icon

Problémy s plačúcim dieťaťom mojej susedky

Včera o 12:50

Ahojte viem, ze niektore ma budu za tuto diskusiu lincovat ale ja uz neviem ako dalej. Mame 2,5 rocneho chlapca a susedka ma 7 mesacne. Ked sa jej narodilo dieta bola nam cely mesiac klopat s tym ze maly dupe ze ci by sme ho nevedeli ukorigovat. Teraz posledne 2 mesiace jej dietatko stale place ano chapem, ze moze mat bolesti bruska alebo ine tazkosti ale place cely den a iba pocujem ako po nom stale krici aby sa ukludnil. Moj maly ma obedny spanok a zrovna ked ho idem uspavat spusti ten najhorsi plac uplne sa zaduša. A maly mi nemoze zaspat lebo to strasne pocut uz nam to zacina byt neprijemne snazime sa to chapat a nechceme sa hadat, viem sama ake to je narocne. Ale aj vecer maleho uspavam velmi dlho nakolko im place aj do 23:00. Ale zasa normalne mi vadi ked krici po tom malom co mam robit poradte mi.

Strana
z2
nina19833
Včera o 12:51

@anonym_autor skus sa s nou o tom normalne otvorene porozpravat

anonym_7a655f
Včera o 12:54

určite by som jej povedala svoje. Kričať po tak malom dieťati môže len poriadny tupec. nech si dá predpísať lieky na NERVY.

slavomira236
Včera o 12:56

@anonym_autor mozno sa boji ze sa budu susedia staxovat ze stale place. Tak je v strese a krici..tvoje beha jej place rieste si kazda svoje problemy a svoje deti

autor
Včera o 12:57
@nina19833

@anonym_autor skus sa s nou o tom normalne otvorene porozpravat

@nina19833 rozmyslala som nad tym ale nechcem zasa aby sa citila zle ale zasa na druhej strane ja som sa tiez zle citila ked nam tu klopala ze nam dupe dieta. Ten plac je naozaj neznesitelny a chapem ze aj ona musi mat z toho nervy ale ja som tiez uz zufala ked moj maly nemoze spat

autor
Včera o 12:58
@anonym_7a655f

určite by som jej povedala svoje. Kričať po tak malom dieťati môže len poriadny tupec. nech si dá predpísať lieky na NERVY.

@anonym_7a655f chapem ze su to nervy ale podla mna sa dieta da ukludnit aj inak krik to iba zhorsuje

autor
Včera o 12:59
@slavomira236

@anonym_autor mozno sa boji ze sa budu susedia staxovat ze stale place. Tak je v strese a krici..tvoje beha jej place rieste si kazda svoje problemy a svoje deti

@slavomira236 je to mozne. Vsak praveze riesim svoje dieta ze nemoze spat pre ten neustaly plac

anonym_f7eb2d
Včera o 13:00
@anonym_autor

@nina19833 rozmyslala som nad tym ale nechcem zasa aby sa citila zle ale zasa na druhej strane ja som sa tiez zle citila ked nam tu klopala ze nam dupe dieta. Ten plac je naozaj neznesitelny a chapem ze aj ona musi mat z toho nervy ale ja som tiez uz zufala ked moj maly nemoze spat

@anonym_autor ona ti povie, že aj ten dupot je neznesiteľný
😃
Pozri sa, ak to myslis v dobrom,tak skús snou pokecať a keď nie ,tak budete si kvit lebo deti to stále niečo, rodičia to stále niečo
Jedna kričí po dieťati, druhá dovolí všetko atd atd🙂

anjelicek26

Ona krici po 7 mesacnom babatku? Podla mna potrebuje pomoc... dohodnite sa aspon ten obedny spanok, ci by nemohla male bravat vtedy na prechadzku nech sa vyspi.... ono sa to da zladit, ked sa chce. Poporodne depky ci dokonca psychozy, moznosti je kopa, pomoc nutna... skus aspon ten rozhovor s nou alebo jej muzom.

