Riešenie hlučných susedov v malej bytovke
Ahoj ľudia, idem si sem len troška vyliať srdce. Bývame v malej bytovke. Kde nad nami bývaju susedia čo majú 7 ročné dievča. A my máme cca 1,5 ročne bábo. Ma jeden spánok a keď sú není doma tak pekne spinká 2 hodinky. Keď sú doma... Tak isa budí s obrovským plačom po pol hodine spánku. Niekiedy sa mi ju podarí uspať a niekedy nie ☹️. Ale proste tisíc krát som ich poprosila, že či nemôžu od tej 12 do 14 byť trocha kludnejsi ( v ostatnom čase mi je úplne jedno čo tam robia) nakoľko ich dcéra má izbu nad našou spalnou, kde nám spinká bábo. Ale nie, furt dookola. Najmä tieto sviatky to už zle znášam... Lebo toto riešim stále ( keď je horná chorá, keď sú prázdniny v škole atď) zlý spánok ako sú doma.Buď ju douspim alebo musím spať s ňou aby vôbec spala, keď ju už zobudia 😔. Toto jej spinkanie riešim odkedy sa narodila ( aj keď mala viac spankov- proste víkendy des) ale vtedy mi spinkala viac v kočíku. Teraz sme doobeda vonku, potom ide spinkať do postieľky a poobede ideme zase von. V kočíku mi už spinkať nechce vobec. Ja lenže buďte ľudia troška viac ku sebe tolerantnejsi 🤗😊 PS: som celá štastna, že zajtra sa začína škola
@anonym_fc8e45 ty zas nedokážeš pochopiť, že ľudia potrebujú fungovať, spraviť čo potrebujú...ako tu písala @maranta_leuconeura ak budeš tolerantná ku všetkým, nikdy nemôžeš nič robiť (niekto po nočnej, spánok dieťaťa, oddych dôchodcu, niekto sa potrebuje učiť...)
A urcite sa ti budi dieta z toho, ze susedia robia hluk? Ja mam tiez 1,5 rocne dieta a susedov nad nami, co robia hluk a hej, obcas sa stane, ze s niecim fakt tresnu, tak sa strhne, ale to uz musi byt taka rana, ze dovidenia. Inak sa mi budi s revom sama od seba. Proste pocas denneho spanku zle spi, niekedy uz pocas dna ani vobec nespi.
A este teda k nasim susedom: maju 7 deti. SEDEM prosim pekne. Takze si vynasob ten hluk, co robi vasich susedov 7 rocne dieta x 7. Hraju v byte bezne futbal, hokej, autickami po podlahe, odrazalo v byte a podobne lahody - obcas sa nam az lustre trasu.
A dalsi susedia prerabali jadro 4 mesiace. Zacali dva dni po nasom prichode z porodnice. Tiez som mala ist za nimi, aby prestali, lebo mam babatko?
Bohuzial, o tom je zivot v panelaku. Ich tiez mozno rusi plac tvojho dietata.
Necitam komentare. Ale to mas problem ty alebo tvoj chlap zobrat tu detsku postielku a hodit ju do uplne hocijakej inej izby, ak zrovna nad tou jednou byva hluk? + pusti jej biely sum. Za mna prehanas.
