Kúria už u vás v panelákoch?
U nás ešte nie a tá je kosa ..
@martinkatinka Toto je vecny boj. Ale absolutne nevidim dovod zacat kurit, lebo susedia maju radi teplo. Ja sa necitim dobre, mam problemy s dychanim, ak je v miestnosti teplejsie. Radsej si dam tu mikinu. Rovnako na spanie potrebujem vetrat. V noci by som sa budila, ak by bolo okno zatvorene. Aj deti su naucene spat od malicka pri otvorenom okne. Taky dobry vzduch maju, ked rano vojdem do izby. Iba zavriem okno a je vyvetrane.
@zuzanaete aký večný boj .u nás je každý rok na začiatku topnej sezóny že každý musí nastaviť aspoň na 3 radiátor .po pár dňoch si už môžu vypnúť. Ťažko je vydržať pár dní?
Rodicia prileteli z Turecka a ked prisli domov tak boli radiatory teple.. aj nam sa uz zapol kotol lebo teplota nam klesla pod 22 stupnov. Kurit by sa malo podla teplomera a nie podla kalendara.. ale pamatam si ked sme boli deti a este nekurili ze mama pustala v kuchyni trubu a otvorila ju dokoran aby sme mali teplo..
U nas v bytovom dome sa este nezacalo. Nastastie na tom byte uz nebyvame, aj s aktualne mini detmi, lebo by ma porazilo.
Inak ked vidim tie komenty s vysmechom typu "pch naco teraz kurit", nie je treba, je prijemne... vidite a potom je tu cast ludi, ktora nechce chodit v mikinach po vlastnom byte ci dome. Napriklad aj ja. Tu pisane ze "mame doma 20 stupnov", a podobne, uprimne, no porazilo by ma. A este aby som teraz mavala pootvarane okna... takze ano ja si rada zakurim ked to ide, rada mam doma teplo, rada chodim v tricku s kratkym rukavom, a kedze poctivo pracujem a zarobim normalnu mzdu, rada si z nej zaplatim prave to teplo, aby som nemusela chodit doma v mikine, ale v kratasoch. A nie, nie sme ani chorlavi ani retardovani, len proste mam rada vo vlastnom dome teplo a nie chodit naobliekana.
@anonym_e88b8c Som na tom podobne, a ešte nechápem to večne otvorené okno, mám rada teplo, mne je permanentne zima, tak prečo by som si nezakúrila
@martinkatinka Toto je vecny boj. Ale absolutne nevidim dovod zacat kurit, lebo susedia maju radi teplo. Ja sa necitim dobre, mam problemy s dychanim, ak je v miestnosti teplejsie. Radsej si dam tu mikinu. Rovnako na spanie potrebujem vetrat. V noci by som sa budila, ak by bolo okno zatvorene. Aj deti su naucene spat od malicka pri otvorenom okne. Taky dobry vzduch maju, ked rano vojdem do izby. Iba zavriem okno a je vyvetrane.
@zuzanaete otvorit ventily na plno na 48 hodin aby sa naplnila cela sustava a mohla sa odvzdusnit je velky zasah do konfortu? Tak ci tak sa v tychto teplotach voda na kurenie zohrieva na nejakych 40 - 45° (viac nema vyznam, lebo nie je taky teplotny spad medzi vonkasou teplotou a teplotami v interieroch). My mame (aj) programovatelne hlavice, drzia nam teploty ako nam vyhovuje, ale ked spustia vykurovanie otvorim ich vsetky, pretoze viem preco je to potrebne. Zas 2 dni ma nezabiju ani na spotrebe a ani tu nemame zrazu 40° aby sme nevedeli vydrzat.
@anonym_autor Veď o to musíš požiadať správcu, aby zakúril. U nás to robí domovník.
@vulka Áno už ei myslím, že začnú.
@anonym_e88b8c úplne súhlasím,tiež si neviem predstaviť,že budem chodiť ako cibuľa doma a mať 20 stupňov,či spať pri otvorenom okne teraz.
@jaskolka tak medzi cibuľou a chodením v tričku a kraťasoch vo vykurovacej sezóne sú snáď ešte nejaké rozumnejšie možnosti. Dlhé tepláky/legíny, teplé ponožky a tričko s dlhým rukávom. Green deal na Vás😁 Len potom tí bohatší len odložia tie krátke rukávy a kraťasy na leto a chudobnejší pomrznú .
@anonym_autor ano, kúria.
@anonym_autor my nezapiname. BA. Mame taky teply byt,ze teraz tu mame 27 stupnov :D
@anonym_autor My už kúrime aj v dome. Väčšinou sme vydržali do cca novembra ale tento rok je riadna kosa.
@jaskolka pre každého je príjemná iná teplota, mám dom, kúrenie si môžem pustiť kedy chcem, prípadne prikúriť krbom, ale my pri teplote 19-20 stupňov chodíme normálne v tričku s dlhým rukávom, prečo ako cibuľa? Leto nenávidím, som šťastná, že je teraz takto ako je, aj v dome pre mňa príjemne. Nikdy nekúrime na 23-24 stupňov, nie kvôli šetreniu, máme dreva do krbu na tri zimy, ale keď by bolo teplejšie, cítila by som sa stále unavená. Ako bonus je to, že nebývame chorí, ani dieťa v škôlke nebývalo vôbec choré. Ja by som naopak nespala, keby mi bolo teplo, máme otvorenú ventilačku v noci. Ved kto chce, nech si prikúri, kto nechce, nie.
@anonym_7ac532 tak ja by som pri 19 stupňoch zmrzla,u svokry raz blbol kotol,bolo 18-20 stupňov vnútri a tak šli kúriť drevom v starej peci, všetci sme šli zmrznut vnútri,nedalo sa ani ležať, normálne sme mali ľadové nosy a ruky,čo trcali spod periny.😃
@jaskolka tak medzi cibuľou a chodením v tričku a kraťasoch vo vykurovacej sezóne sú snáď ešte nejaké rozumnejšie možnosti. Dlhé tepláky/legíny, teplé ponožky a tričko s dlhým rukávom. Green deal na Vás😁 Len potom tí bohatší len odložia tie krátke rukávy a kraťasy na leto a chudobnejší pomrznú .
@anonym_8e47be to je pravda,len ja by som pri takých 19 stupňoch uz bola ako cibuľa,alebo by som zmrzla 😃.Proste v dome je 19 stupňov pre mňa strašne malo, zažila som to u svokry a úplne mi stačilo
Kúria od soboty,som vypla kúrenie
@anonym_autor Okres Rožňava, Plešivec od piatka
@anonym_autor my nezapiname. BA. Mame taky teply byt,ze teraz tu mame 27 stupnov :D
@anonym_fa8af6 tam by som neprežila

Áno, zapli kúrenie, no hneď som ho stiahla, nemáme radi veľmi teplo.