petricienka

Kričať po tak malom dieťati fakt nie je normálne. Odchytila by som si ju a snažila by som sa jej to normálne vysvetliť. Možno má aj dáku popôrodnú depresiu alebo čo, lebo vybíjať si hneď a nervozitu na malom dieťatku je fakt na hlavu. Ako keby on mohol za to, že mu niečo je 🙈

anonym_b37e97
Včera o 13:02

@anonym_autor mám také plačúce dieťa od narodenia , vonku plače , v aute plače , doma plače. Stále som pri ňom , naplnam všetky potreby od a-z vratane telesnej blízkosti a lásky.
Lenže ja nežijem. Som unavená a môj nervový systém je k.o. Nekricim po nej samozrejme lebo viem že nemôže za to. Chcem len povedať že mami kludnejsich deti si toto nevedia predstaviť. Nemám záujem o kamošky o chodenie von aj keď môžem o nič. Proste môj mozog je v stave prežitia a hocičo aj to čo sa zdá ako oddych je pre mňa záťaž. Jedine čo , že celkom dobre spí od narodenia. Ale 9999999x by som radšej nespala ako celý deň v plači, kriku a bezmocnosti. Proste plačuce dieťa skoro vkuse je zahul. Utisujem sa , že je to obdobie. Práve som prišla z vonku kde sme boli presne 13 minút a museli sme pre rev ísť domov. Reálne som sa von s ňou chystala viac , ako som bola vonku.
Preto prosím o empatiu. Možno kričí lebo to už nezvláda a verte že viac matiek je úplne k.o a to som ja silná osobnosť.
Len neviem čo na riešite. Dieťa len tak neprestane keď má nejaký problém. Možno jej len treba povedať že ono za to nemôže. Samozrejme ak ho má na háku a radšej je na mobile a preto dieťa plače aj tak s tým moc neurobíte.

autor
Včera o 13:03
@anonym_f7eb2d

@anonym_autor ona ti povie, že aj ten dupot je neznesiteľný
😃
Pozri sa, ak to myslis v dobrom,tak skús snou pokecať a keď nie ,tak budete si kvit lebo deti to stále niečo, rodičia to stále niečo
Jedna kričí po dieťati, druhá dovolí všetko atd atd🙂

@anonym_f7eb2d ja praveze nedovolim vsetko stale som maleho upozornovala a aj teraz upozornujem aby nedupal ze babo spi dole, dala som aj koberce a aj na kobercoch ma hraciu podlozku, snazime sa chodit stale von ked to ide

anonym_0304e1
Včera o 13:07
@anonym_b37e97

@anonym_autor mám také plačúce dieťa od narodenia , vonku plače , v aute plače , doma plače. Stále som pri ňom , naplnam všetky potreby od a-z vratane telesnej blízkosti a lásky.
Lenže ja nežijem. Som unavená a môj nervový systém je k.o. Nekricim po nej samozrejme lebo viem že nemôže za to. Chcem len povedať že mami kludnejsich deti si toto nevedia predstaviť. Nemám záujem o kamošky o chodenie von aj keď môžem o nič. Proste môj mozog je v stave prežitia a hocičo aj to čo sa zdá ako oddych je pre mňa záťaž. Jedine čo , že celkom dobre spí od narodenia. Ale 9999999x by som radšej nespala ako celý deň v plači, kriku a bezmocnosti. Proste plačuce dieťa skoro vkuse je zahul. Utisujem sa , že je to obdobie. Práve som prišla z vonku kde sme boli presne 13 minút a museli sme pre rev ísť domov. Reálne som sa von s ňou chystala viac , ako som bola vonku.
Preto prosím o empatiu. Možno kričí lebo to už nezvláda a verte že viac matiek je úplne k.o a to som ja silná osobnosť.
Len neviem čo na riešite. Dieťa len tak neprestane keď má nejaký problém. Možno jej len treba povedať že ono za to nemôže. Samozrejme ak ho má na háku a radšej je na mobile a preto dieťa plače aj tak s tým moc neurobíte.

