icon

Kedy prestane susedove dieťa toľko kričať?

31. aug 2025

Nad nami byvala kedysi starsia pani, tak 90+. Nepocula som ju. Ked zomrela, prisiel tu byvat mladsi par. Pocula som ich sem tam vecer rozpravat ale nic viac. Odkedy maju decko, tak je to hroza. Ked neplace, tak nieco hadze o zen, krici, dupe, vrieska, trepe so vsetkym. Kedze mam teraz dovolenku tam viem presne co robia. Asi o 7 vstavaju, najprv decko zjape asi mu umyva zuby, potom s niecim bucha v kuchyni, beha…okolo 9:00 idu von, tak je pokoj. Pridu cca o 11:00 asi ho uspava lebo zase place a potom je asi 2 h ticho. Vstane a zase nieco robi v kuchyni, maly krici, dupe… tak idu zase von od 13:30-16:30 cca. Znova ich pocujem, bud ide pracka alebo mycka, potom ho asi kupe, umyva zuby a zase vrieska. O 19;00 je pokoj asi spi. V noci ho tiez pocujem. To je neskutocne. Kedy prestane to decko tolko vrieskat? Mna ide porazit. Ked som v robote tak to menej pocut, no cez vikend to iste. Niekedy su asi aj oni mimo cez vikend a je pokoj. Minule som ju zastavila, ci nemozu byt tichsie, ona ze je ma syna sama, muz robi mimo sr. Ale to je vyhovorka? Volat policiu? Ona nanho sice nekrici a je kludna ale to decko je ako nepricetne.

flafly
2. sep 2025

Ja ako dokážem pochopiť, že pani je zvyknutá na svoj pokoj a zrazu dieťa, ktoré “žije” svoju mini existenciu a nejaká suseda mu je u prdele. Zároveň si vravím, či je 57 ročná žena ozaj tak mimo, aby nevedela, že deti ozaj neležia v kočíku a neusmievaju sa. Myslím, že staví vyjsť na ulicu medzi ľudí a isto mala aj niekoho v rodine s mini deťmi. Nie pani, dieťa nie je na gombík, neda sa bohužiaľ vypnúť. Polícia nepomôže ani oni nemajú gombík na deti. Prestane vrieska tak okolo 7-9 rokov, niektoré rozumnejšie s nastupom do školy. Moja 7 ročná aj doteraz dokáže splesknut taký cirkus, už len ojedinele ale stane sa, že sa steny trasu ale my sme v dome nám je to jedno. A buďte rada že tam nebýva rodina s autistickým dieťaťom, to je už zas iný level rodea…skúste trošku empatie použiť uvidíte pomôže to…

anonym_5f6abb
2. sep 2025

Ja sice neporadim, ale sucitim... Vedla nas sa pristahovala do podnajmu rozvedena mamicka s cca 10-rocnymi dievcatami dvojickami a cca 3-rocnym chlapcekom autistom. Ten maly, to je hruza, ja chapem, ze autistovi tazko vysvetli nebehaj, neskac, ani ho nepriviaze k stolicke, ale ten aj do polnoci dupoce ako slon a rano kolkokrat aj o piatej uz zas. Ja uz som na prasky, lebo ani poobede po praci si neoddychnem, co dupoce, vecer tazko zaspim, zase dupot, rano sa prebudzam na dupot... Modlim sa len za pevne nervy (pre mna), lebo viem, ze s tym nic nespravim, stazovat sa nepomoze, je to dieta, navyse s diagnozami... Len aby to horsie nebolo... Pevne nervy prajem aj tebe, snad z toho rychlo vyrastie...

anonym_d6f1c1
2. sep 2025

@anonym_autor no to všetko vysvetľuje máš 57 nemáš deti ,keby máš deti tak vieš že je to normálne a keď sa ti nepáči odsťahuj sa ,čo keď si spravia ešte jedno decko 😱😁

gaabiika
2. sep 2025

@anonym_autor si uplne sebecka, odstahuj sa na samotu. Ty si na bytovku nikdy nezvyknes a vzdy budu vsetci zli. Najradšej si obeť, najdi si zmysel zivota a neseď v kuse doma. Lebo len odpočúvaš, sleduješ, špehuješ druhých....chudera.

anonym_6d2bd0
2. sep 2025

Ty si riadne mimo, zavolaj si na stretko s psychológom a nerozmnožuj sa

anonym_ce76ff
2. sep 2025

Mrkni www.topreality.sk a odporucam hladat nejaky dom, pripadne byt na poslednom poschodí.