Áno, to čo popisuješ je normálne hranie. Mám syna trochu staršieho a lopta je k nemu akoby prilepená. Nonstop má nejaku v ruke a keď mu zakážem s ňou kopať, tak si vezme druhú a hádže ju o stenu..a môžem mu vysvetľovať miliónkrát za deň. Tiež máme pod sebou susedou s pol ročným bábätkom a neraz tu boli,že sa im dcéra budí. Najprv im vadilo búchanie len v izbe, potom už aj v chodbe, ktorá je na druhej strane bytu. Proste žena je precitlivená. Bola som tolerantná a nonstop upozorňovala svoje dieťa (nevidím dôvod prečo by som ja svoj program a bežné fungovanie mala nejako prispôsobovať im a nasilu v mraze brať svoje dieťa von, aby ich mohlo doma v teple nerušene spať, preto som mu radšej zakazovala tráviť čas ako bežné dieťa v jeho veku - áno, bežne takto trávia čas aj iné deti v jeho okolí). Až do chvíle, kým nezačali byť oni tak hluční, že zvuky z ich spálne sú v našom byte počuť tak, akoby boli hneď vedľa nás. Ich dieťa ma tiež plačom budí, nespím potom v noci a ráno musím vstávať do roboty. Aj z ich kúpeľne a wc počujem zvuky, ktoré rozhodne počuť nechcem. Rovnako tak to počujem aj od iných susedov, aj vysávač, aj psov, aj búchanie dverami, aj práčku v noci. A tak isto predpokladám,že aj susedia počujú nás. Proste bývame v paneláku. Cez týždeň v byte takmer nie sme, ozaj tu denne trávime 3 hodiny mimo spánku, aj to je učenie, hygiena a pod, takže kľud. Takže mi je jasné,že sú susedia zvyknutí na kľud, ale tak ako oni chcú, aby som ja tolerovala spánok ich dieťaťa, nech oni tolerujú voľný čas a bežný život cez víkend môjho dieťaťa. A to poznám kopu deti, ktoré sú oveľa hlučnejšie ako to moje. A hej, keď ideme von alebo domov, tiež to susedia počujú. Rovnako mi počujeme deti od susedov, keď sú na schodoch. Je to úplne bežný život v bytovke.
Čím skôr sa naučíš,že zmeniť môžeš len ty svoj prístup, lebo vonkajšie okolností nezmeníš, tým lepšie sa ti bude žiť.
To buď ešte rada,že to dievča nehrá na harmoniku alebo husle, lebo to by si mala dvojhodinové denné tréningy.
A ak si myslíš,že by svoje dieťa mali zobrať vybiť energiu von, môj syn je schopný po 2 hodinovom intenzívnom futbalovom tréningu, korčuľovaní alebo behaní, regenerovať možno 15-20 minút a už má loptu a trénuje nové triky. Deti proste majú množstvo energie a stačí im krátka regenerácia. Keď sme na návšteve, kde sú ďalšie deti, sú schopní zničiť dom, čo sa no stop naháňajú, bijú, kopú si s loptou, hádžu na kôš
@lienka.7 ale nie vzdy je to len ludoch. Jednoducho ked sa preraba su nejake terminy a nie vsetky maju vzdy cas. Su prace kedy to ide prisposobit. Ale ked napr prerabas kupelku a otvory na vodu musia byt vysekane do stredy lebo vodar moze len v stredu tak nikto nebude kazdy den dve hodiny pauzovat a potom tam byt do osmej
@really8 predstav si, že aj ti robotníci robili celý deň, ale nemuseli vŕtať prave cez obed keď dieta spalo. A uznali to normalne aj sami, ze si to vedia zorganizovať tak. Ide iba o chcenie ci nechcenie. To je cela pointa.
@really8 predstav si, že aj ti robotníci robili celý deň, ale nemuseli vŕtať prave cez obed keď dieta spalo. A uznali to normalne aj sami, ze si to vedia zorganizovať tak. Ide iba o chcenie ci nechcenie. To je cela pointa.
@lienka.7 nas tiez prosili ludia pri prerabke, aby sme nerobili hlucne prace vtedy a vtedy, samozrejme kazdy inak, potom sa zas stazovali, co nam to tak dlho trva a sa to natahuje... No lebo sme ani nemali kedy robit! Najlepsie sme urobili, ked sme prestali ustupovat vymyslacom a odkazali ich na domovy poriadok, prerabka s hlucnymi pracami cez pracovne dni od 8 do 16, dovidenia.
Ja ta uplne chapem, byvali sme v tehlovom byte kde bol pocut kazdy prd od susedov, doslova😵💫 keby tam mam vychovavat dieta uz som na praskoch. Ludia sa nezmenia, cize jedine odhlucnit alebo sa odstahovat, pripadne ak je sanca ze mala dlhsie pospi v inej izbe pories tie zatemnovacie zavesy, v ikei maju za fajn cenu. Drzim palce.
@lienka.7 predstavujem si ako chlapovi co nam prisiel burat obklad pri prerabke kupelky poviem v polke ze prosim vas podte na dve hodinky musime prestat, dame si kavicku. Zajtra dorobite a elektrikara posunieme. Niekedy to ide ale nie vzdy. A nie je to len o ludoch. Proste s tymi majstrami to nie je uplne jednoduche. Susedovi ked robili klimatizaciu mali jeden den na vysekanie do panelu celej klimy v troch izbach. Dalsi den boli nachystani na dalsie prace. Ked nam robili kuchynu tam to slo. Robili si zatial nieco ine. Ale proste nie je to pravidlo a rozhodne sa neda povedat ze ked to nejde tak su robosi neochotni debili.
