Kedy prestane susedove dieťa toľko kričať?
Nad nami byvala kedysi starsia pani, tak 90+. Nepocula som ju. Ked zomrela, prisiel tu byvat mladsi par. Pocula som ich sem tam vecer rozpravat ale nic viac. Odkedy maju decko, tak je to hroza. Ked neplace, tak nieco hadze o zen, krici, dupe, vrieska, trepe so vsetkym. Kedze mam teraz dovolenku tam viem presne co robia. Asi o 7 vstavaju, najprv decko zjape asi mu umyva zuby, potom s niecim bucha v kuchyni, beha…okolo 9:00 idu von, tak je pokoj. Pridu cca o 11:00 asi ho uspava lebo zase place a potom je asi 2 h ticho. Vstane a zase nieco robi v kuchyni, maly krici, dupe… tak idu zase von od 13:30-16:30 cca. Znova ich pocujem, bud ide pracka alebo mycka, potom ho asi kupe, umyva zuby a zase vrieska. O 19;00 je pokoj asi spi. V noci ho tiez pocujem. To je neskutocne. Kedy prestane to decko tolko vrieskat? Mna ide porazit. Ked som v robote tak to menej pocut, no cez vikend to iste. Niekedy su asi aj oni mimo cez vikend a je pokoj. Minule som ju zastavila, ci nemozu byt tichsie, ona ze je ma syna sama, muz robi mimo sr. Ale to je vyhovorka? Volat policiu? Ona nanho sice nekrici a je kludna ale to decko je ako nepricetne.
@anonym_autor ty si dobra ....očividne.. neznášam ľudí čo povedia decko- nie dieťa. A ďalšia vec co si žena nemôže oprat alebo dat veci do umývačky? A ešte ďalšia vec píšeš na mamickovske fórum. No radšej sa odstahuj ty a nie zapisuj režim kedy dieťaťa spi a chodí von. Takáto suseda ako si ty je za trest ozajj
Moje kamaratky maju uz velke deti, takze v okoli nemam nikoho. Ale ved ok, chodia vonku a je vtedy ticho ale potom ked pridu, tak susedino decko dupe v topankach, niekedy aj vyjdem hore po svhodoch aby som lepsie pocula. A ona mu asi 10x povie, no pod si umyt rucky a on len nenenene, tak ja nechapem, bola som decko ale ked mama povedala pod umyt ruky, sla som. Podla mna ho nezvlada, alebo co, aby v jednom kuse rucalo…potom zacne s nejakym odrazadlom behat a naburavat do dveri, zase ho vezme a on vrieska a nenene. To je akoze ok?
Mne pride, ze je to dieta nejake nepricetne.
@anonym_autor NEPRIČETNÁ si akurát tak len TY! A už všetci veľmi dobre vieme, prečo si protivná stará dievka. Byť tvojou susedou, tak by som ťa veľmi rýchlo poslala tam odkiaľ si vyšla na svet a začala by som robiť hluk ešte aj ja. Samota je zlá, nájdi si nejaké aktivity a neseď len furt zavretá doma. Boháča, ty musíš mať tak smutný život. Chudera tvoja suseda, normálne ju ľutujem. Kiež by sa odsťahovala preč a nasťahovali by sa ti tam nejakí asociáli čo by chlľastali a hulákali celé dni a noci, potom by si bola za to živé "decko" ešte rada.
To jej decko nie je postihnute, vraj sa na ine susedy aj usmieva, aj je vraj rozkosne, kym ho nemaju nad sebou a nepocuju ten vreskot. Ja necakam hrobove ticho, ale ze mi tu bude niekto nad hlavou niecim trepat a skakat? V noci reve tiez asi 2-3x to vtedy by som nemohla zavolat policiu, ze rusi nocny klud?
