icon

Kúpa domu s rozlohou 66 m2

Dnes o 08:51

Viem že to nie je téma na nový rok, ale do pondelka musíme dať vedieť, či áno či nie. S mužom čakáme bábätko, tak už istí čas hľadáme domček. Dom je dobrej v lokalite na dedine 5km od okresného mesta, kde obaja pracujeme. V tichej ulici, nie pri hlavnej ceste. Jeden čo sa nám obom páčil nám už na jeseň vyfúkli pred nosom.
Tento konkrétny domček má iba 66m2 (11x6m). Ale žiaľ má iba kúpeľňu obývačku a spálňu. Pozemok cez 1000m2. Tie izby sú za mňa zbytočne veľké. Kameňom úrazu je za mňa kuchyňa, ktora v dome absentuje. Je v samostatnej budove, veľkosťou 47m2, a pri nej špajza a ďalšia miestnosť spolu 40m2. Výhodou je ozaj výhodná cena keďže dedič sa ho chce rýchlo zbaviť.
Muž ma presviedča že dom sa dá prerobiť aby sme mali viac miestnosti, že by to zvládol do pôrodu. Máte niekto dom podobných rozmerov?

autor
Dnes o 09:44

Materiál tehla vek cca 55-60r

anonym_d502aa
Dnes o 09:45

@anonym_autor ano, mame viac deti a sme spokojni. Na zaciatku sme mali jednu izbu 30m2 + kupelnu a malu chodbu. Pribudla jedna izba, bude nasledovat podkrovie.
Ak ma dve samostatne izby je to vyborne.
Za mna je dolezity nieln dom, ten sa da prerobit. Ale hlavne susedia, pristup, pozemok... tieto veci nezmenis.

katkaseiner
Dnes o 09:45

daj tu stavbu pozriet niekomu kto sa v tom vyzna. Ak je to hrozna starina bez moznosti pristaviť, tak radsej nie. Pozemok je ale fjn velky, dalo by sa sj nanovo stavat. To uz je ale financne vela. Da sa preoijit dom s tou kuchynou?

anonym_23f105
Dnes o 09:46

@anonym_autor Nekupila.

ivicatolic
Dnes o 09:47

@anonym_autor koľko za to pýta? Ďakujem za odpoveď

petronelag
Dnes o 09:47
@anonym_autor

@tykat je to dedina, veď to píšem škôlka je do 200m. Rovinatý pozemok. Teraz bývame u rodičov, obaja máme auto.

@anonym_autor Ak muž vie urobiť veľa veci okolo domu, tak by to vedel dotvoriť na vhodný byt, len ešte aj nato budú treba peniaze naviac, ak máte tak by sa to dalo, ja som bývala 5km od okresného mesta na dedine pri rodičoch, chodil tam aj vlak, aj autobus, nieto chodil do mesta aj na motorke, bycikel.

anonym_0732b7
Dnes o 09:49

@anonym_autor určite by som nešla do domu kde kuchyňa nieje súčasťou ale vo vlastnej druhej budove. A ak je ti starý dom tak bude treba určite tam prerobiť oveľa viac, novú elektriku vodu atd.. do pôrodu? Neviem ak ste na začiatku tehu tak aj tak pochybujem že by muž stihol prerobiť. Ak svojpomocne. Ja som tiež bola na začiatku tehu, muž mi sľuboval že do pôrodu stihne prerobiť dom a nakoniec tam bolo viac roboty než si sám na začiatku myslel. Porod má čaká cca za dva mesiace a dom nieje prerobený a nebývame tam ale u rodičov.

autor
Dnes o 09:55
@katkaseiner

daj tu stavbu pozriet niekomu kto sa v tom vyzna. Ak je to hrozna starina bez moznosti pristaviť, tak radsej nie. Pozemok je ale fjn velky, dalo by sa sj nanovo stavat. To uz je ale financne vela. Da sa preoijit dom s tou kuchynou?