Kazdopadne na nasom poschodi sme tri rodiny so 7 detmi. Od 8 rokov do 2m. Vies si predstavit ze by vyhoveli kazdemu spanku?
@anonym_autor ty si riadny .....ved ked je skola , doma 7r nie je. co si teraz bola na prasky z prazdnin? tak daj dieta do inej izby alebo chod na prechadzku a nech spi vonku. suseda to riesila tak, ze dala dieta na balkon a veselo si vysavala byt. aj take su zeny
@stanzi nechapeš pointu, autorka očakáva toleranciu ale sama tolerantná nie je... Skús spať so štupľami v ušiach, ako sa vyspíš. Niekomu to vadí tak, že just nezaspí, lebo je to nepohodlné a vadí to. Ale to som dala ako príklad
@huxy ja spím so štuplami v ušiach roky a vies prečo? Lebo moja suseda má 4 nevychované deti, ktoré nonstop dupocú ako mamuty, skáču z nábytku na zem, vozia sa na odrážadlách po keramickej dlažbe lebo ona nemá čas íst s nimi von lebo pozerá turecke serialy alebo sa na internete hra na odborničku na vztahy a vychovu deti. Keď počujem ako zjape na deti, aby vypadli z izby lebo ona pozerá serial , tak sa mi chce 😭 a 🤮. Vidim jej trapne videa ako obera hlupe ženy o peniaze, že je odbornicka na vychovu a vztahy. Deti nevychovane, muž ju cely zivot podvadzal v jej byte. Deti skakali z nabytku pri okne na zem, naročili ju susedia z panelaku oproti a poslali socialku a kopec ďalsich veci. Pracujem home office so sluchatkami kvoli nej, spim so stuplami opät kvoli nej. Aj svojmu 1,5 ročnemu decku by som mala dat štuple kvoli nej? Jej decko je zaškolak, má dvojku zo spravania , ale ona si necha zaplatit za rady vo vychove deti? 7 ročne dieta sa dá usmernit, ukludnit. 1,5 ročnenu asi nevysvetlis , ze sused je debil.
@anonym_autor bytovka nie je ani nikdy nebola zvukotesne vakuum. Bezny hluk cez den skratka musi clovek tolerovat,aj ked by bolo pekne ak by ta respektovali,zivot v bytovke takto nefunguje. O chvilu sa niekto nastahuje a zacnu prerabat,to tiez prides za majstrami,ze tvoje dieta od-do spi? Na jar zacnu nieco staviat - zbijacky,tazka technika...to tiez im das taku poziadavku? Prisposob sa. Dieta je fajn ked vie fungovat aj v takom ciastocnom hluku,nie ze babo spi tak poprosim psov,sanitky a lietadla nech mi nehucia nad barakom...🫣
@anonym_autor autorka dnes rano som na teba myslela. Nam staci vstavat 7:10 do skolky. Susedi nad nami vstavaju o 6:30. Hadaj od kolkej sme hore? Co by si mi poradila?
@anonym_autor bytovka nie je ani nikdy nebola zvukotesne vakuum. Bezny hluk cez den skratka musi clovek tolerovat,aj ked by bolo pekne ak by ta respektovali,zivot v bytovke takto nefunguje. O chvilu sa niekto nastahuje a zacnu prerabat,to tiez prides za majstrami,ze tvoje dieta od-do spi? Na jar zacnu nieco staviat - zbijacky,tazka technika...to tiez im das taku poziadavku? Prisposob sa. Dieta je fajn ked vie fungovat aj v takom ciastocnom hluku,nie ze babo spi tak poprosim psov,sanitky a lietadla nech mi nehucia nad barakom...🫣
@denithestrange1993 no my sme mali pred vianocami prerabku v panelaku- opat (kazdy rok je nejaka), a robotnici sami povedali, ze ak mam male dieta ze spinka alebo nieco, ze sa vieme dohodnut aby v case jeho spanku nevrtali a nerobili brutalny hluk. Cize ked sa chce, vsetko sa da. Ja som mala tiez male deti dakedy a suseda nebola nadsena, dala som koberce a ucila som chodit deti potichu. Naslapovat na spicku a az tak na patu. Tak nech mi nikto nepovie, ze sa neda. Ze nevysvetlis a ze decko sa moze v byte hrat s loptou. Moji to mali zakazane. Ziadne motorky a ziadne lopty v byte. Na jar a cez leto nech sa paci zobrat loptu a ist von. V zime nie, treba vymysliet ine aktivity. Teraz mam tiez takych susedov, co dupu ako mamuty a dieta skace a beha hore dole ako sialene. Aspon keby si tie koberce dali, ked uz nic.