@anonym_b37e97 clovek by povedal karma-ona rypala za dupanie a jej decko reve na ratu, to take dokanale zeny nepredvidaju, dokial nemaju😅

autor
Včera o 13:08
@anonym_b37e97

@anonym_b37e97 ja to chapem ze nie kazde dieta je kludne ani my sme nemali uplne kludne dieta ale zasa neplakal od rana do vecera. Viem ze priciny mozu byt rozne ze mu idu zubky alebo ho boli brusko alebo kadeco. Ja som aj rozmyslala ze jej zaklopem a opytam sa ci nepotrebuje pomoct ale bojim sa ze ak nema nervy na uzde ze ma kopne do prdele

anonym_b37e97
Včera o 13:08
@anonym_0304e1

@anonym_b37e97 clovek by povedal karma-ona rypala za dupanie a jej decko reve na ratu, to take dokanale zeny nepredvidaju, dokial nemaju😅

@anonym_0304e1 mne dupu susedove deti hore aj o 23 a vôbec mi to nevadí. Chápem to. Raz hore večer tak plakalo dieťa cez stupačku to bolo do kúpeľne tak počuť že som si myslela že to je moje. Proste vždy sa dá nájsť cesta. Napríklad biely šum.

anonym_46fd3c
Včera o 13:09

Sucitim s nou. A viem co je to ukladat niekolkomesacne dieta kaaaazdy den o 23:00, lebo mi skor nezaspi ani ked sa na hlavu postavim.

Myslim si, ze ak ma realne uplakane dieta, toto nema riesenie, len pockat kym sa to zlepsi. Keby mi v takych chvilach klope suseda (aj v dobrom), tak ju pozvem dalej (v dobrom) a ponuknem jej ze nech sa paci, skuste to akokolvek vyriesit, ak si to chcete s tym deckom vyskusat a myslite si, ze pridete na nieco co funguje.

thereisabear
Včera o 13:11

Asi jediné, čo môžeš spraviť je zaklopať a opýtať sa, či nepotrebuje pomôcť. Lebo sťažovať sa budeš zbytočne, zjavne je úplne na nervy a nevie čo s tým plačom.

pribinak
Včera o 13:13

Kričať na bábätko? Ja by som sa ja trosku bála či je vserko ok
Možno by tvoj muž mihol odchytiť toho jej opytat sa či je doma všetko ok, lebo ten plač je výrazný a žena kričí na bábätko

anjelicek26
Včera o 13:15
@pribinak

Kričať na bábätko? Ja by som sa ja trosku bála či je vserko ok
Možno by tvoj muž mihol odchytiť toho jej opytat sa či je doma všetko ok, lebo ten plač je výrazný a žena kričí na bábätko

@pribinak a jej muz to ani vediet nemusi, kedze je predpokladam v praci.... veru toto

nina19833
Včera o 13:15
@anonym_autor

@anonym_autor jasne, to ti verim, ze aj vtedy si sa citila neprijemne a aj teraz mas na to nervy, ze kvoli niekomu inemu nemoze tvoj maly zaspat. Ale isto by som sa s nou skusila porozpravat aj o tom kricani. Mozno keby nekrici, tak to dietatko sa skor upokoji

cyberk
Včera o 13:16

ja budem sv.na :D ale ak bola ona taka ehm, ze ti vyklopavala, tak by som to s radostou sla spravit tiez 🙂 to, ze krici po tak malom babatku, to znaci samo o sebe ze je kus mimo, ale aspon si ju karma nasla, ked teraz ona obtazuje susedov jej dietatom.

mischumischu
Včera o 13:16
@anonym_b37e97

@anonym_b37e97 suhlasim. Bohuzial, ja som kricala po 6 mesacnom a niekolkokrat. Kludne ma zlincujte... bohuzial,koliky,reflux,nespavost,vycerpanost,na dieta sama,stari rodicia nie su. Nikto kto by vtedy pomohol. Nebolo to spravne,ale vycerpanost a psychika padla. Toto si vie predstavit len clovek,co to zazil. Stale placuce dieta je proste siahnutie na dno a bez spanku ani nehovorim.

mamaaja82
Včera o 13:24

Zaklop jej a opytaj sa ci ju mozes pozvat na caj a skuste sa porozpravat.Potrebuje pomoc urcite.

anonym_ed8d7e
Včera o 13:25

Nauc svojho zaspavat s tymito sluchadlami: https://www.sulka.sk/klasicke-ochranne-sluchadl...
Vyuzijete ich aj na letisku, pri koncertoch, ohnostrojoch, hulakajucich ozranoch pod oknom, ked sused kosi a vrta....
Za 30€ mas pokoj a nemusis sa este aj so susedou vadit, nou nic nevyriesis.

anonym_277c9d
Včera o 13:29
@cyberk

ja budem sv.na :D ale ak bola ona taka ehm, ze ti vyklopavala, tak by som to s radostou sla spravit tiez 🙂 to, ze krici po tak malom babatku, to znaci samo o sebe ze je kus mimo, ale aspon si ju karma nasla, ked teraz ona obtazuje susedov jej dietatom.

