icon

Oplatí sa kúpa domu v oblasti, kde sú každý deň kolóny?

27. okt 2025

Dobrý večer. Chcem poznať len váš názor,kúpili by ste nehnuteľnosť - konkrétne dom v oblasti kde sú dennodenne kolóny a namiesto napr 20 minút cestujete hodinu?aj keď by bola cena lukratívna a veľmi zaujímavá? Povedzme že by to bolo napr Kysucké Nové Mesto a mali by sme dochádzať napr zo Žiliny s Kie. Manžel je domom úplne posadnutý(určite vďaka cene) a ja zas som odporca. Podľa mňa tam diaľnica alebo rýchlostná cesta tak skoro nebude a vďaka emisným normám a poplatkom za komín onedlho ten dom bude nepredajný,resp nebude mať žiadnu hodnotu. Čo si o tom myslíte??

klarissa25
27. okt 2025

@anonym_autor tak ludia tak poznaju obchadzky… za mna ten smer je ale katastrofa. Ja tadial sem tam chodim, ale mimo nejakej najvacske spicky a lutujem tych ludi co tadial denno denne chodia…

anonym_1a1f2b
27. okt 2025

@anonym_autor kedysi žilinčania kupovali nehnuteľnosti smer KM lebo boli lacnejšie. Dnes ľutujú a búchajú si hlavy o stenu. Tá doprava je hrôza. Ale ak chcete stráviť 2-3 hodiny v aute počas špičky, budiš. Okrem toho, ak nie si kysučanka, nikdy tam nezapadneš. Lebo to tam nepochopíš.

anonym_635ae2
27. okt 2025

Pozri, odpoviem Ti uplne konkretne.
Byvame v Ziline a mame rodinnu firmu na Kysuciach. Ano, ta doprava je des a hroza. Ci toto chces denne absolvovat je na Tebe... My sme budovali firmu este za cias, kedy vseho vsudy ta ceste do blizkosti Cadca-okolie netrvala ani 30 minut. Za tychto okolnosti by sme tam firmu budovat nezacali ani omylom, lebo realne ked dochadzas hodinu, minus ale aj PLUS kazdy den hore dole... U nas nastastie to nie je kazdy den, vieme si pracu prisposobit, no v niektorych obdobiach to je aj denne - a podla mna je to mrhanie peniazmi a najma (!) nasim casom, ktory mohol byt uz vyuzity inak v rodine... Teraz uz sme zabehnuti, a dobre, takze nemame na vyber.

A inak smejem sa na komentari o nezapadnuti, lebo kysucania. 😁 Veru vedela by som pribehy rozpravat 😃

anonym_1a1f2b
27. okt 2025
@anonym_635ae2

Pozri, odpoviem Ti uplne konkretne.
Byvame v Ziline a mame rodinnu firmu na Kysuciach. Ano, ta doprava je des a hroza. Ci toto chces denne absolvovat je na Tebe... My sme budovali firmu este za cias, kedy vseho vsudy ta ceste do blizkosti Cadca-okolie netrvala ani 30 minut. Za tychto okolnosti by sme tam firmu budovat nezacali ani omylom, lebo realne ked dochadzas hodinu, minus ale aj PLUS kazdy den hore dole... U nas nastastie to nie je kazdy den, vieme si pracu prisposobit, no v niektorych obdobiach to je aj denne - a podla mna je to mrhanie peniazmi a najma (!) nasim casom, ktory mohol byt uz vyuzity inak v rodine... Teraz uz sme zabehnuti, a dobre, takze nemame na vyber.

A inak smejem sa na komentari o nezapadnuti, lebo kysucania. 😁 Veru vedela by som pribehy rozpravat 😃

@anonym_635ae2 kysučana v Žiline poznáš na 100 metrov. 🙄 No a keď otvorí ústa a to myslenie, koniec.

hopsas
27. okt 2025

@anonym_autor my sme tak kúpili. Ja som 20 km každé ráno asi tri roky išla viac ako hodinu kým som došla do roboty a denne som bola v aute okolo dvoch troch hodín. Ale stalo mi to za to. Dom je dom a my sme našli môj vysnívaný. Inak po troch rokoch urobili diaľnicu okolo nás čiže dnes to mám do práce päťnast minút.