@denithestrange1993 no my sme mali pred vianocami prerabku v panelaku- opat (kazdy rok je nejaka), a robotnici sami povedali, ze ak mam male dieta ze spinka alebo nieco, ze sa vieme dohodnut aby v case jeho spanku nevrtali a nerobili brutalny hluk. Cize ked sa chce, vsetko sa da. Ja som mala tiez male deti dakedy a suseda nebola nadsena, dala som koberce a ucila som chodit deti potichu. Naslapovat na spicku a az tak na patu. Tak nech mi nikto nepovie, ze sa neda. Ze nevysvetlis a ze decko sa moze v byte hrat s loptou. Moji to mali zakazane. Ziadne motorky a ziadne lopty v byte. Na jar a cez leto nech sa paci zobrat loptu a ist von. V zime nie, treba vymysliet ine aktivity. Teraz mam tiez takych susedov, co dupu ako mamuty a dieta skace a beha hore dole ako sialene. Aspon keby si tie koberce dali, ked uz nic.
@anonym_e1d978 viesco toto je dost subjektivne,uz som pocula aj take ze nejakej susede vadilo zasuvanie stoliciek,pracka pustena rano. Ja osobne by som dieta takto nelimitovala kvoli tomu co si susedia pomyslia. Samozrejme nocne ticho to ano. Ani kvoli nam sa nikto nelimituje,kludne si fajcia na balkone celu noc hoc su tropicke noci a kazdy vetra. Ale beriem to s nadhladom. Samozrejme keby sme mali ultrahaklivych susedov tak prehodnotime nase zvyklosti,ale aby dieta chodilo po spickach a pomaly si ani nemohlo zaspievat pesnicku,toto mi uz pride psycho. Koberce sposobuje alergie a nikto nie je povinny si ho davat kvoli senzitivnej susede.
@anonym_e1d978 viesco toto je dost subjektivne,uz som pocula aj take ze nejakej susede vadilo zasuvanie stoliciek,pracka pustena rano. Ja osobne by som dieta takto nelimitovala kvoli tomu co si susedia pomyslia. Samozrejme nocne ticho to ano. Ani kvoli nam sa nikto nelimituje,kludne si fajcia na balkone celu noc hoc su tropicke noci a kazdy vetra. Ale beriem to s nadhladom. Samozrejme keby sme mali ultrahaklivych susedov tak prehodnotime nase zvyklosti,ale aby dieta chodilo po spickach a pomaly si ani nemohlo zaspievat pesnicku,toto mi uz pride psycho. Koberce sposobuje alergie a nikto nie je povinny si ho davat kvoli senzitivnej susede.
@denithestrange1993 koberec nesposobuje alergie, ale to tebe asi nevysvetlim. Ano je to subjektivne, s tym suhlasim, na tom aby sa clovek naucil v bytovke chodit potichu, a nehrat sa s loptou a neskakat z nabytku na plavacku a dlazbu nevidim nic zle. Fajcenie samozrejme je hnus ked ti ide smrad do bytu ale ja nefajcim a ani nezacnem len preto, aby som susedom urobila napriek. Cize by aj oni mohli byt ustretovi a bud si dat koberec, alebo decku nedovolit skakat v byte ako opica. A my tu mame bezne od 8mej vecer taky cirkus, ze sa neda existovat, a kludne aj po 22h. To je to iste ako ked poviem, ze preco by som sa ja mala obmedzovat a nosit stuple? Co ked mam male usi a nevojde sa mi do nich ani sluchatko? Moja sloboda konci tam, kde zacina tvoja. Keby sa tymto riadili vsetci tak by sa aj v bytovkach dalo normalne zit, ale dnes uz vsetci mozu vsetko a nik nemusi nic.
