icon

Mám prestať so susedou komunikovať po jej reakciách na rozchod?

22. aug 2025

Ahojte, dnes som bola u susedy a už dlhšie mi vŕtajú v hlave jej reakcie a neviem či som len precitlivelá alebo čo ale tá dnešná debata sa mi prehráva stále. Už som raz pred pár rokmi uvažovala, že s ňou preruším kontakt, pretože občas má divné názory voči mojej osobe. K veci. Som po rozchode s chlapom, ktorý sa až ku koncu ukázal aký to je výkvet, slušne povedané a pri našej poslednej hádke to prekročilo všetky hranice a povedal mi fakt nechutné veci a dourážal ma ako mohol a snažil sa ma ponížiť. Ja v tom mám v hlave jasne, sekla som to ale ja som od nej čakala nejakú podporu alebo niečo pekné že mi povie, nejaké povzbudenie len jej reakcia bola či mi tie darčeky a to ako si ma vydržial stálo za to, ja nevidím nič zlé na tom ak chlap zarába viac a chce potešiť niečím svoju partnerku len tak, lenže vtedy sa správal slušne, preto mi to darčeky nevadili a potom mi hovorila že veď som vedela do čoho idem - keby ho poznám a viem aký je nikdy by som sa s ním ani len nestretla a na tie jeho urážky mi povedala že chlapi toho nahovoria keď majú amok ale nemyslia to vážne. A ja som celý rozhovor potom nenápadne ukončila že už musím ísť ... A keď nad tým rozmýšlam ona mi nepovedala vlastne nič pozítívne..

anonym_6d7805
22. aug 2025

príde mi že ti závidí tie darčeky.

sweet20
22. aug 2025

@anonym_autor neviem ci som jedina ale ja som to nepochopila 😀😀 ze co ju do toho aky darcek si dostala

minenkaa
22. aug 2025

A teraz o čo ide
Nezachovala sa suseda ako si čakala alebo bolo malo darčekov

sweet20
22. aug 2025
@minenkaa

A teraz o čo ide
Nezachovala sa suseda ako si čakala alebo bolo malo darčekov

@minenkaa tiez neviem.. 😀😀

sweet20
22. aug 2025

Autorka, jednym uchom dnu a druhym von, naco sa s nou bavis

mane01
22. aug 2025

@anonym_autor no, ja mojej susede nevesiam na nos, aky darcek mi dal moj muz a ani nic podobne… tak mozno by si sa tiez mohla bavit so susedkami o pocasi a ako sa dari a take tie klasicke dristy a potom ta na oplatku nebudu ony zatazovat svojimi nazormi na tvoj zivot… win-win

biba_18
22. aug 2025

by som povedala že tak ako ti vtedy závidela tak teraz ti to vracia a dáva ti to vyžrať… sú takí ľudia - ale toto nie je priateľka…

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
kavasmliekom
22. aug 2025

O ďalšieho negatívne naladeného človeka máš v živote menej.
Suseda by sa možno nechala aj biť, hlavne, že dostane darček, možno čakala, že ich začneš rozdávať a ponúkneš jej jeden 🫢
Viem o čom píšeš, čakala si, že ti povie, ako to zvládneš, že máš nejakú hodnotu... A namiesto toho ti vlastne naznačila, že kým dával darčeky, bol ti dobrý aj taký.

autor
22. aug 2025
@kavasmliekom

O ďalšieho negatívne naladeného človeka máš v živote menej.
Suseda by sa možno nechala aj biť, hlavne, že dostane darček, možno čakala, že ich začneš rozdávať a ponúkneš jej jeden 🫢
Viem o čom píšeš, čakala si, že ti povie, ako to zvládneš, že máš nejakú hodnotu... A namiesto toho ti vlastne naznačila, že kým dával darčeky, bol ti dobrý aj taký.

@kavasmliekom áno presne..

autor
22. aug 2025

a čo sa týka susedy, my sme si boli dosť blízke 10 rokov sa poznáme, preto píšem aj tento príspevok že som čakala nejakú lepšiu odpoved

doriiis
22. aug 2025

Tak možno suseda počula a videla,že je výkvet už skorej a potajme si tukala na čelo,že s akým debilom to chodis.Ty,že si do neho bola buchnuta a nevidela si to,je druhá vec.To sa stáva.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
majus2323
22. aug 2025

@anonym_autor závisť

abbey1
22. aug 2025

@anonym_autor Možno tá suseda, a nie len ona, uz dávno vedeli, čo je zač. Len tu si mala ružové okuliare. Preto tá otázka, či ti darčeky stali za to.

