Problém s nájmom. Ako riešiť situáciu bez zmluvy?
Ahojte, znama ma problem s najmom.
Nasla celkom ok byt, za lepsiu cenu(byvanie v obci), pre slobodnu matku bola aj cena prijatelna. Cca dva tyzdne bolo vsetko ok, no dnes jej vypli plyn, plynom sa kuri aj nan funguje ohrev vody, varenie. Majitel ma dlh nieco okolo 1600,-€, ktory pravdepodobne nema ani v zaujme vyplatit. Od susedov sa dozvedela, ze ma vsade dlhy a je alkoholik. Co by ste robili v podobnej situacii? Vraj nema ani zmluvu, tak sa dohodli, aby to mala lacnejsie🤦🏻♀️
Lenze sa tam neda momentalne fungovat… mne je jej trochu luto,pozicala som jej aspon ohrievac, len neviem ci ju aj od elektriny nevypnu…rada by som jej nejak pomohla ale sami byvame v malom byte a s najmami nemam skusenost.
Vdaka za rady.
Bohuzial zistila na vlastnej kozi, ze "nemat zmluvu" pre nu neznamena len vyhody. Bola by aspon nejak chranena ked by prislo ku konfrontacii s majitelom. Nech cim skor odide. Rovnako tak totiz moze majitel priet a vyhodit ju zo dna na den, kedze nemaju zmluvu. Asi celkom neviem, co ine sa da radit ak niekto byva nacierno v podnajme a pride ku problemu s majitelom... Asi nic ine.
@anonym_autor dúfam,že od nej nepýtal kauciu a nájom za 3 mesiace vopred........
@anonym_autor dúfam,že od nej nepýtal kauciu a nájom za 3 mesiace vopred........
@rozculena nie len jeden najom. Tiez som jej hovorila, ze zmluvu mala pytat. Teraz je trochu v prdeli.
@anonym_autor tak chlapík vedel,čo robí,potreboval len 1 nájom na chlast....o mesiac tam bude nový chudák,čo sa dá nachytať
@rozculena tiez si myslim, ah jaj🤦🏻♀️🤦🏻♀️
@anonym_autor Urýchlene hľadať nový nájom.

No jedine odísť stade lebo keď jej vypnú aj elektriku tak to bude prúser pri dieťati.Nehovorim o kúrení bože.Ak má možnosť požiadať o niečo Mesto pre matky s deťmi