@cyberk svina-nesvina, toto nie je dobrá rada. Bude z revúceho dieťaťa ešte viac vystresovaná, ja by som sa bála, že mu niečo urobí, keď nezvláda jeho rev. Teda radšej v dobrom ponúknuť pomoc, nie si s radosťou vracať požičané

anonym_94d050
Včera o 13:29
@anonym_ed8d7e

Nauc svojho zaspavat s tymito sluchadlami: https://www.sulka.sk/klasicke-ochranne-sluchadl...
Vyuzijete ich aj na letisku, pri koncertoch, ohnostrojoch, hulakajucich ozranoch pod oknom, ked sused kosi a vrta....
Za 30€ mas pokoj a nemusis sa este aj so susedou vadit, nou nic nevyriesis.

@anonym_ed8d7e to ako sa dá zaspať s tými sluchátkami? Ved to musí zavadzať keď sa dieťa otočí na bok, alebo tak. Nechápem.

anonym_2d9bed
Včera o 13:36

@anonym_autor Ahoj, reagujem lebo sa ma to dotklo a mám s týmto osobnú, dlhoročnú skúsenosť.
Keď sa nám narodilo dieťa, tiež neustále plakalo. Naozaj nepreháňam 24 hodín denne kolobeh. V noci, keď bolo hladné, cez deň, v aute , kočíku, večerné kolily aj keď nemohlo zaspať. Malo silný reflux, doslova ogracalo steny všetko nonstop, často sa dusilo mliekom, zakuckávalo, niekoľkokrát som mala pocit, že ho musím zachraňovať. Plakalo aj keď sa pokakalo, aj keď bolo unavené, proste za všetko a nedalo sa ani na mne ukľudniť,naozaj to trvalo aj hodiny… stále niečo. Ako rástlo, bolo to o niečo lepšie, ale cez deň som ho doslova odnosila na rukách, chrbát v prdeli, lebo inak stále plakalo. Keď začalo chodiť, často padalo, bolo veľmi živé, až hyperaktívne. Susedia nám buchali o šiestej večer, presne keď som ho kúpala, že vraj stále plače. Všetko im vadilo aj keď sa učil chodiť. Ja ich chápem, mali nervy. Ale ja som bola na pokraji zrútenia, skúšala som všetko možné. Lenže keď bývate v byte vedľa bábätka, buď si na to zvyknete, alebo sa odsťahujete do domu. Iná možnosť skrátka nie je. Avšak aj ja som tolerovala ich hluk ..ich 25-ročný syn, ktorý tam chodil, otec po ňom vkuse ziapal, nadával mu, kričal na celú rodinu, púšťal si po nociach YouTube v spálni… nikdy som im na to neklepala. Nakoniec sa odsťahovali oni. Časom sme zistili, že náš malý má vývinové problémy reči, ADHD so senzorikou a aj PAS črty. To späťne vysvetlilo strašne veľa vecí, ktoré sme vtedy nechápali. Teraz býva miesto nich cca 35-ročná žena so cca 7 ročným dieťaťom. A poviem to otvorene ..ona sa neserie. Trieska hocikedy, stále ziape, nadáva tomu malému otrasnými slovami a o päť minút ho volá "láska“.Púšta detskú návštevu do spalne kde po 22:00 vez víkend sa bežne naháňajú, kričia - keď my vedľa v spálni spíme. Ráno doslova každý deň vrieska, ako keby ju niekto dral z kože ,ked budí dieťa do zš...budí nás to. O štvrtej ráno si púšťa vaňu, fénuje sa, v noci robí hluk. O desiatej večer klepe rezne, po šiestej ráno vysáva. To všetko tolerujem, lebo chápem, že hluk ide z každého bytu. Keď mala priateľa, bol u nej úplne bežný aj extrémne hlasný sex doslova ziapanie, do toho padanie vecí, neustále buchoty, trieskanie dverí. A úprimne nie je to minulosť, je to tak u nej bežné aj teraz v noci, pritom ja vedľa spím s malým dieťaťom.
Ale čo ma reálne zaráža a dvíha zo stoličky, je jej správanie k dieťaťu. Z niektorých jej slov sa mi doslova dvíha žalúdok. Keď má návštevu, trasie sa celý byt, rap hudba ide na plné pecky, smiech ako ježibaba… a áno, myslím si, že keby ju mali predchádzajúci majitelia za susedu, sú na antidepresívach.
A teraz k tebe, autorke príspevku... Chápem ťa. Máš 2,5-ročné dieťa, potrebuješ ho uspať, potrebuješ pokoj. Je úplne normálne, že ti to je nepríjemné. Ale prosím skús sa na to pozrieť aj z druhej strany... 7-mesačné dieťa neplače naschvál. Ak plače celý deň, veľmi pravdepodobne má bolesti, reflux, senzorické preťaženie alebo niečo, čo tá mama sama možno už nezvláda psychicky. To, že naň kričí, nie je správne, ale často je to znak vyčerpania, nie zloby. Bývanie v byte znamená kompromisy na oboch stranách. Ty si tiež mama malého dieťaťa a sama vieš, že nie všetko sa dá ovplyvniť. Ak máš pocit, že kričanie na dieťa je už cez čiaru, jediná zmysluplná cesta je pokojný, ľudský rozhovor, nie výčitky. Možno tá žena potrebuje skôr podporu než kritiku.A ešte jedna vec.. ak ťa hluk pri uspávaní veľmi trápi, skús biely šum, ventilátor, tichú hudbu, niečo, čo prekryje plač. Nám to kedysi zachránilo nervy.Deti plačú. Niektoré viac, niektoré menej. Nikto z nás si nevybral "tažké dieťa“ dobrovoľne. Trochu viac empatie medzi susedmi by ušetrilo veľa sĺz, nervov a pocitu bezmocnosti na oboch stranách. držím palce všetkým mamám lebo ľahké to nemá nikto