@katkaseiner ved dala som foto, podľa mňa nie. Do pondelka nikoho nezoženiem

ivicatolic
Dnes o 09:57

@anonym_autor ešte raz, máš problém odpovedať?

autor
Dnes o 09:57
@anonym_0732b7

@anonym_autor určite by som nešla do domu kde kuchyňa nieje súčasťou ale vo vlastnej druhej budove. A ak je ti starý dom tak bude treba určite tam prerobiť oveľa viac, novú elektriku vodu atd.. do pôrodu? Neviem ak ste na začiatku tehu tak aj tak pochybujem že by muž stihol prerobiť. Ak svojpomocne. Ja som tiež bola na začiatku tehu, muž mi sľuboval že do pôrodu stihne prerobiť dom a nakoniec tam bolo viac roboty než si sám na začiatku myslel. Porod má čaká cca za dva mesiace a dom nieje prerobený a nebývame tam ale u rodičov.

@anonym_0732b7 termín mám v lete, ale od rodičov sa nemusíme ponáhľať preč. Kúpeľňa.je v dome nová bezbariérova

tykat
Dnes o 10:07
@anonym_autor

@tykat je to dedina, veď to píšem škôlka je do 200m. Rovinatý pozemok. Teraz bývame u rodičov, obaja máme auto.

@anonym_autor kde si pisala ze skolka 200m? Nevsimla som si to.
Skolka je fajn ale ostatne je dolezitejsie, to.co som.pisala k dispozicii, stavu a veku domu. Obyvatelnost? Zateplenie? Okna? Strecha? IS?
Kuchynu s domom nespojis, je to krizom cez pozemok. Mate financie na prerabku?

autor
Dnes o 10:09
@ivicatolic

@anonym_autor koľko za to pýta? Ďakujem za odpoveď

@ivicatolic nie je ti to jedno? U nás idú nehnuteľnosti úplne iných cenách ako v okolí krajských miest a BA za takúto cenu nekúpiš asi iba garáž...
Pýta polovicu ako pýtajú za iné domy v tejto obci. Ale to aj tými rozmermi

tundra
@anonym_autor

@anonym_autor rozhodnutia pod tlakom,ci uz casovym alebo financnym,treba velmi dobre zvazit.
Môze to byt super rozhodnutie alebo nocna mora.
Budes tam byvat ty s rodinou a nie diskutujuci z MK.My sme kupili dom,tak,ze sme sa rozhodli,hned na prehliadke,ale mali sme za sebou neskutocne mnozstvo obhliadok a vedeli sme porovnat.Makler pozeral na nas trochu divne,ale vedeli sme co chceme.Mal este dalsich zaujemcov,ale na stastie,nemal problem terminy zrusit.U nas to bolo super rozhodnutie.
Uvedom si,ze ceny materialov isli riadne hore,nehovoriac o casovych terminoch.(Pôrod)
Tiez nepises,kolko fin.prostriedkov, vam zostane na prerabku.Niekedy je menej viac,ale na zaklade inf.ktore si sem dala,ti neviem poradit.
Drzim palce 🍀.

black_wolf

Mne by sa nepacilo, ze sa na mna niekto snazi vytvorit casovy/psychologicky tlak s nehnutelnostou, na ktoru pravdepodobne necakaju zastupy zaujemcov - osobne by som takuto investiciu nerobila narychlo, ved to nie je 10eurovy nakup.. a pri takom dome treba cakat dalsich XYZ vydavkov, co sa objavia pri rekonstrukcii a dostavbe, my sme rekonstruovali cast chalupy a veru to bolo viac penazi ako som odhadovala na zaciatku

autor
Dnes o 10:11
@tykat

@anonym_autor kde si pisala ze skolka 200m? Nevsimla som si to.
Skolka je fajn ale ostatne je dolezitejsie, to.co som.pisala k dispozicii, stavu a veku domu. Obyvatelnost? Zateplenie? Okna? Strecha? IS?
Kuchynu s domom nespojis, je to krizom cez pozemok. Mate financie na prerabku?

