Môže sa strom na verejnom pozemku nazývať súkromným?
Dobry den, mozno je tu niekto znaly verejnych pomerov a mestskych vyhlasok a poradi.
Jednoducho isli sme si po sidlisku a pomedzi panelaky rastie maly orech, tak sme si par odtrhli. A zrazu prisiel stary panko, a zacal do nas hucat, ze ci sme si ten strom zasadili, ze keby teraz prislo 10 000 ludi pozbierat, ze co jemu zostane. Tak som mu tie orechy vysypala a isla prec, lebo som bola v takom rozpolozeni, ze by som mu asi vynadala.
Co myslite, ma obyvatel pravo zasadit strom na verejnom, mestskom pozemku a narokovat si na orechy?
@viestta tak stava sa... zase neopravuju sa veci kazdy rok, ani kazde dva... keby som mala pozerat aj doma kde mam kabel, rurku.. tak kde by som nieco zasadila ? :D
@simca06022011 každý rozumný človek to zohľadní aj vo svojej záhrade, na verejných priestranstvách to povoľuje správca verejnej zelene.
@anonym_autor no my sme tak na dedine zasadili ihličnany na obecnom oproti cez cestu, vyčistili odpad, čo tam dobraci z dediny vyhadzovali, vyhrabali vsetko. Smreky sú krásne, nie sú ešte veľké a minulý rok pred dušičkami prišla pani z dediny a odrezala do vencov, po akú výšku dosiahla, že sú na obecnom tak môže. Skoro ma porazilo z toho 🥲🥲🥲🥲.

@simca06022011 u nas tak iniciativne susedy povysadali kriky okolo chodnika. Ako napad fajn, az na to, ze ich vysadili presne nad vedenie teplovodu. Zaciatkom leta sa teplovod opravoval, tak vsetky ich opatrovane kricky skoncili v lyzici bagra.
@viestta tak stava sa... zase neopravuju sa veci kazdy rok, ani kazde dva... keby som mala pozerat aj doma kde mam kabel, rurku.. tak kde by som nieco zasadila ? :D