anonym_1e7688
Včera o 13:52

@anonym_autor aká je susedka povaha? Možno má poporodnú depresiu. Skús s ňou hodiť reč a opatrne naznač, že krik na tak malé dieťatko je preň veľmi škodlivý. Možno jej navrhni či sa neprídu k vám pohrať, dáte si kávu trošička sa uvoľní. Inak naše prvé dieťa malo chúďa neustály plač až kým sme konečne nezistili, že má zažívacie problémy, ktoré má dodnes. Proste nie všetky detičky sú zdravé.

anonym_f05200
Včera o 13:52

Veľa žien sa ventiluje na svojich deťoch, či už mladších alebo starších a nikto to nerieši. Častokrát ani keď je dieťa šikanované a terčom týrania, či už psychického alebo fyzického zo strany rodiča. Realita je bohužiaľ taká, často sa rieši to, čo netreba a zas čo by sa malo riešiť, to sa nerieši. Nočný klud však platí, do 22 si môže ona hučať v podstate koľko chce, ale potom už máš právo zavolať policajtov, avšak už je druhá vec, nakoľko pochodis. Ja by som ju osobne nekonfrontovala.

pribinak
Včera o 13:54
@anjelicek26

@pribinak a jej muz to ani vediet nemusi, kedze je predpokladam v praci.... veru toto

@anjelicek26 nemusí o tom vedieť a môže byt fajn že bude informovaný

anonym_9f4fce
Včera o 14:11

@anonym_autor bábätko má 7 mesiacov, zrejme mu idú zúbky a suseda krátko po pôrode to nezvláda. Choď tam s dobrým úmyslom či jej môžeš nejako pomôcť, pokočíkovať okolo domu nech si oddýchne, prípadne jej poraď nech si kúpi magnézium, že tebe to pomáhalo keď si bola vyčerpaná...

Strana
z2