anonym_c8ea0c
27. okt 2025

Bývame v dedine pri KNM, cesta do Kie mimo kolón
v pohode cca 30 minút. Keď sú kolóny 1.15 aj dlhšie. Ja by som odtiaľto ale nešla preč, no ja mám prácu bližšie. Takže, keby niečo viem byť doma do 20 minút. A ako píše pani vyššie. Dom je, predsa len dom. Dúfam, že sa tej diaľnice dožijem. Najbližšie roky nás čaká skúška nervov, čo ohľadom dopravy.🙈

anonym_e0cfbc
28. okt 2025

@anonym_autor nešla by som do toho, predstava, že by som mala desiatky hodín mesačne stráviť v kolónach, by mi nestála za žiadny dom

lenka_matko
28. okt 2025
@anonym_1a1f2b

@anonym_635ae2 kysučana v Žiline poznáš na 100 metrov. 🙄 No a keď otvorí ústa a to myslenie, koniec.

@anonym_1a1f2b môžem vedieť v čom sú Kysucania takí divní? Tiež som Kysucanka a blba si neprídem a aj ľudia v okoli sú normálni , jasne nájdu sa aj blbci ale to myslím vćsade. Nemyslím to útočne , ale môžeš mi napísať na základe čoho spoznaš Kysučana?

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
ivik4
28. okt 2025

Pre boha nie v zivote. Sme velmi pohodlny na to aby sme zili v kolonach

martinkatinka
28. okt 2025
@anonym_1a1f2b

@anonym_1a1f2b ty si teda znalec, ked kysucana spoznas na 100 metrov. Zrejme myslus, ze su pracoviti 😉
K otazke.. Kolony su tu hrozne, dochadzanie sialene.
Ja som pracovala v ZA v case, ked sa prerabali zeleznice. Teraz uz by som do ZA veru robit nesla. Kvoli tomu, ze zabijem vela casu cestovanim.

anonym_76f3cf
28. okt 2025

Ahoj,nie,nekúpila by som.

summer138
28. okt 2025

@anonym_autor nie čosi. Tam ani omylom. My sme nekúpili dom ani v Mlynici pod Tatrami, Pri Lese, lebo tam nie je vybudovaná občianska vybavenosť - zastávka autobusu napr.

anonym_15f764
28. okt 2025

@anonym_autor ani za Boha svätého. Keď do toho pôjdete, už za týždeň si budeš búchať hlavu o stenu. Ja som v zápche 30 minút a ide má každý deň poraziť z toho. Seriózne rozmýšľam, že na dôchodok nechám muža hniť v dedine a ja sa vrátim do svojho bytíka do mesta.

maryetta
28. okt 2025

V okoli ziliny mas kolony na kazdy smer. Ci uz kysuce. Terchova. Aj rajec. Ono tymto nevyhras.
Ale co sa tyka kysuc prave tu idu robit cesty. Takze na nejakych par rokov to tu bude este horsi blazinec. Predpoklada sa cca 4-5 rokov do ukoncenia ale.... neviem si to vobec predstavit.

kikulienka94
28. okt 2025

smerom na kysuce ani zadarmo. Ak tak by som šla skôr smer terchová - teplička až gbelany, možno varín a krasňany

biba_18
28. okt 2025

cestujem celý život do práce hodinu tam a hodinu s5 - a to bývam v tom istom meste ako pracujem - takže to nie je iba o tej samotnej ceste do práce - čo deti (mají si kde hrát?) ako ony budú chodiť do školy, ako sa dostaneš k lekárom alebo na vlak… lebo do práce si povieš ok, je to v rámci práce - ale to všetko okolo je otravné…

anonym_84af3c
28. okt 2025

@anonym_autor neviem, ale kazdy Boží deň pri ceste z našej dediny do okresného mesta ďakujem Bohu, že bývam v oblasti, kde dopravné zápchy nie sú. zažila som si veľkomestá a kvalita života neporovnateľná aj vďaka tej doprave.

katulienkax
28. okt 2025

Otazka je ci mas deti a ako sa budu dopravovat do skoly, lebo povacsine to sikovni domuchtivi chlapi nechaje na svoje drahe polovicky a oni budu stale hovorit, ze oni OCR nemozu, vozit nemozu lebo praca, lebo nemaju cas, lebo viac zarabaju, oni su ti zivitelia