icon

Riešenie hlučných susedov v malej bytovke

7. jan 2026

Ahoj ľudia, idem si sem len troška vyliať srdce. Bývame v malej bytovke. Kde nad nami bývaju susedia čo majú 7 ročné dievča. A my máme cca 1,5 ročne bábo. Ma jeden spánok a keď sú není doma tak pekne spinká 2 hodinky. Keď sú doma... Tak isa budí s obrovským plačom po pol hodine spánku. Niekiedy sa mi ju podarí uspať a niekedy nie ☹️. Ale proste tisíc krát som ich poprosila, že či nemôžu od tej 12 do 14 byť trocha kludnejsi ( v ostatnom čase mi je úplne jedno čo tam robia) nakoľko ich dcéra má izbu nad našou spalnou, kde nám spinká bábo. Ale nie, furt dookola. Najmä tieto sviatky to už zle znášam... Lebo toto riešim stále ( keď je horná chorá, keď sú prázdniny v škole atď) zlý spánok ako sú doma.Buď ju douspim alebo musím spať s ňou aby vôbec spala, keď ju už zobudia 😔. Toto jej spinkanie riešim odkedy sa narodila ( aj keď mala viac spankov- proste víkendy des) ale vtedy mi spinkala viac v kočíku. Teraz sme doobeda vonku, potom ide spinkať do postieľky a poobede ideme zase von. V kočíku mi už spinkať nechce vobec. Ja lenže buďte ľudia troška viac ku sebe tolerantnejsi 🤗😊 PS: som celá štastna, že zajtra sa začína škola

Strana
z5
huxy
7. jan 2026

Počkaj keď tvoje dieťa začne behať a bude dupotať nad niekým, kto si potrebuje napr pospať po nočnej. Tiež budeš očakávať toleranciu, je mi to jasné...

really8
7. jan 2026

@anonym_autor daj ju spavat do inej miestnosti. Tadaaaa. Problem vyrieseny. Nasi susedia si nad spalnou spravili kuchynu. Ani by mi nenapadlo ist za nimi. Sme v panelaku bohuzial

januska12323
7. jan 2026

Tak robia hluk alebo máš dieťa citlivé na akýkoľvek zvuk?

stanzi
7. jan 2026

Jedine ju dat spavat do inej izby...s niektorymi ludmi sa nedohodnes
@huxy Ale to je snad rozdiel, nie? Dospely si vzdy moze dat stuple do usi a spat...co si moze dat 1,5 rocne dieta? No nic...

cyberk
7. jan 2026

takze kazdy sa ma pototo lebo mas male dieta a nevies vymysliet plan B ako ju uspat :D zienka zlata... ver, ze aj ten vas plac vadi okoliu, mozes byt ohladuplnejsia?... nie.. lebo toto je skratka zivot 🙂 vitaj

anonym_015b4b
7. jan 2026

@anonym_autor Keď tvoj syn bude mať 16 a v nedeľu poobede si pustí repráky alebo telku a prídu za tebou susedia, že ich dieťa spí, čo povieš synovi? Daj si tichšie telku? Alebo ich vyhodíš, že veď nie je nočný kľud? Tolerancia je obojstranná. Ty netoleruješ, že majú 7 ročné, živé dieťa, ktoré cez deň nespí.

huxy
7. jan 2026
@stanzi

Jedine ju dat spavat do inej izby...s niektorymi ludmi sa nedohodnes
@huxy Ale to je snad rozdiel, nie? Dospely si vzdy moze dat stuple do usi a spat...co si moze dat 1,5 rocne dieta? No nic...

@stanzi nechapeš pointu, autorka očakáva toleranciu ale sama tolerantná nie je... Skús spať so štupľami v ušiach, ako sa vyspíš. Niekomu to vadí tak, že just nezaspí, lebo je to nepohodlné a vadí to. Ale to som dala ako príklad

autor
7. jan 2026
@huxy

Počkaj keď tvoje dieťa začne behať a bude dupotať nad niekým, kto si potrebuje napr pospať po nočnej. Tiež budeš očakávať toleranciu, je mi to jasné...