@anonym_autor normálne som dala dieťa spať do kúpeľne (áno preniesla som tam každý deň na dve hodiny prenosnú postieľku) aby ju starší súrodenec nebudil. Keby si mala 2-3 deti, čo by si robila ty hrdinka? Zapchala by si aj svojím starším deťom ústa a priviazala by si ich k radiátoru?
To naozaj otravuješ susedov len zato, že ste v menšej bytovke? Si poriadne pripečená.
Okrem tvojho decka existujú aj iné a tiež majú právo cez deň doma normálne žiť. Nočná mora takáto suseda ako ty. Sa čudujem, že ťa ešte neposlali do p…e, ty ohľaduplnosť sama.
@anonym_autor normálne som dala dieťa spať do kúpeľne (áno preniesla som tam každý deň na dve hodiny prenosnú postieľku) aby ju starší súrodenec nebudil. Keby si mala 2-3 deti, čo by si robila ty hrdinka? Zapchala by si aj svojím starším deťom ústa a priviazala by si ich k radiátoru?
To naozaj otravuješ susedov len zato, že ste v menšej bytovke? Si poriadne pripečená.
Okrem tvojho decka existujú aj iné a tiež majú právo cez deň doma normálne žiť. Nočná mora takáto suseda ako ty. Sa čudujem, že ťa ešte neposlali do p…e, ty ohľaduplnosť sama.
@anonym_ea3125 sorry mala som tri deti a teda nemali dovolené skákať ani vrieskať ani hrať sa s loptou v byte a ani sa voziť na odrážadle. A keď nejmenšie spalo (mali vtedy 7 a 5r), tak som ich posadila a kreslili si alebo robili niečo normálne a nie vrešťali ako opice. Či normálny živit dieťaťa je len behať, skákať a škrieniť?
@anonym_ea3125 sorry mala som tri deti a teda nemali dovolené skákať ani vrieskať ani hrať sa s loptou v byte a ani sa voziť na odrážadle. A keď nejmenšie spalo (mali vtedy 7 a 5r), tak som ich posadila a kreslili si alebo robili niečo normálne a nie vrešťali ako opice. Či normálny živit dieťaťa je len behať, skákať a škrieniť?
@anonym_e1d978 píše o jednom dieťati a nepíše o kolobežke, lopte. Jej vadí už jedno dieťa od susedov, lebo sa ideme všetci posrať kvôli jej jednému ktoré nevie dať spať do inej izby. Keby mala viac deti čo by robila keď už teraz chodí deptať susedov krava.
@anonym_e1d978 píše o jednom dieťati a nepíše o kolobežke, lopte. Jej vadí už jedno dieťa od susedov, lebo sa ideme všetci posrať kvôli jej jednému ktoré nevie dať spať do inej izby. Keby mala viac deti čo by robila keď už teraz chodí deptať susedov krava.
@anonym_ea3125 žasnem, no nie nad ňou ale nad tebou, toľko zlosti čo v sebe máš a ako sa vyjadruješ, hovorí skôr viac o tebe ako o nej.
@anonym_ea3125 žasnem, no nie nad ňou ale nad tebou, toľko zlosti čo v sebe máš a ako sa vyjadruješ, hovorí skôr viac o tebe ako o nej.
@anonym_e1d978 ty si to tiež nafúkla zámerne ako autorka. Môžete si podať ruky. Keby mňa taká oná chodila buzerovať cez deň v bežnom režime tak jej tak prasknem dverami do ksichtu, že by jej tie uši odleteli.
Tak si nasetrite peniazky a chodte byvat do domceku❤️❤️ lebo v panelaciku je to takto

@huxy ty asi nechápeš, že mne nevadí normálne fungovanie!! Mám ti to nakresliť?? Tieto byty sa nachádzajú na dedine.. máme na terasách trávu, kosi sa tu.. skoro všetci máme krby, takže sa tu aj drevo rúbe.. Keď trieskať horná.. tak vstane s veľkým plačom a niekedy hovorí BO ( bojím) ... Ale áno.. ja som není tolerantná, lebo mi dieťa nemôže spinkať v kľude vo vlastnom domove.
@anonym_autor Milá mamicka,v zime sa trava nekosi a predpokladám, že ani negriluje.Nevidim dôvod na to, aby ste nateraz flexibilne nevyriešili spanie dcérky v izbe, ktorá sa nenachádza pod izbou susedovych dcérky.