anonym_62385a
2. sep 2025

@anonym_autor Ti sibe? Za toto sa policia nevola! Bezne deti toto robia. Sama mam dve a nad nami byvali taki, co mali dve deti a neskutocne bolo pocut dupanie, aj ked chodili, najma ta pani, ale aj ked s defmi netusim, co robili, ale dupot jak stado slonov. Kedysi u nasich v detstve zas sa nad nami deti korculovali, hrali s nejakou tazkou loptou... Ich otrc stale daco vrtal, maam sa doteraz stazuje, ze v noci akoby presuvali nabytok....V prvom byte nad nami zss tiez chodili tak, ze dupot, rodicia toho chalana s a po nociach hadali.
A isto bolo a je pocut aj nase deti, najma ked boli mensie, omnoho viac plakali, teraz skor pocut nase hadky, lebo zas puberta.. dakedy ja zas pocujem babatko plakat alebo suseda, ktora je uz asi hlucha,, ma nahlas telku casto..
To je zivot v panelaku ... Zjavne nemas deti... Inak by si vedela, ako to je a asi si predtym zila na dedine, lebo nie si zvyknuta.

anonym_7e2310
2. sep 2025

Nemala si deti?

anjelikdianka
2. sep 2025

@anonym_autor Tak asi by si mala kúpiť domček pri lese.
To čo si napísala je normálny rodinný život v paneláku.
My máme doma 4 deti a z toho trojročné dvojičky.Nechceš sa presťahovať pod nami?Sľubujem že bude veselo.😁Nebudeš sa nudiť.😄

anonym_7e2310
2. sep 2025

Na samotu u lesa ,tam bude ticho iba medvede

anonym_ddc090
2. sep 2025

Poradila by som štuple do uší, sú pohodné a dáš si ich, keď nechceš byť rušená.
Alebo sa nastaviť na nekonečnú lásku k blížnemu a tešiť sa, že to nemáš doma, pustiť si hudbu, podcast a namiesto nevraživosti k susede sa možeš vzdelávať ako spracovať a popasovať sa s faktom, že nie si jediná žijúca vo vašej bytovke.
Mali sme tiež takú susedu, čo jej vadilo aj kedy chodíme domov, lebo počula výťah, ale už je hluchá a bojím sa, keď sa pominie čo za susedov príde, pomaly sa na to pripravujem, budem v jej veku, keď bola akčná, ufrflaná, určite si kúpim štuple.
Drž sa.

blackcat8885
2. sep 2025

To akože vážne políciu? Ja počujem sice práčku od susedov aj deti od vedľa ale aj oni počujú nášho keď kričí alebo kričím ja na neho. Veľa času ako píšeš ani nepočuť dieťa (spí, sú von). Možno aj Ty budeš mať deti a tvoje budú susedia počuť. Buď rada, že nerobia susedia v noci párty alebo nepočuť ako sexuju 🤣

viestta
2. sep 2025

@anonym_autor neviem preco, ale od isteho momentu tejto diskusie mam pocit, ze si vymyslas. Preco vies len ty sama. Alebo mozno ani evies.

elenka.k
2. sep 2025

@anonym_autor my sme boli 4 deti, neboli sme hluční, len sme mali susedku psychopatku, ktorá stále búchala s niečím po radiátore a naša mamina nás už išla utišovať - to sme si čítali knihy, WTF?? Niekedy tá suseda, išla k nám búchať do bytu ...
aj doteraz mám z toho traumu, v zmysle že aká psycho žena to bola.... niekedy sa z nej smejem a maminu obdivujem, aká je kľudná a trpezlivá. My už s deťmi žijeme už síce v dome - čo odporúčam ti zvážiť - presťahovanie, aby si mala kľud. Ale keby mňa mala táto suseda takto vyrušovať, že moje deti sú hlučné / a pri tom fakt nie / tak by som s dverami vyrazila aj susedu , ktorej fakt všetko vadilo - dokonca raz prišla, že hrajeme na nejaký nástroj čičo, pri tom sme ani nemali a až po jej sťažovaní, sme si všimli, že to suseda nad nami hrala , my dovtedy nikto nič ... 😀
Ale ak tak môžeš susedu upozorniť ešte raz. Že máš veľmi náročnú prácu a doma chodíš si oddýchnuť a mať svoj pokoj. Neviem ako to je v bytoch, ale u nás je nočný kľud po 22:00 hod.

barbie2023
2. sep 2025

Akože otras toto. Tá matka je možno už totálne zúfalá,že dieťa vkuse kričí a vrieska a verím tomu,že robí všetko preto ,aby to tak nebolo. A medzitým musí navariť, upratať , prať a pod .. a ešte jej chod vynadať ,že teba to otravuje. Miesto toho by som jej upiekla nejakú žemľovku a odniesla na obed nech nemusí aspoň variť.

allexa88
2. sep 2025
@hiro

"Ked som v robote tak to menej pocut" neviem ako ďaleko od bytu je tvoja práca ale to musí byť fakt strašné keď to až tam počuť 😊