@huxy mi pod sebou nikoho nemáme.. sme spodný byt. Ale ja som poprosila nech len sa utísia na tie dve hodinky.. a inak mi to je šum a fuk.. a nie nebudí sa na normálne fungovanie. Lebo napr. keď je ich dcéra u babky na víkend a len rodičia sú doma. Tak spinká úplne normálne. Ja hovorím o hádzaní skakajúcich guličiek, o skakaní z postele, o buchotanim s niečím o stenu, o posúvani nábytku..a proste rôzne takéto veľké buchoty a treskoty. A nie o normálnom fungovaní! A v čom som není tolerantná ja? Akože? Bože si ty ale.... 🤦🤦🤦

autor
7. jan 2026
@huxy

@stanzi nechapeš pointu, autorka očakáva toleranciu ale sama tolerantná nie je... Skús spať so štupľami v ušiach, ako sa vyspíš. Niekomu to vadí tak, že just nezaspí, lebo je to nepohodlné a vadí to. Ale to som dala ako príklad

@huxy dneska mi zase spala pol hodinu.. idem ich pochváliť.. teba mať za susedu.. to sa teda radšej odstahujem hneď .. ani štipka tolerancie.. lebo podľa mňa, to 7 ročné dieťa by už malo mať troška rozumu

anonym_14cd7f
7. jan 2026

tak ju daj spat do inej izby

viestta
7. jan 2026

@anonym_autor dnes je posledny den prazdnin, takze od zajtra mas na 3 dni problem vyrieseny, potom pride vikend. Tvoje dieta je citlive na hluk pri spanku, ich dieta sa chce hrat ked je doma. A teraz kto ma byt tolerantny?

anonym_62a16d
7. jan 2026

Autorka ja ťa úplne chápem. Pod nami začali prerábať byt ako som prišla z pôrodnice. A to bol hluk 🤦‍♀️ všetko nakompletku celé dni .. trvalo to rok. Malá sa mi budila s plačom , behala som po byte z miestnosti do miestnosti s malou ma rukách. Prajem pevné nervy viem ako ti je 🙏

hopatko
7. jan 2026

To je zivot v panelaku, prestahuj sa do domu, daj spat dieta von do kocika, alebo do inej miestnosti. Hrajuce sa dieta nad tebou nie je nic v zivote nezvycajne a ani obmedzujuce.

autor
7. jan 2026
@huxy

@huxy a keď mi bude dneska vrieskať.. tak to zato, že malo spala.. takže nech sa len napočúvaju..

huxy
7. jan 2026
@anonym_autor

@huxy dneska mi zase spala pol hodinu.. idem ich pochváliť.. teba mať za susedu.. to sa teda radšej odstahujem hneď .. ani štipka tolerancie.. lebo podľa mňa, to 7 ročné dieťa by už malo mať troška rozumu

@anonym_autor ja nie som tolerantná? 😁😁😁 Čo som x-krát po nočnej nemohla spať, lebo aj vedla mňa aj nado mnou prerabali byt niekolko týždňov? Ani raz som nikoho neriešila, veď bol deň a mohla som vieš čo.
Hlavne že ty si tolerantná, anonymka. Tak sa odsťahuj na samotu...

really8
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor 😂😂😂😂😂😂😂 vsak uvidis ked bude mat tvoje 7

anonym_fd5939
7. jan 2026
@anonym_autor

@huxy mi pod sebou nikoho nemáme.. sme spodný byt. Ale ja som poprosila nech len sa utísia na tie dve hodinky.. a inak mi to je šum a fuk.. a nie nebudí sa na normálne fungovanie. Lebo napr. keď je ich dcéra u babky na víkend a len rodičia sú doma. Tak spinká úplne normálne. Ja hovorím o hádzaní skakajúcich guličiek, o skakaní z postele, o buchotanim s niečím o stenu, o posúvani nábytku..a proste rôzne takéto veľké buchoty a treskoty. A nie o normálnom fungovaní! A v čom som není tolerantná ja? Akože? Bože si ty ale.... 🤦🤦🤦

@anonym_autor snažia sa ti baby vysvetliť, že nemôžeš porovnávať 7r žive dieťa a KAZAT mu byť každý den ticho 2h lebo tvoje dieta spi. Ziješ v bytovke, bohuzial..
Moja ma 5 a je tiež skáče, tancuje a teda keby jej poviem každý den že ma byť 2h ticho neviem neviem..

stanzi
7. jan 2026
@huxy

@huxy Mne sa teda nezda, ze by autorka bola netolerantna. Ved nechce od nich celodenne ticho, len aby sa dieta trochu stisilo v case obedneho spanku. 7-rocne dieta fakt nie je male, malo by byt schopne chvilu nebehat/netrieskat. A ano, viem ake je to spavat so stuplami v usiach, spavala som tak dost dlho. Ziadny problem.

koniarova
7. jan 2026

Ešte raz. Prečo ju nedáš spať do inej izby?

petronelag
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Niektoré 7 ročné deti sa správajú pokojne, ale niektoré hlavne, ktoré majú niečo z hyperaktivity tak behajú a skáču bez únavy aj keď už majú nejaký rozum.

anonym_fd5939
7. jan 2026
@stanzi

@huxy Mne sa teda nezda, ze by autorka bola netolerantna. Ved nechce od nich celodenne ticho, len aby sa dieta trochu stisilo v case obedneho spanku. 7-rocne dieta fakt nie je male, malo by byt schopne chvilu nebehat/netrieskat. A ano, viem ake je to spavat so stuplami v usiach, spavala som tak dost dlho. Ziadny problem.