@tykat obchod je tiež do 200m, kedného suseda poznám z videnia druhý vedľajších sa predal pred časom teraz sa preraba

ivicatolic
Dnes o 10:17
@anonym_autor

@ivicatolic nie je ti to jedno? U nás idú nehnuteľnosti úplne iných cenách ako v okolí krajských miest a BA za takúto cenu nekúpiš asi iba garáž...
Pýta polovicu ako pýtajú za iné domy v tejto obci. Ale to aj tými rozmermi

@anonym_autor napíš mi prosím do správy, mňa to zaujíma z môjho pohľadu, keby som chcela predať svoje, koľko sa pýta.... ďakujem

tundra
Dnes o 10:19
@ivicatolic

@anonym_autor napíš mi prosím do správy, mňa to zaujíma z môjho pohľadu, keby som chcela predať svoje, koľko sa pýta.... ďakujem

@ivicatolic ved oslov nezaväzne realitku a hned mas cenovy nastrel na nehnutelnost.

sissy27
Dnes o 10:22
@ivicatolic

@ivicatolic strasne z nej potrebujes vytiahnut tu cenu, ze? Ved internet ocividne mas, tak si otvor stranky s realitami a vyhladaj si podobne tej svojej, nech mas predstavu.

marsmykkok
Dnes o 10:32

A čo máte na susediacich stenách s kúpeľňou? Ak napríklad obývačku, vodu a odpad natiahnete ľahko a ak je miestnosť veľká budete mať kuchyňu s obývačkou spojenú. Na začiatok stačí menšia linka, aj tak popri dieťati nebudeš vyvárať 10 chodov. Ale moja podmienka je aby ten kuchynský kút išlo urobiť ľahko, teda že potiahnem vodu a odpad z kúpeľne a bude a aby bol dom v obývateľnom stave. Lebo predpokladám bývali tam starší ľudia predtým a sú ľudia čo proste neprerobia všetko ale čo treba a rozpadáva sa prerobia a dom nie je najmodernejší, ale plne funkčný a sú ľudia čo neprerobia nič. Ak je na kompletnú okamžitú rekonštrukciu nekupovala by som.

katkaseiner
Dnes o 10:33
@anonym_autor

@anonym_autor ok pozerám to na telefone a foto som nevidela, to bude 60rocna haraburda a urcite nie postavena z tehly. za mna nie

zalka
Dnes o 10:47
@anonym_autor

@anonym_autor ako veľmi netradičné takto rozdelené.
Ak si v poho s cenou tak ja by som kúpila. V dome 66m2 máš spálňu kúpeľnu a obývačku. Nevidím to tragicky do obývačky sa dá spraviť kuchyňa. A môžete bývať. Zatiaľ vám to postačí. Bude to pekný 2kk.
A môžete postupne prerobiť tu časť kde je teraz kuchyňa a miestnosť. To je spolu 87m2 ak som správne pochopila a z toho by som spravila dom pre rodinu.
Malý domček by ste potom mohli prenajať alebo by bol k dispozícii ako hosťovský dom.
Za mňa ta nehnutelnost ma potenciál.

simonkazga
Dnes o 10:57

Nekúpila, ani náhodou. Keď bude dieťa v noci plakať, tak ty vstaneš, oblečieš sa, obuješ a pôjdeš do vedľajšej budovy zohriať mlieko/čaj? Veľmi realistické.

ivicatolic
Dnes o 11:01
@sissy27

@ivicatolic strasne z nej potrebujes vytiahnut tu cenu, ze? Ved internet ocividne mas, tak si otvor stranky s realitami a vyhladaj si podobne tej svojej, nech mas predstavu.

@sissy27 keby som videla takú nehnuteľnosť s cenou na internete, tak sa nebudem pýtať jej, to už mám dávno prejdené.... požiadala som ju do správy.... Aby ste vy zvedavé nad tým nemuseli meditovať 👉

ivicatolic
Dnes o 11:04
@tundra

@ivicatolic ved oslov nezaväzne realitku a hned mas cenovy nastrel na nehnutelnost.