biba_18
22. aug 2025

@abbey1 to by som aj brala - kebyže jej to povie aj predtým… ale nie to že je zlatokopka, ale preďo sa zahadzuje s debilom…

abbey1
22. aug 2025
@biba_18

@abbey1 to by som aj brala - kebyže jej to povie aj predtým… ale nie to že je zlatokopka, ale preďo sa zahadzuje s debilom…

@biba_18 Je už veľa hodín, ale ja som slová o zlatokopke od susedy nevidela. Možno jej aj naznačovala s kým zuje, ale autorka nepočúval, tak ako reálne nevidela, s kým žije.
Ťažko nám je takto posúdiť z vyjadrenia jednej strany a hlavne, ked tá strana má momentálne zranené city.

anonym_28225c
23. aug 2025

@anonym_autor nerozumiem, prečo susedka o tebe vie takéto detaily. Nevedia všetko na nos okoliu a mam kľud.

1sally12
23. aug 2025

Nuž od nikoho nikdy nič nečakaj a nebudeš sklamaná.

anonym_d85a48
23. aug 2025

@anonym_autor suseda vedela, čo je tvoj ex zač a nerozumela prečo si s ním. Myslela si, že kvôli tomu, že ti dáva darčeky a si ním vydržiavaná. Teraz, keď už nie ste spolu povedala, čo si myslela a to, že si s ním bola kvôli darčekom a zároveň sa ťa pýta, či ti to stálo zato. Lebo jej by nestalo zato byť s takým hovadom kvôli darčekom. 😁 To, že ti nepovedala to, čo si si ty priala neznamená, že je zlá, nevďačná, neempaticka, alebo ti závidí. Ja by som s ňou určite neprerušili kontakt.

viera012345
23. aug 2025

@anonym_autor Úplne stačí baviť sa o počasí, dôverné info si človek necháva pre seba, prípadne pre ozajstnú kamarátku.Nerozhoduje ,ze ako dlho ale nakoľko sa poznáme...

123_monika
23. aug 2025

@anonym_autor zrušila by som s ňou kontakt. Znie to dosť toxicky od nej a hlavne indikátorom môže byť aj to,ako sa cítiš v jej spoločnosti a po odchode, ak si unavená,nemá tak zmysel...

123_monika
23. aug 2025
@biba_18

by som povedala že tak ako ti vtedy závidela tak teraz ti to vracia a dáva ti to vyžrať… sú takí ľudia - ale toto nie je priateľka…

@biba_18 súhlasím

123_monika
23. aug 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná
123_monika
23. aug 2025
@anonym_28225c

@anonym_autor nerozumiem, prečo susedka o tebe vie takéto detaily. Nevedia všetko na nos okoliu a mam kľud.

@anonym_28225c lebo sa 10 rokov priatelili

mikadooo
23. aug 2025

@anonym_autor možno len niečo vedela, čo predpokladala, že vieš aj ty a ty to pritom nevieš... Ja neviem, jeho minulosť, jeho povesť, hocičo. Alebo si o sebe šírila nejaký obraz, ktorý si si ani neuvedomovala, že šíriš. Napríklad svojimi rečami o tom, čo ti dal na narodeniny a ako ste sa povadili ale potom ti kúpil ja neviem čo a vlastne to bola taká blbosť, čo ste sa povadili a blabla. My nevieme detaily..., ako píšu baby vyššie. Na základe jedného rozhovoru by som sa netvárila ako urazená princezná a idem ju ghostovať. (Aj keď je to teraz veľmi moderné). Aspoň by som jej povedala, že ma jej slová zranili, že som sa chcela vyžalovať a čakala som trochu súcitu a empatie a mám pocit, že ma skôr vidí ako nejakú zlatokopku. A proste si to normálne vykomunikovať. Ale je už čisto na tebe, či ti to priateľstvo za to stojí, alebo sa ideš na to vykašľať na základe jedného rozhovoru, kde ona nesplnila tvoje očakávania. A ani sa nepokúsiš si to s ňou nejak vysvetliť, že prečo napríklad si o tebe myslí to čo si myslí.

anonym_772e45
27. aug 2025

@anonym_autor ty sa so susedou rozpravas o svojom sukromi? Najhorsie co moze byt 🤦Neviem kolko mas rokov, ale ja by som nevesal na nos ani nevesam cudzim ludom ci rodine nic okrem mojej manzelky, s ktorou sa rozpravam o vsetkom.