icon

Kúpa staršieho domu - cestovanie za prácou

4. jan 2026

Ahojte.mame moznost kupit starsi dom-cestovanie do muzovej prace cca 40km,do skoly pre syna(autom,so mnou) cca 26km.momentalne sme v prenajme,avsak po tych rokoch by bolo na case ist dalej.boli by ste za/proti? V okruhu prace a skoly do 15km sme bez sance nieco kupit,to su sialene ceny nehnutelnosti...

Strana
z2
nelca84
4. jan 2026

Za mňa je to veľa. Som ochotná dochádzať max. 15-20 minut autom. Nie je to o pohodlnosti, šoférujem rada, ale za mňa je to strata času. Ale isto tu nájdeš plno takých, čo ti napíšu, že pre nich nie je problém dochádzať aj 2 hodiny. Tak si vyber.

oslo1
4. jan 2026

By am v Londyne, ceatovanie do hodiny je ok.
Tolko som dochadzala aj do skoly, roboty, ked som byvala u mamy v Bratislave.

katkaseiner
4. jan 2026

Ja ta chapem, ak mate 2 auta a ste na to pripravení, nevidim problem. Ja aj muž mame vlakom na hodinu do prace, je ale pravda ze muz chodi velmi zriedka (pracuje z domu len teda dokedy...), ja 3x do týždňa. Deti chodia do základnej skoly v dedine, dcera ale uz z 8.rocnika chce ist na bilingualne gymnázium a to znamena aj pre nu denne cestovanie do skoly (autom cca 35-40 minut ale vozit ju nebudeme, chodime na iny smer). Všetko je o nastavení, zial nie každá mame pracu blizko k bydlisku. Ja by som si vedela najst prácu aj 5 minut bicyklom z domu ale za polovicu penazi...cize ano, radsej si vyberam dochadzanie

belllinka
4. jan 2026

@anonym_autor tak to co usetris na cene domu, tak potom zaplatis na cestovani.

simsalabim
4. jan 2026
@oslo1

By am v Londyne, ceatovanie do hodiny je ok.
Tolko som dochadzala aj do skoly, roboty, ked som byvala u mamy v Bratislave.

@oslo1 presne, aj v BA bezne tolko ludia cestuju do skoly a prace…

anonym_83c9f8
4. jan 2026
@simsalabim

@simsalabim v BA su školy na každom kroku

anonym_a69053
4. jan 2026

To cestovanie hod.tam a hod.naspet,cize 10hod mimo domu,a mozno aj viac ked budu zapchy,no neviem je to moc daleko.A prerabku budete ako realizovat???

anonym_a69053
4. jan 2026

Neni lepsi byt pre Vas ako takto???V meste kde robite a chodi dieta do skoly??
My sice byvame 15km za 10min som v robote,ale teda my sme dom pred 12r kupili za 50tisic eur,to boli ine ceny.Dnes nad 200tisic a v takom stave ako je teraz aj 280tisic.

autor
4. jan 2026
@simsalabim

@simsalabim toto je tak trocha cestovanie cez kopce,lesy.zapchy nehrozia🙂akurat ta zima je taky ten strasiak,je to cesta 3.triedy,tak ci sa odtial vobec dostaneme🙂

autor
4. jan 2026
@anonym_a69053

Neni lepsi byt pre Vas ako takto???V meste kde robite a chodi dieta do skoly??
My sice byvame 15km za 10min som v robote,ale teda my sme dom pred 12r kupili za 50tisic eur,to boli ine ceny.Dnes nad 200tisic a v takom stave ako je teraz aj 280tisic.

@anonym_a69053 teraz sme v najme,dieta vozim do spec.skoly,najazdim cca 100km denne.do bytu velmi nechceme,kvoli dietatu(obcas je hlucnejsie,nie kazdemu by to nevadilo)plus mame psa(aj ten by mozno casom vadil)...preto hladame nieco pokojnejsie...

anonym_b151f2
4. jan 2026
@belllinka

@anonym_autor tak to co usetris na cene domu, tak potom zaplatis na cestovani.

