ze ty mas s tym problem je len a len tvoj problem, nikoho ineho, takze predaj byt a odstahuj sa niekam do RD.. ak na to nemas, tak bohuzial, zmier sa s tym co je a neobtazuj ludi s tvojimi staznostami
A v noci vrieska, ona mu nieco sepka a zaspi, ale asi 2x ho pocujem. Uz som sa aj prestahovala do inej izby. Mozno jej skusim aj ja robit naprieky, napriklad ked jej decko zaspi, zacnem zvonit alebo vrtat.
@anonym_autor inak ale toto je podla mna bud vymyslena tema alebo autorka je narusena a vymysla si.. nie je realne aby pocula niekoho sepkat z bytu nad nim.. predtym pise ze chodi hore aby lepsie pocula.. bud vymyslena tema alebo ma autorka nejaku diagnozu.. toto by normalny clovek nepisal, nerobil a urcite by nepocul sepkanie
Toto máme aj my. Susedia majú dve deti a tiež buchot vreskot. Už sú väčšie. Ale keď boli menšie tak.to
Bolo na nervy . Treba si iba zvyknúť . keď je tam ticho že nie sú doma napríklad tak mi to aj chýba😄
@anonym_1ee679 ja nemam deti, mam 57
@anonym_autor prepáč, ale to vysvetľuje všetko..
Zrejme vo svojom veku už nie si schopná empatie, ak zasahuje do tvojho pohodlia.
Zlá správa - ak je to dieťa ako bolo moje, ktoré plakavalo az vrieskalo od cca 2r do cca 6r, tak si ešte užijes.
Žiaľ, nepomôžes si.
Inak, veľmi ma pobavil nápad volať políciu..
Som si predstavila ten rozhovor- prosím vás, susedove dieťa reve. Nie, nemlatia ho, ona je pokojná, len to decko reve, príďte to vyriešiť!! 😂😂
A v noci vrieska, ona mu nieco sepka a zaspi, ale asi 2x ho pocujem. Uz som sa aj prestahovala do inej izby. Mozno jej skusim aj ja robit naprieky, napriklad ked jej decko zaspi, zacnem zvonit alebo vrtat.
@anonym_autor ty si inak ok?
Robiť napriek, lebo dieťa plače??
Ty si vôbec schopná si uvedomiť vo svojej zlosti, že to dieťa to nerobí schválne?
Ešte keby išlo o asociálov, čo zjavne dieťa bijú, vrieskaju na neho, nadávajú mu, chápala by som tu potrebu nejako intervenovať, ale tu? Si hrozna osoba..
Čo keby si upiekla koláč, za mamickou zašla, že dieťa plakava, či ona nepotrebuje pomoc, keď je sama?
Len to sa asi skôr rozlejes na kolomaz, že?
@anonym_autor - prečo počas dovolenky nejdeš von? V tom byte si ako vo väzení. Nesústreďuj sa na to, čo je zlé, hľadaj niečo pekné. Nestavaj svoju spokojnosť na okolnostiach. Tie neovplyvníš. Ten chlapec je iba veľké bábätko, spoznáva svet, je plný emócií. Keďže o nich nevie hovoriť, plače. Jeho mame by som dala medailu, že bravúrne zvláda jeho plač, že naňho nekričí, že sa mu venuje, že s ním trávi čas a je ochotná ísť s ním na dlhší čas von (toto bol pre mňa kedysi zabiják- byť von s deťmi, keď som vedela o x veciach, čo by som v tej chvíli veľmi rada robila...). Keď vieš, kedy sa vrátia, choď von zasa ty. Medzi 16.30 a 19.00. Na noc štuple. Popoludnie máš takto vybavené. Inak nad nami bývajú dvaja chlapci, pred pár rokmi ako zš deti si zvykli sem-tam zahrať futbal 🙂
Ach boze. Sama nemam deti ale ked dobre citam to dieta ma 1.5 roka max takze holt smola a deti sa v tom veku v noci budia. Ked mala neter koliku tak plakala tak ze az susedia poculi a to byvame v dome. Dietatu mozu ist zuby napr. preto v noci place. Rocne dieta nechape ze pod nim byva stara pani kt vadi aj to ze v noci place.