@anonym_autor dakuj dakuj jeho mame, ze sa mu venuje a berie ho tolko von, mozno ti ani nenapadlo, ze to robi nie len kvoli nemu, ale aj kvoli susedom a to sa asi moc nevyspi ked este 3x v noci jej place a musi ho utisit. Skus jej radsej pomoct a z casu na cas ho zober von ty. Moze vobec niekomu napadnut volat policiu na 1,5 rocne dieta placuce v noci 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ tato tema nemoze byt realna
@anonym_autor dakuj dakuj jeho mame, ze sa mu venuje a berie ho tolko von, mozno ti ani nenapadlo, ze to robi nie len kvoli nemu, ale aj kvoli susedom a to sa asi moc nevyspi ked este 3x v noci jej place a musi ho utisit. Skus jej radsej pomoct a z casu na cas ho zober von ty. Moze vobec niekomu napadnut volat policiu na 1,5 rocne dieta placuce v noci 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ tato tema nemoze byt realna
@1_silvia ja byt na mieste tej mamy, tak takej "tete susede" by som dieta nezverila ani keby som lezala doma v bezvedomi.
@hubka51 píše, že má 57
Ja si myslím, že je to vymyslená téma...
@aliziana tak ono ani vymyslena nemusi byt,ma smutny zivot,je stara dievka a nikoho nema, tak sa hneva na cely svet,a vyvrsuje si to na malom dietati,lebo place a ona chuda nemoze mat ticho a ked ma ticho tak ide pocuvat k dveram,nech lepsie pocuje.No nudi sa doma medzi 4mi stenami.Nema kamaratky,kamaratov,ziadne konicky.No frustrovana,nespokojna s celym svojim zivotom.A rokmi to bude horsie a horsie,uvedomi si to este viac, ked bude chora a nik pri nej nebude.Proste smutna existencia.
Pamätám si ako dieťa, že od malička nás rodičia a starí rodičia upozorňovali, aby sme rozprávali potichu, chodili po špičkách v byte, aby sme nedupali susedom stúpaním na päty, s hračkami sa nehrali na zemi,... Také škaredé veci vraj robia dedinskí burani, ktorí prídu bývať do mesta a na ich úroveň sa nemáme znížiť. Bolo to v 50. rokoch min. storočia a my ako deti sme to nechápali, ako niekto také hrozné veci môže robiť v byte susedom. A prišli 60. roky, postavené VSŽ a prílev nových obyvateľov mesta z dedín. Vtedy sme pochopili, čo je to dedinský buran a to hrozné správanie. Nechápali sme, ako sa niekto môže hádať v byte tak, že to počujú susedia, rozprávať nahlas. Dovtedy sa v dome nikto nehádal a ak áno, tak pošepky. Bolo to desivé, kým sme si zvykli, že deti sa hrali na zemi, behali, dupali, vrieskali,... Starší susedia tvrdili, že takýto primitívny život budú oni a ich potomkovia žiť aspoň 5 generácii, kým sa naučia správať sa na úrovni a do správania sa dokážu vnášať trochu noblesy. Niečo pravdy na tom je. Väčšina hlučných susedov nechápe, že také robiť nemôže, má to tak naučené celými generáciami a slušné správanie a neobťažovanie svojim primitívnym správaním aj svojich detí považuje za hlúposť. Ja som s prvé roky s troma deťmi bývala v bytovke a staršia p. učiteľka, bývajúca priamo pod nami často nás chválila, že ani nevie, kedy sme doma. Aj to sa dá v pohode, ak sú tak naučené a to bez kriku, drezúry, presviedčaním od malička, že hlučne sa správať je hanba a robia to iba hlúpi burani.
@anonym_1ee679 ked on akoby zobral varechu a trieskal o hrnce a potom o zem, ona mu to asi vezme ale potom zoberie zase nieco ine co hadze, alebo tym bucha. A ked nebucha, tak krici, beha, dupe. Alebo place, niekedy sa aj rehoce a potom place, zase sa rehoce. Mne deti nevadia, ale vzdy som bola v tom, ze je to ticho a spi v kociku. On este aj na chodbe krici ked idu von, lebo sa to ozyva a jemu sa to asi paci. Ked sa stazujem susede tak ona, ze jej to nevadi, ze to je male dieta a vsetky su take.