@belllinka len to nemusí zaplatiť naraz

anonym_b151f2
4. jan 2026
@anonym_autor

@simsalabim toto je tak trocha cestovanie cez kopce,lesy.zapchy nehrozia🙂akurat ta zima je taky ten strasiak,je to cesta 3.triedy,tak ci sa odtial vobec dostaneme🙂

@anonym_autor tá cesta III.triedy by ma odradila, bude psledná, ktorú posypú. Tá vzdialenosť by mi nerobila problém, pred pár rokmi som toľko dochádzala do práce, náhodou to bolo celkom super ako psychohygiena. Môžeš si pustiť dobrú hudbu, učiť sa anglicky, uzavrieš v sebe problémy z práce a domov som prišla oddýchnutá. Ale ja som cestovala sama, dieťa ti cestovanie ako zvláda? Lebo ja som tú vzdialenosť prebehla za 30-35 minút, ale pri zlom počasí sa to tebe môže natiahnuť aj na vyše hodinu

pribinak
4. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_a69053 teraz sme v najme,dieta vozim do spec.skoly,najazdim cca 100km denne.do bytu velmi nechceme,kvoli dietatu(obcas je hlucnejsie,nie kazdemu by to nevadilo)plus mame psa(aj ten by mozno casom vadil)...preto hladame nieco pokojnejsie...

@anonym_autor kde to je? Ak je to niekde juh Slovenska kde napadne 1x za zimu 3xm snehu tak by minto vôbec nevadilo

Ak máš dieťa s dgn tak dom je lepšia voľba ako byt

autor
4. jan 2026
@pribinak

@anonym_autor kde to je? Ak je to niekde juh Slovenska kde napadne 1x za zimu 3xm snehu tak by minto vôbec nevadilo

@pribinak juuj,je to okolie Levoce,Levocske vrchy...ta lokalita nas trocha odradza.ano,viem ze lepsia volba je pre nas dom,nie kazdy vie pochopit ked dieta krici,hneva sa a pod...

autor
4. jan 2026
@pribinak

@pribinak ale zas na druhej strane viem pochopit,ak aj ludia v byte chcu mat po praci klud,odpocinut si...

anonym_bdca4e
4. jan 2026

U mňa osobne by to nehrozilo ísť takto bývať.

anonym_b151f2
4. jan 2026
@anonym_autor

@pribinak ale zas na druhej strane viem pochopit,ak aj ludia v byte chcu mat po praci klud,odpocinut si...

@anonym_autor píšeš o staršom dome, ten by ma možno mátal viac, ako tá cesta. Je to žrút fianncií. Švagor kúpil asi dvadsať rokov späť, páčila sa mu veľmi lokalita, odvtedy zateplil strechu, steny, vystierkoval, prerobil kúpeľňu a WC, kúpili novú kuchyňu, našťastie ju ešte nemali doma, ked sa na stene, ktorá by bola za linkou objavil mokrý fľak. Tak sa búralo, opravovalo, musela sa rozobrať podlaha. Medzitým prerábali kúpeľňu, neviem, či odpady, alebo čo tam bolo, teraz mu praskla stena v kúpeľni vodorovne tak, že musí volať statika, takže za dvadsať rokov prerábať kúpeľňu tretí krát...

anonym_14c0d5
4. jan 2026

Cestovanie nie je problem (je to mensi problem)... "starsi dom" je problem... zrut nervov a penazi... Ludia by sa mali naucit, ze dom je pre bonitnejsich ludi, ci sa to niekomu paci alebo nie... inac to moze stat vztah...

biba_18
4. jan 2026

cesta 3. triedy v okolí levoče? nasneží a ste v keli… jedine že kúpite 2 suv… to nie je o dialke, až tak ďaleko to nie je, len ten prístup k dedine…
takže by som si urobila prieskum od ľudí ktorí tam žijú…
starý dom je kapitola sama o sebe. stojí to veľa ale niektorým ľuďom to nevadí, sa tam realizujú… mám zopár známych čo tak kúpili staré domy a fungujú v pohode…

michaela329
4. jan 2026

Dochádzanie do hodiny je ok, v rámci Žiliny som dochádzala pol hodiny. Ako človek žijúci na lazoch na severe Slovenska, disponujuci dvojkolkou, sa viem dostať všade aj v zime - od nás cca 500m na cestu tretej triedy to býva hore a dole kopcom zážitok, ale dá sa to (čo nevyjde predkom, výjde zadkom). Ak sneží normálne, keď sneží nenormálne, auto zostava pod kopcom (to csa stane možno trikrát za rok teraz). No mňa by tiež odrádzal starší dom, moji rodičia taký prerabali, nekonečný príbeh. A ďalšia vec, my sme takto žiť chceli, takže sme so všetkým boli ok, no už tu boli aj ľudia, ktorí išli za romantickými predstavami a nedali to. Inak - pýtajte sa ľudí v tej konkrétnej lokalite ako to tam je, aj tie cesty.