@anonym_autor - prečo počas dovolenky nejdeš von? V tom byte si ako vo väzení. Nesústreďuj sa na to, čo je zlé, hľadaj niečo pekné. Nestavaj svoju spokojnosť na okolnostiach. Tie neovplyvníš. Ten chlapec je iba veľké bábätko, spoznáva svet, je plný emócií. Keďže o nich nevie hovoriť, plače. Jeho mame by som dala medailu, že bravúrne zvláda jeho plač, že naňho nekričí, že sa mu venuje, že s ním trávi čas a je ochotná ísť s ním na dlhší čas von (toto bol pre mňa kedysi zabiják- byť von s deťmi, keď som vedela o x veciach, čo by som v tej chvíli veľmi rada robila...). Keď vieš, kedy sa vrátia, choď von zasa ty. Medzi 16.30 a 19.00. Na noc štuple. Popoludnie máš takto vybavené. Inak nad nami bývajú dvaja chlapci, pred pár rokmi ako zš deti si zvykli sem-tam zahrať futbal 🙂
@dahra ja o susede nic zle nevravim, je vzdy mila a pokojna, len to dieta je strasne urevane, ukricane. Jasne, ze to ma asi narocne, ked je muz na turnusoch a ona nonstop lieta okolo syna. budem sa snazit byt tolerantnejsia a nepridavat jej. Sla som niekedy pocuvat, lebo som nechapala co sa tam deje, ci ho tam biju, alebo co sa deje, ked tak maly vrieska. Vravim, ja s detmi nemam skusenost, nestretavam sa s nimi, vlastne nemam. Nechcela som vyzniet ako chora, ze ju pocuvam a sledujem. Mala som asi 25 rokov, co tu byvam totalne ticho. Zrazu to tu zije.
Ok, ja som stara zakerna dievka, co je neempaticka a nechape, ze deti su jednoducho take. Ale trochu som sa zamyslela, ze je to asi normalne. A mozno ju aj na kavu zavolam, nie som az taka zla a hnusna. Aj ked v tych prispevkoch to samozrejme tak vyzera. Vdaka za rady, budem sa snazit byt lepsou
@anonym_autor Odstahuj sa! To je normálne keď maš male dieťa. Ja občas aj kričim tiež by si nebola nadšena...naštastie bývam v dome. Ale to tu furt niekto kosí, reže to by si tiež nebola rada.....možno na samote u lesa by ti bolo dobre.
@dahra ja o susede nic zle nevravim, je vzdy mila a pokojna, len to dieta je strasne urevane, ukricane. Jasne, ze to ma asi narocne, ked je muz na turnusoch a ona nonstop lieta okolo syna. budem sa snazit byt tolerantnejsia a nepridavat jej. Sla som niekedy pocuvat, lebo som nechapala co sa tam deje, ci ho tam biju, alebo co sa deje, ked tak maly vrieska. Vravim, ja s detmi nemam skusenost, nestretavam sa s nimi, vlastne nemam. Nechcela som vyzniet ako chora, ze ju pocuvam a sledujem. Mala som asi 25 rokov, co tu byvam totalne ticho. Zrazu to tu zije.
Ok, ja som stara zakerna dievka, co je neempaticka a nechape, ze deti su jednoducho take. Ale trochu som sa zamyslela, ze je to asi normalne. A mozno ju aj na kavu zavolam, nie som az taka zla a hnusna. Aj ked v tych prispevkoch to samozrejme tak vyzera. Vdaka za rady, budem sa snazit byt lepsou
@anonym_autor skús tu kávu.. malý pôjde oi rok a pol do škôlky bude to lepšie časom
Načas by som si kúpila nejaké tie slúchadlá alebo štuple 😌😌
@anonym_autor ako si zrazu zmenila rétoriku..
Ale dobre, ak si zmenila aj to, ako sa k situácii stavias, tak super! A to myslím úprimne..
Nuž, nevieš, ci to "urevané decko" nemôže mať aj zdravotný problém, diagnózu.
Alebo úplne stačí taká "blbosť" ako nezrelá nervova sústava (cize dieťa dozrieva dlhšie, má dlhšie obdobie atakov, ktoré sa zvyknú označovať obdobie vzdoru, dlhšie mu trvá, kým sa naučí pracovať s emóciami,..) a dieťa reve a reve.. je to ťažké aj pre rodiča, nie len susedov, ver mi.