@hiro 🤭😅

anonym_6586cd
2. sep 2025

My sme dakedy s rodičmi búchali radiátor , no hneď bolo tichoo. 😂Naštastie s mužom už sme v dome

anonym_6586cd
2. sep 2025
@anonym_441bb3
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_441bb3 tak treba👍

anonym_6586cd
2. sep 2025
@rebekabeka14

Jeziiiis čo by si robila keby máš za susedu mňa 🤣 mame troch synov,ktorí sa nonstop hádajú ,malý ma 4 roky a ma obdobie vzdoru a keď neni po jeho vrieska. Ja môžem v klude vysvetľovať nepomôže a potom začnem hučať aj ja lebo nič nepomáha. A ešte sa mi nestalo ,že by mi susedia zaklopali,že sme hluční. Naopak mame na našom poschodí 4 byty. V jednom bývajú dve ženy bezdetné ,teda aspoň myslím a minule mi vo výťahu len povedala že máte všetky 3 deti doma cez prázdniny, že? Ja že to je tak počuť ? Oka že áno,začala som sa ospravedlňovať a hneď povedala,že to úplne chápe,že sú to deti. A ja naozaj už neviem ako ich spratať do kože. Ale radšej nech sú živí akoby mali byt v kúte ticho.

@rebekabeka14 Určite ťa majú radi. Vrieskajúce decká a hysterická matka 😂 Muž ešte nedostal infarkt?

viestta
2. sep 2025
@anonym_6586cd

My sme dakedy s rodičmi búchali radiátor , no hneď bolo tichoo. 😂Naštastie s mužom už sme v dome

@anonym_6586cd aj my sme mali takych pripecenych susedov. Tym buchanim na radiator "sprijemnovali" zivot vsetkym susedom. Mali sme ich obzvlast radi a ked sa konecne odstahovali, tak sme skoro zorganizovali chodbovicu na oslavu.

rebekabeka14
2. sep 2025
@anonym_6586cd

@rebekabeka14 Určite ťa majú radi. Vrieskajúce decká a hysterická matka 😂 Muž ešte nedostal infarkt?

@anonym_6586cd kde je napísané ,že som hystericka? Ale prepáč keď ma 3 chalani nepočúvajú na 6.krat,takí zvyšim hlas . Neviem môžem ti ich požičať nech si vyskúšaš 😅 muž je spokojný už 12 rokov a infarkt nedostal. A teda asi to neni také hrozne,zatiaľ mi nikto zaklopať neprišiel .

anonym_6586cd
2. sep 2025
@rebekabeka14

@anonym_6586cd kde je napísané ,že som hystericka? Ale prepáč keď ma 3 chalani nepočúvajú na 6.krat,takí zvyšim hlas . Neviem môžem ti ich požičať nech si vyskúšaš 😅 muž je spokojný už 12 rokov a infarkt nedostal. A teda asi to neni také hrozne,zatiaľ mi nikto zaklopať neprišiel .

@rebekabeka14 asi vedia že je zbytočné

rybka1987
Autor odpoveď zmazal
rebekabeka14
2. sep 2025
@anonym_6586cd

@rebekabeka14 asi vedia že je zbytočné

@anonym_6586cd 👍🏼

maminkadeticiek
2. sep 2025

Prestahuj sa.O tom je zivot v panelaku.

anonym_5878b6
2. sep 2025
@anonym_441bb3
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_441bb3 jasné, nám tak susedia robia naprieky, mam 2 malé deti a susedia vrtaju priklepovou vrtackou zasadne keď deti spia, bud poobede alebo večer po 21. Nuž čo, deti sa takto parkrat zobudili, ja to ustojim ale tém krik a plač čo nasleduje, už si len v duchu hovorím ze to si susedia veľmi nepomohli keď sa chceli pomstit

rybka1987
2. sep 2025
@anonym_441bb3
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_441bb3 ty nie si mama, ze?

anonym_09ed7d
2. sep 2025

Pripravte sa, že potom si možno urobia druhé. A potom tie dve budú trieskať spolu, viem o čom hovorím, idiotka nad nami nechávala deti hrať sa s hrncami, varecha o dno, výborná hra. A keď budete mať šťastie, tak sa namnožia v mladom veku, budú im vláčiť vnúčatá a kolotoč ide nanovo.

misicka31
2. sep 2025

Áno mladá pani,začnite jej robiť napriek,ale pôjdete proti sebe. Zobudiť naschvál dieťa? Tak sa potom nečudujte keď bude celú noc ,,revať". Zatrpknutá stará dievka bez štipky tolerancie.

hubka51
2. sep 2025

@anonym_autor nuž možno to pochopíš ked budeš mať svoje 😉