madeincssr
4. jan 2026

Zima autom po kopcovitom terene sa vzdy da poriesit kupou slusnej stvorkolky. Ak si nepotrpite na luxuse ci image, alebo potrebujete dve auta, tak aj Duster 4x4 alebo niektore Suzuki 4x4 (S-cross, Vitara...) vedia splnit ucel. S daju sa najst aj ako lacnejsie jazdenky. A kvalitne zimne pneu samozrejme (najlepsie mat dve sady na diskoch na leto/zimu).

tundra
Autor odpoveď zmazal
anonym_ecfae2
4. jan 2026

ani náhodou. to je stráášne veľa.
po chvíli vám to pôjde na nervy.
zažila som , skúsila som. mala som problém vydržať jeden šk. rok.

anonym_fc2994
4. jan 2026

@anonym_autor ani zadarmo. Žiadny benefit nevidím. Starý dom a ďaleko

simsalabim
4. jan 2026
@anonym_83c9f8

@simsalabim v BA su školy na každom kroku

@anonym_83c9f8 a? Tak si predstav, ze byvas v Cunove (BA) a do skoly chodis do Dubravky (BA). Alebo byvas v Lamaci (BA) a do prace na Dolne Hony (BA). To dochadzanie tiez trochu trva. Ale pravdou je, ze Mhd je castejsie ako v dedinach. Ja som chcela iba povedat, ze dochadzaju aj ludia v mestach.

anonym_83c9f8
4. jan 2026
@simsalabim

@anonym_83c9f8 a? Tak si predstav, ze byvas v Cunove (BA) a do skoly chodis do Dubravky (BA). Alebo byvas v Lamaci (BA) a do prace na Dolne Hony (BA). To dochadzanie tiez trochu trva. Ale pravdou je, ze Mhd je castejsie ako v dedinach. Ja som chcela iba povedat, ze dochadzaju aj ludia v mestach.

@simsalabim v Čunove nie je základná škola? Ani v Lamači?

simsalabim
4. jan 2026
@anonym_83c9f8

@simsalabim v Čunove nie je základná škola? Ani v Lamači?

@anonym_83c9f8 presne tak, v Cunove ZS nie je. Ale aj ak by bola, vacsina deti potrebuje ist casom na SS. Ci nie?
A tie su casto v inej mestskej casti. A deti na ne dochadzaju aj z inych miest. Presne ako mnohi rodicia.

anonym_83c9f8
4. jan 2026
@simsalabim

@anonym_83c9f8 presne tak, v Cunove ZS nie je. Ale aj ak by bola, vacsina deti potrebuje ist casom na SS. Ci nie?
A tie su casto v inej mestskej casti. A deti na ne dochadzaju aj z inych miest. Presne ako mnohi rodicia.

@simsalabim ale deti na SS cestujú úplne inak ako deti na zs, SS majú 15 a viac, cestujú samé. To asi malé decka na zakladke nie. Aspoň takú 3 triedu nie. Tretiak na SS ide kľudne sám aj do zahraničia. A deti s cunova nemusia ísť do školy do Dúbravky, určite stačí škola v Petržalke

simsalabim
4. jan 2026
@anonym_83c9f8

@simsalabim ale deti na SS cestujú úplne inak ako deti na zs, SS majú 15 a viac, cestujú samé. To asi malé decka na zakladke nie. Aspoň takú 3 triedu nie. Tretiak na SS ide kľudne sám aj do zahraničia. A deti s cunova nemusia ísť do školy do Dúbravky, určite stačí škola v Petržalke

@anonym_83c9f8 ja nehovorim, ze nestaci 🙈 Staci asi aj ta v Rusovciach ci Jarovciach, ak ma kapacitu. Ja hovorim o dochadzani. Ze je bezne aj mestach. To je vsetko. A vela deti v BA dochadza aj na ZS, rodicia vyberaju skoly.

anonym_83c9f8
4. jan 2026
@simsalabim

@anonym_83c9f8 ja nehovorim, ze nestaci 🙈 Staci asi aj ta v Rusovciach ci Jarovciach, ak ma kapacitu. Ja hovorim o dochadzani. Ze je bezne aj mestach. To je vsetko. A vela deti v BA dochadza aj na ZS, rodicia vyberaju skoly.

@simsalabim ale ty si prečítaj na čo som ja reagovala, predsa nepisem že deti neodchádzajú, píšem že určite nemusia ísť z cunova do Dúbravky

Strana
z2