@anonym_autor omyl vsetky take nie su a vieme ze in to netreba dovolit aby take boli
@anonym_autor no to všetko vysvetľuje máš 57 nemáš deti ,keby máš deti tak vieš že je to normálne a keď sa ti nepáči odsťahuj sa ,čo keď si spravia ešte jedno decko 😱😁
@anonym_d6f1c1 nie naozaj to nie je normalne
Pamätám si ako dieťa, že od malička nás rodičia a starí rodičia upozorňovali, aby sme rozprávali potichu, chodili po špičkách v byte, aby sme nedupali susedom stúpaním na päty, s hračkami sa nehrali na zemi,... Také škaredé veci vraj robia dedinskí burani, ktorí prídu bývať do mesta a na ich úroveň sa nemáme znížiť. Bolo to v 50. rokoch min. storočia a my ako deti sme to nechápali, ako niekto také hrozné veci môže robiť v byte susedom. A prišli 60. roky, postavené VSŽ a prílev nových obyvateľov mesta z dedín. Vtedy sme pochopili, čo je to dedinský buran a to hrozné správanie. Nechápali sme, ako sa niekto môže hádať v byte tak, že to počujú susedia, rozprávať nahlas. Dovtedy sa v dome nikto nehádal a ak áno, tak pošepky. Bolo to desivé, kým sme si zvykli, že deti sa hrali na zemi, behali, dupali, vrieskali,... Starší susedia tvrdili, že takýto primitívny život budú oni a ich potomkovia žiť aspoň 5 generácii, kým sa naučia správať sa na úrovni a do správania sa dokážu vnášať trochu noblesy. Niečo pravdy na tom je. Väčšina hlučných susedov nechápe, že také robiť nemôže, má to tak naučené celými generáciami a slušné správanie a neobťažovanie svojim primitívnym správaním aj svojich detí považuje za hlúposť. Ja som s prvé roky s troma deťmi bývala v bytovke a staršia p. učiteľka, bývajúca priamo pod nami často nás chválila, že ani nevie, kedy sme doma. Aj to sa dá v pohode, ak sú tak naučené a to bez kriku, drezúry, presviedčaním od malička, že hlučne sa správať je hanba a robia to iba hlúpi burani.
@evkatk Presne tak.My sme volakedy ešte keď som ja bola dieťa mali nad hlavou dve po sebe idúce rodiny s 3 deťmi a ani sme nevedeli že tam vôbec bývajú.Správanie mali také aké popisuješ ty.Slušáci.Potom prišla nová generácia, drzá, začalo sa tam všetko meniť a katastrofa.Som vďačná za dom.Dneska si každý hladí svojeho a ešte ti povie že nestaraj sa.Nie je nočný klud.To pekne vidíš aj v tejto diskusii
@anonym_autor volat políciu na matku co sa vzorne stará o svoje batoľa? To je vtip ze? Ty asi nemas deti co?
@anonym_autor milujem taketo stare dievky na vsetko podrazdene 🙈 co maju cely den cas sediet doma na zadku spisovat harmonogram dna susede….
@evkatk to mas pravdu. Vidno to aj v MHD, napriklad ludia co si pustaju nahlas mobil bez sluchadiel. Alebo kazda notifikacia kazdych 30 s. zvuk, ktory pohne aj mrtvym. A cim viac do “sedlackej” krajiny clovek ide, tym viac ludi tam tak funguje. V lietadle medzi 2 africkymi krajinami je garancia, ze niekoho takeho, kto bude hrat hry so zvukom na plano dostanes do svojho radu. V Nemecku je to tiez uplne presny profil ludi, ktori obtazuju ostatnych hlukom. Miera hluku sa spaja s nekultivovanostou, resp. inou kulturou ak by sme chceli byt dostatocne korektni.
V tomto pripade si myslim, ze ked toto dieta prestane, pride novorodenec 😜 a potom mozno este raz, ktovie.
Ked je zena sama, na noc by si aspon mohla dat dieta k sebe, aby v noci neplakalo…
A ja ani nie som stara dievka, ale akosi citliva na zbytocne, opakujuce sa, neprijemne zvuky
* na plno
@anonym_autor autorka, kedze nemas vlastne deti, odporucam ti ist a nejake strazit, aby si pochopila, ze dieta nieje babika co postavis do policky, oblecies a das jej hrackarsku flasku. To dieta je uplne v poriadku a maminka je uzasna, ze s nim chodi este tolko von. Su mamicky co su cele dni dnu a to by si este len pocula, co potom tie deti robia 🤣
Odporucam tiez odhlucnit byt, ked ti deti vadia.

@anonym_autor nuž možno to pochopíš ked budeš mať svoje 😉
@hubka51 píše, že má 57
Ja si myslím, že je to vymyslená téma...