@anonym_autor Chapem, ze ta to rozculuje, rusi, naburalo ti tvoj klud a pohodu. Ale toto je zivot, deti, panelak. Mimochodom, aj keby si byvala na dome, tak nemas klud, lebo ludia opekaju, griluju, pustaju si pesnicky, deti sa kupu v bazene, jasia na trampoline, vykrikuju. Bud si kup dom na samote, alebo sa s tym zmier a kup si stuple do usi alebo nejake ukludnujuce lieky. Ziadne ine moznosti nemas. Ziadne.
Ako povolili anonymné príspevky, toto fórum ide dole vodou. Všetky chudery, ktoré si pod svojím nickom nedovolili sú zrazu strašne husté, lebo v reálnom živote musia držať huby, aby po nich nedostali.
Kŕmite tu trolla. Žiadna normálna žena, ani stará ani mladá, ani slobodná, ani vydatá nie je taká tupá, aby nevedela, že ročné dieťa je doslova bábo, ktorému asi ešte veľa toho nevysvetlíš. By si mi raz skúsila robiť napriek trieskaním kvôli tomu, že dieťa plače, čo je normálne, by si videla, čo je susedský fight. BY som ťa z roboty čakala so zapnutou karbobrúskou a kangom, ty raketa.
To jej decko nie je postihnute, vraj sa na ine susedy aj usmieva, aj je vraj rozkosne, kym ho nemaju nad sebou a nepocuju ten vreskot. Ja necakam hrobove ticho, ale ze mi tu bude niekto nad hlavou niecim trepat a skakat? V noci reve tiez asi 2-3x to vtedy by som nemohla zavolat policiu, ze rusi nocny klud?
@anonym_autor 🫣🤣🤣🤣🤣🤣to nemyslíš toto vážne hejze?
Moje kamaratky maju uz velke deti, takze v okoli nemam nikoho. Ale ved ok, chodia vonku a je vtedy ticho ale potom ked pridu, tak susedino decko dupe v topankach, niekedy aj vyjdem hore po svhodoch aby som lepsie pocula. A ona mu asi 10x povie, no pod si umyt rucky a on len nenenene, tak ja nechapem, bola som decko ale ked mama povedala pod umyt ruky, sla som. Podla mna ho nezvlada, alebo co, aby v jednom kuse rucalo…potom zacne s nejakym odrazadlom behat a naburavat do dveri, zase ho vezme a on vrieska a nenene. To je akoze ok?
Mne pride, ze je to dieta nejake nepricetne.
@anonym_autor je to uplne ok 🤣 ty nie si ok ak to nechapes. Rozumiem, ze to mysi byt na nervy ak doteraz bolo ticho a zrazu mas pravidelny hluk. Deti su take. Hlucne a rady skusaju nove veci, ucia sa tak o zivote. To co nam pride ako otravne zlostenie pre nich ma nejaky vyznam. Napriklad tym hadzanim veci o zem zvacsa nechcu robit susedom nervy, ale skusaju, ci naozaj funguje gravitacia alebo sa im len jednoducno paci ten zvuk. Najkrajsia pesnicka, varechy o hrniec 😁 jednoducho je to tak. Alebo si predstav, ze ti 2x denne niekto strka do ust tuhy predmet a ty celkom.necjapes prospesnost cinnosti - samozrejme das najavo znepokojenie 😁
Mozno ked sa na to skusis pozriet z detskeho uhla pohladu, tak ti to bude menej vadit.
Ja by som.asi radsej detske zvuky ako ozratych hadajucich sa susedov.
Mame 2 deti a vdakabohu byvame v dome, ale este matne spominam.na byvanie v bytovke, kde som.presne pocula kedy sused nad nami čura. Tym chcem povedat, ze taky je zivot v bytovke, bohuzial.
Zamyslela si sa nad tym ze dieta moze mat nejaku diagnozu preco je take???

@anonym_441bb3 sama si ignorant, nech ti niekto pobucha po hlave, to čo za rady. Predpokladám, že nemáš ani doeta, ani muža, ktorý by o teba zakopol, rada nad zlato