@tundra vidíš, nie zlý nápad, ďakujem

anonym_0732b7
Dnes o 11:05
@anonym_autor

@anonym_0732b7 termín mám v lete, ale od rodičov sa nemusíme ponáhľať preč. Kúpeľňa.je v dome nová bezbariérova

@anonym_autor kúpeľňa je ok že je v dome, ale budete v dome v obývačke alwbo v izbe a teraz budete chcieť niečo papať tak utekať von? Záleží od toho ako sa to dá spojiť, prerobiť. To si nájdite na to niekoho kto sa vyzná. Záleží či si to muž bude svojpomocne pripadne s kamarátmi rodinou robiť. Ja som otehotnela v lete, termín pôrodu coskoro sa blíži, muž tiež myslel a sľuboval že do pôrodu prerobí dom a budeme tam bývať. Ja som chcela nech to stihneme pretože som chcela byť hneď po pôrode v našom. Tiež teoreticky sa nemusíme rýchlo vysťahovať od rodičov ale chcelo to take svoje pohodlie zázemie. Ono to trvá dlhšie než človek prepodklasal a plánoval, občas sa vyskytli situácie ktoré sa nečakalo že sa vôbec budú riešiť a prerábať. Ale my prerábame na komplet časť domu, elektrika nova voda, odpady, búracích prác bolo habadej, nové steny niekde priečky a hrubovku nova, omietka, koleplna nova, ešte nemáme vôbec hotovo a tiež sa vravelo že sa 7 mesiacov to stihne urobiť
A ešte hovoríš že dom má jednu spálňu a obyvacku. Podľa mna to je malo pre trojčlennú rodinu, na začiatku ok kým bdue bábätko mat rok ale potom by to chcelo časom vlastnú izbu pre bábätko, možno plánujete aj viac deti, ale možno že sa tam sa dačo pristaviť

mameha7
Dnes o 11:08

@anonym_autor pošli inzerát

letfenixa
Dnes o 11:08

Nešla by som do domu bez kuchyne, nech má kolkokolvek m2.

autor
Dnes o 11:16
@marsmykkok

A čo máte na susediacich stenách s kúpeľňou? Ak napríklad obývačku, vodu a odpad natiahnete ľahko a ak je miestnosť veľká budete mať kuchyňu s obývačkou spojenú. Na začiatok stačí menšia linka, aj tak popri dieťati nebudeš vyvárať 10 chodov. Ale moja podmienka je aby ten kuchynský kút išlo urobiť ľahko, teda že potiahnem vodu a odpad z kúpeľne a bude a aby bol dom v obývateľnom stave. Lebo predpokladám bývali tam starší ľudia predtým a sú ľudia čo proste neprerobia všetko ale čo treba a rozpadáva sa prerobia a dom nie je najmodernejší, ale plne funkčný a sú ľudia čo neprerobia nič. Ak je na kompletnú okamžitú rekonštrukciu nekupovala by som.

@marsmykkok dom bol až donedávna obývaný. Dedič chce odísť bývať do zahraničia k deťom. Kúpeľňa bola prerobená pred 3r je dosť priestranná, je tam vaňa aj sprchový kút,dostatok miesta na pračku aj sušičku. Za ňou je spálňa z tej sa prechádza do obývačky. Buď sa dohodneme a kúpime teraz alebo to dedič da realitke, to bude cena potom isto vyššia. Domy tu na okolí sa predávajú rýchlo.

btus
Dnes o 11:20
@anonym_autor

@anonym_autor máš aj pôdorys domu? Kde je voda, odpad? Ak sa Ti chce, daj obrázok, možno by sme boli múdrejšie a vedeli lepšie poradiť. 🙂 Ozaj, a dajte si pozor na vlhkosť, aby vám nešla cez základy do domu.

autor
Dnes o 11:26
@simonkazga

Nekúpila, ani náhodou. Keď bude dieťa v noci plakať, tak ty vstaneš, oblečieš sa, obuješ a pôjdeš do vedľajšej budovy zohriať mlieko/čaj? Veľmi realistické.

@letfenixa veď kuchyna sa dá spraviť,. miestnosti sa dajú rozdeliť
@simonkazga na zohriatie vody netreba komplet kuchyňa