@stanzi chvilu ano, ale nie každý den 🙂

hopatko
7. jan 2026
@anonym_autor

@huxy a keď mi bude dneska vrieskať.. tak to zato, že malo spala.. takže nech sa len napočúvaju..

@anonym_autor ...ako sa hovori, davaj si pozor na to co si prajes, lebo sa ti to splni, ked sa tak tesis ako sa dnes napocuvaju tvojho vrieskajuceho dietata.
Moja dcera prave dotancovala, ked sa priebezne pytam pani dochodkyne pod nami, ci zvlada tie zvuky mojich deti, tak ma vzdy len vysmeje, ze ved ona vychovala 3 deti a ci si myslim ze boli ine...zdrave deti sa hybu a hraju.

crazy_cat_lady
7. jan 2026

Ved ju daj spat na ten cas do inej izby, to je taky problem?

michaelam2
7. jan 2026

Susedov nezmenis, daj ju spat do inej izby alebo jej pusti biely sum. U nas to funguje a nepocut od susedov potom nic.

koniarova
7. jan 2026
@crazy_cat_lady

Ved ju daj spat na ten cas do inej izby, to je taky problem?

@crazy_cat_lady zrejme je. Tiež sa to pýtam a neodpovedá.

huxy
7. jan 2026
@stanzi

@stanzi mne štople vadia, proste ani zaspať sa mi s tým nedá napríklad...
No stačili mi odpovede autorky a je evidentné, že veľa tolerancie nemá. Vieš,každý deň žiadať od susedov, aby v určený čas boli ticho, je dosť opovážlivé. Ja sama som háklivá na hluk, na druhej strane si veľmi dobre uvedomujem, že bývam v paneláku a jednoducho nikdy tu nebude taký kľud ako napr.v dome...pochopila by som sťažovanie sa na rušenie nočného kľudu...

reanda
7. jan 2026
@koniarova

@crazy_cat_lady zrejme je. Tiež sa to pýtam a neodpovedá.

@koniarova to by bolo prilis jednoduche.. lepsie je sa zbytocne stazovat 🙂

autor
7. jan 2026
@really8

@anonym_autor 😂😂😂😂😂😂😂 vsak uvidis ked bude mat tvoje 7

@really8 mám 5 ročnú neter, keď ideme ku mamine na víkend ( lebo tu sa to nedá vydržať) tak si neter koľko krát beriem tiež ku babke. Aby sa spolu vyhrali. A jej normálne viem vysvetliť, že malá ide spinkať a budeme tíško... Ma s babkou počká, kým uspim malú. A potom si kreslime, hrame sa s plastelínou, hráme pexeso,kukame telku kým sa mala vyspí.. tak ona to vie pochopiť.. a títo nad nami nie?

anonym_fc8e45
7. jan 2026
@huxy

@anonym_autor ja nie som tolerantná? 😁😁😁 Čo som x-krát po nočnej nemohla spať, lebo aj vedla mňa aj nado mnou prerabali byt niekolko týždňov? Ani raz som nikoho neriešila, veď bol deň a mohla som vieš čo.
Hlavne že ty si tolerantná, anonymka. Tak sa odsťahuj na samotu...

@huxy je rozdiel porovnávať 7 a 1 ročné dieťa keď začína chodiť. Matka by mohla upozorniť 7 ročné, že pod nami spí bábätko aby sa hrala chvíľu tichšie, takto sa učí tolerancia u detí a nie arogancia akú tu ty predvádzaš. Porovnávaš deti s rekonštrukciou bytu ? uvedom sa.

moonlight1210
7. jan 2026
@anonym_autor

@really8 mám 5 ročnú neter, keď ideme ku mamine na víkend ( lebo tu sa to nedá vydržať) tak si neter koľko krát beriem tiež ku babke. Aby sa spolu vyhrali. A jej normálne viem vysvetliť, že malá ide spinkať a budeme tíško... Ma s babkou počká, kým uspim malú. A potom si kreslime, hrame sa s plastelínou, hráme pexeso,kukame telku kým sa mala vyspí.. tak ona to vie pochopiť.. a títo nad nami nie?

@anonym_autor a dat ju spat do inej izby? Neda sa?

Strana
z5